U-21, U-19, U-17

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

fanatic
Kontakt:

Re: U-21, U-19, U-17

Post Postao/la fanatic » 31 okt 2013, 09:07

vendeta87 je napisao/la:
fanatic je napisao/la:Dade ga Spikic jucer, ne zna ni on kako. :D

Kad se vec ti mladji spominju, mali Gojkovic je vec sad zvijer. 8-) U zadnje vrijeme je stalno u prvih 11, odlicno igra - ima visinu, snagu, zna s loptom. Znam da su on i ovaj Spikic svakako haveri iz u19 repke, tako da me ne bi cudilo da obojica doguraju daleko jer su jucer obojica izdominirali..i ne samo jucer(ovo za Gojkovica govorim, a vidim ni sa Spikicem nije drugacije..) :)
Upravu si. Imamo par odličnih mladi igrača u našoj ligi samo da se ispravno razviju i naprave dobre karijere abd.
To sam bas danas komentarisao. Do prije par godina nije bilo teoretske da u ekipi bude mladjih igraca, a sad sve vise dobijaju priliku sa 17-18 godina i vecina ih istu i iskoristi.

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 31 okt 2013, 09:14

Upravu si fanatic, neznam da li si imao priliku gledati mladog Kuzmanovica iz Zvijezde momak je nevjerovatan a ima samo 17 godina.

fanatic
Kontakt:

Post Postao/la fanatic » 31 okt 2013, 09:19

vendeta87 je napisao/la:Upravu si fanatic, neznam da li si imao priliku gledati mladog Kuzmanovica iz Zvijezde momak je nevjerovatan a ima samo 17 godina.
Nisam gledao, ali sam cuo da mali bas razvaljuje :shock: Jos sad se BiH na svjetsko plasirala i odmah ce se puno vise pratiti i mladi igraci iz BiH, tako da bi se u narednim godinama ova "djeca" mogla prodati u neke jace lige, a ne da im vrhunac bude Bjelorusija, eventualno druga ruska ili turska liga..

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 31 okt 2013, 12:32

dinozu je napisao/la:Meni se cini da tekma nije bila na TV
jeste na ES za francusko govorno podrucje :D
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

JTS
Kontakt:

Post Postao/la JTS » 31 okt 2013, 14:27

fanatic je napisao/la: Kad se vec ti mladji spominju, mali Gojkovic je vec sad zvijer. 8-) U zadnje vrijeme je stalno u prvih 11, odlicno igra - ima visinu, snagu, zna s loptom. Znam da su on i ovaj Spikic svakako haveri iz u19 repke, tako da me ne bi cudilo da obojica doguraju daleko jer su jucer obojica izdominirali..i ne samo jucer(ovo za Gojkovica govorim)
Renato 8-) ih kad bi mu naredni klub bio Partizan, oni bi od njega napravili super igrača .. prije bih da ode tamo, nego negdje u evropu, pretpostavljam ove lige tipa Belgija, Mađarska, Rusija, Turska, itd .. samo se nadam da mu naredni transfer ne bude u drugi premijerligaški klub, jer momak ima potencijala za A repku i ne samo to, nego da bude standardan u prvom sastavu
fanatic je napisao/la:
vendeta87 je napisao/la:Upravu si fanatic, neznam da li si imao priliku gledati mladog Kuzmanovica iz Zvijezde momak je nevjerovatan a ima samo 17 godina.
Nisam gledao, ali sam cuo da mali bas razvaljuje :shock: Jos sad se BiH na svjetsko plasirala i odmah ce se puno vise pratiti i mladi igraci iz BiH, tako da bi se u narednim godinama ova "djeca" mogla prodati u neke jace lige, a ne da im vrhunac bude Bjelorusija, eventualno druga ruska ili turska liga..
valjda bude od njega nešto, valjalo bi nam :D
26 Maggio, che giornataccia, volevi alzarla, l'hai presa in faccia!

NON MOLLARE MAI

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 31 okt 2013, 23:25

ZAsto Dario DUmic iz Brondbija nikad nije dobio poziv za nasu U21,a moze igrati jer je 92go,cesto igra po 90 min na mjestu stopera u svom klubu..igrao je za U20 Danske

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 01 nov 2013, 10:12

Pošto sam vidio na par tema da se priča o potencijanim nasljednicima Jagodića mislim da bi najboje rješenje bilo Sergej ali koji će većinom pratiti našu lige i region i stručni štab sa Zlajom Bajramovićem koji radi sa mladima u Mačkanje i koji bi bio Sergejeva desna ruka za dijasporu a opet bi mogao raditi u klubu jer ne bi morao dolaziti u BiH sem kad je okupljanje. Sa druge strane njih dvojica bi razbili prebrojavanje po nacionalnim torovima jer ne znam da ih je ikad iko svrstao u neku od nacionalnih skupina. Mladi i željni rada, dovoljni autoriteti mladima i legende repke. Tu bi pored njih trebao biti i neko ko je iskusan kao trener da neutrliše nedostatak iskustva kod Sergeja. Trener golaman GUšo i dalje što da ne.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 01 nov 2013, 11:01

Sergej treba da se dokaze kao trener a ne da igra poker. Neka se kao Zlaja uhvati kakvih omladinaca pa ce dobiti i sansu na vecem nivou, ali sa pokera u repku to nemozes hadzo, nije vise Pusina, Pasa i Uske, ne ne!
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

atko
Kontakt:

Post Postao/la atko » 01 nov 2013, 11:07

zaboljisportuBiH je napisao/la:Pošto sam vidio na par tema da se priča o potencijanim nasljednicima Jagodića mislim da bi najboje rješenje bilo Sergej ali koji će većinom pratiti našu lige i region i stručni štab sa Zlajom Bajramovićem koji radi sa mladima u Mačkanje i koji bi bio Sergejeva desna ruka za dijasporu a opet bi mogao raditi u klubu jer ne bi morao dolaziti u BiH sem kad je okupljanje. Sa druge strane njih dvojica bi razbili prebrojavanje po nacionalnim torovima jer ne znam da ih je ikad iko svrstao u neku od nacionalnih skupina. Mladi i željni rada, dovoljni autoriteti mladima i legende repke. Tu bi pored njih trebao biti i neko ko je iskusan kao trener da neutrliše nedostatak iskustva kod Sergeja. Trener golaman GUšo i dalje što da ne.
Selektor mlade repke dolazi iz reda Srpskog ili Hrvatskog naroda, odnosno onaj koga predloži FSRS ili predstavnici iz reda Hrvatskog naroda, tako da ove priče oko Sergeja zaboravite. Nažalost kod nas je tako, uvijek se gleda paritet BHS.

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 01 nov 2013, 11:11

JTS je napisao/la:ima l' negdje gol Prcića? :P
http://api.dmcloud.net/player/pubpage/4 ... ransparent
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 01 nov 2013, 11:38

Dobar go, bravo Sanjine.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 01 nov 2013, 12:10

Ovaj igrač Vladi sjedi na klupi..
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 01 nov 2013, 13:54

"Mislim da je zaista nesvakidašnje i neprimjereno da se stvara toliki publicitet. Iz taktičkih razloga nije igrao protiv Španije, a trebao mi je protiv Albanije. Međutim, njegovo ponašanje ga je eliminisalo iz konkurencije za tu utakmicu", rekao je Jagodić na početku razgovora za naš portal, te je dodao:

"Smatram da je potpuno neprimjereno da jedan igrač, koji je već dvije i pol godine u mom sazivu reprezentacije, ima pravo na takav način reaguje. Zaista me to iznenadilo. Nikada nisam pomislio ništa loše o njemu. Treba mi takav igrač u reprezentaciji, ali ne mogu dozvoliti takvo ponašanje. Samo red, rad i disciplina".

Jagodić je pojasnio kakvu je ekipu želio protiv nacionalnog tima Španije do 21 godine.

"Samo su taktički razlozi neigranja Prcića protiv Španije. Želio sam motoričnu i brzu ekipu, koja se lako transformiše. Bila je samo dilema da li staviti Maletića ili Bekića, te sam se odlučio za Maletića zbog visine, jer smo morali obratiti pažnju i na skok igru", dodao je selekor mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Mnogi smatraju da bi trebalo doći do smjene na klupi mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine, a Jagodić je poručio da će otići onda kada to odluče ljudi koji su ga tu i postavili.

"Očekivano, mene svi odavno smjenjuju. Situacija oko Prcića je oružje u njihovim utakmicama. Ne znam zašto sve to, kada je on u ranijim utakmicama bio starter", kazao je Jagodić za xxxxx.ba, kojeg smo upitali za kraj razgovora da li računa na Prcića, na šta je rekao:

"Meni trebaju svi kvalitetni igrači. Treba mi i Muhamed Bešić, ali on je zatvorio vrata reprezentacije. Njega zastupa jedan od aktuelnih direktora premijerligaškog kluba koji očito ne želi dobro mladoj reprezentaciji. Trebaju mi svi kvalitetni igrači koji žele da igraju i da treniraju onako kako ja kažem".

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 01 nov 2013, 14:44

Jagodicu je svaka na mjestu. Prcic i Besic se ponasaju kao neke zvijezde, a to su balavci obicni koji nista nisu pokazali da bi imali pravo na ponasanje na nivou Ibrahimovica ili Teveza. Pjanic je sjedio na klupi i gledao kako Ibricic i Mahmutovic igraju ispred njega, pa je sutio. A vec tada je bio 10 puta veci igrac od Prcica ili Besica. Da ne govorim o tome kako su Dzeko i Ibisevic grijali klupu Jelicu, pa nisu cmizdrili u novinama. Ovo objasnjenje Jagodica za Spaniju je potpuno korektno.

Prcica pratim otkad je igrao za U17, uvijek sam vjerovao u njega i drago mi je za ove golove. Ali isto tako sa ovakvim ponasanjem nece daleko dogurat. Reprezentacija je svetinja i to respektuju svi igraci koji su trenutno u A-repki. Ako on i Besic nemaju respekt prema mladoj reprezentaciji onda nemaju ni prema drzavi, nego samo to koriste za vlastitu promociju. Ko su oni da odbijaju igrat i da prave neke probleme? Besic je gori od Prcica, ali obojica se moraju opametit. Da Jagodic ima rezultate kao prosli put svi bi ga podrzavali jer covjek je sasvim realan ovdje, ali neki hoce da ga otjeraju pa prihvataju da igraci vode svoju politiku da bi se to ostvarilo.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 01 nov 2013, 14:51

Ne mogu reći da mi je drago da je dobio otkaz u Čeliku, ali svakako to znači da će imati više vremena za mlade. Samo kada bi mi sve to izdigli na jedan veći nivo. Evo, napravljen je taj trening centar, imaju sve uslove, zašto se tamo ne trenira, to mi nije jasno. Ok, shvatam radi " A " reprezentacije, ali, nije valjda da je čitava reprezentacija kolektivno potpisala ugovor sa vlasnicima hotela o odsjedanju, i da su sada svi zaključani u Sarajevu ?

Jeste da je logično, ali trpimo, jbg. Imamo centar, a ne koristimo ga. Što se tiče Jagodića, također moja potpuna podrška što se tiče ove dvojice zvijezda ide njemu. Selektor je taj koji se pita, a ne igrači, nije ovo korida u Čevljanovićima. Poštuj selektora, poštuj njegov izbor, na taj način poštuješ reprezentaciju, i državu. Ako radiš suprotno, onda si upravo ono što ovaj narod ne želi.

Isto mahaluše se jadaju po novinama što nisu igrali. Pa nije reprezentacija nečija privatna p.r.čija da se može igrati sa njom kako hoćeš. Također mi je žao što se jako malo pažnje naše cjelokupne javnosti okreće mladoj reprezentaciji, odnosno mlađim reprezentativnim selekcijama uopšte. Da im dajemo i pola pažnje od one koju dobiva " A " selekcija, sve bi izgledalo mnogo bolje.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 01 nov 2013, 14:58

zizu1991 je napisao/la:Ne mogu reći da mi je drago da je dobio otkaz u Čeliku, ali svakako to znači da će imati više vremena za mlade. Samo kada bi mi sve to izdigli na jedan veći nivo. Evo, napravljen je taj trening centar, imaju sve uslove, zašto se tamo ne trenira, to mi nije jasno. Ok, shvatam radi " A " reprezentacije, ali, nije valjda da je čitava reprezentacija kolektivno potpisala ugovor sa vlasnicima hotela o odsjedanju, i da su sada svi zaključani u Sarajevu ?

Jeste da je logično, ali trpimo, jbg. Imamo centar, a ne koristimo ga. Što se tiče Jagodića, također moja potpuna podrška što se tiče ove dvojice zvijezda ide njemu. Selektor je taj koji se pita, a ne igrači, nije ovo korida u Čevljanovićima. Poštuj selektora, poštuj njegov izbor, na taj način poštuješ reprezentaciju, i državu. Ako radiš suprotno, onda si upravo ono što ovaj narod ne želi.

Isto mahaluše se jadaju po novinama što nisu igrali. Pa nije reprezentacija nečija privatna p.r.čija da se može igrati sa njom kako hoćeš. Također mi je žao što se jako malo pažnje naše cjelokupne javnosti okreće mladoj reprezentaciji, odnosno mlađim reprezentativnim selekcijama uopšte. Da im dajemo i pola pažnje od one koju dobiva " A " selekcija, sve bi izgledalo mnogo bolje.
Odlicno napisano. Ako se njima dopusti da rade sta hoce u mladoj reprezentaciji, zasto ne bi to ponovili i u A? Ove mlade repke trebaju sluzit i za to da se uvede respekt prema reprezentaciji i pravi odnos prema selektorima. Ona prosla generacija je ginula za svaku loptu i svi su igrali srcem. Znamo dosta toga loseg o Bilbiji, ali on je mozda taj koji je se najvise borio. A sada dva na papiru mozda najbolja igraca se ponasaju kao neke primadone i sebe stavljaju ispred ostatka ekipe. Mozda je ruzno o tome pricat, ali je tuzna istina da bi ih ljudi vise kritikovali da slucajno nisu Bosnjaci.

Ona izjava Prcica tipa "Ja sam jedini iz lige petice, ja sam jedini dao gol, a ne igram", me je strasno isprovocirala. Nevjerovatna izjava. Popljuvao suigrace na najgori nacin.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 01 nov 2013, 15:01

Naravno da su Prcić i Bešić ispali prepotentni, ali očigledno je da je Vlado izgubio konce kako u Čeliku tako i u repci i mislim da je najbolje rješenje razlaz ;)
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 01 nov 2013, 15:12

legenda reala je napisao/la:Naravno da su Prcić i Bešić ispali prepotentni, ali očigledno je da je Vlado izgubio konce kako u Čeliku tako i u repci i mislim da je najbolje rješenje razlaz ;)
Mislim da u svakom slucaju treba pricekat jos sljedece utakmice. Odigrali su dobro protiv Spanije i pobjedili u Albaniji. Pokazao je prosle sezone da je dobar trener. Mislim da ga je Celik dosta poremetio sada.

A treba bit iskren i rec da trenutni igraci nisu Bog zna sta. Kad ti se dvojica od najboljih jos ovako ponasaju, onda nije lako. Uz to je i Arezina van stroja, a sigurno je jedan od najboljih.

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 01 nov 2013, 15:48

Neznam zbog čega Prcić stvara bezpotrebne probleme Jagodiću pa kada se oporavljao nakon povrede i nije opšte bio za repku Jagodić ga je pozivao i davao šanse, a on mu ovako vraća. Stvarno bi trebalo ove momke malo spusiti na zemlju, jer ako ovako misle nastaviti onda neće daleko dogurati.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 01 nov 2013, 16:28

vendeta87 je napisao/la:Neznam zbog čega Prcić stvara bezpotrebne probleme Jagodiću pa kada se oporavljao nakon povrede i nije opšte bio za repku Jagodić ga je pozivao i davao šanse, a on mu ovako vraća. Stvarno bi trebalo ove momke malo spusiti na zemlju, jer ako ovako misle nastaviti onda neće daleko dogurati.
Dobro si, bio sam zaboravio na to da ga je Jagodic pozvao i kad je se tek vratio nakon povrede. I ovaj mu se zahvalio na ovakav nacin. Jadno.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Goalgetter, hurem, torbica i 50 gostiju.