FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

champions1921

Re: FK Željezničar

Post Postao/la champions1921 » 31 okt 2013, 19:31

Mislim da je @England bio ironican..
Zadnja izmjena: champions1921, dana/u 31 okt 2013, 19:37, ukupno mijenjano 2 puta.
BUDI ŽELJO !!!

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 31 okt 2013, 19:32

@England, Consigliere,

Treba vratiti snimak unazad. Gledaj od 5. minute utakmicu. Tu se vidi na usporenom snimku namjerno obaranje (povlačenje) Hodžića.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

England
Kontakt:

Post Postao/la England » 31 okt 2013, 19:33

champions1921 je napisao/la:Mislim da je @England bio ironican..
Niti sekunde, fali Ari tog iskustva, tu je razlika, sve je u glavi, mozes biti i spor i piti i pusiti, al' trik je kljucan, sjeti se samo kako je Zeba iz ruke znao izvesti slobodnjak, kvarnjak, u tom uzivam.
Treba vratiti snimak unazad. Gledaj od 5. minute utakmicu. Tu se vidi na usporenom snimku namjerno obaranje (povlačenje) Hodžića.
Vidio sam odmah da je klasicni penal, al' u onakvom odnosu Bjelice prema Zelji u drugom poluvremnu jednostavnio nisi ni mogao igrati, vjerujem da su i zabili da bi bila drama . Satro je Zeljinu igru Bjelica, 5:0 u kartonima i 15 faulova vise je previse .
Zadnja izmjena: England, dana/u 31 okt 2013, 19:36, ukupno mijenjano 1 put.
Tom Hanks je bio vatrogasac i **** nam je svima mater.

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 31 okt 2013, 19:34

champions1921 je napisao/la:Mislim da je @England bio ironican..
Sto se tice nase lige nije morao. Da bi bio prekrsaj igrac samo mora pasti i jauknuti. Faul 100%... Bukvalno, nemoguce oduzeti loptu protivnickom igracu. Ovdje da je Hodzic pao mozda bi i svirao, ovako nidje veze.
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 31 okt 2013, 19:37

I to sto kazete..

edit:
Vlada FBiH će Željezničaru uplatiti 15.000 KM nagrade

Federalna vlada donijela je danas Odluku o odobravanju izdvajanja sredstava iz Tekuće rezerve Vlade Federacije Budžeta Federacije BiH za 2013. godinu Federalnom ministarstvu kulture i sporta.

Tako je Fudbalskom klubu Željezničar, prema ranije izmijenjenoj i dopunjenoj Uredbi o određivanju kriterija za dodjeljivanje nagrada sportistima, sportskim radnicima i sportskim udruženjima iz FBiH za ostvarene vrhunske sportske rezultate, odobreno izdvajanje 15.000 za titulu prvaka u Premijer ligi BiH u sezoni 2012/13, saopćeno je iz Vlade FBiH.
Bas su nas nagradili :lol: Taman da se ove kazne namire :?
BUDI ŽELJO !!!

England
Kontakt:

Post Postao/la England » 31 okt 2013, 19:41

champions1921 je napisao/la:I to sto kazete..

edit:
Vlada FBiH će Željezničaru uplatiti 15.000 KM nagrade

Federalna vlada donijela je danas Odluku o odobravanju izdvajanja sredstava iz Tekuće rezerve Vlade Federacije Budžeta Federacije BiH za 2013. godinu Federalnom ministarstvu kulture i sporta.

Tako je Fudbalskom klubu Željezničar, prema ranije izmijenjenoj i dopunjenoj Uredbi o određivanju kriterija za dodjeljivanje nagrada sportistima, sportskim radnicima i sportskim udruženjima iz FBiH za ostvarene vrhunske sportske rezultate, odobreno izdvajanje 15.000 za titulu prvaka u Premijer ligi BiH u sezoni 2012/13, saopćeno je iz Vlade FBiH.
Evo taman da se ove kazne namire :?
I onda se ljudi cude da je liga losa, pa liga je prehebena kada uzmes u obzir da se i na Kosovu vece cifre vrte, sjeti se samo kada je Olimpic bio supend.radi 9000 milja maraka, to je dno dna.
Tom Hanks je bio vatrogasac i **** nam je svima mater.

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 31 okt 2013, 19:52

Ma mi smo jad i odron od drzave i upavo zbog toga je meni cudno kako smo toliko kriticni prema nasem fudbalu.. Al su zato za izmjestanje jednog politicara na lijecenje u svabiju izdvojili 800 000 KM.. Jes` da nije za ove teme ali u ovoj drzavi sve osim apsurda je nenormalna pojava..
BUDI ŽELJO !!!

mavi
Kontakt:

Post Postao/la mavi » 31 okt 2013, 20:18

champions1921 je napisao/la:Mozda Gojak peskoci juniore i uleti odmah u prvi tim.. Medju ostalim omladincima ima potencijala ali ja nisam primjetio nekog ko moze biti prvotimac Zelje.. Prosle sezone se lahko moglo vidjeti koji igraci odskacu od prosjeka i upravo ti igraci su i postali prvotimci.. U ovoj sezoni sam odgledao par utakmica omladinaca i dobri rezultati su po meni vise plod timske igre gdje se rijetko ko istice previse, izuzev vec pomenutog Gojaka.. Prosle sezone je Bajic izdominirao.. Zabio, cini mi se preko 50 golova.. Trnutno, bar po meni, i nema nekih dominantnih figura u nasem omladinskom pogonu..
Mislim da Dino Hasković iz juniora ima potencijala, borben je, igra zadnjeg veznog, konstantno najspremniji igrač, prava radilica na terenu. I mali Memija ima potencijala.

zumba
Kontakt:

Post Postao/la zumba » 31 okt 2013, 20:35

mavi je napisao/la:
champions1921 je napisao/la:Mozda Gojak peskoci juniore i uleti odmah u prvi tim.. Medju ostalim omladincima ima potencijala ali ja nisam primjetio nekog ko moze biti prvotimac Zelje.. Prosle sezone se lahko moglo vidjeti koji igraci odskacu od prosjeka i upravo ti igraci su i postali prvotimci.. U ovoj sezoni sam odgledao par utakmica omladinaca i dobri rezultati su po meni vise plod timske igre gdje se rijetko ko istice previse, izuzev vec pomenutog Gojaka.. Prosle sezone je Bajic izdominirao.. Zabio, cini mi se preko 50 golova.. Trnutno, bar po meni, i nema nekih dominantnih figura u nasem omladinskom pogonu..
Mislim da Dino Hasković iz juniora ima potencijala, borben je, igra zadnjeg veznog, konstantno najspremniji igrač, prava radilica na terenu. I mali Memija ima potencijala.
Ma ima tu igrca koji mogu igrati,kadetska ekipa se tu najvise istice,pruzaju odlicne igre,imaju 5 reprezentativaca,a u juniorima su tu Memija,Salcin,Hidic i mali Kasic najtalentovaniji,za mladje selekcije ne znam,no kvaliteta definitivno ima

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 31 okt 2013, 20:47

Zeba u Olimpiku, žali Bože, ali hajde to. Evo hoću da doživim dana kada će ekipa koja dominira ligom moći kupiti neko kvalitetno pojačanje.. Ovo mislim prvenstveno na napadača, volio bih vidjeti da dovedemo recimo Mešanovića ili Duljevića. Kada budemo mogli to onda ćemo biti neka "sila" u ligi. Ovdje ni najmanje ne krivim upravu ili Amara, nego općenito komplet finansijsko stanje Želje i kompletne lige.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

FKZ1921
Kontakt:

Post Postao/la FKZ1921 » 31 okt 2013, 21:21

Ija bih stvarno volio da nam je dobar napadac.Ali realno,ko je to u pr.ligi dobar napadac?Ja ga ne vidim.Kajkut?Igrac sa kojim nikad ne znas na cemu si,sam sebi odredjuje kad je povrijedjen kad nije,igra kad hoce,vec mu je 30 godina.Mesanovic?Kladio bih se da nece napraviti karijeru,fali mu puno toga,puno je na leru,malo zabija,malo asistira,malo igra u polju.KOmazec?Vidjeli smo ga,ustvari nismo ga vidjeli.Kordic?Igrac 33 godine.Bekic?Solidan,ali ni za milimetar nije bolji od Hodzica.Duljevic?Dobar igrac,nije klasicna spica,pretpostavljam preskup.S.Okic?Vrijedan napadac,ali nista posebno,ne bolji od ovih koje imamo.Djelmic?Zabio neke dobre golove,ima neki kvalitet,ali sa 170 cm ne vidim u njemu pojacanje za nas.
Vjerujem da ce nam M.Ramic biti najbolje pojacanje.Gledao sam ga jedno tri utakmice i na svakoj je dobro isao.
Poenta ove moje price je pojava da svakog novog igraca volimo smatrati pojacanjem,neovisno od toga da li ga poznajemo,da li zaista ima kvalitet.Nek je novi i sa strane,automatski je dobar.

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 31 okt 2013, 21:25

FKZ1921 je napisao/la:Ija bih stvarno volio da nam je dobar napadac.Ali realno,ko je to u pr.ligi dobar napadac?Ja ga ne vidim.Kajkut?Igrac sa kojim nikad ne znas na cemu si,sam sebi odredjuje kad je povrijedjen kad nije,igra kad hoce,vec mu je 30 godina.Mesanovic?Kladio bih se da nece napraviti karijeru,fali mu puno toga,puno je na leru,malo zabija,malo asistira,malo igra u polju.KOmazec?Vidjeli smo ga,ustvari nismo ga vidjeli.Kordic?Igrac 33 godine.Bekic?Solidan,ali ni za milimetar nije bolji od Hodzica.Duljevic?Dobar igrac,nije klasicna spica,pretpostavljam preskup.S.Okic?Vrijedan napadac,ali nista posebno,ne bolji od ovih koje imamo.Djelmic?Zabio neke dobre golove,ima neki kvalitet,ali sa 170 cm ne vidim u njemu pojacanje za nas.
Vjerujem da ce nam M.Ramic biti najbolje pojacanje.Gledao sam ga jedno tri utakmice i na svakoj je dobro isao.
Poenta ove moje price je pojava da svakog novog igraca volimo smatrati pojacanjem,neovisno od toga da li ga poznajemo,da li zaista ima kvalitet.Nek je novi i sa strane,automatski je dobar.
Ma vratiti Dialibu i rješen problem. :)
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

fedeltafrotta
Kontakt:

Post Postao/la fedeltafrotta » 31 okt 2013, 23:00

prica se da ce se tuce vratiti...
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !

"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 31 okt 2013, 23:05

FaraonTM je napisao/la:Zeba u Olimpiku, žali Bože, ali hajde to. Evo hoću da doživim dana kada će ekipa koja dominira ligom moći kupiti neko kvalitetno pojačanje.. Ovo mislim prvenstveno na napadača, volio bih vidjeti da dovedemo recimo Mešanovića ili Duljevića. Kada budemo mogli to onda ćemo biti neka "sila" u ligi. Ovdje ni najmanje ne krivim upravu ili Amara, nego općenito komplet finansijsko stanje Želje i kompletne lige.
Svaka cast zadnjom recenicom si reako sve sto je potrebno.

A ja bi samo da na ovo dodam za ove sto pisu "treba paliti baklje derbi je" i onda se sjetim prosle godine koliko je samo para otislo na te kazne a i ove ce izgleda.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

likusa
Kontakt:

Post Postao/la likusa » 31 okt 2013, 23:06

Ja sam oplakala na fb sta Janiju rade :lol: komentari su im :lol:
Željeznicar za život cijeli !

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 31 okt 2013, 23:22

Yani sin
slika
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

fczeljo
Kontakt:

Post Postao/la fczeljo » 01 nov 2013, 01:43

Elegant je napisao/la:Yani sin
slika

kakav kralj! :lol: :lol: :lol:

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 01 nov 2013, 08:52

Uopšte nije bitno da li se neko ističe u mlađim kategorijama. MOrate shvatiti da neka djeca nisu još uvijek formirana. Znači nekad dijete koje je formirano u mladjim kategorijama izgleda dominantno a ona kad dođe u seniore ne može meda. Primjer mali Đip a vjerujte još mnogo njih. Sad druge strane mali Damir Sadiković sigurno nije bio dominantan ali se vidi na terenu da je potencijal. Isto ni Zola nije dominirao pogotovo u kadetima npr. Mali Hodžić je formiran i zbog toga on već sad ima više prostora od Damira za igru mada Armin ima i kvalitet za seniora. Hoću da kažem da nije sve u golovima i asistima. Inteligencija je jako značajna, a vjerujem da pola vas uopšte ne prati neke igrače koji odrade mnogo a to se ne vidi. Što se tiče napdača slažem se sa neekim da je Ramić bolje rješenje od svih nabrojanih, ali mislim i da je PEhilj još bolji. Šaban mi nije ni rod ni bilo šta samo kažem moje mišljenje jer već malo postajem dosadan sa njim. Žao mi je što smo ga se tako lako odrekli a u isto vrijeme prodavali Adila. Nemamo visokog centarfora a takav nam fali na Grbavici kad se zatvore gosti.
Ponovit ću se opet. Moramo pored naše djece dovoditi i talente iz čitave BiH i to ih prepoznati i prije 15-te godine. Što se tiče već poznatih igrača naći ću moje prijedloge koga treba dovesti na početku sezone i vidjet ćete da su skoro svi znatnao napredovali a mladi su. Naravno ne možeš sve dovesti ali mi nismo nijednog sem golaman Hadžiča a on je najstariji od svih:)

KosevskoHill
Kontakt:

Post Postao/la KosevskoHill » 01 nov 2013, 13:35

fczeljo je napisao/la:
Elegant je napisao/la:Yani sin
slika

kakav kralj! :lol: :lol: :lol:
Tomićev komentar na kraju je mjera :)
Željezničar za život cijeli !

likusa
Kontakt:

Post Postao/la likusa » 01 nov 2013, 14:34

Menadžer Fudbalskog kluba Željezničar Amar Osim nakon nekoliko mjeseci pauze, izašao je pred novinare u plavom salonu Željinog stadiona. Kako je na početku svog uobičajeno interesantnog izlaganja naglasio, novinare uopće nije poželio.

''Niste mi nedostajali'', poručio je Osim, a potom nastavio:

''Ovi momci iza mene nemaju nikakve veze s mojim dolaskom na današnju press konferenciju. Ovdje sam jer želim ljudima zamazati oči pošto su počeli pričati da ništa ne radim, pa evo, neka se vidi nerad'', kazao je donedavni šef stručnog štaba aktuelnog bh. prvaka.

Današnja press koneferencija poslužila je klubu s Grbavice za predstavljanje sjajnih mladih igrača, kadetskih reprezentativaca i članova trenutno vodećeg tima u Omladinskoj premijer ligi: Emira Ćutahije, Amera Gojaka, Ismaila Durakovića, Kemala Osmankovića i Amira Hadžiahmetovića.

Svi su priznali da im je velika čast i priznanje biti u društvu Osima i da će im današnje prdstavljanje biti veliki motiv u nastavku karijera.

Osim je, pak, govorio o sistematskom radu u klubu.

''Svi su pitali zašto ne kupujemo igrače kad ih svi dovode, ali ja sam odgovarao kontrapitanjem - zašto bismo ih kupovali kad imamo svoje? Mi našu djecu u prvi tim nestavljamo jer nemamo koga jer naš je klub stabilan, oni su tu zato što to zaslužuju. Derbi je pokazao da smo na pravom putu jer okosnica tima i naši glavni igrači ponikli su na Grbavici. Svi moramo malo istrpiti, možda i po cijenu rezultata, ali potez podmlađivanja pokazaće se pravim. Vidjećete'', poručio je najtrofejniji trener u historiji Željezničara.
Željeznicar za život cijeli !

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Ejnur i 23 gosta.