RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

krmak
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la krmak » 31 okt 2013, 14:33

NeretvanskaPastrmka je napisao/la:Malo postajes dosadan a to za prededu ako si voljan doc u cernicu ima uklesana godina ostavljena od stare kuce a mogu ti i literaturom predstavit ko su bili moji preci. Nego yebo to sto kazes da ces me prcat ako zrinjski dobije. Evo ja ti obecajem da cu ti cestitati ako bude bolji i posteno dobije. Ja sam gradsko dijete i razlikujem sport od politike. Ja ovu utakmicu gledam sportski a ne politicki i nacionalno kao ti.
nista nacionalno ja nisam spominjo, mi smo multietnican klub ;)

fedeltafrotta
Kontakt:

Post Postao/la fedeltafrotta » 31 okt 2013, 15:18

poslije zelje i sarajeva ste najveci klub u drzavi, sretno vam i pobjedite fasiste
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !

"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 31 okt 2013, 17:18

Šljego Ultras u Mostar i vidi auto sa tablicama IŠ.
Pitaju ga odakle je ovaj?
Kaže Ultras "Pa Iščapljine issa ti!"
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 31 okt 2013, 17:24

Sljegla dva ultrasa u grad i kaze jedan hrok kad ce ti ovaj drugi hrok hrok :lol: :lol: :lol:

EDIT: Ispravka! Nije ultrasa nego dva zrinjevca,tako se oni zovu nego su 2006-te gledali utakmicu Roma-Juventus pa se samoproglasili ultrasima :lol: :lol: inace jedina su tzv ns koja je gradski derbi slusala na radiju cak 5 njih. Hvala odo sad zitgu vracam se veceras
UEFA TEAM RANKING 1989

43 Velez Mostar YUG 3.583
49 Hamburger SV Ger 3.500
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
117 Olympique Marseille Fra 1.875
126 Manchester United Eng 1.500
143 Paris Saint-Germain Fra 1.250

vm22
Kontakt:

Post Postao/la vm22 » 31 okt 2013, 17:44

Sjećanje na Ćeću

Veterani Veleža bolji od Bursaspora

Na stadionu u Vrapčićima danas je odigrana revijalna utakmica između veterana Veleža i turskog prvoligaša Bursaspor, čiji dres je godinama nosio bivši Veležovac Nenad-Ćeća Bijedić, koji je, nakon prestanka igračke karijere, bio trener ovog kluba. Veterani Veleža bili su bolji i slavili su pobjedu od 4:0. Golove su postigli Obad (2), Remetić i Pajić.

Prije utakmice, igrači oba tima posjetili su grob Nenada-Ćeće Bijedić na Gradskom groblju Sutina, gdje su položili cijeće.

Cvijeće su, takođe, položili i predstavnici Kluba navijača Red Army, FK Velež , te Vesna i Zdravko Šunjić.

Sudije:
Spahalić Emir,Beljo Davor,Macić Amer

Velež:
Tanović Sedin, Đurasović Veselin, Zaimović Dženan, Pajić Alen, Kalajdžić Avdo, Velagić Admir, Slišković Blaž, Obad Adis, Remetić Igor, Jusufbegović Nedim, Ćemalović Samir, Ćupina Emir, Dizdarević Adnan, Bebanić Enes, Kadrić Adnan, Šegetalo Dženan

Trener::Nusret Čerkić

Bursaspor:
Mehmet Tezkan, Erkan Ozen, Adnan Yiloiz, Ibrahim Gostericiler, Turker Kirpar, Huesin Husoy, Yalgin Gimen, Erkan Encel, Okan Yilmaz, Hakan Lenkgiler, Metin Akdemik, Wetin Sayal, Ahmet Kilig, Senol Pagikoslu, Sevgin Sonmez

Trener:Ahmet Suphi Evke

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 31 okt 2013, 17:50

vm22 je napisao/la:Sjećanje na Ćeću

Na stadionu u Vrapčićima danas je odigrana revijalna utakmica između veterana Veleža i turskog prvoligaša Bursaspor, čiji dres je godinama nosio bivši Veležovac Nenad-Ćeća Bijedić, koji je, nakon prestanka igračke karijere, bio trener ovog kluba. Veterani Veleža bili su bolji i slavili su pobjedu od 4:0. Golove su postigli Obad (2), Remetić i Pajić.

Prije utakmice, igrači oba tima posjetili su grob Nenada-Ćeće Bijedić na Gradskom groblju Sutina, gdje su položili cijeće.

Cvijeće su, takođe, položili i predstavnici Kluba navijača Red Army, FK Velež , te Vesna i Zdravko Šunjić.

Sudije:

Velež:
Tanović Sedin, Đurasović Veselin, Zaimović Dženan, Pajić Alen, Kalajdžić Avdo, Velagić Admir, Slišković Blaž, Obad Adis, Remetić Igor, Jusufbegović Nedim, Ćemalović Samir, Ćupina Emir, Dizdarević Adnan, Bebanić Enes, Kadrić Adnan, Šegetalo Dženan

Bursaspor:
Mehmet Tezkan, Erkan Ozen, Adnan Yiloiz, Ibrahim Gostericiler, Turker Kirpar, Huesin Husoy, Yalgin Gimen, Erkan Encel, Okan Yilmaz, Hakan Lenkgiler, Metin Akdemik, Wetin Sayal, Ahmet Kilig, Senol Pagikoslu, Sevgin Sonmez

Lijepo je vidjet Baku opet u crvenom dresu.
Ima li iko sliku?

tepsija
Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 31 okt 2013, 17:54

Sve je otišlo kvragu...
Sa sjetom se prisjećam kvalitetnih forumaša koji su simpatizirali zrinjski,a to su acovic i bekić.
Ljudi koje sam po upisima kužio,da vole taj klub i to je to.Nikakav Dinamo,nikakav Hajduk,nikakav Široki.
Ovi danas padobranci iz suprotnog tabora,to su sve neki polivalentni forumaši koji navijaju za 14 klubova,uzajamno se tetošeći.Nije to,to,nema više one draži.
Veliki pozdrav za Bekića i Acovića ma gdje bili.
Ovi novokomponovani,pred vama je zanimljiv vikend.Igraju,Hajduk,Dinamo,Gošk,Branitelj,zrinski,Široki,Vitez...sam drukajte.Pregršt je ŠŠportskih dešavanja pred vama,boli vas racku :)
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!

vm22
Kontakt:

Post Postao/la vm22 » 31 okt 2013, 18:29

MostaracVelezovac je napisao/la:
vm22 je napisao/la:Sjećanje na Ćeću

Sudije:

Velež:

Bursaspor:

Lijepo je vidjet Baku opet u crvenom dresu.
Ima li iko sliku?
slika

Pirke
Kontakt:

Post Postao/la Pirke » 31 okt 2013, 18:44

I danas je bolji od pola naše lige. -_-
Šta ima sa susjedima? Kolilo će ih biti na gostovanju? xD
U mome zavičaju vinograd zori
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.

Goodison
Kontakt:

Post Postao/la Goodison » 31 okt 2013, 19:02

Čekam samo da se lik koji se predstavlja kao carina očituje. :lol:

NP ne dovlači ih majke ti.

Evo danas veterani igrali sa Bursom i dobili 4:0. I Baka igrao što me raduje nevažno što je nekad davno bio vezan za ove tamo. Bijedić je ovo zaslužio, nadam se da će se ovo pretvoriti u tradiciju kao znak poštovanja prema fudbalskom velikanu našeg kluba, grada i države.
1922 & 1878

'' Everton are bigger club than Liverpool. Everywhere you go on Merseyside you bump into Everton supporters. ''
Ex- Liverpool player Graeme Souness.

RŠD VELEŽ MOSTAR !!!

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 31 okt 2013, 19:05

Ma Baka je naš. Nije iznenađenje ali lijepo za vidjeti.
Svaka ptica svome jatu leti, a Sliškovići su inače Mostarci...
Stoga je i logično da je petokraka na prsima. :geek:

Adma
Kontakt:

Post Postao/la Adma » 31 okt 2013, 19:07

Ima li iko ikakav info za stranicu rodjeni.com
Sto prije da to ozivi jer je ovo nesnosljivo kakvih sve gluposti ima.

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 31 okt 2013, 19:07

U Bake je Hepok na stomaku ... i u stomaku. :D 8-)
slika

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 31 okt 2013, 21:33

U zadnje vrijeme nisam nesto aktivan na forumu zbog obaveza, ali redovno citam postove. Pastrmka u svom elementu zeza Ultrase :) pred derbi i nadam se da cemo i nakon utakmice nastaviti u istom ritmu.

Pobjeda protiv Radnika je bila veoma vazna za dizanje atmosfere u klubu nakon nekoliko slabih rezultata i sada sa mnogo vise samopouzdanja docekujemo derbi.

FORZA VELEZ
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 31 okt 2013, 22:06

Goodison je napisao/la:Čekam samo da se lik koji se predstavlja kao carina očituje. :lol:

NP ne dovlači ih majke ti.

Evo danas veterani igrali sa Bursom i dobili 4:0. I Baka igrao što me raduje nevažno što je nekad davno bio vezan za ove tamo. Bijedić je ovo zaslužio, nadam se da će se ovo pretvoriti u tradiciju kao znak poštovanja prema fudbalskom velikanu našeg kluba, grada i države.
Ma nisam tebra sami se kote. Valjda istina boli pa se ne mogu kontrolisat. El fighter ;) . MV jest da nismo u dobrim odnosima ali u pravu si za Sliskovice. Prava mostarska familija i istinski velezovci. I tebi ;)
UEFA TEAM RANKING 1989

51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583

neroazzuro
Kontakt:

Post Postao/la neroazzuro » 31 okt 2013, 22:45

MostaracVelezovac je napisao/la:U Bake je Hepok na stomaku ... i u stomaku. :D 8-)
:) Sto me fino nasmija u ove kasne sate. Baka kralj!
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić, Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić

miki651
Kontakt:

Post Postao/la miki651 » 31 okt 2013, 23:15

Ode vam vlasnik kluba Nikšić za mjesec dana. Pa kad s njim niste u stanju bili biti među deset prvih šta li ćete i kako ćete na proljeće... U svakom slučaju sretno.

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 31 okt 2013, 23:32

miki651 je napisao/la:Ode vam vlasnik kluba Nikšić za mjesec dana. Pa kad s njim niste u stanju bili biti među deset prvih šta li ćete i kako ćete na proljeće... U svakom slučaju sretno.
A brate mili sta je vise. Pa Lezve vam opsesija postao. Jbte pocet cete vadit dresove i rekvizite iz podruma ubrzo. Hajmo zajedno Forza Velez ljubavi moja
UEFA TEAM RANKING 1989

51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583

miki651
Kontakt:

Post Postao/la miki651 » 31 okt 2013, 23:49

i premijer je tu bio iz ljubsvi ali kaže i ljubav ima granice, pa ode on svojim putem..

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 31 okt 2013, 23:53

@miki651, drago mi je da brineš, hvala ti zbog toga.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.