FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

terabajt
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la terabajt » 31 okt 2013, 12:30

DukeOfWellington je napisao/la:
terabajt je napisao/la:Jel to zola jos nije 100% spreman ili ga nije smio ubacivati u ovakvim utakmicama velez i sarajevo ,igro je malo protiv Mladosti??
Igr'o je malo i sinoć.
U kojoj minuti je uso vjeruj da sa juga nisam to ni primijetio :o :o jbg.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 31 okt 2013, 12:34

terabajt je napisao/la: U kojoj minuti je uso vjeruj da sa juga nisam to ni primijetio :o :o jbg.
Mislim da je bila počela sudijska nadoknada.

EDIT: Vjerujem da je @bolanbolan upravu, ja se ne sjećam baš 100%.
Zadnja izmjena: DukeOfWellington, dana/u 31 okt 2013, 12:36, ukupno mijenjano 1 put.

BolanBolan
Kontakt:

Post Postao/la BolanBolan » 31 okt 2013, 12:34

terabajt je napisao/la: U kojoj minuti je uso vjeruj da sa juga nisam to ni primijetio :o :o jbg.
Edit: @DukeOfWellington Evo sa snimka, ipak Sadiković u 86' a Zola u 90'. ;)
slika

Dnevni avaz 31.10.2013.
slika
Zadnja izmjena: BolanBolan, dana/u 31 okt 2013, 12:53, ukupno mijenjano 1 put.
"...gledam na svaki preživljeni dan svog života kao na neku veliku pobjedu, a poderotine na mojoj duši sve su veće i niko ih ne može zakrpiti."

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 31 okt 2013, 12:47

eo da i ja nesto napisem.Iskreno bilo me strah ovog derbia kao sto odavno nije,ali na kraju se ispostavilo da je sarajevo samo napuhana ekipa oko koje se stvorila medijska buka.Oni su dosta slabiji od nas,to se sinoc i pokazalo,da mi je neko ponudio bod prije tekme prihvatio bi ga,ali nakon utakmice ostaje zal za sva 3.Odbrana se popravila,vezni red solidan kroz citavu sezonu,jedino taj napad skripi.Mislim da se sad vidi nedostatak adilovica.Mozete ga voliti ili ne voliti,ali jednostavno nama takav igrac fali.Sinoc se vidjelo da jednostavno nema ko gola dati kad je ovakva utakmica stani pani.Na tribinama horde izdominirane :D Sve u svemu jedan los derbi,mada se puno nije moglo ni ocekivati,sto dino kaze bili smo bolji ne mozemo bit zadovljni sa bodom.Navijaci sarajeva sada pricaju da je sve ovo otislo u k*rac ali da su nas dobili opet bi sluso godinu dana njihove price.Zbog rasporeda i samopouzdanja koje se vratilo,jos ako dodje neki napadac mislim da smo opet glavni kandidati za titulu
=\_1921_/=

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 31 okt 2013, 12:52

Jos da kazem da sjetim svih bliznjih sudiji.Pitari se sad vade kao bio je svkai faul koji im je sviro,sve i da jeste po meni je nemoguce bar ja to jos nisam vidio,da jedna ekipa koja je cak bila bolja i vise napadacki orijentirana nema NITI JEDAN JEDINI PREKRSAJ U ZONI CENTARSUTA,dok njihovi protivnici imaju mali milon navucenih prekrsaja unutar 30 metara :S takodjer kolikoj e puta oduzeo nam loptu radi nekog malog kontakta.Nedopustivo zaista da se u ovako velikoj utakmici,bar kada su u pitanju nasi okviri ,pristrasno sudi.
=\_1921_/=

barbarez
Kontakt:

Post Postao/la barbarez » 31 okt 2013, 13:03

Nisam dugo dao neki komentar,cekao sam da se malo slegnu utisci oko ekipe u zadnje vrijeme.
Definitivno nam fali nesto,ali bih rekao da je to iskustvo I rutina.
Bez obzira na sve trofeje,meni ovaj zeljo igra na trenutke bolje nego sve ove predhodne ekipe.to je zasluga ovih mladjih igraca.ali oni nemaju iskustva I rutine jos.
Citam kako raja napadaju aru I rijada.kunem vam se u pitanju je samo idkustvo,djeca su to ba.grijesi ara slazem se,ali ljudi vidi se da taj momak zna,I on ce igracina biti.
Sjecam se ronalda u unitedu kaf je doso prvu polusezonu.odigro prvu tekmu dobro,ostale ,bjezi mu lopta odbija se,lose je kontrolise....sve je to pritisak I neiskustvo.citam zale za adilovicem neki,bolan plakace mnogi za koju godinu kad shvate ko nam je igrao.bice sa arom ko I sa dzekom.sta vam je ba.ara,rijad I zola su suho zlato.
Istrpite ih malo,pa cemo vidjeti ,nemojte Im pravit jos veci pritisak.
Slusam raja seru ari za onu sansu protiv veleza,kad je sa 7 metara dodao golmanu.kako ih ba nije stid,adilovicu to bio trademark,zastitni znak,sta je onaj radio,to se ne moze ponovit.
Sto se tice sinocnje tekme,samo nase neiskustvo u zavrsnici je dovelo do jednog boda.
Sarajevo je bas ekipa na zor,ono je odron odrona.mi tanki,oni kriminalni.
Oni su ekipa koja na silu zeli biti najbolja,da ispune zelju svog direktora,I ono se zaista trebalo naklofat.
Mi ako sljedece godine zadrzimo ovu djecu,uz tomica koji mi se sve vise svidja,bicemo osvjezenje za nasu fudbal.
VOLIM TE ZELJO

Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 31 okt 2013, 13:43

barbarez je napisao/la:Nisam dugo dao neki komentar,cekao sam da se malo slegnu utisci oko ekipe u zadnje vrijeme.
Definitivno nam fali nesto,ali bih rekao da je to iskustvo I rutina.
Bez obzira na sve trofeje,meni ovaj zeljo igra na trenutke bolje nego sve ove predhodne ekipe.to je zasluga ovih mladjih igraca.ali oni nemaju iskustva I rutine jos.
Citam kako raja napadaju aru I rijada.kunem vam se u pitanju je samo idkustvo,djeca su to ba.grijesi ara slazem se,ali ljudi vidi se da taj momak zna,I on ce igracina biti.
Sjecam se ronalda u unitedu kaf je doso prvu polusezonu.odigro prvu tekmu dobro,ostale ,bjezi mu lopta odbija se,lose je kontrolise....sve je to pritisak I neiskustvo.citam zale za adilovicem neki,bolan plakace mnogi za koju godinu kad shvate ko nam je igrao.bice sa arom ko I sa dzekom.sta vam je ba.ara,rijad I zola su suho zlato.
Istrpite ih malo,pa cemo vidjeti ,nemojte Im pravit jos veci pritisak.
Slusam raja seru ari za onu sansu protiv veleza,kad je sa 7 metara dodao golmanu.kako ih ba nije stid,adilovicu to bio trademark,zastitni znak,sta je onaj radio,to se ne moze ponovit.
Sto se tice sinocnje tekme,samo nase neiskustvo u zavrsnici je dovelo do jednog boda.
Sarajevo je bas ekipa na zor,ono je odron odrona.mi tanki,oni kriminalni.
Oni su ekipa koja na silu zeli biti najbolja,da ispune zelju svog direktora,I ono se zaista trebalo naklofat.
Mi ako sljedece godine zadrzimo ovu djecu,uz tomica koji mi se sve vise svidja,bicemo osvjezenje za nasu fudbal.
Dosta toga je rečeno ali tebe @barba citiram jer sam u suštini i ja ovo sve htio napisati.
Prosuli smo dobar dio bodova zbog neiskustva (ne mislim na derbi jer tu smo bili i iskusni sem Are ali eto i to je razlgo što možda nismo zabili) . To se vidi na sitnicama. Prije se to nije dešavalo jer smo imali iskusnu ekipu pogotovo za naše terene. Mislim da je Amar shvatio i da sad tjerra na drugi način tj pravi dugoročno dobru ekipu i ovo su neke pionirske greške. Bar se nadam da je tako.
Inače stvarno mi nije jasno i to ponavljam po stoti put kako se možete nadovezivati na jednu ili dvije greške (evo sad opet za Aru) i baljezgati stalno. Ne znam jeste li vidjeli šta je sinoć Klose promašio, gledajte malo i našu repku koliko ima greška u svemu, koliko šansi propuštenih itd itd. Budite malo realniji. Svi griješe, svi fulaju pa i najbolji. I Ronaldo u Zenici dok je bila njiva fulio je sto posto prilike. Dajte da damo podršku ovim momcima i djeci. Realno ja se samo ljutim kad ne vidim zalaganje a sve ostalo je ljudski i normalno.
Također čitajući ovdje vidim da oko istog igrača ima toliko različitih mišljenja a to je sve zbog nedostatka informacija. Zbog toga imamo i različita mišljenja. Neko vidi ovo a ne vidi ono i eto ti.
Iskulirajmo malo i dajmo podršku. Igramo ljepše ove godine ali ffali rutina. Nadam se da ćemo napokon krenuti da educiramo trenere u omladinskoj školi, da dovodimo mlade talente (i dovodimo ali treba to još više), da djeca igraju što više turnira vani te da imaju što bolje uslove. Prvi tim će onda sam od sebe biti najbolji u ovoj ligi. Džeki su se neki smijali a momak je samo odrastao, a sad i Ara odrasta i Baja i Zola i ostali. Nemojte da pravimo iste greške. Neki se igrač prije formira a neki kasnije. Zola je recimo godinu prije od Baje ali ne znači da će ovaj biti i bolji igrač itd itd.

amko27
Kontakt:

Post Postao/la amko27 » 31 okt 2013, 13:44

Sto se tice navijaca nije vrijedno usporedjivati, ne pisem zato vec da kazem da bi po meni "mangupluk" bio prestati stim, i bas bi grupi bio dobar fazon da to izbaci, al u potpunosti, i novac koji se trosi na to uloziti u nesto drugo sto bi bilo novina a da klub ne trpi; Ima puno drugih sadrzaja na svjetskim tribinama koje bi ovdje bile hit jer se nikad nisu upotrebljavale. Ove baklje nemaju smisla, a i ne moze se preko ovoga sto se vec uradilo. Ljudi u svijetu rade 3D koreografije, ovdje furka brojati baklje. Ne znam, al mislim da to steti klubu, a i igracima. Jucer npr sarajevo ko nesto krenulo igrati 5 minuta u drugom poluvremenu, izvode 2-3 vezana kornera, a ovi njihovi napravise bakljadu...

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 31 okt 2013, 14:22

Ma ko ce nasem papku dokazati nesto? Nas insan nece naprijed.
Trebamo se organizovati i uputiti apel svim medijima u drzavi da ignorisu to, grubo receno divljanje. Nesto slicno kao Englezi. Bude i kod njih nekih manjih ispada ali to se ne prikaze na TVu a ni drugi mediji tome ne posvecuju nikakvu paznju. Jednostavno ignore i vozdra. Mislim da mediji snose dobar dio krivice za ovo "popularno" navijanje. :roll:
Trebamo svi da ucinimo koliko je moguce pa da to konacno iskorijenimo. Hocemo da nam fudbal napreduje a mi tapkamo u mjestu vec 25 godina.

Meni je drago sto smo bolje navijali od njih, na to trebamo biti ponosni ali nijednog momenta navijanjem nisam smatrao baklje. Ne znam a i ne zanima me cija je bakljada bila bolja. Uopste i ne gledam slike bakljade, samo preskocim i gledam sve druge.

fedeltafrotta
Kontakt:

Post Postao/la fedeltafrotta » 31 okt 2013, 14:26

evo i jedan komentar jutro poslije... steta sto nismo uzeli, bili su zreli za 2 komada, pogotovo u prvom dijelu kada smo igrali tika-taku... tribine nemam potrebe komentarisat :mrgreen:
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !

"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 31 okt 2013, 14:27

Evo jednog od medija koji je posvetio punu pažnju požarima na Koševu:

http://sportsport.ba/bh_fudbal/horde-zl ... ntu/116933

Buu
Kontakt:

Post Postao/la Buu » 31 okt 2013, 14:31

Posvecuju oni paznju kad i zapadna evropa pali, samo tada je fantasticna bakljada.

Sto se tice nas nek se pali, nek sve gori. Ljudima u klubu to ne smeta
NO PYRO NO PARTY

Hordas Doboj
Kontakt:

Post Postao/la Hordas Doboj » 31 okt 2013, 14:36

amko27 je napisao/la:Sto se tice navijaca nije vrijedno usporedjivati, ne pisem zato vec da kazem da bi po meni "mangupluk" bio prestati stim, i bas bi grupi bio dobar fazon da to izbaci, al u potpunosti, i novac koji se trosi na to uloziti u nesto drugo sto bi bilo novina a da klub ne trpi; Ima puno drugih sadrzaja na svjetskim tribinama koje bi ovdje bile hit jer se nikad nisu upotrebljavale. Ove baklje nemaju smisla, a i ne moze se preko ovoga sto se vec uradilo. Ljudi u svijetu rade 3D koreografije, ovdje furka brojati baklje. Ne znam, al mislim da to steti klubu, a i igracima. Jucer npr sarajevo ko nesto krenulo igrati 5 minuta u drugom poluvremenu, izvode 2-3 vezana kornera, a ovi njihovi napravise bakljadu...
Imali su prije toga i poslije toga 85 min da proigraju, pa jesu li?
Nema to veze, jednostavno ne znaju bolje. Nit mogu kad ih je Hus izmiksao kao da igramo neku pripremnu tekmu. Pa bolan derbi je to!
A i vi, ja ne znam kako mozete biti zadovoljni. Pa onakva igra je dno dna. Kako smo samo nisko pali, sramota.

Takodje navijanje nesto napucavate. Pa da li ste vi gledali prosle derbije? Grmi i jug i sjever. Ono sinoc :lol: Smijesno. Intervali cijelo vrijeme. S vremena na vrijeme zagrmi jug ili sjever. Pa nekad je to znalo trajati po 45 min bez stajanja, da grmi! Ali razumljivo je i to kakvu su nam partiju pruzili nasi ljubimci :evil:

Razocaranje ogrmono. Steta zivaca, novca i ove mucnine koju su mi izazvali. FUJ!!!
Sve dok ima snage u nogama našim, gazit ćemo s' tobom, svijet će da se plaši!

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 31 okt 2013, 14:39

Buu je napisao/la:Posvecuju oni paznju kad i zapadna evropa pali, samo tada je fantasticna bakljada.

Ne samo da ne smeta. Amar je prošle godine proslavio 200,000 maraka kazne, bio je presretan.

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 31 okt 2013, 14:44

Buu je napisao/la:Posvecuju oni paznju kad i zapadna evropa pali, samo tada je fantasticna bakljada.

A kad to Zapadna Evropa pali baklje? Evo cu ti za primjer uzeti zadnjih 1000 utakmica koje sam pregledao, samo Zapadna Evropa, i jedno ti mogu reci. Ono nikad i nigdje vidio nisam, ma ni blizu onog. Mislim na ono sto je sinoc bilo na Kosevu.

Pusti se te jadne price.
Treba li Amar da se rasplace kako bi ti shvatio da mu smeta?
SMETA. Samo nece da se kace sa navijacima. Nece konflikt.

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 31 okt 2013, 14:46

Kazna ce biti min 6-7 hiljada sto je previse zaista.

ipetm
Kontakt:

Post Postao/la ipetm » 31 okt 2013, 14:49

Plavi sa Rudarom u nedjelju

http://fkzeljeznicar.ba/plavi-sa-rudaro ... elju/6970/" onclick="window.open(this.href);return false;
Sve što imaš njemu daš, mi smo Željini Željo je naš !

White shoes never lose !

corleone87
Kontakt:

Post Postao/la corleone87 » 31 okt 2013, 14:52

Sa Rudarom u 13:30.Ne pamtim kad smo zadnji put dvije zaredom utakmice na Grbavici odigrali u dnevnom terminu.
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 31 okt 2013, 14:56

Ko se to divi tim svedskim navijacima koji su palili te baklje?
99% ljudi u Zapadnoj Evropi i ne zna za to, a jos manje njih zna ko je to uradio i na kojoj utakmici.

Ako hoces napredak, poredi se sa boljima, ako hoces nazadak, poredi se sa losijim.
Pitanje je sta hocemo?
Ja bi napredak a ti?

Buu
Kontakt:

Post Postao/la Buu » 31 okt 2013, 15:01

SamoZeljo je napisao/la:Ko se to divi tim svedskim navijacima koji su palili te baklje?
99% ljudi u Zapadnoj Evropi i ne zna za to, a jos manje njih zna ko je to uradio i na kojoj utakmici.

Ako hoces napredak, poredi se sa boljima, ako hoces nazadak, poredi se sa losijim.
Pitanje je sta hocemo?
Ja bi napredak a ti?
Zasto si samo izdvojio svedske navijace ?
Hoces napredak ? Pa sta sad navijaci krivi sto mi stagniramo 4 god ?

Duke zovi 122
NO PYRO NO PARTY

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Lokomotifa, mavi, Paromlinac, WeekendOffender i 59 gostiju.