Mirza Teletović
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: Mirza Teletović
Mirza je po meni ove godine za nijansu bolji nego sto je bio u predsezoni prosle godine, ali je problem sto je i konkurencija u Netsima (dobro) jaca nego prosle godine. Sudeci prema nekim izjavama Kidda gdje on cak nagovjestava i tandem Lopez & Blatche, ne vidim tokom sezone neke znacajne minute za Mirzu. Prije ce biti da ce imati neku sporadicnu ulogu u timu. Da nije Rus dosao, vjerujem da bi situacija izgledala drugacija, ali ovako...
Cinjenica da ga je Kidd cak forsirao i na trici po meni dodatno govori o tome sta Kidd misli o njegovom igranju na cetvorci (u datom rosteru). Imam osjecaj da zeli da ga na neki nacin iskoristi i da zna koliko moze kad je top, ali da jednostavno nije zadovoljan onim sto Mirza trenutno pokazuje.
Odbrana je onako. Meni se cini da jako lose brani pick i da se tu najvise gubi. Fali mu i agresivnosti, a i def skok je ispod prosjeka. U napadu aktivniji nego prije, no sut po meni previse oscilira za nekoga ko nosi epitet top sutera iz Europe.
To je neki moj dojam, mada nisam gledao sve tekme predsezone.
Cinjenica da ga je Kidd cak forsirao i na trici po meni dodatno govori o tome sta Kidd misli o njegovom igranju na cetvorci (u datom rosteru). Imam osjecaj da zeli da ga na neki nacin iskoristi i da zna koliko moze kad je top, ali da jednostavno nije zadovoljan onim sto Mirza trenutno pokazuje.
Odbrana je onako. Meni se cini da jako lose brani pick i da se tu najvise gubi. Fali mu i agresivnosti, a i def skok je ispod prosjeka. U napadu aktivniji nego prije, no sut po meni previse oscilira za nekoga ko nosi epitet top sutera iz Europe.
To je neki moj dojam, mada nisam gledao sve tekme predsezone.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)
Drazen je veliki igrac pa je ipak persjedio prvu sezonu i grijao klupu, dakle ima izuzetaka u svemu tome.storm_raider je napisao/la:Malo je to i floskula u ovom slucaju, buduci da ni bolji igraci nisu mogli da se dokazu u takvim ili slicnim situacijama. Mirza je opet i pokazao da je najbolji kada treba, ali sezona konstantne promjene ritma bi poremetila i Ray Allena.KK_Bosna je napisao/la:veliki igraci se pokazuju u najtezim situacijamastorm_raider je napisao/la:Sa velikim pritiskom u glavi da ako promasi ide na klupu, a nerijetko i da ce pauzirati 2-3 utakmice u nizu
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Dreamer , slazem se da lose brani pick , ali pri izlasku zna bit tako agresivan da cesto pravi licne bez ikakve potrebe. Ne fali mu agresivnosti jednostavno ne zna branit pick dobro ni prvi ni posljednji. Sto se tice skokova ne bi rekao da je ispod prosjeka barem ne statisticki , po meni je skokom najvise i napredovao kad se samo sjetim kako se mucio u spaniji gdje mu je mrsko bilo skakat ovo je sad super. Pisao sam i jucer ja ga ponovo ne vidim vise od 8 minuta u prosjeku. BKN ima jednu od najkvalitetnijih klupa u NBA tesko on tu moze doc do izrazaja. Samo kad se sjetim da ste mi se smijali i pametovali kako Blatch ne igra 4 kako je on centar i kako je otpad koji je doveden iz prelosih vizardsa, a ja sam vam govorio da je covjek talentovan i da ce se pokazat. Moze igrat i 5 i 4 predsezonu je odigrao fantasticno i nije ni cudo sto bi kidd pravio petorku sa njim i lopezom ponekad , jer je blatch u wizardsima stalno igrao 4. MIrza je imao solidnu predsezonu. Po onom sto sam vidio mislim da je ispred Evansa iz razloga jer ne vidim da su tolko limitirani na skoku kao prosle godine... Svejedno i da je ispred evansa kidd ga nema bas u planu. Steta za Mirzu koji je fantastican igrac i vjerujem da bi negdje drugo imao sasvim finu rolu od 15 pa mozda i 20 ak minuta kad ga ide po utakmici u to sam uvjeren , jer zaista moze bit paklen u napadu kada udje u ritam. Odbranu je igrao i prosle sezone prosjecno stavise imao je odlicnih partija u odbrani ona protiv toronta i ja mislim protiv sacramenta gdje je bas izdominirao... Jedan i jedini problem je presirok roster bruklina u kojem bi se za minute tesko izborili i daleko bolji i dokazaniji igraci od Mirze. Nece me bit na forumu neko vrijeme pa bi nasem kapitenu pozelio srecu ovoj sezoni ja se nadam najboljem njegov kvalitet nije upitan treba dobit sansu , ako nista neka trazi trade siguran sam da ima ekipa koje bi ga odma potpisale...
- ArthurBishop
- Kontakt:
Realnost, druže, realnost.MT3 je napisao/la:Jesi ti ikada nesto napisao pozitivno sto se tice MirzeArthurBishop je napisao/la:Mirza Teletović ni u najluđim snovima ne može parirati Ryanu Andersonu kada je šut u pitanju.![]()
Uostalom, zar je bilo pozitivnih stvari kod Mirze u proteklih godinu dana u NBA-u?
Ako on sam sebe ne cijeni i u najboljim godinama se zadovoljava sa 2-3 minute po tekmi, i to kad ih dobije, onda nemam ni ja ništa protiv.
O mojoj "zaljubljenosti" u Mirzinu igru i ostajanje do 3-4 ujutro svaku drugu noć ne treba trošiti riječi. Međutim, realnost je sasvim drukčija, nažalost.
Željezničar za život cijeli!
Drazen je veliki igrac pa je ipak persjedio prvu sezonu i grijao klupu, dakle ima izuzetaka u svemu tome.[/quote]storm_raider je napisao/la:Malo je to i floskula u ovom slucaju, buduci da ni bolji igraci nisu mogli da se dokazu u takvim ili slicnim situacijama. Mirza je opet i pokazao da je najbolji kada treba, ali sezona konstantne promjene ritma bi poremetila i Ray Allena.KK_Bosna je napisao/la:veliki igraci se pokazuju u najtezim situacijamastorm_raider je napisao/la:Sa velikim pritiskom u glavi da ako promasi ide na klupu, a nerijetko i da ce pauzirati 2-3 utakmice u nizu
sezonu i po
Znali se igrajul garnet i AK47 prekosutra...i sta mislite hocel kidd rotirat samo bleča,garneta i brooka ili jos nekog ( evans,mirza,kirilenko) ako kirilenko bude na 3 jedan terry će ispast iz rotacije ili anderson,jaki su ko Nato
- HazardEden
- Kontakt:
Dok se ovi skontaju oko minutaže da mi sta pojedemo

open in new tab

open in new tab
- storm_raider
- Kontakt:
Ni najmanje sanse nema da Terry i Anderson ispadnu iz rotacije.mirzatele je napisao/la:Znali se igrajul garnet i AK47 prekosutra...i sta mislite hocel kidd rotirat samo bleča,garneta i brooka ili jos nekog ( evans,mirza,kirilenko) ako kirilenko bude na 3 jedan terry će ispast iz rotacije ili anderson,jaki su ko Nato
Sport je lijek za tijelo i duh.
Poređenja dražena i mirze je smješno - ovaj drugi neće NIKADA biti ni pola igrača kao dražen. Dražen je institucija, a mirza jedan od desetine hiljada igrača koji su se okušali u NBA.Drazen je veliki igrac pa je ipak persjedio prvu sezonu i grijao klupu, dakle ima izuzetaka u svemu tome.
i zamolio bih moderatore da mi ne brišu postove, jer svatko ima pravo na mišljenje, posebice na DRUGAČIJE mišljenje
ti nemas misljenje, ti si dosao na ovu temu striktno da provociras degradirajuci mirzu na sve moguce i nemoguce nacine, nista vise
Closed mouths don't get fed on this boulevard.
ja nivelišem mišljenja - dakle ono što je stavljeno na visoko mjesto bez razloga ja vračam na njegovo pravo mjesto.LenBias je napisao/la:ti nemas misljenje, ti si dosao na ovu temu striktno da provociras degradirajuci mirzu na sve moguce i nemoguce nacine, nista vise
Druga je stvar što se to nekome ne sviđa iz raznoraznih razloga, a ponajviše emocionalnih.
Mirza je jedan prosječan igrač koji se diže u nebesa na račun što je dospio do NBA lige i na račun nacionalnih emocija.
Dolaze igrači hvala Bogu, koji če ostaviti više traga za našu košarku od Mirze, a već sada je tu Nihad koji je daleko korisniji igrač od Mirze.
Za tebe je i Keno Bajram veci kosarkaski znalac od Mirze ... Sta reci osim da malo odmoris od ove teme. Mozda i zaboravimo navedenu nebulozu ...abraham je napisao/la:Poređenja dražena i mirze je smješno - ovaj drugi neće NIKADA biti ni pola igrača kao dražen. Dražen je institucija, a mirza jedan od desetine hiljada igrača koji su se okušali u NBA.Drazen je veliki igrac pa je ipak persjedio prvu sezonu i grijao klupu, dakle ima izuzetaka u svemu tome.
-
- Kontakt:
Kako stvari stoje Kirilenko je out, Pierce isto valjda nije 100 posto spreman (sto u njegovim godinam znaci manje minuta) a izgleda i da je Livingston out sto bi za Mirzu bilo super jer ako Deron ne igra protiv Cavsa PG ce biti Taylor i Anderson, a sa obzirom da nema Kirilenka, Mirza ce sigurno vidjet dvocifrene Minute mozda cak i vise na SF i nesta mozda na PF. Bilo bi to dobro za njega jer kad se sjetim njegovih pocetaka u Tau onda je i tu vrebao priliku u Rosteru puno kvalitetnih igraca, mislim da Mirza moze imat slican razvoj i u Netsima ili genralno u ligi, samo da mu je slozit par kvalitetnih utakmica u reg. sezoni, kad bi u nekim isto eksplodirao bilo bi dobro.
Trebalo bit prostora povrede, godine i jos nekolicine faktora jer u ovoj ekipi Brooklyn ne vjerujem da ce uvijek svi igraci moci igrati sto radi povreda, back-to-back, jednostavno prevencije koji ce strucni stab preuzeti.
Nije mi jasno da neki ljudi ovdje ovako o Mirzi pricaju, sam Deron Williams je rekao da bi Mirza lagano mogao da pobjedi 3-Point Contest, pa kolko je ludih suteva pogodio prosle sezone u ono malo minuta sto je imao. Pa onaj izokreta protiv Lakrsa sa 10 Metara, pa sa pola terena skoro kad je usao hladan. Ryan Anderson nije bolji suter i tacka
Trebalo bit prostora povrede, godine i jos nekolicine faktora jer u ovoj ekipi Brooklyn ne vjerujem da ce uvijek svi igraci moci igrati sto radi povreda, back-to-back, jednostavno prevencije koji ce strucni stab preuzeti.
Nije mi jasno da neki ljudi ovdje ovako o Mirzi pricaju, sam Deron Williams je rekao da bi Mirza lagano mogao da pobjedi 3-Point Contest, pa kolko je ludih suteva pogodio prosle sezone u ono malo minuta sto je imao. Pa onaj izokreta protiv Lakrsa sa 10 Metara, pa sa pola terena skoro kad je usao hladan. Ryan Anderson nije bolji suter i tacka
-
- Kontakt:
jos nest bolji skakac Ryan Anderson jeste mozda i bolji u odbrani ali suter nije, i nije fer porediti procente kao najgore Andersonove sezone sa proslom Mirzinom jer i u toj najgoroj szoni Anderson je sigurno 1. dobijao vise minuta 2. nie sjedio na klupi 6 utakmica pa igrao recim 2 zaredom 3. i igrao je u znatno slbijim ekipama gdje lakse nabijat poene i procente.
deron-livingstorm_raider je napisao/la:Ni najmanje sanse nema da Terry i Anderson ispadnu iz rotacije.mirzatele je napisao/la:Znali se igrajul garnet i AK47 prekosutra...i sta mislite hocel kidd rotirat samo bleča,garneta i brooka ili jos nekog ( evans,mirza,kirilenko) ako kirilenko bude na 3 jedan terry će ispast iz rotacije ili anderson,jaki su ko Nato
johnson - terry
pierce - kirilenko
ima sanse brate,jedino ako kirilenko bude na 4 igrao
P.S ako ni pierce ni kirilenko ne budu igrali veceras aBd,igrat ce 100%
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Anderson i jeste doveden u ovu ekipu BKN kao 'osiguranje' u slucaju povreda i racunajuci godine pojedinih igraca.Medjutim,imao je dobru predsezonu i mislim da ce u pocetku imati neke svoje minute,dok Terry ne bude 100%,a za dalje ce zavisiti od toga kakve partije bude pruzao u datom periodu.Isto ce vaziti i za Mirzu.Imace on svoje minute,ali ih max. mora iskoristiti i biti spreman,prije svega mentalno,jer ekipa koja ima sampionske aspiracije nece dugo 'cekati' na nekog igraca koji ima ulogu 'role playera',vec ce ga,jednostavno,zamijeniti drugim...mirzatele je napisao/la:deron-livingstorm_raider je napisao/la:Ni najmanje sanse nema da Terry i Anderson ispadnu iz rotacije.mirzatele je napisao/la:Znali se igrajul garnet i AK47 prekosutra...i sta mislite hocel kidd rotirat samo bleča,garneta i brooka ili jos nekog ( evans,mirza,kirilenko) ako kirilenko bude na 3 jedan terry će ispast iz rotacije ili anderson,jaki su ko Nato
johnson - terry
pierce - kirilenko
ima sanse brate,jedino ako kirilenko bude na 4 igrao
P.S ako ni pierce ni kirilenko ne budu igrali veceras aBd,igrat ce 100%
abraham je napisao/la:i zamolio bih moderatore da mi ne brišu postove, jer svatko ima pravo na mišljenje, posebice na DRUGAČIJE mišljenje
ne mogu da vjerujem da brisu tvoje postove

ja bih zamolio moderatore da postavke kvote za Banoviće, jer, evo noći, evo ludila
večeras kreće pozdravljanje Kidda i bliže familije, Redže, Kirilenka, Biatcha, itd 

26 Maggio, che giornataccia, volevi alzarla, l'hai presa in faccia!
NON MOLLARE MAI
NON MOLLARE MAI
Trenutno korisnika/ca: TripleThreat i 9 gostiju.