Olimpik Sarajevo

Mancini
Kontakt:

Re: Olimpic Sarajevo

Post Postao/la Mancini » 29 okt 2013, 23:48

dinozu je napisao/la:Jednostavno necete nikad pobjediti protiv Stuttgarta. Rijeka je malo drugaciji slucaj. Ipak imaju stranih igraca, puno novca zbog talijanskog milijardera i nemaju bosanski mentalitet vec hrvatski
Kakav crni Stuttgart,valja našim klubovima doći do toga. ;)
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.

dinozu
Kontakt:

Post Postao/la dinozu » 29 okt 2013, 23:58

Nece biti BiH klub u grupnim fazama evropske kompeticije jos jedno 15 godina

zamorano
Kontakt:

Post Postao/la zamorano » 30 okt 2013, 00:14

champions1921 je napisao/la:Ne bih da vam solim pamet ali trebali bi biti svjesni da je vas najveci problem nedostatak publike na domacim tekmama.. Olimpik svaku svoju tekmu igra kao da je kaznjen a prazne tribine ne mogu imati pozitivan uticaj na igrace.. Imate jako kvalitetan tim kojem ce Zeba bii pojacanje ako uspije pronaci motiv da daje svojih 100% u dresu Olimpika u sta ja iskreno sumnjam jer je imao problem sa pristupom igri u nekim momentima i u dresu svog maticnog kluba.. Publika je ta koja igrace pokrece i zbog koje se i igra fudbal a ne vidim nacin kako ce te je vi steci u ovom gradu pored Zelje i Sarajeva.. Cak mislim, bez ikakve namjere da vas provociram, da i neki kantonligasi imaju veci broj fanova od vaseg kluba.. Na zalost proci ce jos dosta vremena dok vas klub, u svakom smislu, ne postane dostojan rival komsijama sa Grbavice i Koseva.. Ja licno bih volio da taj period ne bude dug jer bih, kao veliki ljubitelj sporta, zelio da ovaj grad dobije jos dva jaka derbija..

Kao eto kod vas se sve ruši od silne publike na domacim tekmama :D Imate 1630 gledalaca prosjecno i pricate o navijacima :D Pustite ljude neka igraju i neka se bore za svoje mjesto u ligi...Eto koliko su tanki uzeše vam Zebu (ikonu) zadnjih godina...Dostojan je Olimpik protivnik ...ima i bolje igrace i bolji stadion od vas :D ;) Igrom je Olimpik dostojan protivnik Sarajevu,a vas(Želju) je vec ove godine prestigao :D Čestitke na kupovini Zebe,i puno srece u nastavku prvenstva Olimpiku!
::::SAMO ČELIK::::

England
Kontakt:

Post Postao/la England » 30 okt 2013, 00:40

Tebe Zamorano kao da je majka napustila jer nisi donosio dovoljno lajkova ili si tabletiran. ?
Tom Hanks je bio vatrogasac i **** nam je svima mater.

Mokroguz
Kontakt:

Post Postao/la Mokroguz » 30 okt 2013, 01:15

dinozu je napisao/la:Jednostavno necete nikad pobjediti protiv Stuttgarta. Rijeka je malo drugaciji slucaj. Ipak imaju stranih igraca, puno novca zbog talijanskog milijardera i nemaju bosanski mentalitet vec hrvatski
Sam si predlozio uopste to protiv Stuttgarta, nije niko od nas ovdje. Ali spremi te pare za svaki slucaj, jer ovakvu investiciju ne smijem propustiti. ;)

Ja ti govorim da mozemo Rijeku izbaciti, i Plovdiv i takve ekipe sigurno.

Evo ti moja poenta ukratko:
slika

Coj'ce ako moze Kukesi sokirati nase komsije i kasnije izbaciti ukrajinsku ekipu, k'o i oni amateri luksemburga sto su austrijance izbacili. Prdezi raznijeli oluje, zar ne mislis da smo makar malo bolja liga od estonske, luksemburske, albanske, crnogorske, islandske i slicnim ligama?
Mi smo lagano savladali Litvanskog prvaka - da, mi, Olimpic - u prijateljskom susretu prosle godine. A oni su jedni od nosioca u ligi prvaka. I nisu do toga dosli sto su miljenici Platinija ili koga vec, te godine su zavrsili u play-off u evropskoj ligi, i prije te godine opet u play-off u evropskoj ligi.
I ekipu iz Kazakstana smo razbili, i Jermenskog prvaka(normalno). Tada nije bilo Subasica, Duljevic tek poceo igrati, nije bilo Smajica ni Torlaka ni Stubicana ni Zebe ni Kokota. Koliko smo jaci samo sada, mozemo mnogo bolje. Potpuno je moguce nama razvaliti bugare, slovake, poljake, rumune, austrijance, srbe, hrvate, slovene i jos mnogih zemalja sa ekipama koji imaju te bodove da nas odnesu daleko ukoliko ih savladamo.
S E M P E R - V I R I D I S
!!!! VU - VU - VUKOVI !!!!

2-249

💮🍀💮🍀💮🍀💮

dinozu
Kontakt:

Post Postao/la dinozu » 30 okt 2013, 01:19

Zasto je Rijeka izbacila Stuttgart, a Olimpic nece nikad moci?

Mokroguz
Kontakt:

Post Postao/la Mokroguz » 30 okt 2013, 01:45

dinozu je napisao/la:Zasto je Rijeka izbacila Stuttgart, a Olimpic nece nikad moci?
Nismo ni igrali protiv Stuttgarta jos a vec si se predao. Da su igraci i treneri Rijeke imali taj mentalitet, pocrkali bi protiv Stuttgarta.

Ko bih rekao da ce Rijeka uopste izbaciti Stuttgarta,
ili Dudelange izbaciti Red Bulla,
ili Kukesi izbaciti Metalurga,
ili Karagandy izbaciti BATE,
ili Partizan jedva proci Shiraka,
ili Nomme Kalju izbaciti Helsinki,
ili Podgorica izbaciti Videotona,
ili Hacken izbaciti Sparta Prag,
ili Trencin izbaciti Goteborg,
ili Podgorica opet izbaciti Senicu,
ili Kukesi izbaciti Sarajeva,
ili Breidablik izbaciti Sturm Graza,
ili Differdange izbaciti Utrechta,
ili Zalgiris izbaciti Lech Poznan,
ili Dila Gori izbaciti Hadjuk Split, i tako dalje?

Mi bi masakrirali i Dudelanga i Kukesia i Shiraka i Nommea i Podgoricu i Trencina i Breidablika i Differdanga i Zalgirisa i Dilu Goria.
Ne pada u obziru uopste cmizdriti i unaprijed vristati da smo izgubili, nego pruzati zestoku borbu i pobijediti bilo koga - na to je i osnovana nasa drzava za vrijeme rata inace bi mi svi bili mrtvi da smo se samo predali.
Ni protiv Real Madrida se ne predajemo, idemo snazno i ne predajemo se, pa ko naleti, naleti, a nije niko, pa cak ni Stuttgart, nepobjediv, i to su i Botev i Rijeka dokazali.

2-249

💮🍀💮🍀💮🍀💮

dinozu
Kontakt:

Post Postao/la dinozu » 30 okt 2013, 01:52

Na osnovu cega bi ste vi "masakirali" Kukesija? Ako Kukesi moze pobjedit FK Sarajeva, zasto ne i Olimpic? Prvo udi u top 4 ekipe prije nego sto govoris da cete masikirati ove ekipe?

Mokroguz
Kontakt:

Post Postao/la Mokroguz » 30 okt 2013, 02:14

Osnov 1: Mi smo vukovi! ;)
Osnov 2: Flora Tallinn 1-1 Kukesi, Kukesi 0-0 Flora Tallinn.
Osnov 3: Modrica Maxima 4-1 Dinamo Tirana prije par godina. I ako su dokazali Kukesi da se moze svasta desiti dok se nisu predali - a mi kad se ne predajemo znamo cuda ciniti.

Na korak do cetvrtog mjesta u BiH: http://www.euroclubindex.com/asp/Ranking.asp
I ako meni nista ne znaci to ako ne pobijedjujemo, ali ide nam dobro i to je sta je vazno.

2-249

💮🍀💮🍀💮🍀💮

dinozu
Kontakt:

Post Postao/la dinozu » 30 okt 2013, 03:19

Fudbal se ne radi na takvim principama. Athletic Bilbao pobjedio United. A United nekad prvak evrope. Znaci Bilbao najbolji klub u Evropi? Jednostavno nece bilo koji klub iz BiH biti na kalibru Rijeke.

Mokroguz
Kontakt:

Post Postao/la Mokroguz » 30 okt 2013, 14:20

dinozu je napisao/la:Fudbal se ne radi na takvim principama. Athletic Bilbao pobjedio United. A United nekad prvak evrope. Znaci Bilbao najbolji klub u Evropi? Jednostavno nece bilo koji klub iz BiH biti na kalibru Rijeke.
Suvisno je ista dalje reci kad se krijes iza "Jednostavno nece", ali cu jos samo ovo da kazem i fajronat diskuziji pa vjeruj sta god hoces.
Ovo ti nije nista dokazalo da ce mo definitivno izgubiti od Rijeke ako ih ikada sretnemo u Evropi, samo dokazuje da si ogromni pesimista i nema veze sta da ti dokazem ti samo neces da prihvatis da bosanskohercegovacki klubovi mogu biti uspjesni.
Jer da nisam u pravu, kakav ti dokaz i dalje treba nakon rezultata kao:
Slavija 3-1 Aalborg,
Aalborg 0-0 Slavija
Genk 1-2 Sarajevo,
Sarajevo 0-1 Genk,
Sarajevo 1-2 Basel,
Sturm Graz 2-1 Siroki,
Siroki 1-1 Sturm Graz
Siroki 0-1 Austria Wien,
Austria Wien 2-2 Siroki
Slavija 3-1 Aalborg,
Aalborg 0-0 Slavija
Sarajevo 1-0 Spartak Trnava,
Spartak 1-1 Sarajevo
Sarajevo 1-2 Helsingborg,
Helsingborg 2-1 Sarajevo
Sarajevo 1-1 Cluj,
Cluj 2-1 Sarajevo
Zrinjski 3-5 Odense
Botev 1-1 Zrinjski
Sarajevo 3-1 Levski
Zeljo 1-2 Plzen,
Plzen 4-3 Zeljo
Zeljo 1-0 Sheriff,
Sheriff 0-0 Zeljo

Ali sta me cudi je sto sa jedne strane volis govoriti kako necemo nikada biti poput Rijeke dobri, a sa druge strane neces da priznas ni da bi mi savladali Kukesija. To je najbistriji dokaz da neces da prihvatis realnost nasih klubova, da nisu toliko losi koliko mislis i da mogu jak otpor pruzati jacim klubovima Evrope pa i prolazili su nasi klubovi njih mnogo puta, samo se boris protiv vjetrenjaca pa i da si primoran reci da ce mo izgubiti od konobara nekih izgleda rekao bih. Je li ti zelis lose nasim klubovima ili sto ti je toliko stalo do suprotnost i pesimizma?

Ali ipak nisam tvrdio da bi mi bili vjecno bolji od Rijeke ili Stuttgarta da ih savladamo, to si sam izmislio. Ja ti jednostavno govorim kao prvo da nije to nemoguce ih savladati u Evropi kako ti mislis i dokazi su svi tu pred tebe, i kao drugo rek'o sam da Albanci po statistici veoma lose igraju i vecinom ispadaju u prvoj rundi protiv slabih ekipa pa protiv Estonaca i Modrica ne tako davno, valjda ti je logicno da nebi se toliko nabrukali sa Estoncima i ako je svasta moguce??? Ti to i dalje nisi prihvatio.
A dalje ostaje ta cinjenica da nismo San Marino i ako bi ti mislio da smo gori od toga sudeci po cemu govoris. Ne moramo biti Manchester Utd. da savladamo neku jacu ekipu nekada, a to nekada moze biti u 2014, medjutim ako se samo predamo svaki put onda bi sasvim normalno bilo da ih nikad ne savladamo.

2-249

💮🍀💮🍀💮🍀💮

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 30 okt 2013, 14:24

Prvi klub iz bih koji ulozi para koliko rijeka, dinamo, peti, deseti ce derati sve te klubove
Nemoj bezze dipr i biti ljubomoran, olimpijski fkt solidno izgleda ove godine A Zeba ako bude onaj stari ce im biti extra pojacanje...

Mokroguz
Kontakt:

Post Postao/la Mokroguz » 30 okt 2013, 14:28

Evo vec 3-0 u prvo poluvrijeme protiv Slavije, a fale nam Dulja, Kokot i Smajke. :D
Strijelci Durak, Kapic i Rizvanovic.

2-249

💮🍀💮🍀💮🍀💮

Mokroguz
Kontakt:

Post Postao/la Mokroguz » 30 okt 2013, 14:38

4-0 Bibic!!! :D

2-249

💮🍀💮🍀💮🍀💮

Mokroguz
Kontakt:

Post Postao/la Mokroguz » 30 okt 2013, 14:52

5-0!
Durak svoj drugi gol postig'o!

2-249

💮🍀💮🍀💮🍀💮

dinozu
Kontakt:

Post Postao/la dinozu » 30 okt 2013, 15:00

Mokroguzac, postoje li bilo kakvih planovi da se napravi novi stadion za Olimpic, nesto poput ovoga

slika

Mokroguz
Kontakt:

Post Postao/la Mokroguz » 30 okt 2013, 15:04

dinozu je napisao/la:Mokroguzac, postoje li bilo kakvih planovi da se napravi novi stadion za Olimpic, nesto poput ovoga

slika
Ne znam, bilo je problema sa opstinom prosli put. Ali gradi se kamp za mladice.

2-249

💮🍀💮🍀💮🍀💮

Mokroguz
Kontakt:

Post Postao/la Mokroguz » 30 okt 2013, 15:11

6-0!!!!

2-249

💮🍀💮🍀💮🍀💮

dinozu
Kontakt:

Post Postao/la dinozu » 30 okt 2013, 15:16

Uff **** te , 6 - 0 :lol:

A trenutni stadion je tragedija

Mokroguz
Kontakt:

Post Postao/la Mokroguz » 30 okt 2013, 15:20

Bice bolji aBd :P
Valjda nam se smiluje opstina kad izlazimo u Evropu

2-249

💮🍀💮🍀💮🍀💮

Zaključano

Natrag na “Niže lige”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.