Ko je ovo rekao? Pa ja sam onaj post napisao sam od sebe. Budi postan i priznaj da ti nebi nikad uspijo da napises onakav post.RiNo je napisao/la:Pa sve sto ti napises je vec neko rekao... jel' toliko tezak bosanski jezik pa ne mozes biti ni malo originalanTarik14 je napisao/la:Stvarno mi ide na zivce cijeli ovaj cirkus! FUJ!![]()
Safet Sušić - Pape
Re: Safet Sušić - Pape
Nisam mislio na ovu recenicu, nego sve tvoje postove...ima tu svacije spike.Tarik14 je napisao/la:Ko je ovo rekao? Pa ja sam onaj post napisao sam od sebe. Budi postan i priznaj da ti nebi nikad uspijo da napises onakav post.RiNo je napisao/la:Pa sve sto ti napises je vec neko rekao... jel' toliko tezak bosanski jezik pa ne mozes biti ni malo originalanTarik14 je napisao/la:Stvarno mi ide na zivce cijeli ovaj cirkus! FUJ!![]()
Ali priznam ti si mi idol

100% sportski i krajnje opušten potpis
Ma to su moje spike, zelio to ti ili ne!
Kako mogu biti necije spike kada je 95% javnost bila strogo protiv izbora Susica na mjestu selektora???
Budi posten i priznaj da sam ovo ja napisao sam bez pomoc.

Kako mogu biti necije spike kada je 95% javnost bila strogo protiv izbora Susica na mjestu selektora???

-
- Kontakt:
kud ce veceg idola od tebe @rino. 

Ja cu samo pozeljeti novom selektoru uspjesnu i sretnu Novu godinu.
Svim forumasima i naravno svim Bosancima i Hercegovcima,sretna,zdrava i uspjesna Nova 2010 godina
Pozdrav iz Slovenije
Svim forumasima i naravno svim Bosancima i Hercegovcima,sretna,zdrava i uspjesna Nova 2010 godina

Pozdrav iz Slovenije

Pročitala sam njegovu izjavu danas ovu na Sarajevu x portalu ,šta reći sretno mu sve najbolje Daj Bože da odemo malo dalje 
Djela će reči sve.

Djela će reči sve.
-
- Kontakt:
felipe , pa nisu mu tad nudili valjda da bude trener, haj malo proguglaj po arhivi oslobodjenja pa nam javi kad se to susic prvi put spominjao kao za moguceg trenera bh repke.Inace felipe kako je, mahmural se danas i sta ima novofelipe-s je napisao/la:Pa iskreno se pokakio na Kodru, Baljica, Bolica, Barbareza, hasana rahmetli katanu i ostale koji su igrali za bIhdefender je napisao/la:bar je iskrenfelipe-s je napisao/la:Harise covjek je rekao da nije prije htio repku jer nismo imali dobre igrace... To meni smeta

-
- Kontakt:
felipe-s je napisao/la:Hajd vidjecemo... necu vise palamuditi... I ja mu zelim srecu... Vise ce meni biti drago ako se plasiramo negu njemu samom.. To sam siguran..
A sta mislis hocel ti biti draze nego meni , ako se plasiramo na neko veliko takmicenje ?

- Principatus
- Kontakt:
Riskirati? Sta?Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, Safet Sušić za najnovije izdanje francuskog L'Equipe-a dao je opširan intervju gdje se osim tematike preuzimanja fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine dotakao i svog nekadašnjeg kluba PSG-a.
Govoreći o svojoj novoj zadaći u svojoj domovini, nakon što je u utorak jednoglasno od Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine imenovan nasljednikom Ćire Blaževića, legendarni veznjak PSG-a je kazao:
"Izgleda da je to bilo neizbježno. Svaki put u proteklih deset godina kada bi tražili novog selektora, iz Nogometnog saveza BiH pristupali bi meni. Uvijek bi ti kontakti bili na njihovu inicijativu i uvijek bih ih odbijao. Umalo se to dogodilo i ovaj put. No, onda sam promislio i shvatio da danas BiH ima ekipu s kojom se da nešto postići. S toga sam odlučio riskirati", izjavio je Sušić.
Nekoliko je igrača koje će uskoro voditi, konkretno Džeku, Ibiševića, Muslimovića, Misimovića, Pjanića i Spahića, Sušić nazvao "čudesnima" i okarakterisao ih kao osnovu nove reprezentacije.

Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.
-
- Kontakt:
SAFET SUŠIĆ, HM.... MOJ VELIKI LJUBIMAC. NE ZNAM DA LI JE PAMETNO DA BUDE SELEKTOR. GDJE JE DOSADA BIO. OD KADA JE OTIŠAO VANI U FK SARAJEVO NIJE NI LOPTE POSLAO, A KAMOLI DA NA UTAKMICU DOĐE. ČIM PRIHVATA SVE ŠTO SAVEZ KAŽE... NE ZNAM. SVEJEDNO MU JE KO ĆE BITI POMOĆNICI, SVJEDENO MU JE ZA PLATU, PA ŠTA MU JE BITNO. SAMO DA SE SELEKTOR ZOVE. DA LI JE TO ČOVJEK BEZ PRINCIPA I ČOVJEK KOJI NEMA SVOJE "JA". KAKO ĆE STVORITI AUTORITET PREMA IGRAČIMA. DAJ DRAGI BOŽE POMOZI MU.
Ugasi caps druze..odose oci. 

"A True Gentleman Never Leaves His Lady" - Alessandro Del Piero.
★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
Blacenja svog imena od svakakvih uhljupa @PrincipatusePrincipatus je napisao/la:Riskirati? Sta?Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, Safet Sušić za najnovije izdanje francuskog L'Equipe-a dao je opširan intervju gdje se osim tematike preuzimanja fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine dotakao i svog nekadašnjeg kluba PSG-a.
Govoreći o svojoj novoj zadaći u svojoj domovini, nakon što je u utorak jednoglasno od Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine imenovan nasljednikom Ćire Blaževića, legendarni veznjak PSG-a je kazao:
"Izgleda da je to bilo neizbježno. Svaki put u proteklih deset godina kada bi tražili novog selektora, iz Nogometnog saveza BiH pristupali bi meni. Uvijek bi ti kontakti bili na njihovu inicijativu i uvijek bih ih odbijao. Umalo se to dogodilo i ovaj put. No, onda sam promislio i shvatio da danas BiH ima ekipu s kojom se da nešto postići. S toga sam odlučio riskirati", izjavio je Sušić.
Nekoliko je igrača koje će uskoro voditi, konkretno Džeku, Ibiševića, Muslimovića, Misimovića, Pjanića i Spahića, Sušić nazvao "čudesnima" i okarakterisao ih kao osnovu nove reprezentacije.![]()
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu
- Principatus
- Kontakt:
Budimo iskreni, ne rizikuje on nista, ako ne pase napusti Bosnu i gleda dalje isjecke reprezentacijskih utakmica.harishp je napisao/la:Blacenja svog imena od svakakvih uhljupa @Principatuse
Nasa reprezentacija rizikuje vise.
Mislim sta moze izgubiti, mozda dugogodisnji steceni trenerski imidz u turskoj i arapskoj ligi? Molim te. Presao je iz Lade u Mercedes, a ponasa se kao da je Schumacher. Nek se pusti te price kako ga ljudi preklinju da bude selektor, jer zna da to mozda vazi samo za savez. Ovo je za njega sestica na lottu, a po izjavama kao da je naopacke. Ciro je bar bio namjerno smjesan, neke njegove izjave su naprotiv nespretno komicne.
Nemam nista protiv njega, ali do sada ga jedna izjava do druge pravi sve manje simpaticnim. Mozda sam jos uvjek ogorcen zbog Barbareza. Ne mogu da mu dajem ocjene kao selektoru jer covjek nije ni poceo, samo me do sada nekako plasi sa svojim interviewima. Jedina dobra mu je bila da se ne bojimo Francuske i da ce posjetiti Papca itd. Eto mozda bar on zasuka rukave i pocne raditi.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.
Safetove izjave pokazuju da je on obicni papak, da nije shvatio da je iza njega armija navijaca koja ce citati i proucavati svaku njegovu rijec. Onim do sada sto sam vidio/cuo od njega
, tesko nama sa ovakvim papucarima.
Cuj on se odlucio na rizik, pa bijedo jadna budi ponosan sto imas priliku raditi sa igracima koje imamo. Pitam se kako si razmiljao kad si preuzimao one RACKUSPORE po Turskoj.

Cuj on se odlucio na rizik, pa bijedo jadna budi ponosan sto imas priliku raditi sa igracima koje imamo. Pitam se kako si razmiljao kad si preuzimao one RACKUSPORE po Turskoj.
Izronio je Stari za one što ga vole (Juli 23, 2004)
vidi ovog tarzana majko mila...eto ti znas sta je on tom izjavom hhtio reci...ccc...boze baci nesto na zeemlji i sravni ovu gamad nezahvalnu jednom za sva vremena..plizzzzzzz
sve strucnjaci,vidovnjaci...proroci.....svi znaju papeta u udusu a i mnoge sruge igrace...takodje svi imaju kvalifikaije da budu sjajni treneri .... al nisu htjeli...bolje na forumu
zamisli ja tee vidim na tv i kazem ti ...DEBILA FRAJERA....KLOCA....
i nakon pola godine shvatim da si ti covjek pro sebi id a drzs do svog obraza ??0 sta bi ja u tom slucaju ispao?????
VECI DEBIL I KLOC NEGO STO SAM JA MISLIO DA SI TI.....nadam se da ces shvatiti poentu
sve strucnjaci,vidovnjaci...proroci.....svi znaju papeta u udusu a i mnoge sruge igrace...takodje svi imaju kvalifikaije da budu sjajni treneri .... al nisu htjeli...bolje na forumu

zamisli ja tee vidim na tv i kazem ti ...DEBILA FRAJERA....KLOCA....
i nakon pola godine shvatim da si ti covjek pro sebi id a drzs do svog obraza ??0 sta bi ja u tom slucaju ispao?????
VECI DEBIL I KLOC NEGO STO SAM JA MISLIO DA SI TI.....nadam se da ces shvatiti poentu
Nisam u situaciji da mogu birati utakmice,ali i da jesam nikad ne bih odlučio da propustim neko od reprezentativnih okupljanja.Istina, Atlanta je daleko i razumijem ukoliko igrači ne mogu doći,ali ja ću se uvijek odazvati",-Ibrahim Šehić
Mnogi "navijaci" (tzv. strucnjaci) kao ti ce jedva docekati eventualni kiks reprezentacije u sljedecim kvalifikacijama kako bi mogli idalje pametovati i govoriti da je Susic "los" covjek i "slab" trener. Zaista odavno nisam vidio ovoliku mrznju, od strane javnost, upucenu prema jednom nasem treneru. Cojvek nije ni zvanicno dosao na funkciji selektora a mi vec glumimo strucnjake. Cak bi se usudio da kazem da su navijaci vise postovali Ciru tokom njegov mandata nego sto sad postuju Papeta i to nepunih dva dana nakon sto je izabran na poziciji selektora. Razumijem da je 95% javnost u BIH ali i u dijaspori zelila da vidi Barbareza na poziciji selektora, ali to je bilo svakako nesto apsolutno nerealno s obzirom na odnosima na relaciji Barbarez-Savez. Zar smo toliko glup narod da moramo pod hitno pljuvati po svima (cast izuzecima)??? Zar smo mi spremni da napadamo najbolje igraca BIH svih vremena da bi dosli do nekog yebenog uspjeha? Zar smo mi kao narod spremni da ikad prihvatio u cijelost ono sto nam se nudi? Prihvatili smo covjeka koji je javno govorio da "Bosna nece nikad imati reprezentaciju" a sad hocemo ko fol da istjeramo Susica zbog "tamne" proslost i sumnjivih izjava. Dali smo priliku covjek koji je tokom ratu bio prijatelj sa ljudima koji su radili na destrukciju BIH a sad kao ovaj novi selektor netreba da dobije priliku da se dokaze i da "popravi" svoju sliku. Zaista mi se povraca kad procitam neke komentare upucene nasoj legendi pa se upitam dali smo mi uopste zasluzi da igramo nogomet i da se borimo sa najboljim ekipama na svijetu?KONGO je napisao/la:Safetove izjave pokazuju da je on obicni papak, da nije shvatio da je iza njega armija navijaca koja ce citati i proucavati svaku njegovu rijec. Onim do sada sto sam vidio/cuo od njega, tesko nama sa ovakvim papucarima.
Stvarno mi ide na zivce cijeli ovaj cirkus! FUJ!
Sram te bilo sto "udaras" Papeta a istovremeno se vjerovatno javno predstavljas kao "veliki" navijac reprezentacije BIH! Ljudi kao ti nikada nece biti pravi navijaci ove drzave. Samo ce biti jadni ljudi bez obraza i morala. Toliko od mene!
kako god zavrsi ciklus kvalifikacija za nasu repku, biti ce ovdje sasvim "veselo" 

Najbolje je rekao jedan moj profesor...
Kaže:"Možda je Barbarez loš trener,a možda i dobar-to ne znamo,ali za Sušića znamo da je loš"!!!
Kaže:"Možda je Barbarez loš trener,a možda i dobar-to ne znamo,ali za Sušića znamo da je loš"!!!

- majestic24
- Kontakt:
Negdje početkom osamdesetih godina, fudbalski klub Sarajevo putovao je u rumunjski grad Hunedoara, na utakmicu Kupa UEFA sa ekipom Korvinula. Bordo tim sa Koševa predvodio je Safet Sušić Pape, a u jakoj ekipi bili su tada još Mehmed Janjoš, Želimir Keli Vidović, Mirza Kapetanavić, Faruk Hadžibegić, Predrag Pašić, Čala Janjoš, te tek prispjeli Musemić mlađi, Merdanović, Vukičević i drugi.
Stariji igrači igrali su karte, na posljednjem autobuskom sjedištu, popularnoj sećiji, a mlađi kibicovali. Čobo Janjuš se ljutio na kibicere i njihove komentare, pošto je bezbeli, gubio. Pape je već naveliko drijemao. Put se otegao, zašlo se duboko u noć, a bogami se i ogladnilo. Vodstvo puta odluči da se u nekoj krajputaškoj krčmi nešto prezalogaji. Zastali smo tako kod prve takve, negdje iza Temišvara.
Već dobro umorni rumunski konobari samo su odmahnuli glavom, dajući do znanja da je kuhinja već zatvorena. Jedan od njih, čija se, očito, "pikala", odjednom radoznalo upita: "Jeste li vi ekipa u kojoj igra Sušić?" Na potvrdan odgovor, gledao nas je i mjerkao s nevjericom. Potom promrsi, kao za sebe, da bi ga on sigurno prepoznao, jer je Sušić "fudbalski bog"! "Kako nas je samo potopio u Bukureštu, kada smo u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Argentini 1978. izgubili odlučujuću utakmicu. Tri komada nam je dao u paklenoj utakmici Rumunija – Jugoslavija, 4:6! Jednom je sve naše od centra redom 'izmiješao', pa i golmana", priča Rumunj kao u transu.
Našao se tu sa grupom drugara i jedan banatski Srbin, koji nam sve prevodi. A onda Rumunj veli: "Ako dovedete Sušića, večera će biti servirana". Svi smo najprije mislili da je riječ o šali. Ali, kako glad ne bira, a domaćin ne popušta, pade pogodba. Odoh da probudim Papeta.
Za pet minuta ide bunovni Pape i gunđa, misleći da je riječ o šali iza koje bi mogao stajati neko od njegovih iskusnijih jarana iz autobusa, sa sećije. A kada Rumun ugleda svog "fudbalskog boga" o kojem je maločas sa zanosom pričao, kako glavom i bradom stoji pred njim i bunovno trlja oči, zakorači oprezno prema Papetu, potom malo ustuknu i s poštovanjem reče: "Da, adevarat accesta este redjele fotbalolul Sušić." Prevedeno sa rumunskog: "Jeste, to je taj fudbalski bog Sušić." Momku zablistaše oči, jer je nakon pet godina vidio igrača, koji je njegovim Rumunima te nedjelje 13. novembra 1977. na stadionu "Steaua", pred 35.000 gledalaca, naprosto iz ruku istrgao vizu za Svjetsko prvenstvo.
Brzo je Rumunj ispunio svoje obećanje. Gdje si vidio da je "bog" gladan! Svi smo dobili večeru. Usput je stalno obigravao oko svog "fudbalskog boga", postavljajući preko onog banatskog Srbina i prevodioca još mnogo pitanja. A onda se sjeti da je domaćin, pa učtivo upita Papeta da li mu slučajno još nešto treba? Pape se smije nedužno i na kraju spontano pozdravlja s Rumunjom. Onako povučenom i skromnom, sve mu je to pomalo bilo nezgodno.
Sutradan u Hunedoari, negdje na pola puta između Temišvara i Bukurešta, bilo je neriješeno, 4:4. Pape je bio u centru pažnje, a čuvala su ga i po dvojica-trojica protivničkih igrača.
Papetov dres sa brojem 7 zabio je i pored toga dva komada! Broj 7, rezerviran inače za Safeta Sušića, nosio je, namjerno ili slučajno, mladi Edin Hadžialagić. I postigao dva gola! Najljepši je, ipak, bio onaj Pajin prvi, kada je Predrag Pašić prekrasnim lobom prebacio golmana Korvinula. Jedan gol postigao je danas Šveđanin, inače momak iz Kiseljaka – Zoran Lukić.
Grad Hunedoara bio je kopija naše Zenice i grad pobratim. Veliki fabrički dimnjaci željezare davali su mu obilježje. Rudari i metalci su uoči i poslije utakmice pili pivo iz velikih smeđe-žućkastih litarskih flaša – piva "klipača", reklo bi se sarajevskim žargonom.
Struje je "u rumunskoj Zenici" nestajalo tačno u 22 sata. Šef države Čaušesku prodavao je struju susjednim zemljama. Oko nas su kružili njegovi ljudi u elegantnim odijelima i pratili svaki naš pokret. Jedan od njih me zamolio da mu u hotelskom free shopu, za njegove njemačke marke, kupim miris za ženu i marlboro. Bili su to ljudi iz rumunske tajne službe Securitatea (Sekuritatea).
Faruk Hadžibegić i ja kupili smo jedan lijepi porcelanski servis za kafu. Lagan kao perce i divno dizajniran. Umotavajući ga u bijeli pak-papir, koji nam je vratio sjećanje na naše granape šezdesetih, kada su nam u taj papir umotavali tahan-halvu, čak i marmeladu, prodavačica je s ponosom kazala: "Znate, to je porcelan iz Alba Julije!"
Deset godina kasnije, rumunski porcelanski servis dokazao je kvalitet. Preživio je netaknut granatiranje u dva stana moje Dobrinje. I dan-danas, kad za kratkih posjeta Sarajevu pijem kafu kod roditelja, pomislim da je taj "ručni porcelanski rad iz Alba Julije" sačuvala neka viša sila. Možda baš – "rumunjski bog" Pape.
Iz knjige Zdravka Lipovca "Teferič na ničijoj zemlji"
Stariji igrači igrali su karte, na posljednjem autobuskom sjedištu, popularnoj sećiji, a mlađi kibicovali. Čobo Janjuš se ljutio na kibicere i njihove komentare, pošto je bezbeli, gubio. Pape je već naveliko drijemao. Put se otegao, zašlo se duboko u noć, a bogami se i ogladnilo. Vodstvo puta odluči da se u nekoj krajputaškoj krčmi nešto prezalogaji. Zastali smo tako kod prve takve, negdje iza Temišvara.
Već dobro umorni rumunski konobari samo su odmahnuli glavom, dajući do znanja da je kuhinja već zatvorena. Jedan od njih, čija se, očito, "pikala", odjednom radoznalo upita: "Jeste li vi ekipa u kojoj igra Sušić?" Na potvrdan odgovor, gledao nas je i mjerkao s nevjericom. Potom promrsi, kao za sebe, da bi ga on sigurno prepoznao, jer je Sušić "fudbalski bog"! "Kako nas je samo potopio u Bukureštu, kada smo u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Argentini 1978. izgubili odlučujuću utakmicu. Tri komada nam je dao u paklenoj utakmici Rumunija – Jugoslavija, 4:6! Jednom je sve naše od centra redom 'izmiješao', pa i golmana", priča Rumunj kao u transu.
Našao se tu sa grupom drugara i jedan banatski Srbin, koji nam sve prevodi. A onda Rumunj veli: "Ako dovedete Sušića, večera će biti servirana". Svi smo najprije mislili da je riječ o šali. Ali, kako glad ne bira, a domaćin ne popušta, pade pogodba. Odoh da probudim Papeta.
Za pet minuta ide bunovni Pape i gunđa, misleći da je riječ o šali iza koje bi mogao stajati neko od njegovih iskusnijih jarana iz autobusa, sa sećije. A kada Rumun ugleda svog "fudbalskog boga" o kojem je maločas sa zanosom pričao, kako glavom i bradom stoji pred njim i bunovno trlja oči, zakorači oprezno prema Papetu, potom malo ustuknu i s poštovanjem reče: "Da, adevarat accesta este redjele fotbalolul Sušić." Prevedeno sa rumunskog: "Jeste, to je taj fudbalski bog Sušić." Momku zablistaše oči, jer je nakon pet godina vidio igrača, koji je njegovim Rumunima te nedjelje 13. novembra 1977. na stadionu "Steaua", pred 35.000 gledalaca, naprosto iz ruku istrgao vizu za Svjetsko prvenstvo.
Brzo je Rumunj ispunio svoje obećanje. Gdje si vidio da je "bog" gladan! Svi smo dobili večeru. Usput je stalno obigravao oko svog "fudbalskog boga", postavljajući preko onog banatskog Srbina i prevodioca još mnogo pitanja. A onda se sjeti da je domaćin, pa učtivo upita Papeta da li mu slučajno još nešto treba? Pape se smije nedužno i na kraju spontano pozdravlja s Rumunjom. Onako povučenom i skromnom, sve mu je to pomalo bilo nezgodno.
Sutradan u Hunedoari, negdje na pola puta između Temišvara i Bukurešta, bilo je neriješeno, 4:4. Pape je bio u centru pažnje, a čuvala su ga i po dvojica-trojica protivničkih igrača.
Papetov dres sa brojem 7 zabio je i pored toga dva komada! Broj 7, rezerviran inače za Safeta Sušića, nosio je, namjerno ili slučajno, mladi Edin Hadžialagić. I postigao dva gola! Najljepši je, ipak, bio onaj Pajin prvi, kada je Predrag Pašić prekrasnim lobom prebacio golmana Korvinula. Jedan gol postigao je danas Šveđanin, inače momak iz Kiseljaka – Zoran Lukić.
Grad Hunedoara bio je kopija naše Zenice i grad pobratim. Veliki fabrički dimnjaci željezare davali su mu obilježje. Rudari i metalci su uoči i poslije utakmice pili pivo iz velikih smeđe-žućkastih litarskih flaša – piva "klipača", reklo bi se sarajevskim žargonom.
Struje je "u rumunskoj Zenici" nestajalo tačno u 22 sata. Šef države Čaušesku prodavao je struju susjednim zemljama. Oko nas su kružili njegovi ljudi u elegantnim odijelima i pratili svaki naš pokret. Jedan od njih me zamolio da mu u hotelskom free shopu, za njegove njemačke marke, kupim miris za ženu i marlboro. Bili su to ljudi iz rumunske tajne službe Securitatea (Sekuritatea).
Faruk Hadžibegić i ja kupili smo jedan lijepi porcelanski servis za kafu. Lagan kao perce i divno dizajniran. Umotavajući ga u bijeli pak-papir, koji nam je vratio sjećanje na naše granape šezdesetih, kada su nam u taj papir umotavali tahan-halvu, čak i marmeladu, prodavačica je s ponosom kazala: "Znate, to je porcelan iz Alba Julije!"
Deset godina kasnije, rumunski porcelanski servis dokazao je kvalitet. Preživio je netaknut granatiranje u dva stana moje Dobrinje. I dan-danas, kad za kratkih posjeta Sarajevu pijem kafu kod roditelja, pomislim da je taj "ručni porcelanski rad iz Alba Julije" sačuvala neka viša sila. Možda baš – "rumunjski bog" Pape.
Iz knjige Zdravka Lipovca "Teferič na ničijoj zemlji"
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13
..:::The Black Mamba Strikes Again::...
..:::The Black Mamba Strikes Again::...
-
- Kontakt:
A po cemu zna da je los, hajde argumentuj takvu gllupu izjavu.Pa da li znas uopste imena klubova koje je susic trenirao u francuskoj i turskoj da li znas kakvo je stanje bilo priije susicevog preuzimanja tih ekipa a kakvo kad ih je napustao, da li znas rezultaste tih njegovih klubova koje je vodio?????Nista ti to ne znas jer nepises o tome al eto znas da kao trener ne valja. Eto naseg krkanskog mentaliteta.bayer 04 je napisao/la:Najbolje je rekao jedan moj profesor...
Trenutno korisnika/ca: Burberry46 i 2 gosta.