Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Virtu4l
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji B

Post Postao/la Virtu4l » 29 okt 2013, 20:11

calcio je napisao/la: Kako se u par sedmica promjenila atmosfera na forumu. Do nedavno napadali Susica sto razmislja o pozivanju bratica a sada hoce bukvalno pola Hajduka u reprezentaciji :mrgreen:
Miševi ponovo u rupama ;)
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 29 okt 2013, 20:20

Vidim Diego Costa ce igrat za Spaniju. Jasna poruka ovima sto govore da mi "krademo" igrace i tako dalje, kad jedna Spanija uzima sve igrace sto mogu, onda naravno da to moramo radit i mi i svaka druga reprezentacija. Mi barem uzimamo igrace koji imaju veze sa BiH.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 29 okt 2013, 20:37

Pozdrav novom forumasu DoktorBaka i ako moze da nam da misljenje kakve su sanse da Pasalic (Duvno-Tomislavgrad), Bencun i Maglica (Brcko) obucu dres BIH (posto covjek dobro poznaje situaciju u Hajduku).

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 29 okt 2013, 20:38

Po kojoj proceduri Diego Costa moze igrati za Spance?

Pa vise ja veze imam sa Spanijom nego on :lol: . Garant jer zivi odredjeni broj godina u Spaniji, pa se domogao njihovog drzavljanstva.

STEVIE
Kontakt:

Post Postao/la STEVIE » 29 okt 2013, 20:39

bunoza na lijevom beku veceras za wislu. tu poziciju vec igra par utakmica za redom.
"I'm a man who believes that I died twenty years ago.
And I live like a man who is dead already.
I have no fear whatsoever of anybody or anything." - Malcolm X

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 29 okt 2013, 20:40

Goalgetter je napisao/la:Po kojoj proceduri Diego Costa moze igrati za Spance?

Pa vise ja veze imam sa Spanijom nego on :lol: . Garant jer zivi odredjeni broj godina u Spaniji, pa se domogao njihovog drzavljanstva.
5 godina igrao u Španiji!!!

Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 29 okt 2013, 20:42

Batko je napisao/la:
Goalgetter je napisao/la:Po kojoj proceduri Diego Costa moze igrati za Spance?

5 godina igrao u Španiji!!!
Kakvo glupo pravilo samo. :roll:

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 29 okt 2013, 20:45

STEVIE je napisao/la:bunoza na lijevom beku veceras za wislu. tu poziciju vec igra par utakmica za redom.
Igra od pocetka ove sezone standardno 13 tekmi od 14 odigranih kola (jednom nije igrao zbog kartona), treba na njega obratiti paznju jer po potrebi moze odigrati i stopera.

STEVIE
Kontakt:

Post Postao/la STEVIE » 29 okt 2013, 20:50

vendeta87 je napisao/la:
STEVIE je napisao/la:bunoza na lijevom beku veceras za wislu. tu poziciju vec igra par utakmica za redom.
Igra od pocetka ove sezone standardno 13 tekmi od 14 odigranih kola (jednom nije igrao zbog kartona), treba na njega obratiti paznju jer po potrebi moze odigrati i stopera.
svakako. ima potencijala, poliventan je, moze pokrivati nekoliko pozicija.
"I'm a man who believes that I died twenty years ago.
And I live like a man who is dead already.
I have no fear whatsoever of anybody or anything." - Malcolm X

DoktorBaka
Kontakt:

Post Postao/la DoktorBaka » 29 okt 2013, 21:02

Konzerva je napisao/la: ima mjesta da bude u kadru, a sto se tice prvih 11, moguce da ima mjesta ako cemo igrati sa defanzivnim veznim, ako necemo onda nema mjesta.

mene interesuje kakav je on u defanzivi???
Hajduk trenutno igra bez klasičnog zadnjeg veznog, onog razbijača, već igra obično sa Pašalićem i TSS-om koji su nam playmakeri. Tako da na njih obojicu pada veliki dio defanzivnih zadataka, a mi imamo ponajbolju obranu u ligi (primljenih 9 golova kao i Dinamo). ;) Uglavnom, tu je trenutno malo tanji i sigurno ima još dosta radit, ali već sad kad usporedimo početak sezone i trenutnu situaciju jako puno je napredova po pitanju defanzivnih zadatka i više mu se ne događa da ne isprati igrača ili tako nešto.
Zadnja izmjena: DoktorBaka, dana/u 29 okt 2013, 21:10, ukupno mijenjano 1 put.

DoktorBaka
Kontakt:

Post Postao/la DoktorBaka » 29 okt 2013, 21:09

vendeta87 je napisao/la:Pozdrav novom forumasu DoktorBaka i ako moze da nam da misljenje kakve su sanse da Pasalic (Duvno-Tomislavgrad), Bencun i Maglica (Brcko) obucu dres BIH (posto covjek dobro poznaje situaciju u Hajduku).
Mislim da ih možete zaboravit, ali bi se potrudija oko Pašalića i Bencuna zbog stanja u našem savezu. Pašalića još uvik podcjenjuju i zovu u U19. Sramotno je to podcjenjivanje naših igrača u HNS-u, pa dok Halilović ne igra u Dinamu, ali je pozvan u A selekciju, naš provtimac Pašalić igra za U19, a mi prvi u HNL-u trenutno. :evil: Tako da na temelju možebitne nekakve ljutnje mogu preć kod vas.

Bencun je sad pozvan za U21, bit će vjerovatno ipak na kraju pozvan i Pašalić, ali bi se potrudija oko njih jer su ponajbolji mladi igrači u HR i sigurno bi bili pojačanja za vašu U21.

Za Maglicu ne znam kakva je situacija iako mislim da će i on izabrat prije Hrvatsku. Ali on nije reprezentativni kalibar.

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 29 okt 2013, 21:11

I Pape, odnosno naša reprezentacija, rijetko kad igra s klasičnim zadnjim veznim. Medunjanin i Pjanić uglavnom to odrađuju. Pape na toh poziciji želi igrača koji "zna igrati lopte", ne klasičnog razbijača-
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

DoktorBaka
Kontakt:

Post Postao/la DoktorBaka » 29 okt 2013, 21:14

Možda biste mogli obratit pozornost na Harisa Bukvu kod nas.
Bivši igrač Sturma kojeg su ozlijede spriječile u većoj karijeri. Nastupa je za mladu reprezentaciju Austrije, a sad se spominje da bi igra za BiH. Igra lijelo krilo ili ofenzivnog veznog. Mana mu je brzina (za veznog je ok, ali taj nedostatak je vidljiv kad igra krilo), a i malo dojam "nezainteresiranosti" ako se neko od vas previše pali na ono "grizi travu, protivnika, publiku, stadion".
Prednosti su mu prekidi, sjajan centaršut i tehničke karakteristike, školovan igrač.

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 29 okt 2013, 21:16

I ja sam za klasičnog razbijača ali Pape nije. Koliko sam skontao po pisanju Doktora Bake TSS igra u Hajduku ulogu koju Mudonja ima kod nas!!!

Šteta sto nije razbijač, to nam treba!!

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 29 okt 2013, 21:18

DoktorBaka je napisao/la:Možda biste mogli obratit pozornost na Harisa Bukvu kod nas.
Bivši igrač Sturma kojeg su ozlijede spriječile u većoj karijeri. Nastupa je za mladu reprezentaciju Austrije, a sad se spominje da bi igra za BiH. Igra lijelo krilo ili ofenzivnog veznog. Mana mu je brzina (za veznog je ok, ali taj nedostatak je vidljiv kad igra krilo), a i malo dojam "nezainteresiranosti" ako se neko od vas previše pali na ono "grizi travu, protivnika, publiku, stadion".
Prednosti su mu prekidi, sjajan centaršut i tehničke karakteristike, školovan igrač.
Znam sve o njemu! Nema kvalitet on za nas trenutno, prejaka mu je konkurencija.

DoktorBaka
Kontakt:

Post Postao/la DoktorBaka » 29 okt 2013, 21:19

VanBasten je napisao/la:I Pape, odnosno naša reprezentacija, rijetko kad igra s klasičnim zadnjim veznim. Medunjanin i Pjanić uglavnom to odrađuju. Pape na toh poziciji želi igrača koji "zna igrati lopte", ne klasičnog razbijača-
Tino bi moga bit taj onda, ali ne znam koliko bi se dobro snaša kao sam na zadnjeg veznog. Koliko sam pratija BiH, vi igrate sa rombom u sredini, ali nisan siguran jesu li ova dva u sredini romba bočni igrači ili vezni. Ako su vezni, onda bi Tino to moga igrat, a ako su bočni, onda se ne bi upušta u procjene.

Mi igramo nekakav kolektivni presing i Paša i TSS se u toj igri trenutno dobro snalaze. Da ih se pusti na vjetrometinu vjerovatno bi to više "pucalo". Pa sad...
Po meni je igra bez razbijača budućnost nogometa, nešto po uzoru na Barcu, United....

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 29 okt 2013, 21:23

Susic nece odigrati ni minute na SP, ako vec bude pozvan, ukoliko ne bude povreda. Pape ce traziti zadnjeg veznog koji je jaci nazad nego Tin-Sven. Ako bude potrebno, igrace sa Pjanicem i Salihvociem / Salihovicem i Medunjaninom na toj poziciji.

Medunjanin = Susic

Totalno isti tipovi igraca, Medunjanin jos bolji i iskusniji od Susica, i sigurno da Medo ima prednost.

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 29 okt 2013, 21:24

Doktor Baka,

Da bi igrao bez razbijača moraš imati jaku momčad, dakle top ekipa i da imaš loptu nonstop! Lijep primjer Barca!

BiH isto tako igra, lomi protivnike koji su na papiru slabiji od nas, dakle lagano i sa mnogo golova, međutim problem je sto ne možemo tako igrati sa onim baš jakim, recimo Argentina Brazil, Njemscka i Spanjja bi nam sa takvom postavom pravili malu djecu!!

Mi igramo ofanzivno a protiv njih bi se morali braniti!!

fanatic
Kontakt:

Post Postao/la fanatic » 29 okt 2013, 21:25

Goalgetter je napisao/la:Susic nece odigrati ni minute na SP, ako vec bude pozvan, ukoliko ne bude povreda. Pape ce traziti zadnjeg veznog koji je jaci nazad nego Tin-Sven. Ako bude potrebno, igrace sa Pjanicem i Salihvociem / Salihovicem i Medunjaninom na toj poziciji.

Medunjanin = Susic

Totalno isti tipovi igraca, Medunjanin jos bolji i iskusniji od Susica, i sigurno da Medo ima prednost.
Ko kaze da nece minute odigrat' ? Dobijemo prve 2 tekme u grupi i u trecoj izvedemo drugi tim.. :mrgreen:

DoktorBaka
Kontakt:

Post Postao/la DoktorBaka » 29 okt 2013, 21:25

Batko je napisao/la: Znam sve o njemu! Nema kvalitet on za nas trenutno, prejaka mu je konkurencija.

Nisan mislija sad odma, nego krzo godinu-dvi dana. Za iduće kvalifikacije možda. Trenutno mu je i konkurencija i forma problem. Ali ima, šta bi mi rekli - štofa, materijala za bit zanimljiv igrač.

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 24 gosta.