Olimpik Sarajevo

pabizo
Kontakt:

Re: Olimpic Sarajevo

Post Postao/la pabizo » 29 okt 2013, 12:31

Mokroguz je napisao/la:Ma uzima se ovo :D imam povjerenje u nase momke, na kraju krajeva je samo 11 igraca protiv 11 igraca, sigurno su nasi sposobni ih nadmudriti i da nam fali koji igrac.
A Slavija cini mi se da je u vecim problemima sa odsutnim igracima. Da bi nam nedostao jos i Muharemovic, onda bi mi mozda bio sumnjiv napad da nisu i protivnici u problemima ali moze se kako tako ugurati loptu i sa drugim igracima, ali odbrana nam je cvrsta u svaki slucaj ukoliko se nesto ne desi i Stubicanu i Torlaku i Regoju i Rizvanovicu u toku sedmice.
Dobra prilika Rahmanovicu da odigra ako je u formi, nesta ga nije bilo u zadnjim utakmicama. :?:
Ne sjecam se kako je Merajic igrao na lijevom veznom ali ako je Bibic bolji na lijevom bocnom, Merajic valjda moze na lijevom krilu, znam da dobro trci uz tu liniju inace kad igra bocnog.
Čemu sva ova bojaznost-Prošetati se do Lukavice ,odigrati odgovorno svako na svojoj poziciji,zabiti par golova,čestitati domaćinu na gostoprimstvu I tri boda novih je na kontu OLIMPICA,,,,,,,,,,SREČNO I USPEŠNO g.Kolaru I momcima I to je to.

pabizo
Kontakt:

Post Postao/la pabizo » 29 okt 2013, 13:37

svejedno je napisao/la:Mi cemo takodjer biti oslabljeni zbog kartona nece igrati Duljevic i Kokot,povrijedjenog Smajica.Nadati se najboljem.
ZEBA JE POTPISAO ZA NAJPOŠTENIJI KLUB BOSNE I HERCEGOVINE,,,,,,,,DOBRODOŠAO MAJSTORE NA OTOKU.

Mokroguz
Kontakt:

Post Postao/la Mokroguz » 29 okt 2013, 14:38

DOBRODOSAO ZEBA!!!!! :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
S E M P E R - V I R I D I S
!!!! VU - VU - VUKOVI !!!!

2-249

💮🍀💮🍀💮🍀💮

Mokroguz
Kontakt:

Post Postao/la Mokroguz » 29 okt 2013, 15:10

I ako izgleda da ce Dulja i Torlak otici na kraju polusezone, sve mastam o ovoj ekipi za vrijeme lige prvaka ili evropske lige:

--------------------Hamzic-----------------
Rizvanovic - Regoje - Torlak - Subasic
--------------------Vidovic-----------------
Smajic--------Muharemovic-----Duljevic
---------------------Zeba-------------------
--------------------Kokot-------------------

Ovakva ekipa bi razbila sve protivnike na putu do grupnih faza. :mrgreen:
Svakako smo zasluzili jos 5-8 bodova kako sjajno igraju nasi vukovi.
A Stubican i Arezina ce dobro odraditi svoj posao kao zamijene Torlaku i Duljevicu kad odu, Subasic ako se ne vrati imamo da biramo medju Bibica, Merajica i Sesara sada na lijevom bocnom, ma ova ekipa ce se prosetati u Evropi. Odusevljen sam! :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

2-249

💮🍀💮🍀💮🍀💮

dinozu
Kontakt:

Post Postao/la dinozu » 29 okt 2013, 18:28

To prevodi u poraz od Zete

Mokroguz
Kontakt:

Post Postao/la Mokroguz » 29 okt 2013, 18:41

dinozu je napisao/la:To prevodi u poraz od Zete
Ne.
Zeta je prosle godine do play-offa dosla i protiv PSVa izgubili.
Ali ako moze Rijeka Stuttgarta pobijediti, mozemo i mi jedva proci nekog jakog protivnika u play-offu, a sve do play-offa su slabije ekipe i trebamo ih sviju namlatiti dobro.

2-249

💮🍀💮🍀💮🍀💮

dinozu
Kontakt:

Post Postao/la dinozu » 29 okt 2013, 18:44

Druze, Rijeka ti je Real Madrid za bilo koji klub iz Bosanske Lige.

Mokroguz
Kontakt:

Post Postao/la Mokroguz » 29 okt 2013, 19:03

Kakav Real Madrid kad su protiv Ziline jedva prosli, i nismo mi Gibraltar pitomi da ne znamo izbaciti koga na tom nivou.
Differdange iz Luksemburga za malo da izbaci Tromso koji je u grupnim fazama,
Botev Plovdiv sa Stuttgartom 1-1 i 0-0 odigrao.
Dila Gori izbacili Hajduk i Qarabag izbacio Svedski Gefle.
Sta je Dudelange uradio Salzburgu prosle godine, a prije te godine Salzburg prosao kroz grupne faze.

Ako moze Zeljo da lezi na cetvrto mjesto trenutno u ligi a 6-4 zavrsili sa Plzenom, mozemo i mi i oni i Sarajevo izbaciti ekipe poput Rijeke komotno.

2-249

💮🍀💮🍀💮🍀💮

dinozu
Kontakt:

Post Postao/la dinozu » 29 okt 2013, 19:08

Ne moze uopste. Mi nismo kao Rijeka. Nemamo njihov mentalitet, kamoli kaliber njihovi igraca.

anel81m
Kontakt:

Post Postao/la anel81m » 29 okt 2013, 19:17

dinozu je napisao/la:Druze, Rijeka ti je Real Madrid za bilo koji klub iz Bosanske Lige.
Tačno tako, Rijeku jedan igrač košta više nego Olimpica svi igrači zajedno!

Mokroguz
Kontakt:

Post Postao/la Mokroguz » 29 okt 2013, 20:05

E moj sinko, taj gubitnicki mentalitet nije nikome hljeba zaradio :roll:
Olimpicova tema nije mjesto za to

Neka su i bolji i skuplji na papirima, zato ce i sve sladje biti kad ih izbacimo. Samo sto im je liga preko 5 godina bila jaca, da smo mi u njihovoj ligi bili bi mnogo skuplji. Ali nemojte se praviti k'o da nisu nase ekipe nikad prosli nekog jaceg protivnika, to se desava cesto, cak i Slavija izbacila danski Aalborg nekad, i gdje su sad?
Tad je Regoje igrao za Slaviju.

Muharemovic igrao za Sarajevo kad je Sarajevo pobijedilo protiv Genka.
Rizvanovic je igrao za Sarajevo kad je Sarajevo proslo i Spartak Trnavu i Helsingborga iz Svedske i za malo da prodju Cluja.
Takodjer i Torlak bio tu tad, i kad je Sarajevo izbacilo Levski i Svedski Orebro. Hamzic je bio tu kad su izbacili Svede.
Smajic bio tu kad je Zeljo izbacio Sheriff Tiraspol. I Zeba je bio tu tada.

A za repku su igrali Muharemovic, Torlak, Smajic, Subasic, Regoje, Zeba. Za Duljevica jednostavno ne moze niko reci da nije dobar igrac, to bi bilo apsurdno. Vidovic prosle godine nagradu dobio za najboljeg stranog igraca lige.

Tako da sto se tice igrackog kadra, kvalitet je tu, nema smisla ih ponizavati.

2-249

💮🍀💮🍀💮🍀💮

dinozu
Kontakt:

Post Postao/la dinozu » 29 okt 2013, 20:20

Ako ti ikad Olimpic pobjedi Stuttgart, dat cu ti 10,000 eura preko PayPal-a. Moze?

anel81m
Kontakt:

Post Postao/la anel81m » 29 okt 2013, 20:28

Mokroguz je napisao/la:E moj sinko, taj gubitnicki mentalitet nije nikome hljeba zaradio :roll:
Olimpicova tema nije mjesto za to

Neka su i bolji i skuplji na papirima, zato ce i sve sladje biti kad ih izbacimo. Samo sto im je liga preko 5 godina bila jaca, da smo mi u njihovoj ligi bili bi mnogo skuplji. Ali nemojte se praviti k'o da nisu nase ekipe nikad prosli nekog jaceg protivnika, to se desava cesto, cak i Slavija izbacila danski Aalborg nekad, i gdje su sad?
Tad je Regoje igrao za Slaviju.

Muharemovic igrao za Sarajevo kad je Sarajevo pobijedilo protiv Genka.
Rizvanovic je igrao za Sarajevo kad je Sarajevo proslo i Spartak Trnavu i Helsingborga iz Svedske i za malo da prodju Cluja.
Takodjer i Torlak bio tu tad, i kad je Sarajevo izbacilo Levski i Svedski Orebro. Hamzic je bio tu kad su izbacili Svede.
Smajic bio tu kad je Zeljo izbacio Sheriff Tiraspol. I Zeba je bio tu tada.

A za repku su igrali Muharemovic, Torlak, Smajic, Subasic, Regoje, Zeba. Za Duljevica jednostavno ne moze niko reci da nije dobar igrac, to bi bilo apsurdno. Vidovic prosle godine nagradu dobio za najboljeg stranog igraca lige.

Tako da sto se tice igrackog kadra, kvalitet je tu, nema smisla ih ponizavati.
Problem je u tome što vi dovodite te igrače kad su već potrošeni i kad su na 20-30% svojih mogućnosti.Zeba vam samo nešto parea može uzeti, malo toga dati.

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 29 okt 2013, 21:14

Ne bih da vam solim pamet ali trebali bi biti svjesni da je vas najveci problem nedostatak publike na domacim tekmama.. Olimpik svaku svoju tekmu igra kao da je kaznjen a prazne tribine ne mogu imati pozitivan uticaj na igrace.. Imate jako kvalitetan tim kojem ce Zeba bii pojacanje ako uspije pronaci motiv da daje svojih 100% u dresu Olimpika u sta ja iskreno sumnjam jer je imao problem sa pristupom igri u nekim momentima i u dresu svog maticnog kluba.. Publika je ta koja igrace pokrece i zbog koje se i igra fudbal a ne vidim nacin kako ce te je vi steci u ovom gradu pored Zelje i Sarajeva.. Cak mislim, bez ikakve namjere da vas provociram, da i neki kantonligasi imaju veci broj fanova od vaseg kluba.. Na zalost proci ce jos dosta vremena dok vas klub, u svakom smislu, ne postane dostojan rival komsijama sa Grbavice i Koseva.. Ja licno bih volio da taj period ne bude dug jer bih, kao veliki ljubitelj sporta, zelio da ovaj grad dobije jos dva jaka derbija..
BUDI ŽELJO !!!

Mokroguz
Kontakt:

Post Postao/la Mokroguz » 29 okt 2013, 21:38

dinozu je napisao/la:Ako ti ikad Olimpic pobjedi Stuttgart, dat cu ti 10,000 eura preko PayPal-a. Moze?
Moze.
anel81m je napisao/la: Problem je u tome što vi dovodite te igrače kad su već potrošeni i kad su na 20-30% svojih mogućnosti.Zeba vam samo nešto parea može uzeti, malo toga dati.
Ne radi se o tome. Mozes imati ekipu punu starijih igraca, ne znaci da ta ekipa nema snage dovesti tim daleko u takmicenjima. Inace da se toliko drasticno spusti snaga starijeg igraca, mogli bi mi uskoro mogli Ronaldinha dovesti - to jednostavno ne moze, jer posjeduje takvu moc da mu nebi niko mog'o platiti. Ibrahimovic eno sta radi u PSG, a pogledas samo koliko ima godina, a regularan igrac, stariji od naseg najstarijeg. I mnogo mladih igraca poput Dos Santosa probao se probiti u ekipi kao neki mladi talenat, ali ne moze kad su stariji bolji od njega, i nisu nista gori postali, nego su ga napustili jer su samo bolji i bolji sa vremenom.
A i pogledas samo Smajica kako se dokazao kod nas, Muharemovica kako zna da nedostaje. Da su losi igraci sada, nebi nam falili kad se povrijede. Regoje kakav je snazan stoper i dalje, nije spao do 20-30%, spao mozda samo za 5-10%.

Ali imamo mnogo primjera mladih igraca da su nam dosli i dokazali se kao pojacanja poput Hamzica, Stubicana, Subasica, Duljevica, Vidovica.
Trenutno imamo mozda oko 11-13 igraca koji bi vrlo lahko se mogli uvuci medju pocetnim igracima mnogih ekipa vani Bosne u jacim ligama, ne samo Duljevic, nego i od starijih igraca.

2-249

💮🍀💮🍀💮🍀💮

Mokroguz
Kontakt:

Post Postao/la Mokroguz » 29 okt 2013, 22:14

champions1921 je napisao/la:Ne bih da vam solim pamet ali trebali bi biti svjesni da je vas najveci problem nedostatak publike na domacim tekmama.. Olimpik svaku svoju tekmu igra kao da je kaznjen a prazne tribine ne mogu imati pozitivan uticaj na igrace.. Imate jako kvalitetan tim kojem ce Zeba bii pojacanje ako uspije pronaci motiv da daje svojih 100% u dresu Olimpika u sta ja iskreno sumnjam jer je imao problem sa pristupom igri u nekim momentima i u dresu svog maticnog kluba.. Publika je ta koja igrace pokrece i zbog koje se i igra fudbal a ne vidim nacin kako ce te je vi steci u ovom gradu pored Zelje i Sarajeva.. Cak mislim, bez ikakve namjere da vas provociram, da i neki kantonligasi imaju veci broj fanova od vaseg kluba.. Na zalost proci ce jos dosta vremena dok vas klub, u svakom smislu, ne postane dostojan rival komsijama sa Grbavice i Koseva.. Ja licno bih volio da taj period ne bude dug jer bih, kao veliki ljubitelj sporta, zelio da ovaj grad dobije jos dva jaka derbija..
Normalno da nema toliko publike, i dalje smo mlad klub. Svako negdje pocinje, a tako kantonalne ekipe su dosta stare za razliku od nas. Medjutim kad poredis ih sa Slavijom, vas ili Sarajevom, ne mogu oni se porediti sa premijerligaskim klubovima ipak, a nebi niko navijao za ove klubove da nisu dovoljno vremena bili tu i isli u Evropu posebno. Tako isto moramo i mi nekad poceti sa tim, pa smo sad dotakli 20 godina postojanja kluba, a mislim da ce Evropski nastupak dovesti jos vise publike.
Nego ipak, ukoliko sam ja vidio od statistike, imamo vise gledalaca u prosijeku nego Slavije, Travnika, Leotara, Mladosti i Radnika. Tu smo negdje blizu Rudara isto. Ali sta je zanimljivo je da su skoro svi ti klubovi u razlicitim gradovima bez rivala iz istog grada tako da ne mogu reci da su im ti mali brojevi sto imaju previse lokalnih rivala.
Nemamo svoj zvanicni ultras jos, i ako je u procesu. Imaju planovi za Januara ili Februara da skupimo naroda i nabavimo sve potrebno da pocnemo navijati u Martu na Otoci kao ultras. :mrgreen:

Negdje sam procitao da Orasje ima 500 regularnih posjetilaca u svakoj utakmici, a oni su tu skoro 30 godina duze od nas, nisu mozda toliko bili popularni u Jugoslaviji, ali su kroz nase lige i kupa dosli do Evrope, i od tada imaju svoju publiku. Tako i mi, tegarimo vec 4-5 godina tamam iza tog mjesta za Evropske lige, ali kroz tog truda i rada su mene i osmero prijatelja mojih osvojili makar ovdje gdje ja zivim, da izidjemo u Evropi bi sigurno pokrenulo jos naroda.

Ali Sarajevo je velik grad :) kad poredimo sa drugim gradovima u BiH. Ima dovoljan kapacitet za tri kluba. Posebno je dobro da smo u zapadu Sarajeva pa je lakse narodu iz tog pravca nas prigrliti.

2-249

💮🍀💮🍀💮🍀💮

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 29 okt 2013, 22:33

Meni samo nije jasno odakle se pojavljuju "padobranci" tipa dino zu i onaj drugi dežurni na forumu šampion i pametuju ovdje.Sa njima je najpametnije neraspravljati uopšte jer je rasprava sa istim samo gubljenje vremena.
Zadnja izmjena: Mancini, dana/u 29 okt 2013, 23:20, ukupno mijenjano 1 put.
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.

Benjo_AFC86
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Benjo_AFC86 » 29 okt 2013, 22:37

Jeste li kompletni sutra?
OFK Gradina Srebrenik
Silver Town Boys

Mokroguz
Kontakt:

Post Postao/la Mokroguz » 29 okt 2013, 22:40

Benjo_AFC86 je napisao/la:Jeste li kompletni sutra?
Fale nam Dulja i Kokot zbog kartona, i Smajke i dalje povrijedjen, ali trebao bi da se vrati do povratne sa Celikom. :)

2-249

💮🍀💮🍀💮🍀💮

dinozu
Kontakt:

Post Postao/la dinozu » 29 okt 2013, 23:37

Jednostavno necete nikad pobjediti protiv Stuttgarta. Rijeka je malo drugaciji slucaj. Ipak imaju stranih igraca, puno novca zbog talijanskog milijardera i nemaju bosanski mentalitet vec hrvatski

Zaključano

Natrag na “Niže lige”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.