Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

pazzarac
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji B

Post Postao/la pazzarac » 29 okt 2013, 17:29

zgembo89 je napisao/la:http://www.transfermarkt.co.uk/en/adnan ... 78497.html ovaj treba biti jagodicu zanimljiv netherlander je pise rodom iz zivinica
momak je '91 god. nema pravo igranja za U21

2008 dosao u Rodu iz Zivinica i tek sad je postao standaradan kao pozajmljen igrac u MVV Maastricht u 2 holandskoj ligi

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 29 okt 2013, 17:34

SalePD je napisao/la:

A to što oni na tribinama nose zastavu armije BiH pod kojom je ubijeno dosta srpskog naroda u Bosni
Ja nikad nisam vidio zastavu Armije BiH na tribinama ne znam i zašto bi je neko nosio pogotovo na utakmicu reprezentacije.Možda si je pomješao sa zastavom republike BiH.

I još nešto.Vjeruj mi da većina ovdje ne želi isključivo Bošnjačku državu.Bosna i Hercegovina jeste sastavljena od Bošnjaka, Srba i Hrvata, i ako si stariji znaš da je tako bilo i u Prijedoru i u ostalim gradovima.Meni je iskreno drago kad vidim da se ova reprezentacija zove "naša" i u Prijedoru i u I. Sarajevu, i ostalim gradovima, jer to je znak da ima normalnih ljudi, i da dolaze bolja vremena.Živio.
DRUG NEBI TI PUNCA

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 29 okt 2013, 17:46

SalePD je napisao/la:
Gledaj sad, to je Ognjen na svojoj svadbi nosio srpsku zastavu, jer on je po nacionalnosti Srbin i po vjeri pravoslavac, i normalno je da se vjenčava po vjerskim običajima svog naroda. Sad bi neki rekli '' zašto igra za BiH ako je Srbin''. Pa Srbi u zemlji Bosni žive još otkako su se sa drugim J. Slovenima doselili na ove prostore i ne vidim razloga zašto on kao Srbin iz BiH ne bi igrao za ovu zemlju. I eto ti kažeš da je pola pola? Nije on ''pola pola'' , to ne postoji. On je Srbin iz BiH, isto tako imaš Hrvate iz BiH. Nažalost kod nas ako si Srbin ili Hrvat moraš se odreći svoje nacionalne pripadnosti, početi se nazivati isključivo Bosancem, ne spominjati vjeru i samo tako ćeš dobiti ''specijalnu dozvolu'' tzv. navijača za igru u repki a da ti oni ne zvižde. A to što oni na tribinama nose zastavu armije BiH pod kojom je ubijeno dosta srpskog naroda u Bosni, to što oni ovu zemlju svojataju kao ''samo muslimansku'', to nikom ništa. Da ne govorim o onome kad naši poznati fudbaler na Twitteru i FB pomenu Srebrenicu i to da se ona nikad ne zaboravi (sa tim se slažem, nevine žrtve nikad ne smijemo zaboraviti), pa ga odmah svi veličaju da je pravi patriota itd., a kad bi neki od pravoslavaca iz našeg tima spomenuo neki od pokolja nad Srbima u kojem je možda i sam izgubio neke članove porodice, odmah bi ga nazivali ''ćetnikom'' i govorili mu da se nosi u Srbiju. Ova naša repka stvarno jeste ujedinjena, ali dok god se Hrvatima i Srbima ne bude dalo da budu to što jesu a da igraju za BiH, to neće onako kako bi trebalo biti. Ja više ne raspravljam sa bilo kim, ovo je sportska tema ali jednostavno nekim ljudima se neke stvari moraju objasniti.
Ogiju se skandiralo u Zenici, cjeli stadion mu je skandirao. Znaci prica da neko zvizdi Srbima ili trazi da se neko odrekne srpstva nije istinita. Mi smo se opekli jer smo isto tako skandirali Nemanji Supicu, pa je nakon dvije godine on pisao Izdrzi Ratko, i sad su navijaci malo "sumnjicavi". Ali eto, skandiralo se Ognjenu, Zvjezdanu, Miroslavu i niko ne poteze pitanje njihovog srpstva. A za ratne zastave, ne bih komentarisao, to vam je dezurna kritika, dodususe djelom je istina da je to ratna zastava, jer je pod tom zastavom Vojvoda Vlatko Vukovic 1389 predvodio 20.000 vojnika KRALJEVINE BOSNE u vasem slavnom porazu.

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 29 okt 2013, 17:47

SalePD je napisao/la:
rodjen je u SFRJ, sto mu daje pravo da igra i za Sloveniju ako to zeli

U Borisa ne sumnjam. Ognjen je imao neke slike sa zastavom Srbije, vjerovatno je lapo lapo :mrgreen:

Gledaj sad, to je Ognjen na svojoj svadbi nosio srpsku zastavu, jer on je po nacionalnosti Srbin i po vjeri pravoslavac, i normalno je da se vjenčava po vjerskim običajima svog naroda. Sad bi neki rekli '' zašto igra za BiH ako je Srbin''. Pa Srbi u zemlji Bosni žive još otkako su se sa drugim J. Slovenima doselili na ove prostore i ne vidim razloga zašto on kao Srbin iz BiH ne bi igrao za ovu zemlju. I eto ti kažeš da je pola pola? Nije on ''pola pola'' , to ne postoji. On je Srbin iz BiH, isto tako imaš Hrvate iz BiH. Nažalost kod nas ako si Srbin ili Hrvat moraš se odreći svoje nacionalne pripadnosti, početi se nazivati isključivo Bosancem, ne spominjati vjeru i samo tako ćeš dobiti ''specijalnu dozvolu'' tzv. navijača za igru u repki a da ti oni ne zvižde. A to što oni na tribinama nose zastavu armije BiH pod kojom je ubijeno dosta srpskog naroda u Bosni, to što oni ovu zemlju svojataju kao ''samo muslimansku'', to nikom ništa. Da ne govorim o onome kad naši poznati fudbaler na Twitteru i FB pomenu Srebrenicu i to da se ona nikad ne zaboravi (sa tim se slažem, nevine žrtve nikad ne smijemo zaboraviti), pa ga odmah svi veličaju da je pravi patriota itd., a kad bi neki od pravoslavaca iz našeg tima spomenuo neki od pokolja nad Srbima u kojem je možda i sam izgubio neke članove porodice, odmah bi ga nazivali ''ćetnikom'' i govorili mu da se nosi u Srbiju. Ova naša repka stvarno jeste ujedinjena, ali dok god se Hrvatima i Srbima ne bude dalo da budu to što jesu a da igraju za BiH, to neće onako kako bi trebalo biti. Ja više ne raspravljam sa bilo kim, ovo je sportska tema ali jednostavno nekim ljudima se neke stvari moraju objasniti.
ima puno nelogicnosti, ali samo da kazem da ne zelim o ovome da pricam sto si poceo. Nije sportski forum za to. Pozz
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

STEVIE
Kontakt:

Post Postao/la STEVIE » 29 okt 2013, 18:30

SalePD je napisao/la: Ova naša repka stvarno jeste ujedinjena, ali dok god se Hrvatima i Srbima ne bude dalo da budu to što jesu a da igraju za BiH, to neće onako kako bi trebalo biti. Ja više ne raspravljam sa bilo kim, ovo je sportska tema ali jednostavno nekim ljudima se neke stvari moraju objasniti.
ne razumijem ovu tvoju neku polemiku stvarno i jos bih dodao da sam sebi skaces u stomak. prvo govoris kako nam je repka ujedinjenja, pa onda govoris kako nikad nece biti kako treba ako se BH srbima i hrvatima neda da budu "to sto jesu".. BH srbima i hrvatima se itekako da da budu to sto jesu kad igraju za repku, pa kad pokazu da se stvarno zalazu za nasu repku, poput borisa i ogija, i onda budu proslavljeni poput nacionalni heroja. jer svaki pravi bosnjak cijeni kad vidi da BH srbi i hrvat pokazu koliko vole ovu drzavu svojim zalaganjem u svetom dresu. da ti isti igraci igraju za srbiju ili hrvatsku bili bi samo jedan od 18 igraca u selekciji za mec, a ovdje se slave ti igraci. poput heroja. toliko o tome da se neda BH srbima i hrvatima da budu "to sto jesu". naravno i kod bosnjaka ima talibana seljacina koji ne vole takve igrace radi njihovi imena, al' na svu srecu takva bagra je u manjini! ;)
"I'm a man who believes that I died twenty years ago.
And I live like a man who is dead already.
I have no fear whatsoever of anybody or anything." - Malcolm X

DoktorBaka
Kontakt:

Post Postao/la DoktorBaka » 29 okt 2013, 18:37

Pozdrav!

Evo ja sam novi i neću vam puno smetat jer sam se registrira samo iz razloga što se razvila rasprava o Tinu Svenu Sušiću, pa sam odlučija i ja reć dvi riči.
Znači, navijača sam Hajduka, gleda sam sve utakmice TSS (TIna Svena Sušića), posjećujem ponekad i treninge i mislim da imam kompletnu sliku o njegovim mogućnostima. Moram još napomenit da ne znam dobro vaš reprezentativni kadar i momke van prvih 11, pa ne mogu vršit usporedbe, ali...

Odma da vam kažem, ukoliko TSS nema mista u vašoj reprezentaciji, onda od vas očekujem veeelike stvari na SP u Brazilu, da skupinu prođete ko od šale itd... Kažem, ne znam kadar i kolika je konkurencija, ali bez obzira na to ne virujen da TSS nema mista u vašoj "repki" (ne govorim o prvih 11).

Može pokrivati više pozicija, a vjerovatno mu ipak najviše paše pozicija ofenzivnog veznog iza napadača. Trenutno nakon lošeg ulaska u sezonu fantastično igra na poziciji zadnjeg veznog (FM riječnikom igra nešto bliže MC nego DMC). Dribling, proigravanja (od dugih do kratkih - podvaljenih baluna) i tehničke stavke su mu jaki aduti. Mora radit na nekim tehničkim i taktičkim stvarima, ali napreduje krupnim koracima na ispravljanju minusa, pogotovo otkad je podiga razinu trke i brže se rješava baluna.

Ne radi se o kratkoročnoj dobroj formi već se ovo nastavlja na završetak prošle sezone kad je najbolju utakmicu odigra u uzvratu finala Kupa protiv Lokomotive u ZG-u di je upisa pogodak i asist (" onclick="window.open(this.href);return false; - pogodak je na 09:30). Po meni najveća prednost njega, unatoč relativno malom iskustvu u seniorskom nogometu, je ta šta se ne sakriva na terenu već preuzima odgovornost u svoje "noge" i prihvaća se baluna kad se mnogi pripadnu ili pokleknu pod pritiskom.

Na početku sezone je igra loše jer ga je trener Tudor gura na poziciju lijevog krilnog napadača, a tu se definitivno ne snalazi, a i mana mu je šta je "dizelaš" i dugo ulazi u formu.

Žao mi je šta ima tu situaciju sa stricem izbornikom jer sam siguran da bi puno lakše proša taj poziv, ali se nadam da ćete mu dat priliku i uvjerit se da se radi o velikom potencijalu.

Odavno je reka da želi igrat za BiH, a Gračan je bija na utakmici i usput reka da je talentiran i to na šta je ovaj odma odgovorija da želi igrat samo za BiH. Tako da ni tu nema potrebe za traženjem medijske pompe jer ako nečega u Hrvatskoj nema onda nema guranja hajdukovih igrača kroz medije.

A u našoj A selekciji nema mista zbog konkurecije (Modrić, Kovačić, Vukojević, Radošević, Rakitić...), a i zbog toga šta neki igrač van Dinama mora pišat krv da bi bija pozvan u reprezentaciju (npr. Benko iz Rijeke igra u životnoj formi, ali i dalje nije blizu reprezentacije, iako daje golove i u EL, a u HNL-u je da 10 komada u 13 utakmica). Ovaj naš savez je trul i sve manje ljudi navija za našu repreznetaciju, tako da vam te usporedbe tipa "zar je HR U21 bolja od A vrste BiH" ne drže vodu.

Toliko je sve trulo da više navijan za BiH nego za Hrvatsku.

Pozdrav, nemojte se ljutit na smetnji i pružite podršku TSS-u ako dobije poziv za reprezentaciju jer je to zasigurno zaslužija svojim igrama na terenu.

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 29 okt 2013, 18:42

Svaka cast na postu ;)

P.S. I ja sam navijac Hajduk samo ne iz Hrvatske :)
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.
#MFFL
Som-Hi Barça

SalePD
Kontakt:

Post Postao/la SalePD » 29 okt 2013, 18:45

DoktorBaka je napisao/la:Pozdrav!

Evo ja sam novi i neću vam puno smetat jer sam se registrira samo iz razloga što se razvila rasprava o Tinu Svenu Sušiću, pa sam odlučija i ja reć dvi riči.
Znači, navijača sam Hajduka, gleda sam sve utakmice TSS (TIna Svena Sušića), posjećujem ponekad i treninge i mislim da imam kompletnu sliku o njegovim mogućnostima. Moram još napomenit da ne znam dobro vaš reprezentativni kadar i momke van prvih 11, pa ne mogu vršit usporedbe, ali...

Odma da vam kažem, ukoliko TSS nema mista u vašoj reprezentaciji, onda od vas očekujem veeelike stvari na SP u Brazilu, da skupinu prođete ko od šale itd... Kažem, ne znam kadar i kolika je konkurencija, ali bez obzira na to ne virujen da TSS nema mista u vašoj "repki".

Može pokrivati više pozicija, a vjerovatno mu ipak najviše paše pozicija ofenzivnog veznog iza napadača. Trenutno nakon lošeg ulaska u sezonu fantastično igra na poziciji zadnjeg veznog (FM riječnikom igra nešto bliže MC nego DMC). Dribling, proigravanja (od dugih do kratkih - podvaljenih baluna) i tehničke stavke su mu jaki aduti. Mora radit na nekim tehničkim i taktičkim stvarima, ali napreduje krupnim koracima na ispravljanju minusa, pogotovo otkad je podiga razinu trke i brže se rješava baluna.

Ne radi se o kratkoročnoj dobroj formi već se ovo nastavlja na završetak prošle sezone kad je najbolju utakmicu odigra u uzvratu finala Kupa protiv Lokomotive u ZG-u di je upisa pogodak i asist (" onclick="window.open(this.href);return false; - pogodak je na 09:30). Po meni najveća prednost njega, unatoč relativno malom iskustvu u seniorskom nogometu, je ta šta se ne sakriva na terenu već preuzima odgovornost u svoje "noge" i prihvaća se baluna kad se mnogi pripadnu ili pokleknu pod pritiskom.

Na početku sezone je igra loše jer ga je trener Tudor gura na poziciju lijevog krilnog napadača, a tu se definitivno ne snalazi, a i mana mu je šta je "dizelaš" i dugo ulazi u formu.

Žao mi je šta ima tu situaciju sa stricem izbornikom jer sam siguran da bi puno lakše proša taj poziv, ali se nadam da ćete mu dat priliku i uvjerit se da se radi o velikom potencijalu.

Odavno je reka da želi igrat za BiH, a Gračan je bija na utakmici i usput reka da je talentiran i to na šta je ovaj odma odgovorija da želi igrat samo za BiH. Tako da ni tu nema potrebe za traženjem medijske pompe jer ako nečega u Hrvatskoj nema onda nema guranja hajdukovih igrača kroz medije.

A u našoj A selekciji nema mista zbog konkurecije (Modrić, Kovačić, Vukojević, Radošević, Rakitić...), a i zbog toga šta neki igrač van Dinama mora pišat krv da bi bija pozvan u reprezentaciju (npr. Benko iz Rijeke igra u životnoj formi, ali i dalje nije blizu reprezentacije, iako daje golove i u EL, a u HNL-u je da 10 komada u 13 utakmica). Ovaj naš savez je trul i sve manje ljudi navija za našu repreznetaciju, tako da vam te usporedbe tipa "zar je HR U21 bolja od A vrste BiH" ne drže vodu.

Toliko je sve trulo da više navijan za BiH nego za Hrvatsku.

Pozdrav, nemojte se ljutit na smetnji i pružite podršku TSS-u ako dobije poziv za reprezentaciju jer je to zasigurno zaslužija svojim igrama na terenu.
Lično mislim da mladi Sušić još nije za A repku BiH, bar ne za onu koja će igrati na Mundijalu, ali za kvalifikacije za Euro 2016 ga sigurno treba pozvati, pogotovo što može igrati i kao defanzivni vezni a takvih nam treba itekako. No ako bude pozvan i ranije imaće podršku navijača, za to nemoj imati brige.
RŠD Velež

Marijan Beneš

Stop nacional-šovinizmu!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 29 okt 2013, 18:51

Dobiće on poziv za Argentinu.

Hrvati ga mogu zvati do besvijesti, ali nema ništa od toga. Nisu svi Sejad Halilović ;)
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

dinozu
Kontakt:

Post Postao/la dinozu » 29 okt 2013, 18:52

Bencun kao treci napadac :D

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 29 okt 2013, 18:55

Baka hvala na ovako detaljnoj analizi i ostani i dalje na forumu :)

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 29 okt 2013, 18:57

dinozu je napisao/la:Bencun kao treci napadac :D
Taj nam treba.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 29 okt 2013, 19:00

moze li se i pasalic nekako srediti :mrgreen:

STEVIE
Kontakt:

Post Postao/la STEVIE » 29 okt 2013, 19:05

moze li neko malo opsirnije o ovome bencunu?
"I'm a man who believes that I died twenty years ago.
And I live like a man who is dead already.
I have no fear whatsoever of anybody or anything." - Malcolm X

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 29 okt 2013, 19:07

Dobar Baka, dobar!!!!

Samo da ti kažem da u repki BiH TSS ukoliko je kao sto kažeš najbolji na ofenzivnom veznom za sada nema sta tražiti.... Konkurencija je nenormalna, Misimovic Pjanic Medunjanin Ibričić, međutim da je on klasični def vezni onda bi možda mogao i u prvih 11, jer smo tu tanki...

Ja nisam gledao TSSa, tek neke klipove na jutub, i volio bi da u njemu lezi jedan moderan def vezni..

Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 29 okt 2013, 19:08

Bosniacum Lilium je napisao/la:moze li se i pasalic nekako srediti :mrgreen:
u paketu sa Tinom, Avdijom i Bencunom :mrgreen:
DRUG NEBI TI PUNCA

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 29 okt 2013, 19:13

i fakat pola repke Hajduk i Hajduk tim sa najvise igraca na SP :mrgreen: . Naslutise forumasi Boga mi :lol: :lol: :lol:

Meni je od svih njih nekako najzanimljiviji Pasalic :D Bas box to box igrac :) Nesto sto nemamo jos od Bajramovica

bvb
Kontakt:

Post Postao/la bvb » 29 okt 2013, 19:18

Virtu4l je napisao/la:
dinozu je napisao/la:Bencun kao treci napadac :D
Taj nam treba.
Ma kakav treci napadac, vidis da Susic nece da prica o tom, nema potrebe diskutovati.
Tu su sjajni Ibricic, Visca, .. ako zatrebaju, imamo mi puno rjesenja za napad :lol:

Konzerva
Kontakt:

Post Postao/la Konzerva » 29 okt 2013, 19:26

DoktorBaka je napisao/la:Pozdrav!

Odma da vam kažem, ukoliko TSS nema mista u vašoj reprezentaciji, onda od vas očekujem veeelike stvari na SP u Brazilu, da skupinu prođete ko od šale itd... Kažem, ne znam kadar i kolika je konkurencija, ali bez obzira na to ne virujen da TSS nema mista u vašoj "repki" (ne govorim o prvih 11).
ima mjesta da bude u kadru, a sto se tice prvih 11, moguce da ima mjesta ako cemo igrati sa defanzivnim veznim, ako necemo onda nema mjesta.

mene interesuje kakav je on u defanzivi???
"Ali, kad dođeš u Zenicu, ne da ti se ne igra, više ti se ni ne živi" : ivica osim za jutarnje novine

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 29 okt 2013, 19:28

Bosniacum Lilium je napisao/la:i fakat pola repke Hajduk i Hajduk tim sa najvise igraca na SP :mrgreen: . Naslutise forumasi Boga mi :lol: :lol: :lol:

Meni je od svih njih nekako najzanimljiviji Pasalic :D Bas box to box igrac :) Nesto sto nemamo jos od Bajramovica

Kako se u par sedmica promjenila atmosfera na forumu. Do nedavno napadali Susica sto razmislja o pozivanju bratica a sada hoce bukvalno pola Hajduka u reprezentaciji :mrgreen:

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: bhfanatic14, Bing [Bot], CAGarfia, Cwirek, Dinhooo, forgempp, Normus90 i 57 gostiju.