Ako je tačno da poslije 3 žuta kartona u našoj ligi, igrač propušta jednu utakmicu, onda bih se malo poigrao brojkama. Posmatrajući ovu evidencionu tabelu na sportsport koja se tiče ekipe Radnika primjetio sam da nekoliko igrača ima 3 žuta kartona.
U pitanju su :
- Hasanović Mirza
- Radulović Ognjen
- Jevtić Marko
- Ćosović Aleksandar ( kome je ovo 6 - ti žuti karton, pa prema tome, opet odmara )
Nabrojani igrači su u prosjeku za našeg slijedećeg sportskog protivnika odigrali cca. 65 minuta po utakmici.
Minutažu ćemo uzeti kao faktor važnosti igrača za pojedini tim. Što znači da, relativno rečeno, Radnik u ovaj susret sa nama ulazi oslabljen.
Još jedan podatak govori da je jedan od igrača koji su suspendovani za ovaj susret ( Hasanović ) među top 5 strijelaca kluba sa 2 postignuta gola u 13 kola. Naravno, ne baš neka statistika kojom se može pohvaliti, ali čisto reda radi je pominjem.
Prvi strijelci momčadi su Obradović Marko i Nikić Zoran sa po 5 postignutih golova. Nikić Zoran je ujedno i 3 igrač u timu koji je odigrao najviše minuta za tim iz Bijeljine u ovoj sezoni sa 1066 minuta na svom kontu. Statistički gledano, igrač imena Katanec Matija uz golmana Mladena Lučića, nešto poznatijeg za pratioce našeg prvenstva je najbitniji i najstandardniji igrač ovoga tima sa odigranih 1080 minuta. Uz to je i strijelac 2 gola.
Uz izboren samo jedan remi u posljednja 3 kola, ekipi trenera Bajića je ova utakmica od velikog značaja, jer im je forma, očigledno u silaznoj putanji.
Nadamo se da na nama neće dizati svoju formu, i da ćemo ostvariti zlata vrijedan trijumf protiv ekipe koja nije niti malo naivna za naše uslove, i koja je čak šta više potcijenjena, pošto je poprilično nepoznata, i nije neki od renomiranih sportskih imena našeg nogometa.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!