2013-14 NBA Season

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Ko će osvojiti titulu ove sezone?

Indiana Pacers
8
7%
Miami Heat
19
18%
San Antonio Spurs
40
37%
Oklahoma City Thunder
19
18%
LA Clippers
5
5%
Houston Rockets
4
4%
neko drugi (PHOENIX SUNSI recimo)
12
11%

Ukupno glasova: 107

adriano_leite
Kontakt:

Re: 2013-14 NBA Season

Post Postao/la adriano_leite » 29 okt 2013, 00:20

alemsa je napisao/la:
adriano_leite je napisao/la: Pa to sam i rekao, a ti kazes da je u 2 ako je u 7 kod njih :D .
Sorry, kod mene je u 7, sto je 2 po Bosanskom, sat vam se vratio 1.
Govorimo o istoku, jer navijamo za timove s istoka, **** se nama za zapad :D .
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 29 okt 2013, 00:21

adriano_leite je napisao/la: Govorimo o istoku, jer navijamo za timove s istoka, **** se nama za zapad :D .
Chicago je u istoj vremenskoj zoni, I u Chicagu pocinje u 7 :)

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 29 okt 2013, 00:31

alemsa je napisao/la:
adriano_leite je napisao/la: Govorimo o istoku, jer navijamo za timove s istoka, **** se nama za zapad :D .
Chicago je u istoj vremenskoj zoni, I u Chicagu pocinje u 7 :)
Joj sto me **** brate

slika

Sta pise ovdje???? 08:00 ET, sto znaci 01:00 po **** nasem vremenu, a da je 07:00 ET, to bi bilo u 00:00 u BiH. Nit gledamo utakmice iz Chicaga, nit iz Houstona, nit iz ostalih kurceva i palceva. Na ESPN stranici i NBA.com gdje vjerujem svi prate satnicu utakmica, ET je vrijeme valjda po defaultu, a ne CDT. ET - eastern time **** ga ti oko cega se zajebavamo ovdje.

Mes Que Un Club!

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 29 okt 2013, 00:45

adriano_leite je napisao/la:
Sta pise ovdje???? 08:00 ET, sto znaci 01:00 po **** nasem vremenu, a da je 07:00 ET, to bi bilo u 00:00 u BiH. Nit gledamo utakmice iz Chicaga, nit iz Houstona, nit iz ostalih kurceva i palceva. Na ESPN stranici i NBA.com gdje vjerujem svi prate satnicu utakmica, ET je vrijeme valjda po defaultu, a ne CDT. ET - eastern time **** ga ti oko cega se zajebavamo ovdje.
:D

Sta ti bi

Pa ja ET je po default, trenutno 5 sati razlike od Bosne do Novembra treceg, onda je 6.

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 29 okt 2013, 00:47

alemsa je napisao/la:
adriano_leite je napisao/la:
:D

Sta ti bi

Pa ja ET je po default, trenutno 5 sati razlike od Bosne do Novembra treceg, onda je 6.
Pa iznervirah se na pravdi Boga :lol: . Ajde nek smo i to apsolvirali :D .

Mes Que Un Club!

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 29 okt 2013, 07:58

NBA NEWS:

- Joakim Noah Guarantees He’ll Play in Season Opener vs Miami Heat
- Andrew Bynum Not Ruled Out for Season Opener
- Danny Granger Out Three Weeks With Injured Calf (UPDATE)
- Derrick Rose Says it Will Be Scary When He Finds His Groove
- Kevin Durant Won’t Obsess Over Winning a Championship Anymore
- Minnesota Timberwolves Arena to Get a $97 Million Renovation
- NBA Signs $100 Million Deal With Samsung for Courtside Monitors
- LeBron James Doesn’t Want to Get Championship Ring on Opening Night
- Dallas Mavericks to Retire Derek Harper’s Jersey
- Orlando Magic to Honor Shaquille O’Neal and Penny Hardaway
- Thaddeus Young Wouldn’t Be Surprised if the Sixers Traded Him
- Thomas Robinson Cited for Driving 52 Miles Over the Speed Limit
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 29 okt 2013, 08:07

Za razliku od Istoka na kojem postoji tek nekoliko nepoznanica, na Zapadu vlada potpuni kuršlus. Samo tri ekipe su potpuno otpisane, ostalih 12 se ima pravo nadati doigravanju. Biće **** utrka ne samo za doigravanje nego i za vrh konferencije. Kao i u najavi za istok, ekipe su podijeljene unutar razreda u kojima se može dogoditi da svaka ekipa preskoči drugu - dakle ako je pet ekipa rangirano u jednom razredu peta i prva su toliko blizu da me na kraju sezone ne bi začudilo da peta bude prva, a prva peta. Okej?

POTPUNI **** SUMRAK

15. Phoenix Suns - što mogu očekivati navijači sunsa od ove ekipe? Osamdeset dvije utakmice za zaborav, par dobrih poteza bledsoea i nekog iz trojca Wiggins, Randle, Parker.

NEMA ODMORA DOK TRAJE OBNOVA

14. Utah Jazz - bekovska rotacija je i dalje kržljava unatoč tome što su digli treya burkea na draftu, rotacija visokih se srozala odlaskom millsapa i velikog ala, heyward je nezadovoljan jer još nije produžio ugovor, a trener tyron corbin je prvi na listi za odstrel, ako je vjerovati stručnjacima. Za boga miloga, trejdali su za mumificiranog Richarda Jeffersona i najskupljeg grijača klupe Andrisa Biedrinsa kako slučajnim slučajem ne bi dobili više od 15ak utakmica. Imaju finu bazu za budućnost s Burkeom, Favorsom, Gobertom, Haywardom, Kanterom i prvim pickom, samo ne smiju sjebati pobjeđivanjem ove godine kada cilj mora biti jedan od prvih pet pickova.

13. Sacramento Kings - odoše Maloofsi. S njima, nadaju se navijači Kingsa, su otišle i loše navike i sebična igra. Novi trener Mike Malone morat će složit ekipu krcatu igračima koji su do jučer igrali "ja prvi, **** se drugovi" košarku, što baš neće bit lagan posao. E da, morat će i riješiti dvojbe na visokim pozicijama na kojima su Kingsi prekrcani - Boogie ostaje sigurno bez obzira što je plesnut u glavu, no ostaje pitanje koga će zadržati - Pattersona, Landrya, Hayesa ili Thompsona. Jedan je viška. Puno dobrih igrača za budućnost (Mbah a Moute, McLemore, Vasquez, Thornton, Fredette, Thomas - svi imaju bar jednu vrhunsku kvalitetu i samim tim mogu bit korisni u ligi) al treba ih uklopit u cjelinu.

KRVAVI FAJT ZA PLEJOF

12. Los Angeles Lakers - bog zna kad će se kobe vratit. bogzna oće li trejdat Paua. Bog zna može li Stevo odigrat još jednu solidnu sezonu. Ostatak ekipe mogu polit benzinom i zapalit (osim Ryana Kellya koji je čunka). ZAPALIT! Očekujem da će se napižđeni Kobe vratit i trpat četrdeset po utakmici nakon što trejdaju Gasola.

Iskreno, ne bi me začudilo da veže Wesleya Johnsona u svoj podrum ko gimpa iz Pulp Fictiona jer ionako nije za ništa drugo. Ne bi me začudilo da pregrize grkljan nicku youngu nakon još jednog nerezonskog šuta. ne bi me začudilo da odvuče ovu metuzalemsku, polovičnu ekipu do plejofa.

11. Portland Trail Blazers - solidna ekipa, ali na kraju poprilično meh. LaMarcus je jedini pravi igrač u ekipi, jedini lik koji može vrtit sistem, svi drugi su nepouzdani. Lillard je bio sjajan u prvoj sezoni s jedne strane, ali je bogami bio i jedan od najgorih obrambenih igrača lige. Od batuma nemam pojma šta očekivat, taj lik je jednu godinu sjajan, jednu očajan, wes matthews me i dalje ostavlja hladnim, ne virujem u CJ McColluma, ne znam što može Thomas Robinson nakon što je promijenio tri ekipe u godinu dana, iako virujem u njega, on je jedan od rijetkih visokih pickova koji je baš ubijao na koledžu. Šta ja znam, nit smrde nit mirišu. Ne trejdaju li LMA boriće se za plejof, ali sumnjam da tamo mogu nešto više. Trejdaju li LMA kreću u rebuilding s mladim, dobrim i jeftinim igračima kao bazom za razvoj.

10. Dallas Mavericks - bliži se kraj karijere Dirka Nowitzkog. Čovik je samo jednom nakon rookie sezone preskočio plejof - lani kad je bio ozljeđen. Ove godine bi mu se mogla dogodit i druga godina. Dallas je dobra momčad s izvrsnim trenerom, al na zapadu je bolesna gužva. Sviđaju mi se svi potezi koje su napravili, drago mi je da su dovukli podcijenjenog Calderona, zaboravljenog Blaira i mutavog Montu koji će konačno dobit šansu igrat u dobroj ekipi za dobrog trenera i možda se vratit nazad na učinak od prije tri godine kada je ubacivao 48 posto iz polja. Bude li Dirk stari Dirk, a ja virujen da oće, mogli bi napeglat puno ekipa. Jedini zajeb ove momčadi je šta će ih protivnici šredat u napadu. Rasturaće ih. Dallas sa Vinceom, Jozom, Montom i Devinom Harrisom ne može spriječit penetraciju u reket, a u reketu opet nemaju blokera koji će minjat šuteve oko obruča. Najebali su. Pitanje je samo može li napad nadoknadit sve što obrana dopusti.

09. Denver Nuggets - izgubili su puno odlaskom Iggya i trenera Georgea Karla. Lani su bili odlični zato jer su imali praktički 2 petorke jednake kvalitete što ove godine nije slučaj, pogotovo ako Gallinari bude duže ozlijeđen. Vjerujem da će i dalje trčat ko mutavi i ubijat protivnike tempom, ali nekad treba znat stat na loptu, a u ovoj ekipi postoji samo jedan igrač koji je za to sposoban - profesor Andre Miller. Ostali su ludonje. Nekako mi se čini da će doživit velik pad u odnosu na lani. Možda i uđu u plejof, ali teško da mogu više od osmog mjesta.

08. Minnesotta Timberwolves - Minny je na papiru slabija ekipa i od Dallasa i od Denvera ali svejedno ih stavljam u plejof čisto zato jer mogu i oću. Kevin se vraća, Rubio je spreman i nadam se da ćemo konačno gledat punu sezonu njihovog high screen and rolla (ili bar pola sezone - zapravo se nadam da će trejdat Lovea u Chicago). Ostatak ekipe je dovoljno kvalitetan da pokrije rupe i osigura plasman u plejof - Peković je car, Budinger i Brewer su podcijenjeni, Barea može unijet promjenu ritma, Derrick Williams još nije za otpis (iako je sigurno na trejd bloku), Kevin Martin će odradit svoj posao spot up šutera... dobra momčad all around koja bi i lani bila u plejofu da ih ozljede nisu zgazile.

07. New Orleans Pelicans - eto i to se dogodilo. gurnuo sam u plejof ekipu u kojoj igra tyreke evans. Al kako ne bi kad za pellse (ili kako će se već zvat) igra gospodin obrvan, Anthony Davis. Jeste ga gledali u predsezoni? Je, znam, predsezona je, al **** mater. Lik je ubojica. Trejdaju li Andersona za Asika automatski su u plejofu, ali čak i bez tog trejda trebali bi bit dovoljno dobri, naročito ako se tyreke uklopi u momčad, a gordon pokaže da može igrat na razini prije ozljede. Klupa je malo tanašna s obzirom da je Austin Rivers **** od igrača, da se aminu nikad nije razvio u prvoklasnog defanzivca i da morrow nije onako dobar kao prije par godina, ali ne vjerujem da će im to toliko naškoditi da izlete van. Obratite pozornost na Jeffa Witheya, rookie centra koji će možda dobijat tri - četri minute po utakmici što bi mu trebalo bit dovoljno da ima tri - četiri blokade po utakmici. Veselim se pellsima. Ili kako se već zovu.

PROPUSTILI SU ŠANSU, SLIJEDI PROSJEČNOST

06. Memphis Grizzlies - okej, možda je pretjerano zvat šestu ekipu na super - jakom zapadu prosječnom, al čini mi se da su Grizzliesi lani propustili ogromnu šansu da uđu u finale i pokušaju doć do naslova. Bili su najzajebaniji matchup problem svim konkurentima za naslov (uključujući i Miami) osim San Antonia od kojeg su zgaženi 4 - 0 u konferencijskom finalu. Ove godine su stagnirali dok su svi ostali napredovali. Četvorka Gasol - Z-Bo - Allen - Conley je dovoljno dobra da ih ostavi u doigravanju, ali klupa je tanka, nisu našli dva 3&D igrača koja su im bila nužnost, nisu našli čak ni dva čista šutera da malo rastegnu teren i bojim se da će se **** mučit da zabiju. A što je najgore, više nemaju igrača poput rudya gaya kojeg bi mogli trejdat za pomoć na vanjskim pozicijama. Šteta, medonje su mi prirasle srcu.

BORCI ZA NASLOV

05. Houston Rockets - jedini razlog zašto Rocketse nisam gurnuo u sam vrh je što ekipama obično treba malo vremena da se poslože nakon što dovedu igrača koji bi trebao uzimat 20 - 25 posto svih šuteva ekipe. Svejedno, bude li Howard na razini na kojoj je igrao prije ozljede ovo je momčad koja već ove godine može osvojit naslov, naročito ako nađu još jednog vanjskog šutera. Bradonja je bog, Howard je čak i sa ozljedom jedan od 15 najboljih igrača lige (zdrav je u top 5), a Beverley, Brooks, Garcia, Jones, Lin, Parsons i Motiejunas su redom solidni i korisni igrači.

04. Oklahoma City Thunder - Westbrooka nema dva mjeseca. Westbrook, voljeli ga ili ne, je jedan od deset najboljih igrača lige. Čak i kad je neefikasan i kad radi pizdarije je jedan od 10 najboljih igrača lige. Zašto? Zato jer tjera obrane da reagiraju, da se kreću i da se mijenjaju. Oklahoma živi od Westbrookove igre, što će se pokazati ove sezone dok ga ne bude na parketu. Durant će morat preuzet ogroman dio tereta na sebe i ne bi me čudilo da ima prosjek od 35 - 40 poena po utakmici dok se Wes ne vrati. Zvuči ludo, ali tako je. Oklahoma je tanka ekipa čiji je uspjeh lani građen na osovini Wes - Martin - Durant - Ibaka. Kad ostaneš bez dva kotača ne možeš normalno vozit. Jednom kad se Wes vrati Oklahoma će opet rasturat, dok se on ne vrati igrat će otprilike ko lanjski knicksi - taman dovoljno da budu sigurni u plejof, a da ne osvoje jednu od prve tri pozicije.

03. San Antonio Spurs - pomalo. Čemu priša. Pop će opet limitirat minute za Parkera, Duncana i Manua, dat će uzde ekipe Kawhiju "Havajiu" Leonardu, inzistirat će na perfekciji u napadu i obrani, učit će pridošlice poput Bellinelija sistemu i lakoćom osvojit najmanje treće mjesto Zapada. Sistem je zajebana stvar djeco, jednom kad vas uvati u mlin najebali ste. Spursi su posložena ekipa koja igra najljepšu, najtečniju i najefikasniju košarku u ligi. Jednom kad krene plejof opet su među prvim favoritima.

02. Golden State Warriors - najzabavnija ekipa lige nema šlifa da kroz 82 utakmice bude najbolja jer ovisi o vanjskom šutu, ali u seriji od četri dobivene mogu srušit apsolutno svakog, uključujući i heat. Petorka Curry - Thompson - Iggy - Lee - Bogut je impozantna, a premda na klupi više nema Jarreta Jacka i dalje imaju Harrisona Barnesa koji zaslužuje bit starter te korisne igrače poput Greena, Ezelia i Speightsa. Morali bi nać još jednog pleja koji može proć igrača iz driblinga da bi se kompletirali, ali i ovako su jaki. Jedino što ih može skroz izbacit iz utrke za naslov je ozljeda Stepha Currya koji je trenutno, čak i sa svim svojim ozljedama, na najboljem putu da skine Raya Allena s trona najboljeg tricaša svih vremena.

01. Los Angeles Clippers - preduboki su, imaju previše kvalitetnih igrača, imaju prekrcanu klupu i jedno jedino pitanje - tko će zatvorit poziciju centra. Što je nebitno pitanje u regularnoj sezoni u kojoj bi CP3, Blekica, DeAndre, Đamal, Dadli, Barnes, Mullens, Reddick, Collison i Jamison trebali uzet 60 pobjeda. Jednom kada krene plejof, khm, nisam baš siguran da su prvi favoriti za izlazak sa Zapada. Ali eto, u regularnoj sezoni njihova dubina i individualna kvaliteta trebale bi bit dovoljni za prvo mjesto.
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 29 okt 2013, 08:39

Meni je smijesno koliko nas potcjenjuju, ali mi je isto i drago, jer ovo nije prva sezona da tako nisko nas stavljaju. Cak i pretproslu kad je Afflalo bio, svi su nas potcjenjivali pa nam je falio Chandler u onom POu da izbacimo Lakerse, jedna odluka sudija na nasu stranu nas je mogla ubaciti u drugi krug...
Ove godine ocekujem isto da nas svi potcjenjuju, pogotovo sto ne vjerujem da cemo igrati ista nalik na ovo iz predsezone, tj. igrat ce se neke akcije, al mislim da ce biti vise trcanja dok se stvari i akcije ne posloze kako treba, taman negdje prije PO-a.
A ukoliko vidimo da nas ne ide, tj. ovi "strucnjaci" budu tacni, onda mi nebi bilo zao da se sansa da Evan-u, Milleru i Hamiltonu, a ostale trejdovati za pikove i ugovore koji isticu ove godine. Jedino bi onda ostavio McGee-a jer je na dobrom ugovoru za centre....

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 29 okt 2013, 08:54

[youtube][/youtube]

Nije smio ovo izjaviti, mnogi ce da ga napadnu :D .

Mes Que Un Club!

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 29 okt 2013, 08:58

you know :lol:
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 29 okt 2013, 16:39

Jel ovo ide Brown u Lakerse, Gasolova zena se raduje..

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 29 okt 2013, 16:48

Nakon lakta kojim je pogodio Jasona Terrya u seriji protiv Bostona, igra JR Smitha se raspala u nastavku play-offa. Opet, New York je sve uradio da mu izađe u susret. Ugovor je produžen na tri godine i 18 miliona dolara, zbrinut je i njegov brat Chris Smith, samo zbog toga što mu je brat. Par dana nakon potpisa, JR je otišao na operaciju koljena, pa zatim kupio i oklopno vozilo za pola miliona dolara...
:mrgreen:
nema potpisa

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 29 okt 2013, 16:48

Sutra bez Lawsona, Chandlera, Foyea i mozda Farieda...znaci starteri Miller, Evan, Randolph, Hickson, McGee, nek nam je sa srecom :lol: :lol:

Pirke
Kontakt:

Post Postao/la Pirke » 29 okt 2013, 16:50

Admir_Sa je napisao/la:
Nakon lakta kojim je pogodio Jasona Terrya u seriji protiv Bostona, igra JR Smitha se raspala u nastavku play-offa. Opet, New York je sve uradio da mu izađe u susret. Ugovor je produžen na tri godine i 18 miliona dolara, zbrinut je i njegov brat Chris Smith, samo zbog toga što mu je brat. Par dana nakon potpisa, JR je otišao na operaciju koljena, pa zatim kupio i oklopno vozilo za pola miliona dolara...
:mrgreen:
I onda mu se otac buni sto je ostao bez para... :roll: :roll: :roll:
U mome zavičaju vinograd zori
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 29 okt 2013, 17:22

Ako je bilo,sorry

Uncle Drew,3 dio

[youtube][/youtube]
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 29 okt 2013, 17:24

bilo, ali neka je..cool je i kad se deseti put gleda :mrgreen:

Yucca
Kontakt:

Post Postao/la Yucca » 29 okt 2013, 17:38

Veceras ili sutra rano ujutro na SPORTKLUBU otvaranje NBA sezone :D

Miami - Chicago 1:00
LA Lakers - LA Clippers 3:30
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

work
Kontakt:

Post Postao/la work » 29 okt 2013, 18:25

Sanjao sam da je Tristan Thompson imao 40 skokova u jednoj utakmici.
Srašno.... :roll:
NBA fantasy king for 2014/15 (ss.ba, sa-x)

rambo16
Kontakt:

Post Postao/la rambo16 » 29 okt 2013, 18:38

Yucca je napisao/la:Veceras ili sutra rano ujutro na SPORTKLUBU otvaranje NBA sezone :D

Miami - Chicago 1:00
LA Lakers - LA Clippers 3:30

Lebron odmah mora objašnjavat neke stvari
A.F.C. Bournemouth!

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 29 okt 2013, 18:55

Idemo malo prognoza za sezonu,

Miami,Bullsi,Indiana,Nets,New York ostalo je sve lutrija....Spursi,Oklahoma,Clipersi,Houston,Memphis,Golden State, pa lutrija....

Na kraju Miami uzima ,ali ovaj x protiv Houstona.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.