LA Lakers

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

amypitar
Kontakt:

Re: LA Lakers

Post Postao/la amypitar » 18 okt 2013, 12:27

Igrate ubrzo sa Goldem State sta na kladionici igrati -1 ili zb -2 198,5.
Haj savjet neko ko se bolje razumuje u Nba kosarku.Hvala unaprijed. ;)

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 18 okt 2013, 13:07

amerosm je napisao/la:Strucnjaci sa ESPN-a su analizirali proteklu sezonu i Bryanta stavili na 25.mjesto po ucinku... :lol: :lol: :lol:
Samo nek tako nastave vratice im ovaj sa kamatama.
Ma k'o da je bitno vise...ima vec 5 godina kako ga salju u penziju.Barkley je prije 3-4 sezone rekao da je gotovo sa Bryant-ovim utakmicama u kojima daje 40+ poena a samo u prosloj sezoni je imao 7 takvih utakmica.

Za pola sata igramo sa Warriorsima...valjda bude neki "stream".

@amypitar
Tesko je prognozirati ove pripremne utakmice,ne znam ni kakva ce biti minutaza,bolje igraj na poene.

Luminary
Kontakt:

Post Postao/la Luminary » 18 okt 2013, 13:44

tuzlak1987 je napisao/la:Stvarno sramota :mrgreen:
Sve to spalo na niske grane..Kakve analize sve bacaju na tv-u i ko sve ima prostor da prica sta misli je smijesno
Sasvim ocekivano, mada ja bih ga stavio prije Noe i Bosha. Dakle, 22-23 mjesto. Bilo je dosta boljih igraca prosle sezone, da se ne lazemo. Al Mamba fanatici na sve zivo imaju primjedbu vec 12-13 godina, tako da me ne cudi

kokuz
Kontakt:

Post Postao/la kokuz » 18 okt 2013, 13:49

Malo što sam gledao ove tekme u prvoj četvrtini nije loše, odlične kretnje u napadu i odlični Young.

Odbrana je kakva-takva, može puno bolje.
Da te volim duša zna, draga moja BiH

Gracias, Iker! Grande Capitán! Najveći svih vremena!

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 18 okt 2013, 13:50

Luminary je napisao/la:
Sve to spalo na niske grane..Kakve analize sve bacaju na tv-u i ko sve ima prostor da prica sta misli je smijesno
Sasvim ocekivano, mada ja bih ga stavio prije Noe i Bosha. Dakle, 22-23 mjesto. Bilo je dosta boljih igraca prosle sezone, da se ne lazemo. Al Mamba fanatici na sve zivo imaju primjedbu vec 12-13 godina, tako da me ne cudi
Fanovi Kobea = fanovi Justina Biebera. Vec sam pravio ovu usporedbu.
Fidelko prednjaci.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 18 okt 2013, 14:30

kokuz je napisao/la:Malo što sam gledao ove tekme u prvoj četvrtini nije loše, odlične kretnje u napadu i odlični Young.

Odbrana je kakva-takva, može puno bolje.
Napad je dosta raznovrsniji nego prosle sezone ali jednostavno nema kvalitete.Treba raditi na boljoj odbrani,jedino tako ovi Lakersi mogu biti ekipa koja ce igrati znacajniju ulogu na zapadu ove sezone.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 18 okt 2013, 14:49

Luminary je napisao/la:
Pa 15ak ovih igraca da se stavilo u Lakerse proslu sezonu umjesto Kobija Lakersi ne bi bili ni blizu 45 pobjeda. Ispred njega su stavljani igraci cije se ekipe godinama ne mogu sastaviti te + igraci koji evidentno nisu bolji od njega.

Ovo je samo jedna uvreda i to je to...

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 18 okt 2013, 15:52

Nisam gledao utakmicu, ali vidim da su na ratnici nakon odlicnog prvog poluvremena u nastavku rastavili na proste faktore. Malo je vise postalo dosadno svaku PRE-SEASON utakmicu igrati protiv istih protivnika.

Mora Kurt Rambis sa igracima izgleda jos raditi kada je odbrana u pitanju...
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 18 okt 2013, 16:20

adnan24 je napisao/la:
amerosm je napisao/la:Strucnjaci sa ESPN-a su analizirali proteklu sezonu i Bryanta stavili na 25.mjesto po ucinku... :lol: :lol: :lol:
Samo nek tako nastave vratice im ovaj sa kamatama.
Ma k'o da je bitno vise...ima vec 5 godina kako ga salju u penziju.Barkley je prije 3-4 sezone rekao da je gotovo sa Bryant-ovim utakmicama u kojima daje 40+ poena a samo u prosloj sezoni je imao 7 takvih utakmica.

Za pola sata igramo sa Warriorsima...valjda bude neki "stream".

@amypitar
Tesko je prognozirati ove pripremne utakmice,ne znam ni kakva ce biti minutaza,bolje igraj na poene.
Ma ESPN ranking je presmjesan njima je i Howard bio #2 i CP3 #3 :lol: hele nejse , ali ako je to sto kazu da oni ustvari i predvidjaju ucinak u narednoj sezoni , a ne retrospektiva prosle sezone onda uredu , pa nezna se uopste kakav ce se vratiti i kad , tako da to nije mjerilo. Mjerilo je da 99% ljudi , strucnjaka ljubetelja NBA njega svrstava u top 10 svih vremnea medji njima pola i u top 5-6 , tako da je to prava vrijednost.

Lakersi pod ovim trenerom po meni nemaju sta traziti pogotovo bez Bryanta predvidjam 25-tu poziciju :oops:

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 23 okt 2013, 08:26

Sinoc pobjeda protiv Jazz-a rezultatom 108-94 uz odlicnu utakmicu cijele ekipe, jer su poeni bili ravnomjerno rasporedjeni, a igrac utakmice bio je Farmar koji je postigao 20 poena. Uz to treba napomenuti da smo utakmicu odigrali bez Kamana.

Ukoliko bi Rambis podigao odbranu na jedan veci nivo mislim da bi imali sanse da izborimo PO, no postavlja se pitanje koliko je to pametno s obzirom da necemo imati kvalitetan pick u prvom krugu drafta...

XConTroL7
Kontakt:

Post Postao/la XConTroL7 » 24 okt 2013, 15:17

Tracy McGrady ✔ @Real_T_Mac
Sitting here watching the Lakers, and I feel sorry for my boy Jellybean when he comes back!
6:24 AM - 23 Oct 2013
hit you with so many rights you gonna beg for a left

Balon
Kontakt:

Post Postao/la Balon » 24 okt 2013, 16:28

Hvala mu sto i on pati zbog nasih problema. Lakse nam je sada.

kokuz
Kontakt:

Post Postao/la kokuz » 25 okt 2013, 14:39

Kobe Bryant on being ranked 25th by ESPN: “The way I look at it is that it’s kind of silly to me. 25 was pretty silly, pretty laughable. Still in all it’s still a challenge to that I willingly accept.”

8-)
Da te volim duša zna, draga moja BiH

Gracias, Iker! Grande Capitán! Najveći svih vremena!

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 25 okt 2013, 23:10

Danas je umro covjek koji je:

- kao trener sa Lakersima osvojio titulu 71 i postavio rekord po broju uzastopnih pobjeda u NBA ligi koji traje jos dan danas

- kao GM draftovao Magica Johnsona i na toj funkciji uzeo dvije titule

- Riley-a postavio na mjesto trenera Lakersa zajedno sa pokojnim Buss-om

- kao predsjednik Lakersa zasluzan za titule `85, `87 i `88 godine

R.I.P Bill Sharman...

Jedina mana u zivotu mu je bila sto je igrao za one sa istoka dok je bio igrac.

Teska godina za Lakerse, jer su nakon Buss-a izgubili jos jednu legendu koja je zasluzna za to da se Lakersi danas nalaze gdje se nalaze.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 26 okt 2013, 08:23

Sinoc jos jedna pobjeda protiv Jazz-a u posljednjoj utakmici PRE-SEASON...
Opet je cijela ekipa bila ucinkovita i imali smo 7 igraca sa dvocifrenim brojem postigunith poena, a najbolji je bio Blake koji je postigao 19 poena i vjerovali ili ne uz savrsen sut iz igre.

Slazem se vecinom na forumu Lakersa da ova ekipa vise odgovara stilu koji preferira pokusaj od trenera 2.0, ali da ce za uspjenu sezonu sa nase strane biti potrebna kvalitetna odbrana, a pitanje je hoce li to Rambis sa ovim igracima uspijeti ostvariti.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 26 okt 2013, 12:07

slika

mute koga ce sebi da dovedu naredne godine :mrgreen:

sundancekid
Kontakt:

Post Postao/la sundancekid » 26 okt 2013, 12:36

Sanjam ja sinoc da citam forum, temu La Lakers i da je @amerosm napisao "Mike D'Antoni" umjesto "pokusaj od trenera 2.0"....

:lol: :lol: :lol:

A sto se predsezone, malo me Nash razocarava sa svojim ucinkom...morace jos malo zasiljit sut i uzimat vise suteva, jer ako ne bude znacajno veca prijetnja u napadu onda nece bit nista ni od njegovih asista...

Inace, mislim da bi (makar u ovom periodu bez Kobea) trebali vidjet malo jacu koheziju na terenu, gdje ce lopta bolje dijelit i igrat na dodavanje vise, bez da je neko carini po 10 sekundi. Vidi se to vec na ucinku igraca, vise slobode, vise pokusaja, bolji ucinak sviju u odnosu na prije, pa kad ne mozemo bit top ekipa, makar da budemo kolektiv protiv kojeg niko nece unaprijed upisivat pobjede tek tako...

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 28 okt 2013, 22:08

Sutra pocinje nova sezone gdje ce nam Clippersi biti velika smjernica sta mozemo ocekivati od ove sezone...
Niko od ove ekipe ne ocekuje nista i svi znaju da se ceka sljedece ljeto i FA trzsite, tako da ovi igraci mogu biti opasni, ili demotivisani, jer znaju da su tu samo da popune mjesta za 6-7 mjeseci.

Izgleda da se Garry Vitti puca nekim jakim sredstvima kada mrtav hladan izjavi sljedece:
Gary Vitti on "Backstage Lakers" on @TWCSportsNet said that this year's team has the best chemistry of any squad in his 30 years w/ LAL

Balon
Kontakt:

Post Postao/la Balon » 28 okt 2013, 22:24

Pa dobro to mozda i nije toliko daleko od istine. U ovoj ekipi ce se tacno znati ko kosi a ko vodu nosi sto nije bio slucaj prosle godine. Tad smo imali nezadovoljnog Gasola koji se odjednom nasao na klupi, nezadovoljnog Howarda, Jamisona itd.

Ove godine nece biti velikih dilema oko prve petorke, igrat ce igraci koji su sretni da nose dres Lakersa. Dosta je tu novih mladih, motivisanih igraca koji se zele dokazati, izgleda da ce i rotacija biti veca nego prosle sezone tako da ce svi imati priliku da se dokazu. Potencijal ove ekipe je mnogo veci nego sto mnogi misle ali ako nas povrede ponovo sjebu mozemo se pozdraviti....

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 28 okt 2013, 22:29

amerosm je napisao/la:ili demotivisani, jer znaju da su tu samo da popune mjesta za 6-7 mjeseci.
Velika prilika za svakog od njih da izbori mjesto u Lakersima i sljedece sezone kada se ocekuje mnogo ozbiljniji roster nego trenutni.

Odgovori

Natrag na “LA Lakers”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.