Mirza Teletović
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: Mirza Teletović
Phoenix,Toronto,Washington,Bucksi,Magic,Clippersi,Dallas,Rocketsi sve ekipa gdje moze igrati..Ja ne tvrdim da mora biti starter, ali u ovim ekipama moze igrati 15,20 min.
de recite u kolkoj teka sad kad se pomjeio saHat 

- adriano_leite
- Kontakt:
Ne znam kakva je Claverova minutaza u Portlandu, ali Portland je ekipa koju hronicno muce povrede i vjerovatno je i tako uskako umjesto povrijedjenih igraca, a i kolega filip rece da je Claver igrao i kao dvica.Sabinho je napisao/la:Adriano molim te da mi objasnis kako Claver ima onoliku minutazu u NBA? Dok je igrao za Valenciu nije pruzao partije kao Mirza za Caju?
Mirza je mogao biti 15 puta MVP Eurolige, ali to u NBA nista ne znaci. U NBA vise cijene koledz kosarku, nego onu koja se igra u Evropi. Kada iz Evrope dodjes u NBA, kreces od 0 i kroz trening kamp moras da se dokazujes i ostale zajebancije.
To je fenomen lige, kad pogledas Andy Varejao je bio ruta u Evropi, ali jos uvijek je tu, nije otisao iz lige kao Jasikevicius, Navarro i ostala imena koja su bila nesto u Evropi, a u NBA nista. NBA vrednuje neke druge stvari i igraci poput Evansa, Collisona, Andya, upravo i ostaju u ligi, jer rade ono sto nece niko da radi, a to je da se tuku sa protivnicima, ginu za svaku loptu itd.
@lumani, u PHO bi mogao igrati, ali sam siguran da je njima cilj da razviju bracu Morris i ostale mlade igrace, zato su i trejdali Gortata. Njima ne bi bilo bitno Mirzinih 15 - 20 poena i 30 ispucanih lopti, od toga 15 trica. Bolje je da se djeca uce, jer im je svakako cilj biti najgori u ligi i pokupiti Wigginsa.
U TOR je prva opcija Amir, koji ce igrati oko 30-32 minute, sto ostaje 16-18 minuta za Mirzu na poziciji 4. I ja sam naveo TOR da bi mogao imati neke minute, ali nikako biti starter ispred Amira.
U MIL je prva opcija Ersan, koji ce igrati takodjer oko 30-32 minute, ali tu je i mladjahni Henson, lottery pick i Mirza bi s njim morao dijeliti tih preostalih 18-20 minuta.
Sto se tice Wizardsa, tu bi mogao igrati ako bi bilo povreda Nenea i Ala, sto sam i naveo u onoj svojoj nekakvoj analizi ekipa i pozicije 4.
U Orlandu bi imao pristojnu minutazu iza Davisa, kao sto sam i ja naveo, ali nikako starter.
U Clippersima je Blake na 35 minuta, sto ostavlja 13 minuta Mirzi, Jamisonu, Mullensu. Mislis da bi Mirza imao svih tih 13 minuta? Onda mora da se salis, jer ce sigurno veteran Jamison igrati prije njega, kao i Mullens. Dakle, ako nije gore nego u Netsima, onda je isto. Ovako ima Garnetta kojeg se treba odmarati i lakse je izbaciti Blatchea iz rotacije, nego skratiti minute Blakeu. A ako Blake bude igrao centra u odredjenim momentima utakmice, tu cetvorku cesto igra Matt Barnes, koji je zbog svoje odbrane mnogo bolji igrac od Mirze.
U Rocketsima moze biti i starter, sto sam i ja naveo ranije, dok u Dallasu bi takodjer mogao dobiti neke minute.
Sve u svemu, Toronto, Magic, Rocketsi i donekle Dallas su ekipe gdje bi mogao igrati tih nekih sigurnih 20 minuta, a u ostalim bi morao dijeliti i tih 20 minuta sa nekim igracima, tipa Henson, Jamison, Mullens i ostali.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND
Mes Que Un Club!
Mi smo Horde Zla sa Sjevera...
Mes Que Un Club!
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Kako bi ja volio da SA BKN uvalii ili Bonnera ili De Coloa za Mirzu....
Samo ne znam da li Mirzina plata odgovara SA!? 

Pa to i govorim
nisam rekao da je Mirza
Jordan
Mirza ima dovoljno znanja,da igra u pojedinim ekipa oko 20 min,ulazio sa klupe ili ne.
@nezalaganje,pa valjda njih dvojica zarade,kao Mirza

rocketsi ce forsirati terrence jonesa na 4, a vrlo vjerovatno i asika, tako da nema teorije da bi bio starteradriano_leite je napisao/la:U Rocketsima moze biti i starter
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"
...ali si rekao da je bolji suter od andersona. ja sam ti iznio dokaze koji govore da je anderson u najlosijoj sezoni imao bolji procenat trojki od mirzelumani je napisao/la:Pa to i govorimnisam rekao da je Mirza
Jordan
Mirza ima dovoljno znanja,da igra u pojedinim ekipa oko 20 min,ulazio sa klupe ili ne.

"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
De Colo ne,dok Bonner zaradjuje i vise,ali je problem sto njima ugovori isticu,a Mirzin traje i za slijedecu,pa se ne zna kakvi su planovi FO sa salary capom.lumani je napisao/la:Pa to i govorimnisam rekao da je Mirza
Jordan
- adriano_leite
- Kontakt:
Bio bi jer ce skontati da je Howard najbolji kada ima sutere oko sebe, kao sto je bilo u Orlandu. Sjeti se samo kako su tada igrali Rashard i Hedo, sto bi mogli sada raditi Parsons i Mirza. T. Jones je dobar igrac, ali mislim da bi Mirza igrao ispred njega, jer nema sanse da Omer i Dwight mogu zajedno igrati.KK_Bosna je napisao/la:rocketsi ce forsirati terrence jonesa na 4, a vrlo vjerovatno i asika, tako da nema teorije da bi bio starteradriano_leite je napisao/la:U Rocketsima moze biti i starter
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND
Mes Que Un Club!
Mes Que Un Club!
reci to mchaleu i moreyuadriano_leite je napisao/la:nema sanse da Omer i Dwight mogu zajedno igrati.

normalno da je mirza bolji od terrencea, ali takvi su planovi houstona (a vjerovatno ce asika tradeat za stretch-cetvorku bolju od mirze)
Bh. kapiten zaključio predsezonu sa devet poena
Je li Teletović izgurao Evansa iz postave?
Košarkaši Bruklin netsa u posljednjem pripremnom meču uoči starta nove NBA sezone savladali su u gostima aktuelnog prvaka Majami hit s uvjerljivih 108:87.
Bosanskohercegovački reprezentativac Mirza Teletović proveo je na terenu 23 minute i postigao devet poena, uz četiri skoka i tri asistencije. No, kapiten naše selekcije šuterski se nije istakao, pogodio je samo četiri od 15 lopti iz igre ("trojke" 6/1).
Džejms pauzirao
Najefikasniji u redovima Netsa bili su Alan Anderson sa 17 i Pol Pirs (Paul Pierce) sa 16 poena. Udonis Haslem (16) bio je najefikasniji igrač Hita. U postavu "Mrežica" vratio se njen lider, plejmejker Deron Vilijams (Williams), dok je nastupa ostao pošteđen legendarni krilni centar Kevin Garnet (Garnett).
"Vrućina" s Floride odmarala je najboljeg NBA košarkaša, spektakularno krilo Lebrona Džejmsa (LeBron James), ali američki mediji navode da su Netsi poslali jasnu poruku aktuelnom prvaku, kojeg su oba puta dobili u predsezoni i kojem bi trebali biti jedni od najvećih rivala u Istočnoj konferenciji.
Uostalom, činjenica da su Netsi u pauzi između dvije sezone doveli igračke legende Boston seltiksa Pirsa i Garneta, kao i to da su formirali najskuplju ekipu u ligi (igrački ugovori za narednu sezonu teški su 101,2 miliona dolara), ali i ambiciozne najave trenera Džejsona Kida (Jason Kidd), govore da "Mrežice" imaju šampionske ambicije.
Dobro počeo
Kada je u pitanju status Teletovića, njujorški mediji pišu da je dobro počeo predsezonu, naglašavaju da je i ovog puta kao rezervni krilni centar dobio više minuta od konkurenta za tu poziciju Redžija Evansa (Reggie), ali da se poslije borio da bi dostigao šutersku konstantnost.
Zbog toga će, dodaju, biti zanimljivo vidjeti kako će trener Džejson Kid (Jason Kidd) rasporediti minute na poziciji "četvorke" u regularnoj sezoni. Teletović je u predsezoni u sedam mečeva imao prosjek od 21,8 minuta, 10,4 poena i 3,5 skokova.
Start protiv Kavalirsa
Netsi su zaključili predsezonu sa pet pobjeda uz dva poraza, a šampionat će otvoriti 30. oktobra protiv Klivlend kavalirsa. Potom na red dolaze dva duela s klubovima s Floride, 1. novembra kod kuće sa Majamijem te 3. u gostima kod Orlanda.
Regularna sezona traje do 16. aprila i do tada će sve ekipe (30) odigrati po 82 meča. Po osam prvoplasiranih iz Istočne i Zapadne konferencije nastavit će u plej-ofu borbu za titulu.
Je li Teletović izgurao Evansa iz postave?
Košarkaši Bruklin netsa u posljednjem pripremnom meču uoči starta nove NBA sezone savladali su u gostima aktuelnog prvaka Majami hit s uvjerljivih 108:87.
Bosanskohercegovački reprezentativac Mirza Teletović proveo je na terenu 23 minute i postigao devet poena, uz četiri skoka i tri asistencije. No, kapiten naše selekcije šuterski se nije istakao, pogodio je samo četiri od 15 lopti iz igre ("trojke" 6/1).
Džejms pauzirao
Najefikasniji u redovima Netsa bili su Alan Anderson sa 17 i Pol Pirs (Paul Pierce) sa 16 poena. Udonis Haslem (16) bio je najefikasniji igrač Hita. U postavu "Mrežica" vratio se njen lider, plejmejker Deron Vilijams (Williams), dok je nastupa ostao pošteđen legendarni krilni centar Kevin Garnet (Garnett).
"Vrućina" s Floride odmarala je najboljeg NBA košarkaša, spektakularno krilo Lebrona Džejmsa (LeBron James), ali američki mediji navode da su Netsi poslali jasnu poruku aktuelnom prvaku, kojeg su oba puta dobili u predsezoni i kojem bi trebali biti jedni od najvećih rivala u Istočnoj konferenciji.
Uostalom, činjenica da su Netsi u pauzi između dvije sezone doveli igračke legende Boston seltiksa Pirsa i Garneta, kao i to da su formirali najskuplju ekipu u ligi (igrački ugovori za narednu sezonu teški su 101,2 miliona dolara), ali i ambiciozne najave trenera Džejsona Kida (Jason Kidd), govore da "Mrežice" imaju šampionske ambicije.
Dobro počeo
Kada je u pitanju status Teletovića, njujorški mediji pišu da je dobro počeo predsezonu, naglašavaju da je i ovog puta kao rezervni krilni centar dobio više minuta od konkurenta za tu poziciju Redžija Evansa (Reggie), ali da se poslije borio da bi dostigao šutersku konstantnost.
Zbog toga će, dodaju, biti zanimljivo vidjeti kako će trener Džejson Kid (Jason Kidd) rasporediti minute na poziciji "četvorke" u regularnoj sezoni. Teletović je u predsezoni u sedam mečeva imao prosjek od 21,8 minuta, 10,4 poena i 3,5 skokova.
Start protiv Kavalirsa
Netsi su zaključili predsezonu sa pet pobjeda uz dva poraza, a šampionat će otvoriti 30. oktobra protiv Klivlend kavalirsa. Potom na red dolaze dva duela s klubovima s Floride, 1. novembra kod kuće sa Majamijem te 3. u gostima kod Orlanda.
Regularna sezona traje do 16. aprila i do tada će sve ekipe (30) odigrati po 82 meča. Po osam prvoplasiranih iz Istočne i Zapadne konferencije nastavit će u plej-ofu borbu za titulu.
“If all else perished, and he remained, I should still continue to be; and if all else remained, and he were annihilated, the universe would turn to a mighty stranger.”
- skyisthelimit
Joj sto ne mogu ovog preseravanja na amerikance i svega sto dolazi iz Amerika. Eto nek bude pojedincama da ne moze nigdje igrati a da ima desetine boljih igraca u drugim klubovima na njegovoj poziciji. I usput odlicnih sutera od 206 cm sa 9 metara
15.10 - 15.06 ...
- ultrasstyle_tz
- Kontakt:
nekih 20-ak minuta po mecu pa makar i sa klupe bi bili odlicni, a ima fin broj timova gdje bi mogao...@adriano_leite iskreno imao sam na umu i manje timova prije ove tvoje "pesimisticne" prognoze , tako da mu prospekt nije toliko los. Samo mu treba i malo srece.
Bruklin na papiru ima jako ozbiljan tim i svasta mogu uraditi, ali je.es ti i prsten sa 2-3 minute na kraju, daj i omjer ako treba 15-67 al nek igra 20-ak minuta. Bjezat od tih "jacih" i popunjenih timova , Bruklin nije BIO los izbor jer evo sa Evansom bi dijelio minute, Blec na 5 ali dodjose Garnet i Kirilenko..iskren da budem iznenadio sam se kako nakon ta 2 transfera prvo on nije trazio da ga se ukljuci u neki trejd , a drugo kako ga sam klub nije trejdovao kad su se nafilovali cetvorkama..mogli su i dobit nesto za njega, ovako ako ga zakucaju za klupu i njima ce biti teze. Imaju 4 jako dobra visoka igraca+ Kirilenko u slucaju povreda pa cak i + Plamli kao ok 6.izbor, tako da mi tu ni oni nisu bili jasni da nisu odradili neki trade za nekog beka defanzivca...
ko sto rekoh, ne treba biti tvrdoglav i neke poente dokazivati gdje se ne mogu dokazati..samo gubi vrijeme, a nema ga previse. Za evrope mislim da nije, ima sta reci u NBA, zasto sebi uskratiti priliku.
Bruklin na papiru ima jako ozbiljan tim i svasta mogu uraditi, ali je.es ti i prsten sa 2-3 minute na kraju, daj i omjer ako treba 15-67 al nek igra 20-ak minuta. Bjezat od tih "jacih" i popunjenih timova , Bruklin nije BIO los izbor jer evo sa Evansom bi dijelio minute, Blec na 5 ali dodjose Garnet i Kirilenko..iskren da budem iznenadio sam se kako nakon ta 2 transfera prvo on nije trazio da ga se ukljuci u neki trejd , a drugo kako ga sam klub nije trejdovao kad su se nafilovali cetvorkama..mogli su i dobit nesto za njega, ovako ako ga zakucaju za klupu i njima ce biti teze. Imaju 4 jako dobra visoka igraca+ Kirilenko u slucaju povreda pa cak i + Plamli kao ok 6.izbor, tako da mi tu ni oni nisu bili jasni da nisu odradili neki trade za nekog beka defanzivca...
ko sto rekoh, ne treba biti tvrdoglav i neke poente dokazivati gdje se ne mogu dokazati..samo gubi vrijeme, a nema ga previse. Za evrope mislim da nije, ima sta reci u NBA, zasto sebi uskratiti priliku.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!
Onaj srbin, sto mu je bio agent u evropi rece da ce Mirza trazit trade ako ne dobije minutazu. Naleti da je i njemu i ostalim igracima od tog' menadzera(Nedovic, Antic,Pekovic) ovaj neki Jeff Schwartz menadzer. Ono sto je zanimljivo jest da on, izmedju ostalih, predstavlja i Kidda, D-Willa i Pearcea.
Ne znam kakav uticaju imaju ovi predstavnici tamo, al valjda ovaj ima dovoljan da "natjera" Kidda da MT igra ispred Evansa
Ne znam kakav uticaju imaju ovi predstavnici tamo, al valjda ovaj ima dovoljan da "natjera" Kidda da MT igra ispred Evansa

Misko je njegov menadzer koji se najvise pita...
Nenad Markovic & Drazen Petrovic
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
- storm_raider
- Kontakt:
Kada je sut u pitanju tu morate uzimati mnoge varijable. Pod kojim je okolnostima Mirza uopste sutirao cijelu proslu sezonu? Sa velikim pritiskom u glavi da ako promasi ide na klupu, a nerijetko i da ce pauzirati 2-3 utakmice u nizu. Pod kojim okolnostima je "odigrao" tu rookie sezonu, itd. Ryan je bolji igrac, pokretniji, iskusniji, ima vise NBA utakmica u nogama, ali kada je sut u pitanju nijanse su nevjerovatno male. Ja bih, kada bih gledao samo sut, Mirzi dao vrlo malu prednost. Sve ostalo je na strani Andersona. Ja bih ga volio vidjeti u SA ili u Lakersima. U SA, jer navijam za njih
, a LA - neka osjeti svo to bljestavilo te ekipe i showtime, a gdje ce ga osjetiti bolje nego tamo. 

Sport je lijek za tijelo i duh.
veliki igraci se pokazuju u najtezim situacijamastorm_raider je napisao/la:Sa velikim pritiskom u glavi da ako promasi ide na klupu, a nerijetko i da ce pauzirati 2-3 utakmice u nizu

- storm_raider
- Kontakt:
Malo je to i floskula u ovom slucaju, buduci da ni bolji igraci nisu mogli da se dokazu u takvim ili slicnim situacijama. Mirza je opet i pokazao da je najbolji kada treba, ali sezona konstantne promjene ritma bi poremetila i Ray Allena.KK_Bosna je napisao/la:veliki igraci se pokazuju u najtezim situacijamastorm_raider je napisao/la:Sa velikim pritiskom u glavi da ako promasi ide na klupu, a nerijetko i da ce pauzirati 2-3 utakmice u nizu
Sport je lijek za tijelo i duh.
- ArthurBishop
- Kontakt:
Mirza Teletović ni u najluđim snovima ne može parirati Ryanu Andersonu kada je šut u pitanju.
Željezničar za život cijeli!
Jesi ti ikada nesto napisao pozitivno sto se tice MirzeArthurBishop je napisao/la:Mirza Teletović ni u najluđim snovima ne može parirati Ryanu Andersonu kada je šut u pitanju.

Ispred zgrade sa parkinga klepili mi Forda
šteta baš sam naš'o kome dobro da ga prodam
Neko drugi sad će moje auto da voza
dlanovi se znoje brate stigla me nervoza
šteta baš sam naš'o kome dobro da ga prodam
Neko drugi sad će moje auto da voza
dlanovi se znoje brate stigla me nervoza