Mirza Teletović

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

mirzatele
Kontakt:

Re: Mirza Teletović

Post Postao/la mirzatele » 27 okt 2013, 20:51

Najbolji klub u koji mirza može otić i u koji bi, ako ga žele,odma trebao otići
HOUSTON ROCKETS mislim da bi mogao biti i u prvoj postavi,a imaju sjajnu momčad,playoff 100%
Dwighti,lin,james,omer,parson,beverley

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 27 okt 2013, 20:54

NEZALAGANJE je napisao/la:E pretjera ga ti @adriano...Anderson nije ni blizu sutera kakav je Mirza,a da ne pominjemo range...Usput,sta ste zapeli za Favorsa,kad ce momak igrati C ove godine a Kanter PF i to je vidio sako ko je pratio utakmice Uta u predsezoni i slusao izjave Corbina...
Ma koliko mi je Mirza drazi igrac, ma koliko bio nas covjek, Anderson mi je sigurniji od njega. Po meni Anderson ima bolju selekciju suta, ne pretjeruje kao Mirza, one lude suteve preko ruke itd. Sto se tice Favorsa, lik ima nacin igre kao PF s tim da je igrao i kao centar, sto u Netsima, sto u Jazzu, dok Kanter igra kao pravi centar, tj. ima sve predispozicije da bude centar, s tim da ima solidan sut s poludistance. Sta ce trener odluciti, to ne znam, ali iz mog ugla gledista, Favors je PF, dok je Kanter C. Obojica mogu igrati obe pozicije, te vjerovatno zbog toga trener zeli kreirati mismatch sa ta dva igraca ili sta ja znam koji je razlog.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 27 okt 2013, 20:57

adriano_leite je napisao/la:
NEZALAGANJE je napisao/la:E pretjera ga ti @adriano...Anderson nije ni blizu sutera kakav je Mirza,a da ne pominjemo range...Usput,sta ste zapeli za Favorsa,kad ce momak igrati C ove godine a Kanter PF i to je vidio sako ko je pratio utakmice Uta u predsezoni i slusao izjave Corbina...
Ma koliko mi je Mirza drazi igrac, ma koliko bio nas covjek, Anderson mi je sigurniji od njega. Po meni Anderson ima bolju selekciju suta, ne pretjeruje kao Mirza, one lude suteve preko ruke itd. Sto se tice Favorsa, lik ima nacin igre kao PF s tim da je igrao i kao centar, sto u Netsima, sto u Jazzu, dok Kanter igra kao pravi centar, tj. ima sve predispozicije da bude centar, s tim da ima solidan sut s poludistance. Sta ce trener odluciti, to ne znam, ali iz mog ugla gledista, Favors je PF, dok je Kanter C. Obojica mogu igrati obe pozicije, te vjerovatno zbog toga trener zeli kreirati missmatch sa ta dva igraca ili sta ja znam koji je razlog.
Druga je stvar stop je Anderson bolji igrac i ima vise iskustva u jacoj ligi sto se tice selkcije suta,ali bolji suter nije.Sto se tice Favorsa,on igra C kao sto rekoh i koristio je samo ledjnu tehniku ove predsezone,vrlo rijetko sut,dok Kanter ne igra vise pod kosem kao ranije i igra uglavnom P'N'Pop sa PG...To im je novitet u igri. ;)

mrsd
Kontakt:

Post Postao/la mrsd » 27 okt 2013, 21:01

slika
1921 💙

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 27 okt 2013, 21:01

NEZALAGANJE je napisao/la:
Ma koliko mi je Mirza drazi igrac, ma koliko bio nas covjek, Anderson mi je sigurniji od njega. Po meni Anderson ima bolju selekciju suta, ne pretjeruje kao Mirza, one lude suteve preko ruke itd. Sto se tice Favorsa, lik ima nacin igre kao PF s tim da je igrao i kao centar, sto u Netsima, sto u Jazzu, dok Kanter igra kao pravi centar, tj. ima sve predispozicije da bude centar, s tim da ima solidan sut s poludistance. Sta ce trener odluciti, to ne znam, ali iz mog ugla gledista, Favors je PF, dok je Kanter C. Obojica mogu igrati obe pozicije, te vjerovatno zbog toga trener zeli kreirati missmatch sa ta dva igraca ili sta ja znam koji je razlog.
Druga je stvar stop je Anderson bolji igrac i ima vise iskustva u jacoj ligi sto se tice selkcije suta,ali bolji suter nije.Sto se tice Favorsa,on igra C kao sto rekoh i koristio je samo ledjnu tehniku ove predsezone,vrlo rijetko sut,dok Kanter ne igra vise pod kosem kao ranije i igra uglavnom P'N'Pop sa PG...To im je novitet u igri. ;)
Moguce je da su promijenili nacin igre, ali od dolaska u ligu, obojicu sam pratio, jer je Kanter trebao kod nas zavrsiti, dok mi je Favors bio drag onako po dolasku u ligu, upravo zbog tog njegovog potencijala. Do ove sezone sam siguran da je Favors igrao kao PF, dok je Kanter igrao kao C. Ispravi me ako grijesim.

Mes Que Un Club!

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 27 okt 2013, 21:03

mirza je bolji suter od andersona, favors i kanter su oba pf/c po nekom pravilu, kanter je vise c dok je favors vise pf, bar do ove sezone je tako bilo, sta buducnost donosi tek cemo da vidimo :D
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 27 okt 2013, 21:05

LenBias je napisao/la:mirza je bolji suter od andersona, favors i kanter su oba pf/c po nekom pravilu, kanter je vise c dok je favors vise pf, bar do ove sezone je tako bilo, sta buducnost donosi tek cemo da vidimo :D
Mislis da bi u NOP Mirza igrao vise od Andersona? Niti bi igrao vise od Andersona, niti od Favorsa, niti od Kantera. Jako malo je ekipa u kojima bi Mirza igrao 20+ minuta, na sto mnogi potenciraju, a zbog toga sam i naveo sve klubove i igrace koji igraju Mirzinu poziciju.

Mes Que Un Club!

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 27 okt 2013, 21:06

@adriano Upravu si,ali kazu da im je to Malone promijenio na workout-ima.Nije mu bilo logicno da Kanter fintira previse dole,a ne koristi brzinu koju ima,kao ni to da Favors toliko sutira izvana,a posjeduje takvu snagu...

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 27 okt 2013, 21:09

LenBias je napisao/la:mirza je bolji suter od andersona, favors i kanter su oba pf/c po nekom pravilu, kanter je vise c dok je favors vise pf, bar do ove sezone je tako bilo, sta buducnost donosi tek cemo da vidimo :D
Mislis da bi u NOP Mirza igrao vise od Andersona? Niti bi igrao vise od Andersona, niti od Favorsa, niti od Kantera. Jako malo je ekipa u kojima bi Mirza igrao 20+ minuta, na sto mnogi potenciraju, a zbog toga sam i naveo sve klubove i igrace koji igraju Mirzinu poziciju.
Mislim da je covjek mislio na tvog Andersona,jer dokazaniji suter u NBA nije od Ryana. :lol: :lol: :lol: :lol:

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 27 okt 2013, 21:12

NEZALAGANJE je napisao/la:@adriano Upravu si,ali kazu da im je to Malone promijenio na workout-ima.Nije mu bilo logicno da Kanter fintira previse dole,a ne koristi brzinu koju ima,kao ni to da Favors toliko sutira izvana,a posjeduje takvu snagu...
Znam da je offtopic, ali kada si spomenuo Malonea, je li im fakat sada u strucnom stabu, tj. trener? Da li se vodi na listi trenera ili je to samo onako pozvan da radi sa nekim igracima? Znam da je bila neka prica, ali nisam ispratio do kraja.

Edit: od Andya je sigurno bolji suter, dok jos mora jesti pure da bi bio se dokazao kao bolji suter od Ryana.

Mes Que Un Club!

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 27 okt 2013, 21:14

ja sam samo napisao da je mirza bolji suter od njega, to je sigurno, pogotovo u utakmici i pri kreiranju pozicije sam sebi, anderson je igrac koji u odnosu na mirzu samo stoji i ceka loptu da bi je sutao, mirza je vodi, dribla i radi sve moguce ostalo i suta, sam sebi kreira sut, anderson je u tome dosta slabiji u odnosu na mirzu sto se mene tice, znaci kada bi ostali da ovise sami o sebi na utakmici mirza je bez ikakve dvojbe bolji, nisam rekao da je dokazao se, pogotovo u nba, naravno da je ryan ime za mirzu u ovom trenutku ali onako nekim zdravim razmisljanjem zasnovanim na pracenju utakmica tih igraca ovako mi nekako izgleda :D
Zadnja izmjena: LenBias, dana/u 27 okt 2013, 21:15, ukupno mijenjano 1 put.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 27 okt 2013, 21:15

NEZALAGANJE je napisao/la:@adriano Upravu si,ali kazu da im je to Malone promijenio na workout-ima.Nije mu bilo logicno da Kanter fintira previse dole,a ne koristi brzinu koju ima,kao ni to da Favors toliko sutira izvana,a posjeduje takvu snagu...
Znam da je offtopic, ali kada si spomenuo Malonea, je li im fakat sada u strucnom stabu, tj. trener? Da li se vodi na listi trenera ili je to samo onako pozvan da radi sa nekim igracima? Znam da je bila neka prica, ali nisam ispratio do kraja.

Edit: od Andya je sigurno bolji suter, dok jos mora jesti pure da bi bio se dokazao kao bolji suter od Ryana.
Evo i ja se izvinjavam za off u nekoliko postova,mada je sve u cilju razjasnjavanja pozicije Mirze u NBA u i pokusavamo pribliziti to onima koji ne prate toliko tu ligu.Za Malone rekose da je trener postao,ali ne klupi nije bio,sto znaci da ce raditi sa njima samo kad su u SLC.

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 27 okt 2013, 21:15

Mirza Teletovic prosla sezona - 34,3 %

Ryan Anderson prosla sezona - 38,4 %

Ryan Anderson najgora sezona - 36,5 %

Ryan Anderson najbolja sezona - 43,9 %

Ryan Anderson citava karijera - 38,2 %

toliko o tome ko je bolji suter za tri poena. anderson je u najlosijoj sezoni bio bolji od mirze u prosloj
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 27 okt 2013, 21:17

LenBias je napisao/la:
ja sam samo napisao da je mirza bolji suter od njega, to je sigurno, pogotovo u utakmici i pri kreiranju pozicije sam sebi, anderson je igrac koji u odnosu na mirzu samo stoji i ceka loptu da bi je sutao, mirza je vodi, dribla i radi sve moguce ostalo i suta, sam sebi kreira sut, anderson je u tome dosta slabiji u odnosu na mirzu sto se mene tice, znaci kada bi ostali da ovise sami o sebi na utakmici mirza je bez ikakve dvojbe bolji, nisam rekao da je dokazao se, pogotovo u nba, naravno da je ryan ime za mirzu u ovom trenutku ali onako nekim zdravim razmisljanjem zasnovanim na pracenju utakmica tih igraca ovako mi nekako izgleda :D
Nisi ti odavno gledao Ryana,ako mislis da samo ceka loptu za sut.Trenutno je bolji od Mirze i iz driblinga,kao i kreiranju pozicije sebi...

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 27 okt 2013, 21:18

Znaci Andresona i Favorsa bih prije Mirze u drzavnom dresu stavio :lol: :lol: :lol: Ali zacepiti ce Mirza pojedincima usta,a pogotovo ovima sto se samo furaju na Amere :!: :!: :!:ja ti garantujem da kod Obradovica,Pesica , ni jedan ne bih bio ispred Mirze.
Zadnja izmjena: lumani, dana/u 27 okt 2013, 21:23, ukupno mijenjano 2 puta.

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 27 okt 2013, 21:20

poredim mirzu kroz karijeru, mirza u nba nije jos nista pokazao da bi bio vrijedan spomena u odnosu na ryana, to je apsolutno cinjenica i to ne pokusavam i ne zelim osporiti ali za ovo drugo se ne slazem tj za kreiranje suta, dribling i ostalo tako da nema potrebe da raspravljamo o tome, svako ima pravo na svoje misljenje :D

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 27 okt 2013, 21:24

NEZALAGANJE je napisao/la: Nisi ti odavno gledao Ryana,ako mislis da samo ceka loptu za sut.Trenutno je bolji od Mirze i iz driblinga,kao i kreiranju pozicije sebi...
Ma svakako da je bolji igrac od Mirze. Ne znam kako lumani kaze da nije bolji od Mirze. Cak rece i da Favors nije bolji od Mirze. Mislim, koliko pratim NBA i te igrace, siguran sam da bi kod svih trenera Mirza bio na klupi tim igracima. Ja kao navijac BiH, koji volim i cijenim Mirzu za promovisanje nase zemlje, ipak mu ne bih dao prednost nad tim igracima, kao ni u onoj listi sto sam sastavio. Pokusao sam biti maksimalno realan, da se vidi kako Mirza kotira u ligi. Ne znam da li sam uspio u tome, ali mislim da pratim dovoljno NBA, da bi ona lista mogla biti realna, pa barem 80% realna, tj. ko je sve ispred Mirze i u kojim timovima.

Mes Que Un Club!

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 27 okt 2013, 21:28

NEZALAGANJE je napisao/la: Nisi ti odavno gledao Ryana,ako mislis da samo ceka loptu za sut.Trenutno je bolji od Mirze i iz driblinga,kao i kreiranju pozicije sebi...
Ma svakako da je bolji igrac od Mirze. Ne znam kako lumani kaze da nije bolji od Mirze. Cak rece i da Favors nije bolji od Mirze. Mislim, koliko pratim NBA i te igrace, siguran sam da bi kod svih trenera Mirza bio na klupi tim igracima. Ja kao navijac BiH, koji volim i cijenim Mirzu za promovisanje nase zemlje, ipak mu ne bih dao prednost nad tim igracima, kao ni u onoj listi sto sam sastavio. Pokusao sam biti maksimalno realan, da se vidi kako Mirza kotira u ligi. Ne znam da li sam uspio u tome, ali mislim da pratim dovoljno NBA, da bi ona lista mogla biti realna, pa barem 80% realna, tj. ko je sve ispred Mirze i u kojim timovima.

Posalji te igrace iz nba u Evropu pa bih vidjeo ko je gazda..Dolazili su Childresi i ostali,pa se nisu naigrali,treba se naviknuti na drugi nacin igre.Ja garantujem zivotom da igra u Phoenixu, ili bilio gdje drugo, gdje nemaju krkana koji prima 15 miliona a vrijedi 5,da bih Mirza trpao posteno.P.S jedan Garbajosa je imao preko 25 min po tekmi,pa sto ne bih Mirza,ali ima jedan problem,Mirza nije Spanac.

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 27 okt 2013, 21:35

lumani je napisao/la:

Posalji te igrace iz nba u Evropu pa bih vidjeo ko je gazda..Dolazili su Childresi i ostali,pa se nisu naigrali,treba se naviknuti na drugi nacin igre.Ja garantujem zivotom da igra u Phoenixu, ili bilio gdje drugo, gdje nemaju krkana koji prima 15 miliona a vrijedi 5,da bih Mirza trpao posteno.
Rekao sam ti da mi navedes timove gdje mislis da bi Mirza igrao po 20+ minuta. NBA i Evropa su potpuno razliciti stilovi kosarke, pa imas panjeva iz NBA koji odu u Evropu i kotiraju medju najboljim igracima Evrope, dok ih u NBA nije bilo ni na mapi.

Evo sad je Samardo Samuels otisao u Evropu, vidjet ces da ce biti zapazen igrac u Evropi.

Mes Que Un Club!

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 27 okt 2013, 21:38

Adriano molim te da mi objasnis kako Claver ima onoliku minutazu u NBA? Dok je igrao za Valenciu nije pruzao partije kao Mirza za Caju?
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: James1987, Kompromis i 6 gostiju.