AC Milan - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

francobaresi
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la francobaresi » 27 okt 2013, 20:27

Matri: "Gabriel is not to be blamed for Parma's 3rd goal. Maybe I'm the one to be blamed as the ball went between Birsa and me." Reci nam nešto što ne znamo.

Allegri: "Rami and Honda will join us in January, and they will strengthen the team." Nadam se da ti nećeš dočekati to kao trener Milana.
"Once Milan flows through your veins. It'll flow forever in your blood."
-Rui Costa-

muha milanez
Kontakt:

Post Postao/la muha milanez » 27 okt 2013, 20:30

E syebase mi dan maximalno :oops:
Besmisleno je vise i rijeci trosit na svu ovu situaciju, sve se zna.. punoglavac smiluj se i odstupi vise, davno ti vakat bio :oops:
..Milan is not just a team for me. It is part of my life..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..

AvantiSignora
Kontakt:

Post Postao/la AvantiSignora » 27 okt 2013, 20:31

Koga bi vi na klupi u slucaju da vam ovaj dobije nogu??
Mislite da bi va to bilo pametno sada uraditi nakon 10 kola ili sta ja znam.. jos je sezona duga, moze te se vi popraviti.. brzo se stvari okrecu ..
32 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Fino Alla Fine Forza Juventus ooooooo oooooo

ahmad_tz
Kontakt:

Post Postao/la ahmad_tz » 27 okt 2013, 20:33

Vratice se SES i ebace sve redom!

FORZA MILAN

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 27 okt 2013, 20:36

Moj prvi pik je čovjek koji voli Milan, čovjek koji je dovoljno fanatičan i fudbalski inteligentan da preuzme ovaj posao, a to je Pippo Inzaghi. Na stranu neiskustvo, lošiji od ovog bezidejnog lika ne može biti. Kad je već sezona izgubljena, onda neka Pippo uradi što se uraditi da do kraja i tako usput skupiti i to neko iskustvo.

Milan ima igrače za taj famozni "top 3 " (sramotan cilj za klub poput Milana) ali nema čovjeka koji će to i ostvariti. Pa kako stvari stoje, jedan Chievo igra bolje od Milana jbt.
-Rui Costa-

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 27 okt 2013, 20:39

AvantiSignora je napisao/la:Koga bi vi na klupi u slucaju da vam ovaj dobije nogu??
Mislite da bi va to bilo pametno sada uraditi nakon 10 kola ili sta ja znam.. jos je sezona duga, moze te se vi popraviti.. brzo se stvari okrecu ..
Ko god da dodje samo da punoglavca vise ne gledam. Vec sam ranije govorio, ja bi dao sansu Pipu do kraja sezone, pa ako bude islo ostavit ga, a ako ne onda na kraju sezone dovest Prandelija ili Rijkarda.

Sent from my GT-I8160 using Tapatalk 2
Il Club più titolato al mondo!

AvantiSignora
Kontakt:

Post Postao/la AvantiSignora » 27 okt 2013, 20:41

Ma nevjerujem da bi pippo sta bolje napravio realno nema on tog iskustva jos. Drugo morate priznati da je allegri imo nesrecu s toliko povreda. Pa jbg vi osigrate 1-1 s barcelonom i jos ste bolji bili da nakon toga izgubite prikraju 3-2. Vratili ste se nakon 2-0 na 2-2 ..
SeS vam redovno povrijedjen..Balo kaznjavan do danas. Skim da igra? Robinho ko vrijeme.. jbg nema te tog matriala da se borite gore..
Jedino kad bi vi probali dovesti Montellu e on bi vam lego dobro..kjbg steta da takav klub lezi gdje je. Jer ipak jak milan Jaci Juventus :mrgreen:
32 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Fino Alla Fine Forza Juventus ooooooo oooooo

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 27 okt 2013, 20:46

Potpuno pogrešno, Pippo nema iskustva ali nije neznalica. Već 18 mjeseci vodi juniore Milana i to jako dobro. Allegri je već više od 3 godine u Milanu i još nije naučio kako motivisati igrače. Da su igrači odigrali upola motivisani kao protiv Barce, Milan bi se danas prošetao terenom. Tek kad je Kaka ušao, ekipa se razigrala. Mogao je i sam Ricky da zabije dva gola ali nije bio precizan, ali razigravao je ekipu, trudio se trčao.
-Rui Costa-

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 27 okt 2013, 20:52

AvantiSignora je napisao/la:Ma nevjerujem da bi pippo sta bolje napravio realno nema on tog iskustva jos. Drugo morate priznati da je allegri imo nesrecu s toliko povreda. Pa jbg vi osigrate 1-1 s barcelonom i jos ste bolji bili da nakon toga izgubite prikraju 3-2. Vratili ste se nakon 2-0 na 2-2 ..
SeS vam redovno povrijedjen..Balo kaznjavan do danas. Skim da igra? Robinho ko vrijeme.. jbg nema te tog matriala da se borite gore..
Jedino kad bi vi probali dovesti Montellu e on bi vam lego dobro..kjbg steta da takav klub lezi gdje je. Jer ipak jak milan Jaci Juventus :mrgreen:
Ako pogledas koje je igrace danas imao na raspolaganju i koje igrace je imao Donadoni sve ce ti biti jasno. Jos je Parma dobrim dijelom utakmice dominirala. Alegri je 3 sezone na klupi Milana i sta je osvojio? Jedan Scudeto i to u sezoni kad nije imao pravog konkurenta. Sve dok je on na klupi Milan ce igrati po principu toplo-hladno.

LegendKiller
Kontakt:

Post Postao/la LegendKiller » 27 okt 2013, 20:56

Ja sam apsolutno za dolazak Pipa. On bi Milan vratio na stari kolosjek. A i pravo je vrijeme za to. Ova sezona je svakako propala, jednom smo se vracali ovako prosle godine sumnjam da cemo i ove, dakle ima bi dovoljno vremena da spremi ekipu za iducu sezonu a ove ako sta napravi napravi. Uz to bi sigurno forsirao mlade igraće a birsa, nocerino i sl. ne bi sjedili ni na klupi.
To što nema nekog pretjeranog iskustva i nije neki nedostatak. Pa ni Guardiola nije imao nekog iskustva kada je preuzeo barsu, a i alegri je prije milana vodio samo kaljari to i nije neko iskustvo za pohvalit. Pa i Conte je prije juventusa vodio bari i atalantu kratko čini mi se, ni to nije pretjerano iskustvo, npr. i murinju je porto bi prvi klub pa je ovojio Lp sa njima, tako da iskustvo i ne mora nešto puno znaćiti.

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 27 okt 2013, 20:59

Puno je bitnije da trener razumije igru, da se ne boji riskirati. Da zna kako motivisati igrače, iskustvo će steći s vremenom i može biti kasnije samo bolji. Pa Vilas-Boas je vodio Porto sa 33 godine i napravio čudo, a evo i u Tottenhamu radi dobar posao. Allegri nema jasan cilj niti plan. To je glavni i najveći problem, njegove izmjene su kasne i predvidljive. Ko malo pozornije prati Milan itekako zna o čemu pričam.
-Rui Costa-

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 27 okt 2013, 20:59

Problem je samo sto Berlu vise želi Sedorfa

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 27 okt 2013, 21:01

I veliki Clarence je bolji izbor od ovog papka. Da se malo našalim ali nije uzalud dobio nadimak "profesor". :D
-Rui Costa-

Zenga
Kontakt:

Post Postao/la Zenga » 27 okt 2013, 21:03

Ovdje se previse kenja u pogresnom smjeru, glavni problem je sto Allegri nakon 3 godine nema nekog stila ni plana, Milana jednostavno iz utakmice u utakmicu cupaju i vade individualci i njihovi potezi, prosli put Birsa sa golcinom, prije toga x, prije toga y.....

Mnogi kazu "pa sto bi sad nogirali allegrija, koga cete boljeg dovesti", no najbolji primjeri sta svjeza krv cini su Roma, Napoli, Inter.

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 27 okt 2013, 21:06

Milan pod vodstvom Allegrija nema identitet. Igra se "random" što bi rekli Englezi. Od igrača kao što su Kaka, Poli, De Jong, Montolivo, Abate, Balotelli, De Sciglio, Shaarawy (kad bude spreman) pa i Pazzini.Da ne nabrajam još neke. Uglavnom od tih igrača se može formirati itekako kvalitetna ekipa. Ali to zasad ne ide ovom biku.
-Rui Costa-

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 27 okt 2013, 21:08

Svejedno ko ce biti trener, sezona je ionako propala. :geek:

Je*o me svak' ako sa ovim igracima nije u stanju zavrsiti u top 3, ali vec se odavno dokazalo da je on limitiran trener koji nije za vodjenje velikih ekipa.
Ispostovati ovaj ugovor do kraja i onda ga sutnuti. Skupa sa Matrijem i ostalim ljubimcima. Dalje ganjati Prandellija ili mozda cak Ancelotija. Nema ljudi moji hljeba ni od Pippa ni od Seedorfa ( koliko god ih covjek volio i postovao ), osim ako zelimo da se pretvorimo u jedan prosjecan i "bio jednom jedan Milan".
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 27 okt 2013, 21:10

Milan je već postao to. Ma svaka čast i Anćelotiju, ali njegov skor u prvenstvu je poražavajući. Imao je zastrašujući tim u periodu 2002-2006/07 i uzeo je samo jedan Scudetto. Neka hvala ali ni on nije ništa bolji od Allegrija, kad gledamo domaće prvenstvo. Ako ne Pippo ili Seedorf onda definitivno Prandelli.
-Rui Costa-

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 27 okt 2013, 21:27

Prandelli je svakako prvi i najrealniji izbor u ovom momentu. ;)

Ne vrijedi bacati u vatru u ovakvom osjetljivom periodu neiskusnog Seedorfa ili Pippa ( mada bi on za par godina mogao biti dobar materijal za trenera ) osim ako i dalje ne zelimo tapkati u mjestu. Ako kanimo vec jednom izaci iz ove agonije, letvicu treba postaviti visoko i dovesti pravog trenera koji ce vratiti Milan tamo gdje i pripada. Naravno, uz jos vise ulaganja u klub uspavanog Berle, bez toga nema nista.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

AjsKjub
Kontakt:

Post Postao/la AjsKjub » 27 okt 2013, 21:32

E jbg, ako nista barem ga Matri zabi. :mrgreen:
Unico amore sei!
❤️🖤

UrbyEmanuelson
Kontakt:

Post Postao/la UrbyEmanuelson » 27 okt 2013, 21:48

Novi trener i neko top pojacanje,jedino tako Milan moze da pocne da se vraca na svoj put.
Jer ljudi moji,trebamo biti realni,koga smo mi to,recimo zadnjih 4-5 godina,platili preko 20 miliona i doveli ga.
Osim Ibrahimovica,nijedan top fudbaler mi ne pada na pamet,jednostavno Berlusconi premalo ulaze zadnjih godina.

Zaključano

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.