Mirza Teletović
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: Mirza Teletović
Najbolji klub u koji mirza može otić i u koji bi, ako ga žele,odma trebao otići
HOUSTON ROCKETS mislim da bi mogao biti i u prvoj postavi,a imaju sjajnu momčad,playoff 100%
Dwighti,lin,james,omer,parson,beverley
HOUSTON ROCKETS mislim da bi mogao biti i u prvoj postavi,a imaju sjajnu momčad,playoff 100%
Dwighti,lin,james,omer,parson,beverley
- adriano_leite
- Kontakt:
Ma koliko mi je Mirza drazi igrac, ma koliko bio nas covjek, Anderson mi je sigurniji od njega. Po meni Anderson ima bolju selekciju suta, ne pretjeruje kao Mirza, one lude suteve preko ruke itd. Sto se tice Favorsa, lik ima nacin igre kao PF s tim da je igrao i kao centar, sto u Netsima, sto u Jazzu, dok Kanter igra kao pravi centar, tj. ima sve predispozicije da bude centar, s tim da ima solidan sut s poludistance. Sta ce trener odluciti, to ne znam, ali iz mog ugla gledista, Favors je PF, dok je Kanter C. Obojica mogu igrati obe pozicije, te vjerovatno zbog toga trener zeli kreirati mismatch sa ta dva igraca ili sta ja znam koji je razlog.NEZALAGANJE je napisao/la:E pretjera ga ti @adriano...Anderson nije ni blizu sutera kakav je Mirza,a da ne pominjemo range...Usput,sta ste zapeli za Favorsa,kad ce momak igrati C ove godine a Kanter PF i to je vidio sako ko je pratio utakmice Uta u predsezoni i slusao izjave Corbina...
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND
Mes Que Un Club!
Mi smo Horde Zla sa Sjevera...
Mes Que Un Club!
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Druga je stvar stop je Anderson bolji igrac i ima vise iskustva u jacoj ligi sto se tice selkcije suta,ali bolji suter nije.Sto se tice Favorsa,on igra C kao sto rekoh i koristio je samo ledjnu tehniku ove predsezone,vrlo rijetko sut,dok Kanter ne igra vise pod kosem kao ranije i igra uglavnom P'N'Pop sa PG...To im je novitet u igri.adriano_leite je napisao/la:Ma koliko mi je Mirza drazi igrac, ma koliko bio nas covjek, Anderson mi je sigurniji od njega. Po meni Anderson ima bolju selekciju suta, ne pretjeruje kao Mirza, one lude suteve preko ruke itd. Sto se tice Favorsa, lik ima nacin igre kao PF s tim da je igrao i kao centar, sto u Netsima, sto u Jazzu, dok Kanter igra kao pravi centar, tj. ima sve predispozicije da bude centar, s tim da ima solidan sut s poludistance. Sta ce trener odluciti, to ne znam, ali iz mog ugla gledista, Favors je PF, dok je Kanter C. Obojica mogu igrati obe pozicije, te vjerovatno zbog toga trener zeli kreirati missmatch sa ta dva igraca ili sta ja znam koji je razlog.NEZALAGANJE je napisao/la:E pretjera ga ti @adriano...Anderson nije ni blizu sutera kakav je Mirza,a da ne pominjemo range...Usput,sta ste zapeli za Favorsa,kad ce momak igrati C ove godine a Kanter PF i to je vidio sako ko je pratio utakmice Uta u predsezoni i slusao izjave Corbina...

- adriano_leite
- Kontakt:
Moguce je da su promijenili nacin igre, ali od dolaska u ligu, obojicu sam pratio, jer je Kanter trebao kod nas zavrsiti, dok mi je Favors bio drag onako po dolasku u ligu, upravo zbog tog njegovog potencijala. Do ove sezone sam siguran da je Favors igrao kao PF, dok je Kanter igrao kao C. Ispravi me ako grijesim.NEZALAGANJE je napisao/la:Druga je stvar stop je Anderson bolji igrac i ima vise iskustva u jacoj ligi sto se tice selkcije suta,ali bolji suter nije.Sto se tice Favorsa,on igra C kao sto rekoh i koristio je samo ledjnu tehniku ove predsezone,vrlo rijetko sut,dok Kanter ne igra vise pod kosem kao ranije i igra uglavnom P'N'Pop sa PG...To im je novitet u igri.adriano_leite je napisao/la:Ma koliko mi je Mirza drazi igrac, ma koliko bio nas covjek, Anderson mi je sigurniji od njega. Po meni Anderson ima bolju selekciju suta, ne pretjeruje kao Mirza, one lude suteve preko ruke itd. Sto se tice Favorsa, lik ima nacin igre kao PF s tim da je igrao i kao centar, sto u Netsima, sto u Jazzu, dok Kanter igra kao pravi centar, tj. ima sve predispozicije da bude centar, s tim da ima solidan sut s poludistance. Sta ce trener odluciti, to ne znam, ali iz mog ugla gledista, Favors je PF, dok je Kanter C. Obojica mogu igrati obe pozicije, te vjerovatno zbog toga trener zeli kreirati missmatch sa ta dva igraca ili sta ja znam koji je razlog.NEZALAGANJE je napisao/la:E pretjera ga ti @adriano...Anderson nije ni blizu sutera kakav je Mirza,a da ne pominjemo range...Usput,sta ste zapeli za Favorsa,kad ce momak igrati C ove godine a Kanter PF i to je vidio sako ko je pratio utakmice Uta u predsezoni i slusao izjave Corbina...
Mes Que Un Club!
Mes Que Un Club!
mirza je bolji suter od andersona, favors i kanter su oba pf/c po nekom pravilu, kanter je vise c dok je favors vise pf, bar do ove sezone je tako bilo, sta buducnost donosi tek cemo da vidimo 

Closed mouths don't get fed on this boulevard.
- adriano_leite
- Kontakt:
Mislis da bi u NOP Mirza igrao vise od Andersona? Niti bi igrao vise od Andersona, niti od Favorsa, niti od Kantera. Jako malo je ekipa u kojima bi Mirza igrao 20+ minuta, na sto mnogi potenciraju, a zbog toga sam i naveo sve klubove i igrace koji igraju Mirzinu poziciju.LenBias je napisao/la:mirza je bolji suter od andersona, favors i kanter su oba pf/c po nekom pravilu, kanter je vise c dok je favors vise pf, bar do ove sezone je tako bilo, sta buducnost donosi tek cemo da vidimo
Mes Que Un Club!
Mes Que Un Club!
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
@adriano Upravu si,ali kazu da im je to Malone promijenio na workout-ima.Nije mu bilo logicno da Kanter fintira previse dole,a ne koristi brzinu koju ima,kao ni to da Favors toliko sutira izvana,a posjeduje takvu snagu...
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Mislim da je covjek mislio na tvog Andersona,jer dokazaniji suter u NBA nije od Ryana.adriano_leite je napisao/la:Mislis da bi u NOP Mirza igrao vise od Andersona? Niti bi igrao vise od Andersona, niti od Favorsa, niti od Kantera. Jako malo je ekipa u kojima bi Mirza igrao 20+ minuta, na sto mnogi potenciraju, a zbog toga sam i naveo sve klubove i igrace koji igraju Mirzinu poziciju.LenBias je napisao/la:mirza je bolji suter od andersona, favors i kanter su oba pf/c po nekom pravilu, kanter je vise c dok je favors vise pf, bar do ove sezone je tako bilo, sta buducnost donosi tek cemo da vidimo

- adriano_leite
- Kontakt:
Znam da je offtopic, ali kada si spomenuo Malonea, je li im fakat sada u strucnom stabu, tj. trener? Da li se vodi na listi trenera ili je to samo onako pozvan da radi sa nekim igracima? Znam da je bila neka prica, ali nisam ispratio do kraja.NEZALAGANJE je napisao/la:@adriano Upravu si,ali kazu da im je to Malone promijenio na workout-ima.Nije mu bilo logicno da Kanter fintira previse dole,a ne koristi brzinu koju ima,kao ni to da Favors toliko sutira izvana,a posjeduje takvu snagu...
Edit: od Andya je sigurno bolji suter, dok jos mora jesti pure da bi bio se dokazao kao bolji suter od Ryana.
Mes Que Un Club!
Mes Que Un Club!
ja sam samo napisao da je mirza bolji suter od njega, to je sigurno, pogotovo u utakmici i pri kreiranju pozicije sam sebi, anderson je igrac koji u odnosu na mirzu samo stoji i ceka loptu da bi je sutao, mirza je vodi, dribla i radi sve moguce ostalo i suta, sam sebi kreira sut, anderson je u tome dosta slabiji u odnosu na mirzu sto se mene tice, znaci kada bi ostali da ovise sami o sebi na utakmici mirza je bez ikakve dvojbe bolji, nisam rekao da je dokazao se, pogotovo u nba, naravno da je ryan ime za mirzu u ovom trenutku ali onako nekim zdravim razmisljanjem zasnovanim na pracenju utakmica tih igraca ovako mi nekako izgledaadriano_leite je napisao/la:Mislis da bi u NOP Mirza igrao vise od Andersona? Niti bi igrao vise od Andersona, niti od Favorsa, niti od Kantera. Jako malo je ekipa u kojima bi Mirza igrao 20+ minuta, na sto mnogi potenciraju, a zbog toga sam i naveo sve klubove i igrace koji igraju Mirzinu poziciju.LenBias je napisao/la:mirza je bolji suter od andersona, favors i kanter su oba pf/c po nekom pravilu, kanter je vise c dok je favors vise pf, bar do ove sezone je tako bilo, sta buducnost donosi tek cemo da vidimo

Zadnja izmjena: LenBias, dana/u 27 okt 2013, 21:15, ukupno mijenjano 1 put.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Evo i ja se izvinjavam za off u nekoliko postova,mada je sve u cilju razjasnjavanja pozicije Mirze u NBA u i pokusavamo pribliziti to onima koji ne prate toliko tu ligu.Za Malone rekose da je trener postao,ali ne klupi nije bio,sto znaci da ce raditi sa njima samo kad su u SLC.adriano_leite je napisao/la:Znam da je offtopic, ali kada si spomenuo Malonea, je li im fakat sada u strucnom stabu, tj. trener? Da li se vodi na listi trenera ili je to samo onako pozvan da radi sa nekim igracima? Znam da je bila neka prica, ali nisam ispratio do kraja.NEZALAGANJE je napisao/la:@adriano Upravu si,ali kazu da im je to Malone promijenio na workout-ima.Nije mu bilo logicno da Kanter fintira previse dole,a ne koristi brzinu koju ima,kao ni to da Favors toliko sutira izvana,a posjeduje takvu snagu...
Edit: od Andya je sigurno bolji suter, dok jos mora jesti pure da bi bio se dokazao kao bolji suter od Ryana.
Mirza Teletovic prosla sezona - 34,3 %
Ryan Anderson prosla sezona - 38,4 %
Ryan Anderson najgora sezona - 36,5 %
Ryan Anderson najbolja sezona - 43,9 %
Ryan Anderson citava karijera - 38,2 %
toliko o tome ko je bolji suter za tri poena. anderson je u najlosijoj sezoni bio bolji od mirze u prosloj
Ryan Anderson prosla sezona - 38,4 %
Ryan Anderson najgora sezona - 36,5 %
Ryan Anderson najbolja sezona - 43,9 %
Ryan Anderson citava karijera - 38,2 %
toliko o tome ko je bolji suter za tri poena. anderson je u najlosijoj sezoni bio bolji od mirze u prosloj
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Nisi ti odavno gledao Ryana,ako mislis da samo ceka loptu za sut.Trenutno je bolji od Mirze i iz driblinga,kao i kreiranju pozicije sebi...LenBias je napisao/la:ja sam samo napisao da je mirza bolji suter od njega, to je sigurno, pogotovo u utakmici i pri kreiranju pozicije sam sebi, anderson je igrac koji u odnosu na mirzu samo stoji i ceka loptu da bi je sutao, mirza je vodi, dribla i radi sve moguce ostalo i suta, sam sebi kreira sut, anderson je u tome dosta slabiji u odnosu na mirzu sto se mene tice, znaci kada bi ostali da ovise sami o sebi na utakmici mirza je bez ikakve dvojbe bolji, nisam rekao da je dokazao se, pogotovo u nba, naravno da je ryan ime za mirzu u ovom trenutku ali onako nekim zdravim razmisljanjem zasnovanim na pracenju utakmica tih igraca ovako mi nekako izgledaadriano_leite je napisao/la:Mislis da bi u NOP Mirza igrao vise od Andersona? Niti bi igrao vise od Andersona, niti od Favorsa, niti od Kantera. Jako malo je ekipa u kojima bi Mirza igrao 20+ minuta, na sto mnogi potenciraju, a zbog toga sam i naveo sve klubove i igrace koji igraju Mirzinu poziciju.LenBias je napisao/la:mirza je bolji suter od andersona, favors i kanter su oba pf/c po nekom pravilu, kanter je vise c dok je favors vise pf, bar do ove sezone je tako bilo, sta buducnost donosi tek cemo da vidimo
Znaci Andresona i Favorsa bih prije Mirze u drzavnom dresu stavio
Ali zacepiti ce Mirza pojedincima usta,a pogotovo ovima sto se samo furaju na Amere
:!:ja ti garantujem da kod Obradovica,Pesica , ni jedan ne bih bio ispred Mirze.

Zadnja izmjena: lumani, dana/u 27 okt 2013, 21:23, ukupno mijenjano 2 puta.
poredim mirzu kroz karijeru, mirza u nba nije jos nista pokazao da bi bio vrijedan spomena u odnosu na ryana, to je apsolutno cinjenica i to ne pokusavam i ne zelim osporiti ali za ovo drugo se ne slazem tj za kreiranje suta, dribling i ostalo tako da nema potrebe da raspravljamo o tome, svako ima pravo na svoje misljenje 

- adriano_leite
- Kontakt:
Ma svakako da je bolji igrac od Mirze. Ne znam kako lumani kaze da nije bolji od Mirze. Cak rece i da Favors nije bolji od Mirze. Mislim, koliko pratim NBA i te igrace, siguran sam da bi kod svih trenera Mirza bio na klupi tim igracima. Ja kao navijac BiH, koji volim i cijenim Mirzu za promovisanje nase zemlje, ipak mu ne bih dao prednost nad tim igracima, kao ni u onoj listi sto sam sastavio. Pokusao sam biti maksimalno realan, da se vidi kako Mirza kotira u ligi. Ne znam da li sam uspio u tome, ali mislim da pratim dovoljno NBA, da bi ona lista mogla biti realna, pa barem 80% realna, tj. ko je sve ispred Mirze i u kojim timovima.NEZALAGANJE je napisao/la: Nisi ti odavno gledao Ryana,ako mislis da samo ceka loptu za sut.Trenutno je bolji od Mirze i iz driblinga,kao i kreiranju pozicije sebi...
Mes Que Un Club!
Mes Que Un Club!
adriano_leite je napisao/la:Ma svakako da je bolji igrac od Mirze. Ne znam kako lumani kaze da nije bolji od Mirze. Cak rece i da Favors nije bolji od Mirze. Mislim, koliko pratim NBA i te igrace, siguran sam da bi kod svih trenera Mirza bio na klupi tim igracima. Ja kao navijac BiH, koji volim i cijenim Mirzu za promovisanje nase zemlje, ipak mu ne bih dao prednost nad tim igracima, kao ni u onoj listi sto sam sastavio. Pokusao sam biti maksimalno realan, da se vidi kako Mirza kotira u ligi. Ne znam da li sam uspio u tome, ali mislim da pratim dovoljno NBA, da bi ona lista mogla biti realna, pa barem 80% realna, tj. ko je sve ispred Mirze i u kojim timovima.NEZALAGANJE je napisao/la: Nisi ti odavno gledao Ryana,ako mislis da samo ceka loptu za sut.Trenutno je bolji od Mirze i iz driblinga,kao i kreiranju pozicije sebi...
Posalji te igrace iz nba u Evropu pa bih vidjeo ko je gazda..Dolazili su Childresi i ostali,pa se nisu naigrali,treba se naviknuti na drugi nacin igre.Ja garantujem zivotom da igra u Phoenixu, ili bilio gdje drugo, gdje nemaju krkana koji prima 15 miliona a vrijedi 5,da bih Mirza trpao posteno.P.S jedan Garbajosa je imao preko 25 min po tekmi,pa sto ne bih Mirza,ali ima jedan problem,Mirza nije Spanac.
- adriano_leite
- Kontakt:
Rekao sam ti da mi navedes timove gdje mislis da bi Mirza igrao po 20+ minuta. NBA i Evropa su potpuno razliciti stilovi kosarke, pa imas panjeva iz NBA koji odu u Evropu i kotiraju medju najboljim igracima Evrope, dok ih u NBA nije bilo ni na mapi.lumani je napisao/la:adriano_leite je napisao/la:Ma svakako da je bolji igrac od Mirze. Ne znam kako lumani kaze da nije bolji od Mirze. Cak rece i da Favors nije bolji od Mirze. Mislim, koliko pratim NBA i te igrace, siguran sam da bi kod svih trenera Mirza bio na klupi tim igracima. Ja kao navijac BiH, koji volim i cijenim Mirzu za promovisanje nase zemlje, ipak mu ne bih dao prednost nad tim igracima, kao ni u onoj listi sto sam sastavio. Pokusao sam biti maksimalno realan, da se vidi kako Mirza kotira u ligi. Ne znam da li sam uspio u tome, ali mislim da pratim dovoljno NBA, da bi ona lista mogla biti realna, pa barem 80% realna, tj. ko je sve ispred Mirze i u kojim timovima.NEZALAGANJE je napisao/la: Nisi ti odavno gledao Ryana,ako mislis da samo ceka loptu za sut.Trenutno je bolji od Mirze i iz driblinga,kao i kreiranju pozicije sebi...
Posalji te igrace iz nba u Evropu pa bih vidjeo ko je gazda..Dolazili su Childresi i ostali,pa se nisu naigrali,treba se naviknuti na drugi nacin igre.Ja garantujem zivotom da igra u Phoenixu, ili bilio gdje drugo, gdje nemaju krkana koji prima 15 miliona a vrijedi 5,da bih Mirza trpao posteno.
Evo sad je Samardo Samuels otisao u Evropu, vidjet ces da ce biti zapazen igrac u Evropi.
Mes Que Un Club!
Mes Que Un Club!
Adriano molim te da mi objasnis kako Claver ima onoliku minutazu u NBA? Dok je igrao za Valenciu nije pruzao partije kao Mirza za Caju?
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
Trenutno korisnika/ca: invincible1921, Serha, TripleThreat i 3 gosta.