Hvala.adriano_leite je napisao/la:30. protiv Cavsa u Q Areni, a utakmica je u 01:00 po nasem vremenu.Otelo je napisao/la:Kad igraju Netsi prvu sluzbenu tekmu ?
Moram da pogledam

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Hvala.adriano_leite je napisao/la:30. protiv Cavsa u Q Areni, a utakmica je u 01:00 po nasem vremenu.Otelo je napisao/la:Kad igraju Netsi prvu sluzbenu tekmu ?
Vrlo malo je ekipa gdje bi Mirza mogao biti prva opcija na 4. Ma koliko volimo mi Mirzu, tesko da on moze biti starter u NBA ligi, bar ne jos barem jednu godinu.ultrasstyle_tz je napisao/la:vjerovatno Lopez i Blec na 5...Garnet, Evans i jos neko na 4 jer ce sigurno gledati da Garnetu ogranici minute tokom regularnog dijela sezone...eh sad tu je kljucno pitanje ko ce biti taj "jos neko" na 4. Kirilenko ili Teletovic...moja pretpostavka nekad jedan, nekad drugi-zavisno od protivnika ...kako god to mirise na cak i manje minuta nego prosle godine...ne treba Mirza biti tvrdoglav, toliko je ekipa gdje bi mogao biti druga ako ne i prva opcija na 4...
Sjecam se kada je mirza prihvatio da mu ugovor bude 9 mil za 3 godine umjesto prvobitnih 15 mil odmah mi je palo na pamet sto onda nije uzeo 1,5 mil od spursa pa pokazao kvalitet i onda trazio veci ugovor cak i da je imao ocajnu sezonu u europi bi sigurno imao mjesta tako da nije imao sta izgubiti a ne ovako vec drugu godinu strahuje za minutazuClaus je napisao/la:Odlična analiza, @adriano. Iskreno, ja bih ga najradije volio vidjeti u Spursima. Greg bi od njega napravio zvijer.
Kralju.adriano_leite je napisao/la:Vrlo malo je ekipa gdje bi Mirza mogao biti prva opcija na 4. Ma koliko volimo mi Mirzu, tesko da on moze biti starter u NBA ligi, bar ne jos barem jednu godinu.ultrasstyle_tz je napisao/la:vjerovatno Lopez i Blec na 5...Garnet, Evans i jos neko na 4 jer ce sigurno gledati da Garnetu ogranici minute tokom regularnog dijela sezone...eh sad tu je kljucno pitanje ko ce biti taj "jos neko" na 4. Kirilenko ili Teletovic...moja pretpostavka nekad jedan, nekad drugi-zavisno od protivnika ...kako god to mirise na cak i manje minuta nego prosle godine...ne treba Mirza biti tvrdoglav, toliko je ekipa gdje bi mogao biti druga ako ne i prva opcija na 4...
Boston- nema sanse da moze biti ispred Bassa, a ni Olynka, koji je lottery pick, a takodjer bi i Jeff Green mogao odigrati tu poziciju prije Mirze, kao i Sullinger i Wallace.
New York- vjerovatno ce to igrati Melo, ali doveli su i Andreu, imaju i Stata, tako da nema sanse da bi se Mirza tu mogao ispucavati i imati neku zapazenu minutazu.
Philla- Thadeus je prva opcija, Mirza bi mogao biti druga opcija ispred Lavoya i Moultriea.
Toronto- prva opcija je Amir Johnson i ma koliko on bio lud covjek, on je jako dobar kosarkas i sigurno da je zahvalniji od Mirze. Ima nevjerovatne fizicke predispozicije, kada hoce moze igrati odlicnu odbranu, a ima i siguran sut sa poludistance. Mirza bi tu mogao biti druga opcija ispred Acya i Psyho T-a, iako treneri vole igrace poput Tylera.
Bullsi- nema sanse pored Boozera i Taj Gibsona, gore bi mu bilo nego u Netsima sto je.
Cleveland- nema sanse ispred Tristana, prvog picka Benneta, Varejao, Earla Clarka
Pistonsi- Monroe je prva opcija, Smith je 3 i 4, tako da bi on mogao biti druga opcija, a Mirza tek treca opcija.
Pacersi- pored Westa i Scole ne bi imao sta traziti u Indani.
Bucksi- Ersan prva opcija, a Mirza bi se borio sa Johnom Hensonom za minute
Hawksi- Millsap i Brand bi bili ispred Mirze.
Bobcatsi- Cody Zeller je prva opcija jer je lottery pick i razvalio je summer league, a Mirza bi mu mogao biti zamjena.
Heat- popunjen roster i Mirza bi mahao peskirom.
Magic- Glen Baby Davis je povrijedjen i kada se vrati ce sigurno biti starter, dok bi mu Mirza mogao biti zamjena.
Wizardsi- Nene prva opcija, druga opcija Al Harrington, koji je slican igrac Mirzi, tj. najjace mu je oruzje trica. Ni tu se ne bi plaho naigrao, osim ako se ne povrijede Nene i Al, koji su itekako cesto van parketa.
Warriorsi- Lee je double double masina i starter i igrac All-Star levela, zamjena mu je Speights, koji je jako dobar kada je motivisan, a tu je jos i Harrison Barnes koji moze to igrati, kao u PO, gdje je i pruzao najbolje partije. Dakle, ni ovdje se Mirza ne bi naigrao.
Clippersi- Blake Griffin i Antawn Jamison. Jamison je isti tip igraca kao Mirza, te zbog godina bi ga mozda Mirza mogao izbaciti, ali i to je upitno, jer se cijene veterani. Tu je i Mullens, koji moze biti stretch cetvorka, ali i centar.
Lakersi- Pau Gasol, Mirza bi mogao biti zamjena.
Sunsi- mogao bi biti starter, ali su u rebuildingu i sigurno ce htjeti uigrati i razviti mlade igrace.
Kingsi- J. Thompson-starter, Landry- prva zamjena i odlican igrac, te P. Patterson i Mirza bi se borili za minute.
Dallas- Dirk, B. Wright, Blair, svi bi bili ispred Mirze, doduse Blaira bi mogao izbaciti iz rotacije, a da se B. Wright koristi na centru.
Rocketsi- njima bi odlicno dosao i mozda bi bio perfektna cetvorka za Dwighta, kao sto je to bio Rashard u Orlandu.
Memphis- Z-Bo starter, Ed Davis zamjena, Mirza bi bio treca opcija.
Pelicansi- Davis je starter i fransizni igrac, Ryan Anderson je njegova zamjena, a Mirza sigurno nije bolji suter od Andersona, jos Anderson ima prednost u visini.
Spursi- mogao bi Mirza tu da uleti u rotaciju, jer Popovic voli igrace iz Evrope i moze da iz svakog izvuce maksimum, pa tako i iz Mirze. Odlicno bi bilo da ode u Spurse, ako Spursi naravno ponude nesto Netsima za njega.
Denver- prepuni cetvorki, imaju ih za dva tima.
Minnesota- Mirza bi mogao tu biti zamjenu Kevinu.
Oklahoma- Mirza bi mogao biti zamjena Ibaki, ukoliko bi Nicka Collisona koristili na centru, jer je Nick Collison jako zahvalan igrac, odlican u odbrani, ne pametuje, tacno zna sta je njegov posao i nema sanse da bi Mirza prije njega igrao.
Portland- Aldridge starter, a Mirza bi mu mogao biti zamjena, a ako bi T-Rob pokazao da nije flop, onda sam siguran da bi T-Rob bio zamjena, a Mirza bi bio samo ispred Clavera.
Utah- mogao bi imati finu minutazu kao zamjena D. Favorsu.
Kada se realno pogleda, jako malo je ekipa gdje bi Mirza imao preko 25 minuta po utakmici, a druga je stvar sto bi mi njega stavili i ispred Jamesa. Vjerujem da je malo ko pogledao rostere ekipa i kakve cetvorke te ekipe imaju, cim vlada misljenje da bi Mirza bio starter u mnogim timovima.
Znam da ce biti osuta paljba, ali treba malo realno sagledati stvari i pratiti tu ligu.
Mnogi govore da je on igrac za 25+ minuta u NBA ligi, pa cak i da je starter u mnogo timova, ali nikako da se ti isti sjete i pogledaju rostere ekipa. Da malo vide snagu tih timova na Mirzinoj poziciji, sigurno je da tako ne bi pricali. Kada neko kaze da Mirza ima mana, odmah je docekan na noz, bez obzira sto to i jeste tako i da je daleko od pozicije startera u NBA ligi. Mirza svakako napreduje i ima prostora za jos veci napredak, ali neki ocigledno misle da je on sposoban za 30 minuta po mecu, 25 poena po mecu, nekih 8 skokova itd. On zivi od suta i umire od suta, a takvih je liga prepuna, te mora jos ponesto dodati svojoj igri da bi uspio u NBA ligi. Poceo se popravljati u odbrani, sto je svakako dobar znak, ali mora malo poceti koristiti i igru ledjima prema kosu, sut sa poludistance, neki dribling i prodor prema kosu, a ne samo da stoji i lupa trojke. Samo izadje iz ritma tako i onda ode tekma u helac.grgr je napisao/la:Super analiza , ali ja nikad nisam govorio o famoznih 25 minuta na parketu. Ja bi bio sretan i sa rolom od 15-6 minuta ali je izvjesno je da ce i to doci pod znake pitanja te da ce ponovo igrat 8-9 minuta..
mirzatele je napisao/la:3 kljucna pitanja od kojih zavisi da li ce mirza biti dio rotacije - barem sad na pocetku sezone
1. da li ce Kidd rotirati 3 igraca na poziciji 4 i 5 ( Garnet,Brook,Blatche ) ili 4
2. ako ce rotirati 4 da li je u prednosti Mirza ili Evans - i ako je to Mirza
3. da li ce kirilenko igrati na 4 ili ce to biti Mirza pa ce Kirilenko igrati na 3 a iz rotacije ispasti Terry ili Anderson
nazalost sva 3 pitanja moraju ici u Mirzinu korist da bi ga gledali
adriano_leite je napisao/la:Vrlo malo je ekipa gdje bi Mirza mogao biti prva opcija na 4. Ma koliko volimo mi Mirzu, tesko da on moze biti starter u NBA ligi, bar ne jos barem jednu godinu.ultrasstyle_tz je napisao/la:vjerovatno Lopez i Blec na 5...Garnet, Evans i jos neko na 4 jer ce sigurno gledati da Garnetu ogranici minute tokom regularnog dijela sezone...eh sad tu je kljucno pitanje ko ce biti taj "jos neko" na 4. Kirilenko ili Teletovic...moja pretpostavka nekad jedan, nekad drugi-zavisno od protivnika ...kako god to mirise na cak i manje minuta nego prosle godine...ne treba Mirza biti tvrdoglav, toliko je ekipa gdje bi mogao biti druga ako ne i prva opcija na 4...
Boston- nema sanse da moze biti ispred Bassa, a ni Olynka, koji je lottery pick, a takodjer bi i Jeff Green mogao odigrati tu poziciju prije Mirze, kao i Sullinger i Wallace.
New York- vjerovatno ce to igrati Melo, ali doveli su i Andreu, imaju i Stata, tako da nema sanse da bi se Mirza tu mogao ispucavati i imati neku zapazenu minutazu.
Philla- Thadeus je prva opcija, Mirza bi mogao biti druga opcija ispred Lavoya i Moultriea.
Toronto- prva opcija je Amir Johnson i ma koliko on bio lud covjek, on je jako dobar kosarkas i sigurno da je zahvalniji od Mirze. Ima nevjerovatne fizicke predispozicije, kada hoce moze igrati odlicnu odbranu, a ima i siguran sut sa poludistance. Mirza bi tu mogao biti druga opcija ispred Acya i Psyho T-a, iako treneri vole igrace poput Tylera.
Bullsi- nema sanse pored Boozera i Taj Gibsona, gore bi mu bilo nego u Netsima sto je.
Cleveland- nema sanse ispred Tristana, prvog picka Benneta, Varejao, Earla Clarka
Pistonsi- Monroe je prva opcija, Smith je 3 i 4, tako da bi on mogao biti druga opcija, a Mirza tek treca opcija.
Bobcatsi- Cody Zeller je prva opcija jer je lottery pick i razvalio je summer league, a Mirza bi mu mogao biti zamjena.
Magic- Glen Baby Davis je povrijedjen i kada se vrati ce sigurno biti starter, dok bi mu Mirza mogao biti zamjena.
Wizardsi- Nene prva opcija, druga opcija Al Harrington, koji je slican igrac Mirzi, tj. najjace mu je oruzje trica. Ni tu se ne bi plaho naigrao, osim ako se ne povrijede Nene i Al, koji su itekako cesto van parketa.
Warriorsi- Lee je double double masina i starter i igrac All-Star levela, zamjena mu je Speights, koji je jako dobar kada je motivisan, a tu je jos i Harrison Barnes koji moze to igrati, kao u PO, gdje je i pruzao najbolje partije. Dakle, ni ovdje se Mirza ne bi naigrao.
Clippersi- Blake Griffin i Antawn Jamison. Jamison je isti tip igraca kao Mirza, te zbog godina bi ga mozda Mirza mogao izbaciti, ali i to je upitno, jer se cijene veterani. Tu je i Mullens, koji moze biti stretch cetvorka, ali i centar.
Sunsi- mogao bi biti starter, ali su u rebuildingu i sigurno ce htjeti uigrati i razviti mlade igrace.
Kingsi- J. Thompson-starter, Landry- prva zamjena i odlican igrac, te P. Patterson i Mirza bi se borili za minute.
Dallas- Dirk, B. Wright, Blair, svi bi bili ispred Mirze, doduse Blaira bi mogao izbaciti iz rotacije, a da se B. Wright koristi na centru.
Rocketsi- njima bi odlicno dosao i mozda bi bio perfektna cetvorka za Dwighta, kao sto je to bio Rashard u Orlandu.
Pelicansi- Davis je starter i fransizni igrac, Ryan Anderson je njegova zamjena, a Mirza sigurno nije bolji suter od Andersona, jos Anderson ima prednost u visini.
Spursi- mogao bi Mirza tu da uleti u rotaciju, jer Popovic voli igrace iz Evrope i moze da iz svakog izvuce maksimum, pa tako i iz Mirze. Odlicno bi bilo da ode u Spurse, ako Spursi naravno ponude nesto Netsima za njega.
Oklahoma- Mirza bi mogao biti zamjena Ibaki, ukoliko bi Nicka Collisona koristili na centru, jer je Nick Collison jako zahvalan igrac, odlican u odbrani, ne pametuje, tacno zna sta je njegov posao i nema sanse da bi Mirza prije njega igrao.
Portland- Aldridge starter, a Mirza bi mu mogao biti zamjena, a ako bi T-Rob pokazao da nije flop, onda sam siguran da bi T-Rob bio zamjena, a Mirza bi bio samo ispred Clavera.
Kada se realno pogleda, jako malo je ekipa gdje bi Mirza imao preko 25 minuta po utakmici, a druga je stvar sto bi mi njega stavili i ispred Jamesa. Vjerujem da je malo ko pogledao rostere ekipa i kakve cetvorke te ekipe imaju, cim vlada misljenje da bi Mirza bio starter u mnogim timovima.
Znam da ce biti osuta paljba, ali treba malo realno sagledati stvari i pratiti tu ligu.
Moguce i to. On je i treb'o otic' iz Netsa kad su Pierce i Garnett dosli al' Garnett je zahtjevao da on ostane, sto mi je pomalo cudnomirzatele je napisao/la:cudno je da je evans odigrao samo 4 minute u zadnjoj utakmici,a i prije toga ga nije forsirao..Mozda ne bude u rotaciji nikako
Mislis li fkt da moze igrati pored Thompsona, Benneta, Andya? sto se tice Andersona, Anderson je bolji suter od Mirze, samo nama nije bolji, jer volimo Mirzu, plus ima i tu visinu, pa je manja rupa u odbrani. U ostalom, kod svakog trenera na svijetu, Anderson bi imao vecu minutazu od Mirze. Favors je potpisao ugovor koji je skoro pa max, ima nevjerovatan potencijal i od njega se ocekuju mnogo bolje partije, jer ce imati slobodu i minutazu. Samo bi kod nas Mirza igrao umjesto Favorsalumani je napisao/la:adriano_leite je napisao/la:Vrlo malo je ekipa gdje bi Mirza mogao biti prva opcija na 4. Ma koliko volimo mi Mirzu, tesko da on moze biti starter u NBA ligi, bar ne jos barem jednu godinu.ultrasstyle_tz je napisao/la:vjerovatno Lopez i Blec na 5...Garnet, Evans i jos neko na 4 jer ce sigurno gledati da Garnetu ogranici minute tokom regularnog dijela sezone...eh sad tu je kljucno pitanje ko ce biti taj "jos neko" na 4. Kirilenko ili Teletovic...moja pretpostavka nekad jedan, nekad drugi-zavisno od protivnika ...kako god to mirise na cak i manje minuta nego prosle godine...ne treba Mirza biti tvrdoglav, toliko je ekipa gdje bi mogao biti druga ako ne i prva opcija na 4...
Ehhh ovako,kao prvo vama je potreban Suter ,tako da kod vas ima mjesta..Spurse si fino opisao,mislim Bonner je tu imao minutePelicani
Mirza nije nista gori suter iód Andersona,stim sto zna i sam sebi izgraditi
Utah,zasto je Favors bolji,to samo ti znas
..Znaci,ne mora Mirza biti starter, ali ima dosta ekipa gde moze igrati 20 + min.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.