ATP Tour

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Ko će biti novi broj 1?

Anketa je završila: 25 mar 2017, 15:32.

a) Kei Nishikori
1
1%
b) Miloš Raonić
3
4%
c) Grigor Dimitrov
6
9%
d) Dominic Thiem
13
19%
e) Nick Kyrgios
5
7%
f) Alexander Zverev
23
33%
g) nitko od navedenih
18
26%

Ukupno glasova: 69

Claus
Kontakt:

Re: ATP Tour

Post Postao/la Claus » 27 okt 2013, 15:23

formance je napisao/la:Ne govorim o bljeskovima, već o tome da je momak kompletniji nego je Roger bio u njegovim godinama. Druga strana medalje je što mu fale kockica dvije, da slagalica bude kompletna i zasija punim sjajem.

Pogrešno me shvataš, ne znam da li to radiš namjerno ili slučajno. Nije Federer igrao 'loše', nego 'lošije', u odnosu na prikazanu igru na turniru. Zato su mu protivnici u finalima pravili više problema, nego u nekim drugim fazama turnira. Kod Samprasa je bilo obrnuto.
Za prvi dio se ne slažem, jer kako će biti kompletniji od igrača koji je u njegovim godinama imao Wimbledon :?:

Drugi dio: OK, drugačije sam skontao. Ja sam konkretno gledao finale, ti si akcentirao i taj put do finala.

Inače, sjajan comeback Rogera. Vratio je break kad je Delpo servirao za set i spasio 2 set lopte. 8-)

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 27 okt 2013, 15:30

Roddick je imao USO, pa znaći li da je bio kompletniji od Nalbandiana ?! Grigoru fale samopouzdanje i fizička sprema da bi iskoristio ono što posjeduje. Računam da bi samopouzdanje nekako potisnulo njegovu sposobnost da chokira u prelomnim trenucima. Razlika je u tome što ti misliš da je potrebno biti kompletan da bi osvojio GS. Ja tako ne mislim, a Roddick i Johhanson su najbolji primjeri. Federer jeste bio bolji igrač u Grigorovim godinama, ali to nije samo pitanje tehničke kompletnosti, već i raznih drugih stvari koje odvajaju šampiona od odličnog igrača. Caka je što je Roger imao te druge stvari, a Grigor ih nema. Ako to nemaš, onda sve ostalo pada u vodu, makar bio Borg, Federer i Laver u jednom. ;)
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 27 okt 2013, 15:34

Razumijemo se. ;)

Baš nema sreće Roger, za razliku od Delpa...

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 27 okt 2013, 15:38

Ybg, Delpo najbolji kad je najpotrebnije, a još nije ni blizu maksimuma. Federer se trudi, ali nema sreće ni energije u presudnim momentima. Ovako, drugi set bi trebao biti formalnost jer je Švicarac iscrpljen, a Argentinac može još dodati gas.

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 27 okt 2013, 15:38

Valjda se Roger uspije podići i odvesti meč u treći set. Dobar postotak osvojenih poena na prvi, ali slab postotak prvog. FH je ponovno nekoliko puta zakazao, ali odlično fercera u odnosu na prethodne mečeve. Delpo ipak bolji i zasluženo osvaja set. Bolje servira, agresivniji je i pametno igra.
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 27 okt 2013, 15:40

Najgore od svega je što Federer ne može mnogo bolje, a Juan može. :( To mu ostavlja prostora i ako Federer bude zaigrao bolje od ovog (iako, opet kažem, ne igra uopće loše).

Čak i da ode u treći set, opet će ga dobiti JMDP. ;)

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 27 okt 2013, 15:43

Federerov BH je iznenađujuće dobar, pogotovo paralela. Spucao je Delpu par sjajnih winnera, evo maloprije super passing shot. :)

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 27 okt 2013, 15:44

Manje bitno (meni) ko će dobiti, samo bih volio da bude u 3 seta. :mrgreen:

Roger nema ritern. Ne može sve rješavati 'blockom', mora riternirati agresivije.

Profesionalnitenis.com

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 27 okt 2013, 15:47

Dobro, meni baš nije svejedno. :mrgreen:

Kako me nervira s chipom više, ne razumijem zašto ne pokuša agresivnije ako već ne griješi toliko. Čak i BH odlično služi.

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 27 okt 2013, 15:49

Par agresivnijih riterna i odmah rezultat dođe. Federerov slajs iz defanzive je godinama među najboljim defanzivnim udarcima na svijetu.

Profesionalnitenis.com

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 27 okt 2013, 15:52

Wow, kakav forehand. :o I eto breaka, valjda ga bude sačuvao do kraja seta. Na potezu je DelPo...

Eto ti, uradi sjajan CC slice i onda promaši FH. :roll:

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 27 okt 2013, 15:55

Mora sad održavati nivo, nikakvog opuštanja ne smije biti, jer i dalje nije siguran na svojim servis gejmovima.

Treći set (ukoliko do njega dođu) će biti ludnica.

Profesionalnitenis.com

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 27 okt 2013, 15:57

Ne treba srljati mnogo i napadati Delpov servis, gubi snagu za svoje, a break ga održava. U trećem setu, ako do istog dođe, nabrijani Roger i Delpo pod gasom. 8-)

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 27 okt 2013, 16:00

Federer bi prije mjesec-dva nakon ovakvog prvog seta u drugom izgledao kao izbušen balon. No sada je situacija drugačija, fizički je mnogo mnogo jači. To mu daje dosta stabilnosti i samopouzdanja da može igrati fizički zahtjevne poene u kontinuitetu, bez da će ga tijelo i fizička sprema izdati.

Profesionalnitenis.com

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 27 okt 2013, 16:04

Fascinantno kako se brani, ali se Delpo odlično izvukao u ovom gejmu.

Profesionalnitenis.com

AA23
Kontakt:

Post Postao/la AA23 » 27 okt 2013, 16:05

Meč tehnike protiv drvosječe.

Sramota je Delpo za tenis zajedno sa Berdychom, Raonicem i ostalim drvosječama.

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 27 okt 2013, 16:05

Šteta, šteta, šteta. Ne da se Delpo, Roger odličan i želi pod svaku cijenu dokrajčiti Del Potra u ovom setu. Biće ovdje još uzbuđenja.
AA23 je napisao/la:Sramota je Delpo za tenis zajedno sa Berdychom, Raonicem i ostalim drvosječama.
:shock: :o :oops:

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 27 okt 2013, 16:09

AA23 je napisao/la:Meč tehnike protiv drvosječe.

Sramota je Delpo za tenis zajedno sa Berdychom, Raonicem i ostalim drvosječama.

Ne vjerujem sta citam ahahahha

AA23
Kontakt:

Post Postao/la AA23 » 27 okt 2013, 16:09

Ne znam sta je krivo Claus?

Sjeti se starih igrača i da li je bilo ovako kao danas, igra ovih igrača se sastoji od servisa i udaranja loptice što jače. Takvih tenisera je sve više a sve manje tehnički potkovanih igrača..

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 27 okt 2013, 16:11

Idemo u 3. set, Federer igra dobro, moze bolje ali i ovo je dobro. Bitno je da svoj sljedeci servis game uzme, naravno ukoliko sad ne uzme break :mrgreen:
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.