2013-14 NBA Season

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Ko će osvojiti titulu ove sezone?

Indiana Pacers
8
7%
Miami Heat
19
18%
San Antonio Spurs
40
37%
Oklahoma City Thunder
19
18%
LA Clippers
5
5%
Houston Rockets
4
4%
neko drugi (PHOENIX SUNSI recimo)
12
11%

Ukupno glasova: 107

Pirke
Kontakt:

Re: 2013 NBA Pre-Season

Post Postao/la Pirke » 25 okt 2013, 17:55

Neutral je napisao/la:Cavsi će biti sigurni učesnici PO-a. kakvi crni upitnici, imaju strašan roster.
Ko ce im igrati centra?

Varejao neki dan poceo igrati, Bynum ce se vratiti negdje oko Bozica...

Zeller/Thompson/Diop???

Gdje ce im Bennet igrati? Prespor za tricu, premalen za 4...

Po meni bi trebao igrati 4 kao Carmelo, ali vidjet cemo sta ce s njim.

Meni je u interesu da uspije, posto je Kanadjanin. :D
U mome zavičaju vinograd zori
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 25 okt 2013, 18:05

Pričamo o prvom picku nba drafta a ne nekom amateru :)

Varejao će igrati centra ili Zeller, što da ne. Imaju na četvorci Tristana, dvica Waiters i na kecu Irving. Strašan tim.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 25 okt 2013, 18:16

Mirza ce igrati najmanje 15 minuta

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 25 okt 2013, 18:31

Pa dobro nije ni to puno s obzirom da traje 48 minuta utakmica. Ja se nadam bar 20 minuta, biti ce tekmi kad ce igrati i kad ne. Vazno je da shvate da kada mu krene da mora da igra, kada ne bolje neka igra neko drugi..

A mislim da imaju sad hemiju. KG zasluzan jest bgm, zna covjek

Jedini indijanac je Blatche :mrgreen:

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 25 okt 2013, 18:51

I on će se smiriti. Mirzina minutaža zavisi od njegovih prvih minuta provedenih na terenu. Može igrati u prosjeku 10 minuta, a može i 20, što da ne. Valjda ga krene.

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 25 okt 2013, 19:27

Pirke je napisao/la:
Neutral je napisao/la:Cavsi će biti sigurni učesnici PO-a. kakvi crni upitnici, imaju strašan roster.
Ko ce im igrati centra?

Varejao neki dan poceo igrati, Bynum ce se vratiti negdje oko Bozica...

Zeller/Thompson/Diop???

Gdje ce im Bennet igrati? Prespor za tricu, premalen za 4...

Po meni bi trebao igrati 4 kao Carmelo, ali vidjet cemo sta ce s njim.

Meni je u interesu da uspije, posto je Kanadjanin. :D
Varejao je sve povrede sanirao koje je imao i zanimljivo je sve oko njega, igrao je skoro sve utakmice dok nije dosao period tankiranja. Kada se krenulo u tankiranje i izgradnja tima, onda su krenula i ta odmaranja od po pola sezone. Poceo je on trenirao i ranije, jer su bili poslani doktori i treneri Clevelanda njemu u Brazil, tako da je u kamp stigao spreman.

Sto se Bynuma tice, kako stvari stoje, kako Mike Brown kaze, Bynum je jako blizu povratka na teren, te ce mozda cak zaigrati i na otvaranju sezone protiv Netsa. Izgleda vec sada mnogo bolje nego je to izgledao u Philly. To su rijeci ljudi koji znace nesto u Cavsima, tako da im vjerujem da je situacija jako dobra oko njega. Kada bi Bynum i AV odigrali po pola sezone do PO, Cavsi bi sigurno otisli u PO.

Bennet ce igrati cetvorku, bit ce zamjena Tristanu. Tristan je strasno napredavo, promijenio je sutersku ruku, sigurniji sa slobodnih, bolji skakacki, jaci, dodao malo post igre itd., a na sve to, izgleda kao da je narastao. Kada stoji uz Earla Clarka, izgledaju identicne visine, sto bi moglo znaciti da je visok 208, te da bi neke minute mogao provesti i na centru ako treba. Covjek ima ruke centra, raspon ruku od 213.

Ista situacija sa Bennetovim rukama, a to ipak bi moglo znaciti da se moze nositi sa cetvorkama, kako u odbrani, tako i u napadu. Atletski je dosta jak, tako da ne bi trebalo biti problema sa njim, samo da se vrati u takmicarsku formu, jer se momak nije bavio kosarkom 5 mjeseci, sto je jako puno vremena.

Diop nece ni biti u rosteru. Kako sada stvari stoje, Dellavedova i Sims ce uzeti to 14. i 15. mjesto u rosteru, a moguce je i da Delly samo ostane, a da se vidi ko ce ostati od ostalih FA igraca, pa da se tog nekog uzme kao 15. covjeka.

Za kraj, jako je potcijenjeno dovodjenje Jacka i Clarka u tim. Earl Clark moze braniti pozicije od 2 do 4, ima strasne fizicke predispozicije, ali nije dobijao dovoljno sanse za igranje kroz NBA karijeru, dok je Jack odlican veteran, odlican za svlacionicu i vjerovatno ce uci u najuzi izbor za 6. igraca lige. Vecina komentarise kako je Jack prosijek bez lopte u rukama, a malo ko slusa intervjue Browna u kojima Brown kaze da zeli da Irving pocne igrati i off the ball, kada je Jack u igri.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 25 okt 2013, 19:41

Cavsi su u playoffu sigurno sad sa koje pozicije ko zna ...ne znam sto im to neki na forumu nedaju sansu?..meni je ovaj tim jako dobar mlad bice tu napredska sigurno...samo sad ne samo sad ce biti ebeno u central diviziji Bulls,Pacers,Cavs i Pistons svi su puno jaci ebeno..najvise utakmica igraju protiv jedni drugih puno ce se gubit utakmica
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

MickoSAS
Kontakt:

Post Postao/la MickoSAS » 25 okt 2013, 21:30

-Hawks waive Royal Ivey.
-Cavaliers waive DeSagana Diop, Jermaine Taylor, Kenny Kadji, and Elliot Williams.
-Warriors waive Seth Curry, Joe Alexander, and Dewayne Dedmon.
-Knicks waive Ike Diogu, C.J. Leslie, Josh Powell, Jeremy Tyler, and Chris Douglas-Roberts.
-Thunder waive Diante Garrett and Rodney McGruder.
-Sixers waive Royce White, Vander Blue, Khalif Wyatt, and Mac Koshwal.
-Suns waive James Nunnally.
-Kings waive Trent Lockett.
-Wizards waive Josh Childress, Pops Mensah-Bonsu, and Xavier Silas.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 25 okt 2013, 22:58

malo djuskanja

slika

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 25 okt 2013, 23:02

Ma nea sta.
Ako je prosle godine bilo sumnje , ove nema.
Houston je drugi tim Texasa #
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 25 okt 2013, 23:03

adriano_leite je napisao/la:
LenBias je napisao/la:da citiramo jednog provjerenog kosarkaskog znalca na balkanu kada je davao analizu istoka za ovu sezonu:

"može li kyrie čuvati nepomičnu babu u kolicima?"

:mrgreen:
Gospodinu Avdicu je i Rose slab igrac, Spursima nikada ne daje neke sanse itd. itd., a redovno ga Spursi pisaju u svim njegovim prognozama, pa je sada morao da ih stavi na bolje mjesto, da se opet ne sramoti sa prognozom vezanom za Spurse. Irving je vec sada bolji defanzivac nego sto je ikada bio, ima 21. godinu samo, odlican je suter, ima strasan ball handling, strasan ulaz i zavrsnicu, a uz to i jako dobar u post igri, ima taj "clutch gene", te je dosta ojacao u predsezoni. Bilo sta da gospodin Avdic kaze, samo je nebo granica za Irvinga ;) . Bila je prica po forumu da je Rubio bolji igrac od Kyriea, tada nisam pogrijesio, a vidjecemo hocu li sada pogrijesiti kada kazem da ce biti top 3 igrac iduce godine.

Avdic moze znati sve o kosarci, moze je pratiti 100 godina, ali sam siguran da nije pogledao vise od 20 utakmica Irvinga. U ovoj predsezoni se vidi koliko je bolji u odbrani, a jos ce bolji biti, upravo zbog Brownovog defanzivnog sistema, kojeg Byron nije imao (iako mi je Byron drazi trener).

Zar je to stvrano neko izjavio :?: za pojedine je i Lin igracina.hahah..

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 25 okt 2013, 23:07

lumani je napisao/la:
LenBias je napisao/la:da citiramo jednog provjerenog kosarkaskog znalca na balkanu kada je davao analizu istoka za ovu sezonu:

"može li kyrie čuvati nepomičnu babu u kolicima?"

:mrgreen:
Gospodinu Avdicu je i Rose slab igrac, Spursima nikada ne daje neke sanse itd. itd., a redovno ga Spursi pisaju u svim njegovim prognozama, pa je sada morao da ih stavi na bolje mjesto, da se opet ne sramoti sa prognozom vezanom za Spurse. Irving je vec sada bolji defanzivac nego sto je ikada bio, ima 21. godinu samo, odlican je suter, ima strasan ball handling, strasan ulaz i zavrsnicu, a uz to i jako dobar u post igri, ima taj "clutch gene", te je dosta ojacao u predsezoni. Bilo sta da gospodin Avdic kaze, samo je nebo granica za Irvinga ;) . Bila je prica po forumu da je Rubio bolji igrac od Kyriea, tada nisam pogrijesio, a vidjecemo hocu li sada pogrijesiti kada kazem da ce biti top 3 igrac iduce godine.

Avdic moze znati sve o kosarci, moze je pratiti 100 godina, ali sam siguran da nije pogledao vise od 20 utakmica Irvinga. U ovoj predsezoni se vidi koliko je bolji u odbrani, a jos ce bolji biti, upravo zbog Brownovog defanzivnog sistema, kojeg Byron nije imao (iako mi je Byron drazi trener).

Zar je to stvrano neko izjavio :?: za pojedine je i Lin igracina.hahah..
Da, bilo je, na onoj temi kada je bilo za rookie igrace te godine. Cak se islo i korak dalje, pa je receno da je kombinacija D. Williams + Kemba (Knight) bila bolja od Kyrie + Tristan. a mislim da je neko rekao i da je bilo bolje uzeti Kantera i Kembu ili Kantera i Knighta umjesto Tristana i Kyriea.

Mes Que Un Club!

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 25 okt 2013, 23:07

KK_Bosna je napisao/la:respect za lebrona :!:

konacno se poceo ponasati kao pravi sampion (sjetimo se samo ismijavanja dirka prije 3 sezone) ;)

mada, realno, kobe poslije ove povrede nece moci biti u top 5, ali opet... kobe je kobe, naucio sam da od njega uvijek sve i svasta mozes ocekivati, a sigurno ce se naloziti da dokaze hejterima (kojih je zaista ogroman broj) da su u krivu

ja mislim da ce se vratit i odigrati dobru sezonu-ahh ti hejteri,koliko samo mrze Jamesa,ali on ih usuti svake godine i opet ce ove...

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 25 okt 2013, 23:13

@ adriano,

Rubio i Irving ne mogu u jednu recenicu...Rose,Parker,West,Deron,Irving ,Rondo 6 extra P.G.

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 25 okt 2013, 23:15

kanter bi mogao razvaliti ovu sezonu, kvalitetnu konkurenciju skoro pa i nema :mrgreen:
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 25 okt 2013, 23:15

lumani je napisao/la:@ adriano,

Rubio i Irving ne mogu u jednu recenicu...Rose,Parker,West,Deron,Irving ,Rondo 6 extra P.G.
Normalno da ne mogu, ali kada sam ja to rekao tada, bio sam samo zaludjen Irvingom :D .

Mes Que Un Club!

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 25 okt 2013, 23:21

lumani je napisao/la:@ adriano,

Normalno da ne mogu, ali kada sam ja to rekao tada, bio sam samo zaludjen Irvingom :D .

dobro,svako ima neke ljubimce :) :)

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 25 okt 2013, 23:31

malo djuskanja izbliza

slika

@raul

tako nekako

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 25 okt 2013, 23:33

alemsa je napisao/la:malo djuskanja izbliza

slika

@raul

tako nekako
Ti bas zapeo za ovo, jos postavio i izbliza da vidimo kako nosi loptu par koraka, a koliko su mu efikasni driblinzi morao je sutati preko ruke, pravi igraci to odrade u jedan dva driblinga i prema kosu, a ne da dribla sam sebe.... :roll:

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 25 okt 2013, 23:36

JHam je napisao/la: Ti bas zapeo za ovo, jos postavio i izbliza da vidimo kako nosi loptu par koraka, a koliko su mu efikasni driblinzi morao je sutati preko ruke, pravi igraci to odrade u jedan dva driblinga i prema kosu, a ne da dribla sam sebe.... :roll:
neka ba sto se ljutis....

pa nije on pravi igrac, on je krivi

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.