Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
- Goalgetter
- Kontakt:
Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji B
Semir Stilic pogadja za 1:2 protiv Fenerbahcea u 75 minuti.
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
pa i jeste boljabvb je napisao/la:http://www.sou____rce.ba/clanak/1988312165719/sport/%E2%80%9EJa%20odlu%C4%8Dujem%20ko%20%C4%87e%20igrati%20za%20BiH,%20nisam%20za%C5%BEalio%20zbog%20Vr%C5%A1ajevi%C4%87a%E2%80%9C
Susic o igracima.
nevjerovatno je da covjek hrvatsku ligu smatra boljom od "srednjih liga" (Ceska, Poljska, ...)
bolji od Sunjica def.ljubuski je napisao/la:Gordan Bunoza
DOBRIM IGRAMA ŽELIM ZASLUŽITI SUŠIĆEV POZIV
http://www.dnevni-list.ba/index.php?opt ... t&Itemid=9" onclick="window.open(this.href);return false;
Zadnja izmjena: Bosniacum Lilium, dana/u 25 okt 2013, 20:47, ukupno mijenjano 1 put.
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
znaci Hrvatska liga je u "top" ligama ? morat' cu je malo vise pratitiBosniacum Lilium je napisao/la:pa i jeste boljabvb je napisao/la:http://www.sou____rce.ba/clanak/1988312165719/sport/%E2%80%9EJa%20odlu%C4%8Dujem%20ko%20%C4%87e%20igrati%20za%20BiH,%20nisam%20za%C5%BEalio%20zbog%20Vr%C5%A1ajevi%C4%87a%E2%80%9C
Susic o igracima.
nevjerovatno je da covjek hrvatsku ligu smatra boljom od "srednjih liga" (Ceska, Poljska, ...)

- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
uporedi malo statistiku i vrijednost timova, nasutpe u Europi i koeficijente 

dobro, mozda je malo bolja po statistikama (mani je sve to isto), ali mislim ne dovoljno da se pravi tolika razlika i da standardni igraci u Hrvatskoj (ne moraju biti medju boljim) mogu igrati za repku, a dobri igraci u srednjim ligama (Mahmutovic npr.) ne mogu.Bosniacum Lilium je napisao/la:uporedi malo statistiku i vrijednost timova, nasutpe u Europi i koeficijente
'S'j'o igrača, sada nam se sami nude.ljubuski je napisao/la:Gordan Bunoza
http://www.dnevni-list.ba/index.php?opt ... t&Itemid=9" onclick="window.open(this.href);return false;
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!
Po budzetima ,kvalitetu, rezultatima,regularnost...su bolje navedene lige od hrvatskeBosniacum Lilium je napisao/la:uporedi malo statistiku i vrijednost timova, nasutpe u Europi i koeficijente
Poljake ne pratim zato i neću ništa pisati, ali Češka liga je daleko bolja od Hrvatske.Bosniacum Lilium je napisao/la:uporedi malo statistiku i vrijednost timova, nasutpe u Europi i koeficijente
Pominješ koeficjente pa ću ti reći da Poljska i Češka imaju bolji koeficjent od Hrvatske.
Pominješ nastupe u Evropi gdje su Česi zadnjih godina daleko bolji od Hrvata čiji je predstavnik Dinamo najlošija ekipa u historiji Lige prvaka.
Prošle godine je Viktorija došla do šesnaestine finala Kupa UEFA gdje su ispali od Fenerbahčea (polufinalist) prethodno izbacivši Napoli (5:0). Treba napomenuti da su bili prvi u grupi ispred Atletiko Madrida.
Godinu prije toga su igrali Ligu prvaka i završili treći iza Barselone i Milana. Odigrali 2:2 sa Milanom.
Ove godine igraju u Ligi prvaka.
Drugi predstavnik Sparta Prag je prošle godine prošao grupu u kojoj je bio Lyon i Atletiko Bilbao (finalist iz prošle godine) i ispao od kasnijeg pobjednika Kupa UEFA Čelzija.
Ove sezone imaju jednog predstavnika u Ligi prvaka i jednog u Kupu UEFA, s tim da su ima još dva predstavnika ispala u plejofu od Udinesea odnosno Betisa.
Što se vrijednosti liga tiče, Češka liga je vrijednija što je razmumljivo jer imaju 6 klubova više.
Također, hrvatski igrači su skuplji od čeških. Cijena se kreće tako što prati uspjehe reprezentacija, a Hrvatska je bolja reprezentacija od Češke.
Infrasktruktura je u potpunosti na strani Češke. Uefin Super kup je ove godine igran u Češkoj na Eden Areni.
Pogledaj stadione Viktorije, Sparte, Slavije i drugih klubova.
I kao što neko reče, regularnost lige.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...
Je l' neki igrač potreban reprezentaciji ili ne prije svega određuje to kakvi su u odnosu na druge igrače na toj poziciji, a ne njegov generalni kvalitet.
Ima l' neki naš igrač u Češkoj, Poljskoj da igra desnog beka? Koliko znam, nema. Uz povredu Vranješa, jednostavno se nameće da mora biti pozvan neki drugi desni bek koji će biti zamjena Mujdži (što se u ovom ciklusu i pokazalo prijeko potrebnim), a u ovom slučaju to je Avdija. Ja koliko znam jedina druga koliko-toliko realna opcija na toj poziciji je onaj iz Austrije, ali treba vam biti jasno da neko ko nije standardan u austrijskoj ligi može biti u vrh glave za par nijansi bolji od Hajdukovca...
S druge strane ja kako sam skontao Papeta nema govora da bi kod njega neko drugi uletio u napad pored Džeke i Ibiševića. Prije svega mislim da ćemo bitne utakmice protiv jakih ekipa (dakle sve na SP-u) igrati sa jednim špicem umjesto dva, kao naprimjer u Parizu. Ako bi ipak bila dvojica u početku i desi se da jedan mora napolje, umjesto ulaska novog napadača mijenjao bi se sistem igre, tj. vjerovatno bi ušlo pravo desno krilo.
I tako dođeš na to da je jedan igrač hrvatske lige pozvan, a Mahmutović nije. Što mi je i razumljivo. Ali poziv Kvržića mi je totalni višak, što jes' jes'.
Ima l' neki naš igrač u Češkoj, Poljskoj da igra desnog beka? Koliko znam, nema. Uz povredu Vranješa, jednostavno se nameće da mora biti pozvan neki drugi desni bek koji će biti zamjena Mujdži (što se u ovom ciklusu i pokazalo prijeko potrebnim), a u ovom slučaju to je Avdija. Ja koliko znam jedina druga koliko-toliko realna opcija na toj poziciji je onaj iz Austrije, ali treba vam biti jasno da neko ko nije standardan u austrijskoj ligi može biti u vrh glave za par nijansi bolji od Hajdukovca...
S druge strane ja kako sam skontao Papeta nema govora da bi kod njega neko drugi uletio u napad pored Džeke i Ibiševića. Prije svega mislim da ćemo bitne utakmice protiv jakih ekipa (dakle sve na SP-u) igrati sa jednim špicem umjesto dva, kao naprimjer u Parizu. Ako bi ipak bila dvojica u početku i desi se da jedan mora napolje, umjesto ulaska novog napadača mijenjao bi se sistem igre, tj. vjerovatno bi ušlo pravo desno krilo.
I tako dođeš na to da je jedan igrač hrvatske lige pozvan, a Mahmutović nije. Što mi je i razumljivo. Ali poziv Kvržića mi je totalni višak, što jes' jes'.
Pape je iskljucio mogucnost pozivanja igraca iz srednjih liga bez obzira na trenutnu situaciju na odgovarajucoj poziciji.Edol je napisao/la:Je l' neki igrač potreban reprezentaciji ili ne prije svega određuje to kakvi su u odnosu na druge igrače na toj poziciji, a ne njegov generalni kvalitet.
igra u odlicnoj formi ove sezone i cini mi se da je odigrao skoro svaki mec za wislu ove sezone.ljubuski je napisao/la:Gordan Bunoza
Najgore mi je što su prije dvije godine neki mediji pisali kako ja ne želim igrati za BiH. To je apsolutna laž, pa igrao sam za sve mlađe selekcije BiH. Ali, da se razumijemo, ne želim da se stekne dojam kako se ja sada 'guram' jer je BiH izborila plasman na Svjetsko prvenstvo. Svjestan sam da je preda mnom još puno posla i da moram puno raditi, rekao je Bunoza.
"I'm a man who believes that I died twenty years ago.
And I live like a man who is dead already.
I have no fear whatsoever of anybody or anything." - Malcolm X
Haha, a demant dolazi poslije dvije godine, ni manje ni vise, sto li bože sada?
Sent from my iPad using Tapatalk - now Free
Sent from my iPad using Tapatalk - now Free
Pa nikad nije rekao kategoricno da ne zeli igrati za nasu repku vec da ce igrati za one koji ga pozovu prvo... i ovo sto zbori u dnevnom listu je donekle sasvim realno, druga je stvar sto pojedinci po' forumu ovdje sve gledaju kroz prizmu cinizma 

"I'm a man who believes that I died twenty years ago.
Gdje je onaj mali iz u21 koji je njemcima zabio 2-3 gola glavom ? Cini mi se da je negdje u Italiji igrao.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.
FORZA MILAN !
FORZA MILAN !
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
Trapani, Seria B, na pocetku sezone igrao, sad ponekad udje.
Pa dobro, 4 nastupa i 3 gola, not bad.
Njemu bi bilo najbolje da se makne iz Italije, cini mi se da momak ima nekog potencijala, ali tesko je sta ocekivati kada ga vucaraju iz jednog kluba u drugi.

Njemu bi bilo najbolje da se makne iz Italije, cini mi se da momak ima nekog potencijala, ali tesko je sta ocekivati kada ga vucaraju iz jednog kluba u drugi.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.
FORZA MILAN !
FORZA MILAN !
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
11 meceva, 3 gola. 23 godine, mislim da ove godine hvata poseljdnji voz da napravi solidnu karijeru.
Naš Gordan je " vikao " pri kraju karijere u mladoj reprezentaciji da nije odustao od nastupa u hrvatskoj reprezentaciji. Sada kad se BiH plasirala, najednom se javlja.
Možeš mislit'.Ne želim da se stekne dojam kako se ja sada 'guram' jer je BiH izborila plasman na Svjetsko prvenstvo
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!
- Goalgetter
- Kontakt:
Svi odjednom zele igrati za BiH. 

Skonta li iko sta bi sa onim spicem Ahmetovicem iz ruske lige?
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q