ATP Tour

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Ko će biti novi broj 1?

Anketa je završila: 25 mar 2017, 15:32.

a) Kei Nishikori
1
1%
b) Miloš Raonić
3
4%
c) Grigor Dimitrov
6
9%
d) Dominic Thiem
13
19%
e) Nick Kyrgios
5
7%
f) Alexander Zverev
23
33%
g) nitko od navedenih
18
26%

Ukupno glasova: 69

formance
Kontakt:

Re: ATP Tour

Post Postao/la formance » 25 okt 2013, 17:44

Konačno meč Federera i Dimitrova. 8-)
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 25 okt 2013, 17:47

Pobijediće ga Dimitrov.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 25 okt 2013, 18:14

Claus je napisao/la:Pobijediće ga Dimitrov.
Jezik pregriz'o :mrgreen:
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 25 okt 2013, 18:22

Nije da nema dobru šansu za to. Trenutno mnogo bolje servira i kreče se, a da ne govorim o naprednijoj verziji BH-a. :mrgreen: (samo za tebe @šminka :mrgreen: )
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 25 okt 2013, 18:31

Kako je očajno odigrao godinu, ne zaslužuje da se nađe na WTF-u. Mislim da bi to bio snažan udarac za Rogera i da bi ga ili podigao iz pepela, ili otjerao u zasluženu penziju.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 25 okt 2013, 18:35

Claus je napisao/la:da bi ga ili podigao iz pepela
Ovo je prosto nemoguće. Federer ne može, ma koliko to pojedincima bilo teško priznati, vratiti stari sjaj. Isto tako, male su šanse da se oprosti na kraju ove sezone. Nisu u pitanju ni pare, a vala ni titule. Federer je takmičar, rođeni pobjednik. On želi pokazati svima (pa i samom sebi) da je i dalje u mogućnosti pobjeđivati najbolje tenisere. Eh, pitanje je koliko je to realno. :mrgreen:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 25 okt 2013, 18:41

Monolog je napisao/la:
Claus je napisao/la:da bi ga ili podigao iz pepela
Ovo je prosto nemoguće. Federer ne može, ma koliko to pojedincima bilo teško priznati, vratiti stari sjaj. Isto tako, male su šanse da se oprosti na kraju ove sezone. Nisu u pitanju ni pare, a vala ni titule. Federer je takmičar, rođeni pobjednik. On želi pokazati svima (pa i samom sebi) da je i dalje u mogućnosti pobjeđivati najbolje tenisere. Eh, pitanje je koliko je to realno. :mrgreen:
Napisao si da je nemoguće da vrati stari sjaj (što jeste istina, to niko i ne očekuje od Rogera), a onda ovo boldirano. Dakle, ako može pobjeđivati najbolje, onda se može dići iz pepela, kao što napisah, ako ne može i ako se bude nastavio brukati protiv "buranije", onda kao "rođeni pobjednik" ne želi srozavati svoju karijeru i pretvoriti se u gubitnika. On, jednostavno, nije takav tip igrača i za očekivati je da mu vrlo brzo dosadi gubiti i osjećati se inferiornim na terenu.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 25 okt 2013, 18:47

Pa što nisi izdvojio i
Monolog je napisao/la:Eh, pitanje je koliko je to realno.
? :roll:
Federer ne voli gubiti; valjda ti je to jasno - svakako si njegov fan. A, sigurno da u kontinuitetu ne može pobjeđivati Novaka, Nadala, Murraya, pa upitno je da li bi mogao pobjeđivati i nešto slabije igrače. Možda mu se "omakne" jedna pobjeda, ali više - jok.
Ne znam šta ti nije jasno, pobogu. Godine, forma najboljih igrača, fizička sprema i podloge mu sigurno ne idu u prilog.
Najlakše je reći "što se Federer ne oprosti od tenisa". Najteže je njemu. Nije lako reći "odoh ja, ko vas yebe". :mrgreen: Posebno ne kada si i dalje u mogućnosti igrati 1/8 finala na GS-ovima. I ja sam mišljenja da treba otići kad si na vrhu, al' kada su se Jordan i Schumacher mogli vraćati iz penzije, može vala i Federer prolongirati odlazak u istu. :mrgreen:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 25 okt 2013, 18:54

OK, možda ne mogu biti 100% objektivan kada je RF u pitanju (tebi je svejedno, svakako preferiraš Novaka :mrgreen: ), ali ja ga ne volim vidjeti ovakvog. Ne samo RF13 verziju, nego od 2009 pa naovamo. Moje mišljenje je da treba okačiti reket o klin dok još nije skroz propao; ne trebaju mu blamaže i ubijanje samog sebe u pojam. Njemu treba jedan šok u karijeri, a mislim da bi neplasman u London bio priličan udarac. Sad, hoće li šok pozitivno djelovati na njega, ili ga dokrajčiti, to je pitanje u domenu ŠBB-KBB. Priča se svodi na to da ne bi smio, ili barem ne bi trebao, upadati u letargiju i naviknuti se na podređeno stanje; ne treba mu to pred kraj karijere. On je unikat i treba se oprostiti u velikom stilu, uraditi nešto posebno za kraj, a ne se "vući" po terenima do Ria i služiti nejači kao kanta za napucavanje.

To je moje mišljenje i "zadržavam prava" na njega. :mrgreen:

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 25 okt 2013, 19:06

Mislim da će sljedeća godina dati odgovor na pitanje da li ili ne Federer treba u penziju. Mislim da je i on svjestan toga. Ako nas je neko naučio da ga ne treba otpisivati, onda je to svakako Federer, jer je čovjek od 2008 do dana današnjeg imao comebackova, da sam ih više prestao brojati. Međutim, on je nekoliko puta ove sezone izjavljivao da neće igrati 100%, te da je ovo ustvari 'tranzitna godina' i da će 2014 ponovno punom snagom napadati najveće turnire. Međutim, mislim da se u svemu tome pogubio, prvenstveno fizički, nije ušao adekvatno pripremljen u ovu sezonu (sjećamo se stomačića na AO-u i turnirima poslije), pa se to moralo odraziti i na rezultate. Čovjek u njegovim godinama mora trenirati 3x više da bi ostao konkurentan sa 5-6 godina mlađim igračima od sebe, a Roger to nije radio. Ušao je previše opušten, vjerovatno i fizički i psihički istrošen nakon odlične 2012 godine.

Elem, sve to je dovelo do toga da izgubi onu pobjedničku nit i auru nepobjedivosti koja ga je krasila sve ove godine, što je i ova buranija počela koristiti. Naravno, tome je doprinijela i hronična povreda leđa, koja se aktivirala na IW-u ove godine, zbog koje je Fed morao raditi na blagim promjenama prilikom servisa (petlja, te smanjenje brzine, forsiranje slajsa itd). Naravno da je sada teško vratiti sve to, protiv biologije niko ne može, ali stvarno je pohvalno vidjeti kako se i u ovim godinama trudi da nešto promijeni na sebi. Pa pogledajte kako se fizički dotjerao, pogledajte tu žar u očima, čovjeku je prosto stalo, želi da pobjeđuje, želi da bude konkurentan, ne želi da svaka furda šilji racku od njega i to je između ostalog ono što toliko fali današnjim mladim igračima. Sada, pitanje je vremena i kako rekoh na početku, 2014 će dati odgovore na mnoga pitanja, pa tako i odgovor da li će se Federer povući ili ne. Ako se nastave loše partije, porazi od kojekakvih nazovi igrača, mislim da znamo šta slijedi. ;)

Profesionalnitenis.com

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 25 okt 2013, 19:23

Monolog je napisao/la:Najteže je njemu. Nije lako reći "odoh ja, ko vas yebe". :mrgreen:
Lako je to reći navijačima, ali šta će reći Nike, Gillette, Rolex, Moet & Chandon, Willson, Credit Suisse... valja ispoštovati ugovore, u kojima sigurno postoji klauzula o završetku karijere ;) Nije to situacija u kojoj se jedno jutro probudiš i Mirki uz doručak kažeš 'neću više'.

2002. godine je potpisao šestogodišnji ugovor sa kompanijom Nike, gdje je sam sebe zastupao i ispao magarac jer je dobio smiješnu sumu (1 milion $ godišnje), nakon toga je 2008 produžio 'desetogodišnji' ugovor sa njima za ogromnu sumu, oko deset miliona godišnje,

2006. godine je potpisao desetogodišnji ugovor sa Rolexom,

2012. je potpisao petogodišnji ugovor sa renomiranim proizvođačem šampanjca Moet & Chandon, za tričavih 30 miliona dolara,

itd...

Plus Mercedes, NetJets, Lindt Chocolates sa kojima je ozbiljno surađivao...

Mislim da je ova strana medalje puno važnija od one na terenu. Ako posluša forumaše, advokati će imati pune ruke posla ;)
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 25 okt 2013, 19:32

A ako nastavi igrati ovako, publika će izgubiti interesovanje (koliko god Federer bio velik u njihovim očima). Džaba onda sponzori i sve ostalo što uz iste dolazi...

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 25 okt 2013, 19:37

Claus je napisao/la:A ako nastavi igrati ovako, publika će izgubiti interesovanje
Neće, vjeruj mi. ;)

Profesionalnitenis.com

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 25 okt 2013, 19:38

Claus je napisao/la:A ako nastavi igrati ovako, publika će izgubiti interesovanje (koliko god Federer bio velik u njihovim očima). Džaba onda sponzori i sve ostalo što uz iste dolazi...
Da, ali i uz ovakve igre možda će samo Nadal i Đoković zarađivati više od njega, mada je i to upitno.
Voli te tvoje Sarajevo.

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 25 okt 2013, 19:39

Istina je da je Roger magnet za publiku, ali današnji ljudi se identificiraju s uspjehom. RF ima karizmu, stav, karakter, pojavu itd. Samo, da li će to dovoljno biti da ga održi ukoliko izostanu rezultati :?:

AA23
Kontakt:

Post Postao/la AA23 » 25 okt 2013, 20:20

ima ko link za rogera??? nema SK ne prenosi a bet 365 se placa

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 25 okt 2013, 20:30

@Monolog

Jordanu i Schumacheru se nije ni isplatilo da se vracaju iz penzije. Samo su kompromitovali sebe - Jordan u manjoj meri, Schumacher apsolutno. Federer jos uvek nije u tom nivou fizickog pada, ali ako ovako nastavi...mogao bi biti pamcen i po raspadu u finalnim godinama karijere, umesto samo po dominantnim izvedbama i maestralnoj igri.

@Virtu4l

Sponzori ostaju i kada se karijera okonca. Jordan danas zaradjuje vise od bilo kog igraca kosarke na svetu, sem 5-6 najplacenijih. Glupo bi bilo coveku koji je u karijeri samo od turnira zaradio cca 80 miliona $, od pojavljivanja na turnirima jos minimum 2x toliko, a od sponzorskih ugovora vise od 300 miliona $ za sada. Znaci, covek je tezak celih 1/2 milijarde $, pri cemu ima ugovore koji ce ga pratiti do kraja zivota.
Zaista, zasto bi 1 Mercedes/Rolex/Lindt raskidao ugovor sa njim i kada batali tenis :?: On je jedan od najprepoznatljivijih lica na svetu. A bice to i sledecih 40-50 godina. ;)

Treba da ostavi tenis, ali tek onda kada izgubi zelju. Nije ovo kontaktni sport, pa da ga neko unakazi. Poraz ovde, pobeda onde...to je sve deo karijere, za sada najvece u istoriji ovog sporta.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 25 okt 2013, 21:01

Magica

Moras priznati da f1 nije ista bez Schumachera. Jest da se komprovitovao povratkom ali f1 je bila puno gledana njegovim povratkom. Gledanost sada je opala, dobro ne u tolikoj velikoj mjeri ali izgubila je fanova, kao sto ce i tenis kada Federer zavrsi karijeru. Jer neki gledaju tenis samo radi Federera kao sto sam ja f1 samo radi Schumachera :mrgreen:

Federer osvojio 1. set 6-3 8-)
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 25 okt 2013, 21:24

Teško ćemo povući paralelu između zarade Jordana i Federera. Najveći dio Jordanove zarade dolazi od brenda koji je razvio sa kompanijom Nike, svi znamo koliko su popularne Air Jordan patike i to je njegov glavni izvor prihoda nakon karijere. Pokrivaju pola američkog košarkaškog tržišta, ako ne i više! Ostali izvori prihoda su mogu slobodno reći - sića.

Federer nije ni približno u takvoj situaciji. Njegov brend RF je popularan, ali ne može se to mjeriti sa obimom posla koji rade Nike i Michael Jordan.

Sponzori će možda ostati, ali u kojem obimu? Niko nije lud da plaća astronomske cifre nekome ko se neće pojavljivati u javnosti ni 10% u odnosu kad je aktivno igrao.
Voli te tvoje Sarajevo.

AA23
Kontakt:

Post Postao/la AA23 » 25 okt 2013, 22:00

Dobar Roger, malo zadrhtao u drugom setu ali hvala Dimitrovu sto mu je dao par finih poena pa da se ovaj mec skrati.

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.