Ludi snovi

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

viKK
Kontakt:

Re: Ludi snovi

Post Postao/la viKK » 13 jun 2013, 17:18

Iz nekog razloga mi se često sljedeća stvar dešava..
Naime , kada nešto u noći sanjam , uglavnom se tek nakon buđenja sjećam toga, i ubrzo kako počnem radit nešto zaboravim potpuno šta sam sanjao. Međutim , poslije kada idem da legnem spavati , kad legnem u krevet odjednom se sjetim šta sam sanjao .. Baš interesantno :D

Bukowski
Kontakt:

Post Postao/la Bukowski » 13 jun 2013, 18:39

Maloprije sanjam bijele zečeve i neke vjetrenjače. :D
"Ne trošite vrijeme na objašnjenja, ljudi čuju samo ono što žele čuti." - Paulo Coelho

"...ako me potražiš, znaj da čekam zauvijek..."

6.3.1902

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 13 jun 2013, 18:53

Sinoc sanjam kako smi izgubili od Slovacke 1:0, nikad mi teze bilo nije.

BadrHari
Kontakt:

Post Postao/la BadrHari » 13 jun 2013, 19:21

Sheyi je napisao/la:Sinoc sanjam kako smi izgubili od Slovacke 1:0, nikad mi teze bilo nije.
I ja sam tako da ce Bayern od Borussije u finalu izgubit.
Probudis se sa tako ruznim osjecajem...
Two-time champion of Central European Cup, triple champion of Bosnia and Hercegovina, two-time cup winners, and one time winner of the international Intertoto cup.

Edinho992

Post Postao/la Edinho992 » 13 jun 2013, 19:24

Žabe i smije u zadnje vrijeme sanjam često, sinoć kao puna moja soba žaba, ja ih izbacujem a ono sve više i više ... :?

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 25 okt 2013, 13:56

E ovako ljudi, prvo, nemojte se ljutiti jer dižem staru temu, ali imam potrebu da s vama podijelim moje, u najmanju ruku traumatsko iskustvo, koje crpim iz nekoliko događaja u proteklih par godina.

Prije nekoliko mjeseci u jednoj raspravi, baš na ovoj temi, ako se dobro sjećam pričao sam da sam iskusio veoma ekstremne halucinacije prilikom naglog buđenja, ili 'pak u trenucima kada padam u san. Stvar je u tome da je to sad eskaliralo i postalo mnogo gore. O čemu se radi...

Prvi put mi se desilo prije 5 godina. Pošto sam dokoni ahranofobičar, na samu pomisao o paucima pada mi mrak na oči. Jednu veče, nakon naglog buđenja, okrećem se na stranu, i vidim 10tak pauka veličine šake prosječnog čovjeka kako mi vise pored glave. Naravno, userrem se u gaće, i skočim da upalim svjetlo. Upalim svjetlo, pogledam prema tom mjestu, nigdje ništa. Okej, kažem sebi, halucinacija me pukla po prvi put u životu, novo iskustvo za mene, i nije toliko strašno kao što su mi govorili. Malo i ponosan na sebe kao novopečeni halucinator, liježem ponovo i zaspem.

Na novo iskustvo čekao sam čak do sljedeće večeri. Naime, u sobi, tik iznad glave nalazi mi se luster, koji visi poprilično nisko, toliko nisko da sam ga nebrojeno puta opipao čelom. Nakon nekoliko sati premetanja, legao sam na leđa i pogledao u luster. Naravno, kao i sav normalan narod, očekivao sam da vidim luster, ali ustvari vidio sam glavu čovjeka iz kojeg vire kraci hobotnice. Da, koliko god vama ovo možda smiješno i neuvjerljivo zvučalo, istina je, i sama činjenica da sam 10 sekundi vrištao kao zadnja pizzda dovoljno govori koliko realno se moj mozak poigrao samnom.

Nakon traume sa čovjekom-hobotnicom, na novi dokaz o mojoj mentalnoj hiperaktivnosti sam čekao skoro pola godine. Pošto je ovo bio prvi slučaj ekstremne halucinacije, ako ste strašljivi preporučam vam da ne čitate ( :mrgreen: ). Bila je ona suha ljetna večer, kada je skoro pa nemoguće zaspati bez ventilatora ili klime. Spavao sam kod nane u kući u Ilijašu, gdje trenutno boravim. Otprilike poslije ponoći, po nekom mom laičkom proračunu, probudio sam se. Ono što sam vidio pored sebe, vjerovatno se može okarakterizirati kao prikazivanje, halucinacija, šejtani, džini i šta sve ne, te s tom činjenicom na umu u svakoj situaciji u kojoj se to desi trebali bi da vrištimo, skačemo, plačemo od straha. Ono što je najzanimljivije, ja nisam ni trepnuo. ne zato jer sam ultra hrabar, već jer jednostavno, vjerovatno, nisam ni bio svjestan u tom trenutku šta sam vidio, a vidio sam ovo: Dječak. Mali dječak vjerovatno ne više od 8 ili 9 godina, stoji pored mene i smješka se. Ono što mi je bilo najbizarnije u svemu tome su zapravo njegove oči. Dječakove oči su bile jarko plave, kao dvije svijetleće baterije koje isijavaju plavo. Dakle nema beonjače, cijelo oko je jarko plavo. Nakon par sekundi, dječak je nestao, a ja se hladnokrvno okrenuo na drugu stranu da nastavim da spavam. nakon nekoliko sekundi, kada sam shvatio šta sam vidio, noge su mi se osjekle, i osjetio sam instant hladan znoj na licu. Oka do jutra nisam sklopio.

Ima toga još, mogao bih sve to da ispričam, ali ne znam da li ste zainteresirani. Pošto ne bih da pričam u prazno, volio da dobijem neki feedback, da li treba da pričam dalje, a vjerujte ima još toga dosta. Još jednom vas uvjeravam da je sve ovo istina, jer nema potrebe da lažem.
naprijed rejal

truts
Kontakt:

Post Postao/la truts » 25 okt 2013, 14:08

Ozbiljno pitanje: Koristiš li bilo kakve opijate?

BadrHari
Kontakt:

Post Postao/la BadrHari » 25 okt 2013, 14:10

Sveti sine da ti nisi ograiso. :o
Najezi se Bokte jadan...
Two-time champion of Central European Cup, triple champion of Bosnia and Hercegovina, two-time cup winners, and one time winner of the international Intertoto cup.

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 25 okt 2013, 14:11

Nije to ništa, ludnica tek kasnije kreće. ne koristim nikakve opijate, a dal' sam ograjso, ne znam :mrgreen:
naprijed rejal

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 25 okt 2013, 14:13

ako ne koristis pocni koristit, nemas sta izgubit :mrgreen:
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

truts
Kontakt:

Post Postao/la truts » 25 okt 2013, 14:18

Uzmi vutrice i spavaćeš kao beba, al' samo moraš imat pozitivne misli pred spavanje kad si napušen, kontaj da si negdje na moru, planini, s trebom ... Fini snovi budu, nema buđenja i slično. Ja sam imao problema sa paralizom u snu i halucinacijama jedno vrijeme, preznojim se za trojicu od straha. Uzmeš par dimova i sve će biti uredu. :mrgreen:

BadrHari
Kontakt:

Post Postao/la BadrHari » 25 okt 2013, 14:18

I meni je nena u Ilijasu. :D
slika

Jednom kad sam spavao kod nje, sanjao sam da mi je brat serijski ubica, i to djece :mrgreen:
I skonta on da sam ja njega prokuzio, i krene na mene.
A nama mali stan i nemam gdje pobjeci od njega osim na balkon.
I on zamnom, a ja lagano sa balkona laste.

Dok sam "padao" toliko sam se derao i trzao se nogama da sam citavu kucu probudio.
Iako zivim na drugom spratu osjecao sam se ovako : :D
slika

Probudio se mokar ko čep.
A ja kad bi to dijete vidio kraj sebe, mjenjao bi posteljinu tu noc. :?

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 25 okt 2013, 14:20

truts je napisao/la:Uzmi vutrice i spavaćeš kao beba, al' samo moraš imat pozitivne misli pred spavanje kad si napušen, kontaj da si negdje na moru, planini, s trebom ... Fini snovi budu, nema buđenja i slično. Ja sam imao problema sa paralizom u snu i halucinacijama jedno vrijeme, preznojim se za trojicu od straha. Uzmeš par dimova i sve će biti uredu. :mrgreen:
mislim da se i meni to dešava :? Inače, danas napišem i ostatak, @badrhari ako ti je dijete bilo strašno od ovog ćeš se sasrat.
naprijed rejal

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 25 okt 2013, 14:41

Mislim, nije to strasno akd citam ovdje, ali da se meni dogodi ja vise oka u zivotu ne bi sklopio :mrgreen: .
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

Profesor
Kontakt:

Post Postao/la Profesor » 25 okt 2013, 19:56

ajde Svjetli, nastavi...

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 25 okt 2013, 20:07

Lillard je napisao/la:Mislim, nije to strasno akd citam ovdje, ali da se meni dogodi ja vise oka u zivotu ne bi sklopio :mrgreen: .
Ja bih sklopio ali problem je sto ih vise ne bih otvorio :lol:

Zato ja u noci oci ne otvaram, samo zmirim. Ne smijem :mrgreen:
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Cautinho
Kontakt:

Post Postao/la Cautinho » 25 okt 2013, 20:21

Onaj osjecaj kad padas u snu.
Brrrrr.....
Keep walking.

donCorleone1892
Kontakt:

Post Postao/la donCorleone1892 » 25 okt 2013, 20:22

@Sveti, ovo će možda zvučati smiješno :mrgreen: ako si muslim hitno traži doborg hodžu da ti šta prouči ;) ako nisi traži dobrog psihijatra ;)
Kod nas kad neko kaže da ide psihijatru ljudi mu se smiju, dok je u Zapadu to normalno, ljudi imaju svoje psihiće i idu svake hefte' da popričaju sa njima ;)

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 25 okt 2013, 20:28

Ma kod nas ako odes psihijatru odmah si lud 100% (takvo je misljenje naroda) dok je na zapadu to normalnije nego ici ulicom sa zapaljenom cigaretom
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 25 okt 2013, 22:17

@Sveti, baš si ub'o sa svojom pričom, ludi snovi, halucinacije & other. Svaka čast. Da se meni takvo što desilo :?
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, JackW, StevieG8 i 11 gostiju.