FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

RiverPlate
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la RiverPlate » 24 okt 2013, 16:25

Choks je napisao/la:Da li je utakmica protv Rodjeni u subotu u 15:00 ? . Hvala
;)
Grbavica naš je Hram!!!

FBsports
Kontakt:

Post Postao/la FBsports » 24 okt 2013, 17:00

Jedinstvena prilika nekima da odu na jedno gostovanje u toku citave sezone. Napokon jedan vikend da forumski magovi odmore bar na 2-3 sata. Derbi ko derbi nikad se nista ne zna, ali uzimajuci iz prosluh sezona bodove je uvijek nosio tim koji je u losijoj formi, ili ima slabiji igracki kadar. SRETNO ;)

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 24 okt 2013, 17:40

FBsports je napisao/la:Jedinstvena prilika nekima da odu na jedno gostovanje u toku citave sezone. Napokon jedan vikend da forumski magovi odmore bar na 2-3 sata. Derbi ko derbi nikad se nista ne zna, ali uzimajuci iz prosluh sezona bodove je uvijek nosio tim koji je u losijoj formi, ili ima slabiji igracki kadar. SRETNO ;)
Mi uvijek svi imamo velika ocekivanja iz derbija, na kraju svi razocarani kucama odemo. Ovo ko da gledam, vidim 0:0 u startu. :mrgreen:
Po meni ovaj marketinski pozak uprave Sarajeva, bi im se mogao odbiti od glavu, posebno jer ima utakmica na TV-u, a zadnjih godina (osim onog derbija 2:2 na Kosevu, kada je sve bilo rijeseno) neke igre, osim tvrdoce nismo mogli ni vidjeti. Zato sam misljenja da su trebali staviti karte kao na 100 derbiju sto su bile.

U Subotu protiv Veleza, iskreno nepamtim kada smo zadnji put igrali u dnevnom terminu. Ja mislim 2008 ako se dobro sjecam... :D :D Kako kod, bice fino vrijeme, a vala sam iskreno i pozelio dnevni termin...

fcz
Kontakt:

Post Postao/la fcz » 24 okt 2013, 19:54

DzoleZeljo je napisao/la:U Subotu protiv Veleza, iskreno nepamtim kada smo zadnji put igrali u dnevnom terminu. Ja mislim 2008 ako se dobro sjecam... :D :D Kako kod, bice fino vrijeme, a vala sam iskreno i pozelio dnevni termin...
Sve tri titule u zadnje cetiri godine smo proslavili u dnevnom terminu jer se utakmice u zadnjim kolima moraju igrati u isto vrijeme.

A i ja sam vala pozelio, mislim da sve utakmice po hladnijem vremenu treba igrati u dnevnom terminu.

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 24 okt 2013, 20:53

fcz je napisao/la:
DzoleZeljo je napisao/la:U Subotu protiv Veleza, iskreno nepamtim kada smo zadnji put igrali u dnevnom terminu. Ja mislim 2008 ako se dobro sjecam... :D :D Kako kod, bice fino vrijeme, a vala sam iskreno i pozelio dnevni termin...
Sve tri titule u zadnje cetiri godine smo proslavili u dnevnom terminu jer se utakmice u zadnjim kolima moraju igrati u isto vrijeme.

A i ja sam vala pozelio, mislim da sve utakmice po hladnijem vremenu treba igrati u dnevnom terminu.
Jesu li se u 15.00h igrale ili u 17.00h?

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 24 okt 2013, 22:06

DzoleZeljo je napisao/la:
fcz je napisao/la:

Jesu li se u 15.00h igrale ili u 17.00h?
u 17h.

jovanmaksimovic
Kontakt:

Post Postao/la jovanmaksimovic » 24 okt 2013, 22:56

kod nas je 5 igraca kojima prijeti suspenzija za derbi... bilo bi dobro da niko od njih ne dobije zuti karton...

kerla i urdinov imaju 5 zutih a bucan, selimovic i zeljkovic imaju po 2 zuta...
https://www.youtube.com/watch?v=H1M8yfyW2fo
FOR PAUL

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 24 okt 2013, 23:19

Znam da je off-topic, ali moze li mi neko molim vas reci nickname onog decka iz Danske sto stalno prati ovaj forum? Hvala puno

k3lla
Kontakt:

Post Postao/la k3lla » 24 okt 2013, 23:21

29. decembra 1946. godine u nedjelju po veoma teškom i klizavom terenu, koji je bio prekrivem snijegom, odigrana je utakmica između Željezničara i Torpeda (današnji FK Sarajevo) u kojoj je pobjedio FK Željezničar sa 9:1 . Rezultat na poluvremenu glasio je 5:0 . Ovo je ujedno i najveća pobjeda "Želje" nad Sarajevom u historiji gradskih derbija. :D :D
Prvaci: 1946;1971/72;1997/98;2000/01;2001/02;2009/10;2011/12;2012/13
Kup: 1999/00;2000/01;2009/10;2011/12;2012/13
Super Kup: 1998;2000;2001

Postoje dva načina povratka iz bitke: s glavom svog neprijatelja ili bez svoje! Paolo Di Canio

Southboy
Kontakt:

Post Postao/la Southboy » 24 okt 2013, 23:24

Fudbaleri Željezničara sa dva uzastopna gostujuća trijumfa vratili su se u vrh tabele BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine. Plave navijače obradovali su kvalitetni nastupi i pobjede, a posebno ih je obradovao veliki broj Željinih omladinaca u početnom sastavu tima s Grbavice.

Nisu brojni klubovi koji se mogu pohvaliti sa čak pet prvotimaca odgojenih u vlastitom omladinskom pogonu. Željo može, jer u jučerašnjoj utakmici protiv Slavije od prve minute zaigrali su Armin Hodžić, Emrah Hasanhodžić, Nermin Jamak, Riad Bajić i Eldar Hasanović.

Uz njih, plavi dres nosili su Srđan Stanić koji se kao talentovani junior Plavima priključio u ranoj fazi razvoja karijere, baš kao i Semir Kerla. S klupe su u nastavku priliku za igru dobili Muamer Svraka, još jedno dijete kluba iz Doline ćupova.

Postavlja se pitanje: Je li izrazito veliki broj domaćih igrača u prvom timu Željezničara plod nekog dugogodišnjeg, sistemskog rada ili zapravo niza okolnosti, slabije konkurencije i općeg kokuzluka koji u ovo teško vrijeme nije zaobišao ni najtrofejniji bosanskohercegovački klub?

Kako god posmatramo ovaj trend, sigurno je da u budućnosti može mnogo toga dobrog donijeti Mašindžijama jer većina mladih snaga u prvom timu za klub je vezana višegodišnjim ugovorima i male su šanse da će u dogledno vrijeme napustiti Grbavicu.

Još kad se u pravu formu vrati Muamer Svraka, kada se od povrede potpuno oporave Nermin Zolotić i Benjamin Čolić, a ukoliko se starom jatu priključi za povratak zainteresovani Zajko Zeba, trener Dino Đurbuzović mogao bi praktički čitav početni sastav sastaviti od Željine djece. Baš onako kako to navijači priželjkuju i traže već godinama.

:mrgreen:
19TM87

ŠAMPIONI:1946,1972,1998,2001,2002,2010,2012,2013
KUP BiH:2000,2001,2003,2011,2012
SUPER KUP:1998,2000,2001

BosniaHerzegovina
Kontakt:

Post Postao/la BosniaHerzegovina » 24 okt 2013, 23:24

DzoleZeljo je napisao/la:Znam da je off-topic, ali moze li mi neko molim vas reci nickname onog decka iz Danske sto stalno prati ovaj forum? Hvala puno
Mene?
Za sve ti hvala Amare!

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 24 okt 2013, 23:29

Southboy je napisao/la:Fudbaleri Željezničara sa dva uzastopna gostujuća trijumfa vratili su se u vrh tabele BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine. Plave navijače obradovali su kvalitetni nastupi i pobjede, a posebno ih je obradovao veliki broj Željinih omladinaca u početnom sastavu tima s Grbavice.

Nisu brojni klubovi koji se mogu pohvaliti sa čak pet prvotimaca odgojenih u vlastitom omladinskom pogonu. Željo može, jer u jučerašnjoj utakmici protiv Slavije od prve minute zaigrali su Armin Hodžić, Emrah Hasanhodžić, Nermin Jamak, Riad Bajić i Eldar Hasanović.

Uz njih, plavi dres nosili su Srđan Stanić koji se kao talentovani junior Plavima priključio u ranoj fazi razvoja karijere, baš kao i Semir Kerla. S klupe su u nastavku priliku za igru dobili Muamer Svraka, još jedno dijete kluba iz Doline ćupova.

Postavlja se pitanje: Je li izrazito veliki broj domaćih igrača u prvom timu Željezničara plod nekog dugogodišnjeg, sistemskog rada ili zapravo niza okolnosti, slabije konkurencije i općeg kokuzluka koji u ovo teško vrijeme nije zaobišao ni najtrofejniji bosanskohercegovački klub?

Kako god posmatramo ovaj trend, sigurno je da u budućnosti može mnogo toga dobrog donijeti Mašindžijama jer većina mladih snaga u prvom timu za klub je vezana višegodišnjim ugovorima i male su šanse da će u dogledno vrijeme napustiti Grbavicu.

Još kad se u pravu formu vrati Muamer Svraka, kada se od povrede potpuno oporave Nermin Zolotić i Benjamin Čolić, a ukoliko se starom jatu priključi za povratak zainteresovani Zajko Zeba, trener Dino Đurbuzović mogao bi praktički čitav početni sastav sastaviti od Željine djece. Baš onako kako to navijači priželjkuju i traže već godinama.

:mrgreen:
Na ovo moramo biti posnosni.

Trequartista
Kontakt:

Post Postao/la Trequartista » 24 okt 2013, 23:31

Ne znam s kojeg je ovo portala tekst, ali iz prve ruke vam ja kažem da je Muamer Svraka završio sve sa Željom. Upučeniji u dešavanja u klubu to mogu potvrditi.
"Vincere il Triplete e non crescere è inutile " - Antonio Conte

31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Dominacija je neminovnost!

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 24 okt 2013, 23:34

Zasto, gdje ce, sta ce biti?

Ovako je to bilo sa Velezom zadnji put:

slika
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

Trequartista
Kontakt:

Post Postao/la Trequartista » 24 okt 2013, 23:40

Nije im halalio što ga nisu prodali kad su mogli.

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 24 okt 2013, 23:41

Koliko ima ugovora, gdje ce ga prodati?
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

Trequartista
Kontakt:

Post Postao/la Trequartista » 24 okt 2013, 23:42

Kakva prodaja? Bit će to obostrani raskid ugovora vjerovatno...

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 24 okt 2013, 23:46

Zasto bi bio, ja mu ne bih dao da ide...

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

Trequartista
Kontakt:

Post Postao/la Trequartista » 24 okt 2013, 23:48

Dugovi su čudo.

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 24 okt 2013, 23:53

Ma je*at ga, nek' ide ako je tako, ionako je ku*ac od covjeka, glumac, maneken i covjek koji ne shvata sta znaci igrati za Zelju...

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 13 gostiju.