KK Bosna

Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz

Megaloman
Kontakt:

Re: KK Bosna

Post Postao/la Megaloman » 23 okt 2013, 16:51

neno#4 je napisao/la:
Megaloman je napisao/la:Malo si kontradiktoran: prvo priznajes da su Horde organizovano navijale na tekmama KK Bosne prije rata a onda u slijedecoj recenici krenes sa pricom o tome da je "svojatanje" krenulo u skorije vrijeme.
Kontam ja sta zelis da kazes ali nisi u pravu. Jer Manijaci NIKADA nisu organizovano dolazili na tekme KK Bosne. Ali nikada. Horde Zla jesu - i to prije rata. Dakle postoji ta konekcija desetljecima. Ovo je sada samo puko formaliziranje. I to tek prvi korak. Nije puka slucajnost da se proslo godine, nakon 15-tak godina dubokog komatiziranog stanja, aktiviralo i SD Sarajevo te da su dovedeni novi ljudi.

Projekat priblizavanja FK Sarajevo i KK/RK Bosne je star barem 7-8 godina. Jos od perioda dok su Muzurovic (mladji) i Konakovic bili u RK i KK Bosni. Sa njihove strane je pokrenuta incijativa ali tadasnja uprava FK Sarajevo nije bila zainteresovana.

Recimo na zvanicnim FB stranicama KK i RK Bosna izbacuju se ligaski rezultati FK Sarajevo dok se drugi sarajevski klub i ne spominje.

To su cinjenice. I cinjenica je takodje da ovaj projekat "bordo porodice" niko nece moci osporiti niti onemoguciti. On postoji i tu niko nista ne moze promjeniti. Isto tako niko nece moci uticati na proces jos veceg zblizavanja: da li u vidu spajanja dva sportska drustva ili u vidu stvaranja nekog zajednickog tijela koje ce koordinirati rad oba drustva - to cemo jos vidjeti. Jer je ovo samo formalni pocetka.
Nadji mi gdje si vidio rezultate FK Sarajevo na zvanicnoj facebook stranici KK Bosna?
Hm, mozda je zaista do mene. Pokusavam naci ali ne mogu. Potrazicu kasnije, ali sasvim moguce je da sam izletio. Priznajem.
Dakle ne povlacim se u potpunosti, ali vrlo je moguce da nisam u pravu. Pogledacu detaljnije kada budem imao malo vise vremena veceras.
Ali recimo na zvanicnoj FB stranici RK Bosna reklamiraju Fan Shop FK Sarajevo zajedno sa svojim igracima.
Dvorac u polju il´naziv zanata, vise se voli grad od sindikata
Mjesto gdje zivis, mjesto rodjenja - vise se voli od zaposlenja

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 24 okt 2013, 09:06

Megaloman je napisao/la:
zaboljisportuBiH je napisao/la: Sad bi ti neko banalizovao pa rekao da je ovo moderni bezobrazluk kao što je bilo u ono doba da odlukom države igrači Želje pređu u TOrpedo.
Pa ako cemo banalizirati ovo sto ti nazivas bezobrazlukom (a ja procesom na koji ti neces imati uticaja i koji ce teci jos intenzivnije ma sta o tome mislili pojedinci koji se ne slazeu sa tim) mozemo onda porediti i sa odlukom te iste drzave da ti isti igraci prije nego li su dosli u FK Torpedo - zavrse u FK Zeljeznicaru, nakon sto je zabranjeno djelovanje nekih drugih klubova (poput Đerzeleza, Slavije, Napretka).
Nema veze sa temom ali obzirom da si se dotakao toga, red je i da ti se odgovori sa kompletnom pricom a ne samo dijelom koji vama odgovara.
Otkud znaš da ja neću imati uticaja? Takvim pristupom tjerate bar polovinu simpatizera i navijača KK Bosna. Rekao sam ''sad bi ti neko banalizovao'' što ne znači da ja banalizujem.
Ovo nije tem Željo - Sarajevo i ne želim da pričam dalje tome ali nisam se iznenadio da čujem još jednu novu obmanu iz mašinerije navijača F.K Sarajevo.

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 24 okt 2013, 17:10

Megaloman je napisao/la:
neno#4 je napisao/la:
Megaloman je napisao/la:Malo si kontradiktoran: prvo priznajes da su Horde organizovano navijale na tekmama KK Bosne prije rata a onda u slijedecoj recenici krenes sa pricom o tome da je "svojatanje" krenulo u skorije vrijeme.
Kontam ja sta zelis da kazes ali nisi u pravu. Jer Manijaci NIKADA nisu organizovano dolazili na tekme KK Bosne. Ali nikada. Horde Zla jesu - i to prije rata. Dakle postoji ta konekcija desetljecima. Ovo je sada samo puko formaliziranje. I to tek prvi korak. Nije puka slucajnost da se proslo godine, nakon 15-tak godina dubokog komatiziranog stanja, aktiviralo i SD Sarajevo te da su dovedeni novi ljudi.

Projekat priblizavanja FK Sarajevo i KK/RK Bosne je star barem 7-8 godina. Jos od perioda dok su Muzurovic (mladji) i Konakovic bili u RK i KK Bosni. Sa njihove strane je pokrenuta incijativa ali tadasnja uprava FK Sarajevo nije bila zainteresovana.

Recimo na zvanicnim FB stranicama KK i RK Bosna izbacuju se ligaski rezultati FK Sarajevo dok se drugi sarajevski klub i ne spominje.

To su cinjenice. I cinjenica je takodje da ovaj projekat "bordo porodice" niko nece moci osporiti niti onemoguciti. On postoji i tu niko nista ne moze promjeniti. Isto tako niko nece moci uticati na proces jos veceg zblizavanja: da li u vidu spajanja dva sportska drustva ili u vidu stvaranja nekog zajednickog tijela koje ce koordinirati rad oba drustva - to cemo jos vidjeti. Jer je ovo samo formalni pocetka.
Nadji mi gdje si vidio rezultate FK Sarajevo na zvanicnoj facebook stranici KK Bosna?
Hm, mozda je zaista do mene. Pokusavam naci ali ne mogu. Potrazicu kasnije, ali sasvim moguce je da sam izletio. Priznajem.
Dakle ne povlacim se u potpunosti, ali vrlo je moguce da nisam u pravu. Pogledacu detaljnije kada budem imao malo vise vremena veceras.
Ali recimo na zvanicnoj FB stranici RK Bosna reklamiraju Fan Shop FK Sarajevo zajedno sa svojim igracima.
Dobro.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 07 nov 2013, 17:05

Eto clanovi FK Sarajeva ce od danas besplatno moci gledati KK Bosnu. Nisam za neko bratimljenje sa Sarajevom niti Zeljeznicarom, za koji navijam, jer je Bosna prije svega gradski klub koji nema neke veze sa ovim klubovima, osim te sto navijaci oba kluba prati KK Bosnu, ali smatram da je ovo dobar potez da se ljudi animiraju i mali korak naprijed za moju Bosnu. Podrzavam, neka se nesto radi...
Sport je lijek za tijelo i duh.

hala10
Kontakt:

Post Postao/la hala10 » 17 nov 2013, 19:23

Kad se pobijedi nema komentara.Bosna izgleda ubjedljivo pobijedila Radnik preko 30. Razlike.Ima li neko ko je gledao utakmicu ..utisci..

fukara87
Kontakt:

Post Postao/la fukara87 » 17 nov 2013, 20:09

hala10 je napisao/la:Kad se pobijedi nema komentara.Bosna izgleda ubjedljivo pobijedila Radnik preko 30. Razlike.Ima li neko ko je gledao utakmicu ..utisci..
Radnik je najslabija ekipa u ligi zato i ne cudi sto su izgubili 30 razlike jer su isto tako zijanili u Mejdanu. Al svakako da ne umanjujem pobjedu Bosne
Vjera u tebe nikad ne prestaje🔴⚫

basketg
Kontakt:

Post Postao/la basketg » 18 nov 2013, 14:09

Mogla bi Bosna ostati bez trenera, Igokea je i ljetos bila zainteresovana za Vidacica!

Jackie
Kontakt:

Post Postao/la Jackie » 19 nov 2013, 23:58

nadati se da je to prazna prica... bilo bi to lose za bosnu da ode trener

basketg
Kontakt:

Post Postao/la basketg » 20 nov 2013, 10:17

To bi bilo dosta lose, Vidacic radi dobar posao sa ovom ekipom. Bosna ima ekipu sastavljenu od svojih igraca izuzev Bjelice, sto je vrlo pohvalno i cini se da bez Vidacica ne bi bili ni 50% ekipe koja su sada.

kuga1234
Kontakt:

Post Postao/la kuga1234 » 20 nov 2013, 21:32

...kupujem orginalne kosarkaske dresove europskih i lokalnih klubova....ponude u pp...

vlada u sjeni
Kontakt:

Post Postao/la vlada u sjeni » 23 nov 2013, 17:59

Danas su trebali igrati juniori KK Bosna protiv juniora OKK Spars u okviru prvenstva Kantona Sarajevo?Bio bih zahvalan ako bi neko dao info o rezultatu utakmice.
04. 09. 2011 - Alytus

Bosna i Hercegovina 92-80 Hrvatska

Henry Domercant > Chester Mason + Dontaye Draper + Stanko Barac + Bojan Bogdanovic + Damir Omerhodzic!!

hala10
Kontakt:

Post Postao/la hala10 » 24 nov 2013, 17:21

50 razlike za Sparse..ali kod Bosne su to mlađi juniori...prva juniorska ekipa nastupa za Royal Bosnu..iduće sedmice se igra ta utakmica..Gledao sam prije 15 dana tu ekipu..dobra selekcija..ali od 12 igrača 11 nije iz Sarajeva..Ono što je Dino prije 7, 8 godina radio sa prvim timom Bosne, Sparsi rade s djecom..svi su sa strane..ali dobro je to..dobra priča..da ih nema trebalo bi ih izmisliti.Jako je lijepo kad neko ulaže u mlade..Idioti iz Bosne da imaju budžet 20 miliona eura ne bi opet ulagali u svoj podmladak..Ne razumiju priču..tamo je još socijalizam..

Chstal
Kontakt:

Post Postao/la Chstal » 25 nov 2013, 15:36

hala10 je napisao/la:50 razlike za Sparse..ali kod Bosne su to mlađi juniori...prva juniorska ekipa nastupa za Royal Bosnu..iduće sedmice se igra ta utakmica..Gledao sam prije 15 dana tu ekipu..dobra selekcija..ali od 12 igrača 11 nije iz Sarajeva..Ono što je Dino prije 7, 8 godina radio sa prvim timom Bosne, Sparsi rade s djecom..svi su sa strane..ali dobro je to..dobra priča..da ih nema trebalo bi ih izmisliti.Jako je lijepo kad neko ulaže u mlade..Idioti iz Bosne da imaju budžet 20 miliona eura ne bi opet ulagali u svoj podmladak..Ne razumiju priču..tamo je još socijalizam..
Da, ispravim završilo je 63 razlike. U Sparsima su također igrali mlađi kadeti 10 igrača 97, 1 igrač 96 i 1 igrač 98 (kadet). Međutim kvalitet je neosporan, 6 reprezentativaca se nalazi u ovoj selekciji. Od 12 igrača samo su 4 igrača sa strane tj oni koji nisu iz Sarajeva.

hala10
Kontakt:

Post Postao/la hala10 » 01 dec 2013, 18:22

Gledao sam sinoć na televiziji Bosna Sloboda..Bosna je igrala fenomenalno..pogotovo odbranu..Prava je sreća da nema para pa su mladi konačno dobili priliku da igraju..Čini se da ima još prostora za napredak ali je nevjerovatno koja je energija u toj mladosti..Vidi se zaista trenerov potpis.Šteta samo što ovo nije urađenoodmah nakon ispadanja iz NLB lige prije tri godine..Ne vjerujem da će se bilo šta promijeniti na bolje dok su u upravi nesposobnjakovići i ljudi bez ikakvog sportskog imena ali je lijepo gledati ovakvu utakmicu.Ako je neko gledao uživo interesuje me kakva je bila atmosfera u dvorani..

Svedjanin
Kontakt:

Dres KK Bosna i ostalo

Post Postao/la Svedjanin » 02 dec 2013, 13:33

Posto neznam gdje drugo da postavim pitanje pitacu ovdje na forumu. Jedva nekako sam dosao do informacije da proizvodjacs opreme ove sezone za KK Bosnu je "Salteks" iz Sarajeva.

Moje pitanje je da li neko zna ili ima informacije kako bi se moglo doci do orginalnog dresa? Klub nema nikakve prodaje rekvizita kao sto su nekad imali. Poslao sam i mejl proizvodjacu "Salteksu" ali nisam jos dobio odgovor pa reko da pitam ovdje raju da li neko zna kako bi se moglo izvesti. Ako znate javi te se putem foruma.

Osim mog pitanje zelim reci da je zao sto nismo aktivniji na forumu, i u dvorani. Do duse protiv Slobode je bilo koliko toliko raje nasprema ostali domaci utakmica. Ali momci zaista igraju lijepu kosarku zadnji par utakmica i treba im svaka pohvala za to kad malo razmislimo u kojim uslovima igraju. Znam da protivnici nisu neki ali ako se uspjeh zadrzati ovi momci za 2-3 godine bice to solidna ekipa.

Kad je jedna Sloboda iz pepela se digla i puni dvorane, de da i Bosna krene istim putem. Klub se voli i kad gubi i kad vodi. Svim iskrenim navijacima KK Bosne zelim reci "Forza" Bosna

Svedjanin

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 07 dec 2013, 23:47

Fuj. Ovo samo moze nas diletantski klub. Sramite se svi do jednog. Imate plus tri i ne pravite faul u zadnjem napadu. DaBogda se sutra ugasili.

Edit, Evo i trice:

" onclick="window.open(this.href);return false;
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 08 dec 2013, 12:18

Furaju se na Popovicha.

Nego , MIRZA HVALA TI !!!
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

jug-onostalgicar
Kontakt:

Post Postao/la jug-onostalgicar » 12 dec 2013, 13:56

sta ovo vidim na marketu pitari u prvi plan guraju rekvizite KK Bosne
ako ko nije vidio moze se uzeti replika dresa Mirze Delibašića (molio bi ako neko kupi da mi kaze kvalitetu dresa)

Megaloman
Kontakt:

Post Postao/la Megaloman » 12 dec 2013, 14:09

BORDO PORODICA NA JEDNOM MJESTU
Na Holiday Marketu od danas možete kupiti repliku dresa Mirze Delibašića

Košarkaški klub Bosna od danas je aktivni učesnik Holiday Marketa u Sarajevu. U svojevrsnom bordo kutku gdje se nalazi štand FK Sarajevo možete pronaći i rekvizite ovog slavnog bh. košarkaškog kluba.

Osim standardnih rekvizita i suvenira sarajevskih Studenata, pažnju posjetitelja plijenila je replika dresa Mirze Delibašića sa legendarnim brojem 12. Za Bosnu učešće i predstavljanje na Holiday Marketu ima višestruki značaj.

"Odličnom igrom i rezultatima KK Bosna je napokon vratila publiku u Skenderiju. Utakmice se ponovo igraju pred punom dvoranom i atmosfera je mnogo ljepša. Od danas radi naš fan shop na Holiday Marketu gdje se može kupi replika dresa Mirze Delibašića, naše zvijezde vodilje i najpoznatijeg igrača svih vremena. Tu će još biti promotivne majice, dukserice, šalovi i kape po prihvatljivim cijenama", kaže sportski direktor Studenata Goran Terzić.

Dva sarajevska bordo kluba u narednom periodu na ovom svojevrsnom zimskom bazaru u centru glavnog grada BiH imaju u planu napraviti nekoliko zajedničkih aktivnosti.

"Bit će organizovan Basketball Day, druženje sa sadašnjim i nekim bivšim igračima Bosne, stručnim štabom i članovima omladinskog pogona", dodaje Terzić.

U narednom periodu svi fanovi KK Bosna mogu očekivati i otvorenje zvaničnog fan shopa koji će najvjerovatnije biti smješten u fan shopu FK Sarajeva u Titovoj 38b.
http://www.klix.ba/sport/kosarka/na-hol ... 31212056#6" onclick="window.open(this.href);return false;
Dvorac u polju il´naziv zanata, vise se voli grad od sindikata
Mjesto gdje zivis, mjesto rodjenja - vise se voli od zaposlenja

Lik
Kontakt:

Post Postao/la Lik » 12 dec 2013, 14:14

https://www.facebook.com/pages/KK-Bosna ... 3072927246" onclick="window.open(this.href);return false;

Evo KK Bosna i na fb pridružite se.
BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.