Bundesliga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Prednost Bayerna nad drugoplasiranim će biti:

1) 7 bodova
30
32%
2) 10 bodova
23
24%
3) 15 ili više
42
44%

Ukupno glasova: 95

Omerbavarac
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la Omerbavarac » 24 okt 2013, 13:02

Na kraju ce se u osmini finala naci svi Njemacki klubovi, sto bi bio idealan scenario. Stvarno postoji izuzetno realna mogucnost da se nesto slicno desi, jer svi klubovi imaju povoljan raspored s tim da je Bayern skoro pa vec osigurao drugi krug.

Zivjela Svabija. :mrgreen:
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 24 okt 2013, 13:04

Saurman je napisao/la:Ne pamtim kad je neko utrpao Shakhtaru 4 komada, Bayer napravio velik korak prema 1/8.
Znao im je Arsenal uvaliti i 5 golova. :D
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

gerdmuller
Kontakt:

Post Postao/la gerdmuller » 24 okt 2013, 13:14

Rode izjavio da definitivno napusta Eintracht na kraju sezone a razlog tome je odlazak u klub koji igra Ligu prvaka.Postavlja se pitanje koji je taj klub :)
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 24 okt 2013, 13:23

gerdmuller je napisao/la:Rode izjavio da definitivno napusta Eintracht na kraju sezone a razlog tome je odlazak u klub koji igra Ligu prvaka.Postavlja se pitanje koji je taj klub :)
Glup je ukoliko ode u Bayern s obzirom na konkurenciju koja vlada na njegovoj poziciji i za njega bi najbolji izbor bio Leverkusen ili BVB.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 24 okt 2013, 13:47

Ja sam nedavno procitao vijest da je Bayern od njega odustao iako je bio postignut usmeni dogovor a razlog odustajanja je sto se ne uklapa u sistem. Nesto slicno kao i Gustavo.
Moje predvidjanje je da ce Rode u Schalke.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Blaszczykowski
Kontakt:

Post Postao/la Blaszczykowski » 24 okt 2013, 13:55

Ne vjerujem da će u Bayern. Mogao bi u Bayer ako ovi prodaju L. Bendera, u BVB pošto Kehl više ne može (a možda i Gundo ode) ili u Scheisse ako izbore CL pošto oni ionako nemaju nekog kvalitetnog igrača za tu poziciju. A možda ode i vani.
Hans J. Watzke - HEROJ, A NE ZLOČINAC!

BVB, Liverpool, Atletico, Basel - pozitivna strana nogometa

Buyern, PSG, Shity, Chelsky, Jube, Real M - ružna strana nogometa

gerdmuller
Kontakt:

Post Postao/la gerdmuller » 24 okt 2013, 14:09

amerosm je napisao/la:
gerdmuller je napisao/la:Rode izjavio da definitivno napusta Eintracht na kraju sezone a razlog tome je odlazak u klub koji igra Ligu prvaka.Postavlja se pitanje koji je taj klub :)
Glup je ukoliko ode u Bayern s obzirom na konkurenciju koja vlada na njegovoj poziciji i za njega bi najbolji izbor bio Leverkusen ili BVB.
Ja sam apsolutno protiv njegovog dovođenja.Radije bih da se vise forsira Hojbjerga(ako je i to moguce kraj onakve konkurencije).Nekako sam dojma da bih se najbolje uklopio u Bayer.Rode-Bender-Rolfes.Strasno.
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 24 okt 2013, 18:08

I ja mislim da ce doci kod nas jer tu ce imati zagarantovano mjesto u prvoj postavi... U doofmundu pored sahina to nece imati a o bayi da ne govorimo... Neverkusen je solidno popunjen na toj poziciji plus sumnjam da mu mogu ponuditi vecu platu nego mi ...

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 24 okt 2013, 18:14

Ako Leverkusen proda Bendera što je vrlo izvjesno jer će imati aktivnu klauzula od ljeta 2014-te gotovo sam siguran da će Rode u Bayer... Još i Rolfes ulazi u godine tako da je i to plus što se dolaska Rodea tiče, mislim da će imati zagarantovano mjesto u prvoj i da će dobiti vrlo dobru plaću...
Agieren statt reagieren

Klare

Post Postao/la Klare » 24 okt 2013, 18:56

Pale znaš li koliko je ta Benderova klauzula? :?

Recimo sinoć se njegov izostanak ni najmanje nije osjetio,
Castro je stvarno odličan poslije povratka od povrede, čak je i Can sinoć izdržao.
Kisling je na vrhuncu, nevjerovatno je napredovao, u strašnoj formi igri, Sam, Son također.

Spahić kao da se gubi u LP :? , ni sinoć nije pouzdan bio, ulaskom Wolšija to se stabilizovalo, vjerovatno umor. :?

Hipija se dokazuje, izgrađuje ime odličnog stručnjaka, motivatora, izgleda da iz ove ekipe izvlači i 110%,
ako ih nešto zaustavi to će biti umor navolnog reda.

Da tu nisu škrtarili vjerovatno bi mogli u utrci za prvaka do kraja ostati,
ovako ako na zimu nešto kvalitetno ne urade, nemaju se čumu više od 3 mjesta nadati.
U LP zasad je svaka moguća varijanta otvorena.

DrDule
Kontakt:

Post Postao/la DrDule » 24 okt 2013, 19:13

Neko je letos u Dortmundovoj temi spomenuo da je 14 miliona evra.

Gde god da predje imace bas finu minutazu, Dortmund ostaje Bez Kehl-a i Gunde i posto pokriva obe pozicije u veznom redu mogao bi da bude prva opcija sa klupe i najbolje od svega je to sto bi mogao da igra u kombinaciji i sa Sahinom i sa Benderom.U Kusenu bi stigao kao zamena za Bendera i mislim da bi tu bas bio najsigurniji.Schalke bi mogao da ga uzme samo ako sutnu zna se vec koga.Mada cak i novi trener ne moze da bude garant da ce ga privuci da predje tamo.Trebace im jako trenersko ime kako bi mogli da udju u konkurenciju.Nije stvar samo da li ces mu dati platu.I trener tu igra veliku ulogu.A verujem da bi zeleo da saradjuje sa Samijem.Najvise bih sansi dao Bayer-u i mislim da bi se odlicno uklopio u njihovu formaciju, jer bas on moze da pokriva desnu stranu(a to je i pozicija koju pokriva Bender).A i s vremena na vreme igra na toj poziciji samo u drugoj formaciji, tako da od svih igraca bi im on bio najbolji fit ako me razumete sta hocu da kazem.Na njemu je koji ce put da odabere, svaki ima svoj prednosti i mane, ali trenutno bi se najmanje usrecio u Schalke-u.

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 24 okt 2013, 19:54

Klare je napisao/la:Pale znaš li koliko je ta Benderova klauzula? :?

Šuška se da je negdje oko 20 mil eura, ali to nisu 100% provjerene informacije... Ali po mome mišljenju mislim da je tu negdje ta cifra, možda i koji milion više...
Agieren statt reagieren

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 24 okt 2013, 22:35

20-tak minuta prije kraja Eintracht vodi protiv Hapoel-a sa 2:0 i ima igraca vise, tako da se moze reci da su upisali jos jednu rutinsku pobjedu u ovoj grupi.

Za prolazak u 1/16 finala im je u preostale tri utakmice potreban im je samo jos jedna pobjeda do koje ce mislim doci bez nekih vecih problema.

Sto se Freiburg-a tice nadam se da vise nece biti ovih izleta po Evropi ekipa koje nemaju tu sta traziti, jer se time samo nanosi steta Bundesligi.

Blaszczykowski
Kontakt:

Post Postao/la Blaszczykowski » 25 okt 2013, 08:03

Freiburg samo potvrdio pravilo bez iznimke da ovi Bundesligaši nižeg ranga (tipa Freiburg, Mainz ili Augsburg) nemaju šta tražiti u Europi.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 25 okt 2013, 14:46

Schalke se jedini obrukao ove sedmice, ali dobro, imaju mnogo povreda. BvB me impresionirao, samo da ne izgube niti jednu utakmicu kući i drugi krug ne bi trebao doći u pitanje. Pobijediti Arsenal u gostima koji je u strašnoj formi je pokazatelj prave kvalitete jedne ekipe, a kvalitet sigurno posjeduje BvB i to bez igranja jednog Gundogana i Pisczeka.
Bayern kao Bayern, za publiku i svi čekaju drugu fazu. Rekao sam prije početka prve utakmice da očekujem 16 bodova i neki su bili skeptični i rekli su da sam previše optimističan, ali ne bi me čudilo i da uzmu svih 18 bodova u ovoj grupnoj fazi.
Leverkusen ne smije zgubiti u Ukrajini i drugi krug ne bi trebao doći u opasnost. Mislim da neće kući izgubiti ni od Uniteda. Ekipa me jako iznenadila a osjetio se pritisak kući protiv Sociedada nakon poraza u prvom kolu.

Uglavnom, bundesliga je pokazala i ove sezone napredak. Očekujem da se sve četiri ekipe plasiraju u drugi krug iako sam bio skeptičan, posebno za Leverkusen.

Blaszczykowski
Kontakt:

Post Postao/la Blaszczykowski » 26 okt 2013, 10:40

danas najveći njemački derbi. očekivanja su maksimalna.

maminho
Kontakt:

Post Postao/la maminho » 26 okt 2013, 11:16

Blaszczykowski je napisao/la:danas najveći njemački derbi. očekivanja su maksimalna.
Šalke je u totalnom kurcu, ali dobro, kad nije :D

Borussia bi to trebala rutinski dobiti.
---------------FC Barcelona -------------- AS Roma------------
Indianapolis Colts --- Miami Heat --- Tampa Bay Lightning

maminho
Kontakt:

Post Postao/la maminho » 26 okt 2013, 11:19

gerdmuller je napisao/la:Vec sam ranije u vise navrata spominjao kako ce se Gladbach boriti sa Apotekarima za 3.mjesto ali ovo je kap koja je prelila casu.Zaista nisam vjerovao da je Bayer tako jak.Dobro Saurman i kaze,ni ja se ne sjecam kad je neka ekipa Sahtaru utrpala 4 komada :?

Dortmund po mom osobnom misljenju na razini Barce.Ove sezone ih ocekujem najmanje u polufinalu(ako ranije ne nalete na najjacu ekipu na svijetu :) )

Od najjaceg kluba na svijetu ocekujem nastavak dominacije 8-)
Ma dobro ta 4 komada nisu samo plod Bayerove igre.

Prvi gol je Pjatov glumil debila koji ne zna ispružiti ruke. Pa onda onaj smiješan penal. I opet Pjatov debil koji ne zna uhvatiti loptu.

Rezultat zavarava.
---------------FC Barcelona -------------- AS Roma------------
Indianapolis Colts --- Miami Heat --- Tampa Bay Lightning

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 26 okt 2013, 11:30

Derbi (rurski) nudi uvijek posebna uzbuđenja, dramatiku i sve je našpanovano do vrha.
Šteta što je utakmica u isto vrijeme s Bayernovom, ali bacit ću par pogleda na derbi i probati upratiti sve najbitnije :D (što se propusti naknadno će se u pregledu pogledat...).

Samo u ovoj utakmici nije baš sve na strani Bvb-a i nije sad ono da se podrazumijeva da će Dortmund dobiti. Schalke može uvijek biti neugodan za BVB, samim tim što se o derbiju radi, posebne emocije u pitanju. A naravno ni Schalke nije loša ekipa, to je naprotiv dobra ekipa i znamo šta je jedina njena slaba karika. Istina da BVB posjeduje nešto više kvaliteta, ali plavci imaju itekako oružja s kojim mogu parirati Dortmundu. Može se očekivati dobra utakmica, a dodatnu brizantnost svemu dodaje i KP Boateng, bivši igrač Dortmunda.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

amerosm
Kontakt:

Re: AW: Bundesliga

Post Postao/la amerosm » 26 okt 2013, 14:00

Prema pisanju BILD-a utakmica izmedju Hoffenheima i Bayera nece biti ponovljena iz razloga sto je pomocni sudac sugerirao Brychu da je gol regularan i onda prema pravilniku na snagu stupa tzv. Tatsachenentscheidung koja je za FIFA-u sveto slovo.

Gesendet von meinem GT-I9000 mit Tapatalk 2

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.