Safet Sušić - Pape

Tarik14
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la Tarik14 » 30 dec 2009, 19:01

harishp je napisao/la:
Tarik14 je napisao/la:Za razliku od predhodnih selektora, Susic ce ici po Evropi trazeci potencijalne reprezentativce. Uvjeren sam u to jel on zeli, svakako, uspjeh ove drzave. Bilo bi zaista lijepo kada bi uspjeo vratiti Papca mada sumljam da ce on pristati da igra ponovo za reprezentaciju. Ipak cu ponoviti : Netreba nikoga moliti da igra za nas! Svaki igrac koji zeli da igra za BIH je dobrodosao a ako mu je BIH u drugom planu onda tu treba i da ostane! Ja licno nisam 100% uvjeren da Seferovic hoce stvarno da igra za BIH. Ako zaista zeli da igra za svoju zemlju, onda prvo treba biti pozvan u mladu selekciju pa tek onda u A reprezentaciju. Ne vidim zasto bi jedan igrac od 16-17 godina zasluzio da bude odmah prebacen u A selekciju. Pa zar je on toliko dobar da moze vec sad igrati zajednom sa Dzekom, Muslimovicem itd???
On mora da promijeni ''sportsko drzavljanstvo'' kad to uradi potpuno je svejedno u kojoj ce selekciji da igra.
??? :? Kako moze biti svedno? Ako tad odabere Svicarsku onda nema pravo da se vrati unazad.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 30 dec 2009, 19:05

:roll: Ako on promijeni drzavljanstvo to znaci da moze biti i ''crno na bijelo'' ili na papiru Bosanac.
Posto je sad na tom papiru Svajcarac.Ima pravo samo jednom da to uradi.To je u slucaju ''sportskog drzavljanstva''Shvatas li sada.
Isti slucaj kao sa Pjanicem.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Trasimaco
Kontakt:

Post Postao/la Trasimaco » 30 dec 2009, 19:10

Gledao sam neke njegove golove i stvarno je momak veliki talenat. Mlad je jos i sigurno ce mnogo faktora uticati na njegovu odluku, jer je on sigurno sam ne moze donijeti. Prvenstveno ovdje mislim na njegove roditelje. To treba pod hitno "pazariti" i da imamo i ovog igraca na svojoj listi. Sto ih je vise, to je bolje. Samo mi ide na zivce sto ne mozemo nekog klasnog odbranbenog igraca da proizvedemo ili nađemo. Svaki hoce da igra napadaca i samo to dobijamo. :lol:
A lion doesn't concern himself with the opinions of a sheep.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 30 dec 2009, 19:21

Trasimaco je napisao/la:Gledao sam neke njegove golove i stvarno je momak veliki talenat. Mlad je jos i sigurno ce mnogo faktora uticati na njegovu odluku, jer je on sigurno sam ne moze donijeti. Prvenstveno ovdje mislim na njegove roditelje. To treba pod hitno "pazariti" i da imamo i ovog igraca na svojoj listi. Sto ih je vise, to je bolje. Samo mi ide na zivce sto ne mozemo nekog klasnog odbranbenog igraca da proizvedemo ili nađemo. Svaki hoce da igra napadaca i samo to dobijamo. :lol:
Srbija ima gori napadacki sastav nego Makedonija,ali im zato sve konce drzi odbrana i pomalo sredina.
U pravu si dok se za Slovence veliki talijanski klubovi otimaju sto se golmana tice,i dok Srbi glavnu rijec vode u Engleskim ,Njemackim sto se odbrane tice.Nama su glavne uzdanice u BB i drugim Turskim ''sporovima''
Jedino Begovic koji je tek od nekih dan isplivao i Spahic koji uprkos odlicnim igrama igra u proslogodisnjem drugoligasu.
Italijani su i osvojili sve i svasta bas radi te granitne odbrane.
Evo primjera u Svajcarskoj repci ovoj u-19 igrao je i onaj defanzivac isto Bosnjo ali mi svi oci okrecemo na strelca.
Tako da mozda i tu lezi problem.Trpamo u sredinu i u napad ko nenormalni a sami ne gledamo na potencionalne defanzivce.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

Tarik14
Kontakt:

Post Postao/la Tarik14 » 30 dec 2009, 19:30

harishp je napisao/la::roll: Ako on promijeni drzavljanstvo to znaci da moze biti i ''crno na bijelo'' ili na papiru Bosanac.
Posto je sad na tom papiru Svajcarac.Ima pravo samo jednom da to uradi.To je u slucaju ''sportskog drzavljanstva''Shvatas li sada.
Da, razumijem. Tako je i Eldin Jakupovic izgubio pravo da nastupa za BIH jel je vec jednom promjenio sportsko drzavljanstvo. :|

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 30 dec 2009, 19:37

Tarik14 je napisao/la:
harishp je napisao/la::roll: Ako on promijeni drzavljanstvo to znaci da moze biti i ''crno na bijelo'' ili na papiru Bosanac.
Da, razumijem. Tako je i Eldin Jakupovic izgubio pravo da nastupa za BIH jel je vec jednom promjenio sportsko drzavljanstvo. :|
Tako nekako i da nesmijes zaigrati tjst ni na klupi biti u A repki u vezi zvanicne utakmice.Bez obzira na godine.
Tada vise nemozes ni pomisliti da mjenjas drzavljanstvo.To je fakticki Jakupovica i ukopalo.
Ili da je recimo tvoj komsija Begovic :mrgreen: zaigrao za A Kanadsku repku sad vise nebi bila tema o njemu :mrgreen:
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

Tarik14
Kontakt:

Post Postao/la Tarik14 » 30 dec 2009, 19:48

Nemoj ovo pogresno svatiti ali Begovic je bio pod velikim pritiskom, od strane javnost, da zaigra za BIH. Dali je on to zaista htio, vjerovatno necemo nikad znati. E sad treba prihvatiti situaciju kakva jeste jel nema nam druge.

A novih igraca ce uvijek biti. Treba ih okriti i sad imamu pravu osobu za to. 8-)

Trasimaco
Kontakt:

Post Postao/la Trasimaco » 30 dec 2009, 19:56

harishp je napisao/la:Srbija ima gori napadacki sastav nego Makedonija,ali im zato sve konce drzi odbrana i pomalo sredina.U pravu si dok se za Slovence veliki talijanski klubovi otimaju sto se golmana tice,i dok Srbi glavnu rijec vode u Engleskim ,Njemackim sto se odbrane tice.Nama su glavne uzdanice u BB i drugim Turskim ''sporovima''
Jedino Begovic koji je tek od nekih dan isplivao i Spahic koji uprkos odlicnim igrama igra u proslogodisnjem drugoligasu.Italijani su i osvojili sve i svasta bas radi te granitne odbrane.
Evo primjera u Svajcarskoj repci ovoj u-19 igrao je i onaj defanzivac isto Bosnjo ali mi svi oci okrecemo na strelca.
Tako da mozda i tu lezi problem.Trpamo u sredinu i u napad ko nenormalni a sami ne gledamo na potencionalne defanzivce.
Ja sam ubijeđen da u BiH (gdje bi prvo trebali poceti traziti), Evropi i svijetu imamo super talenata za odbranu, samo sto je nas scouting sranje. Ako se jasno vidi da nam odbrana nije jaca strana, onda bi se trebali koncentrisati na proizvodnju takvih igraca, a svaki koji dođe "sa strane" je dobrodosao. Nista mi draze ne bi bilo da imamo odbranu ako nista upola jaku kao sto je ona kod repke Srbije. Njihovi napadacki talenti su smijesni, ali svaka repka na svijetu ce da im zavidi na Vidicu i Ivanovicu. To je uostalom ono po cemu su prepoznatljivi. Ne moramo imati svjetsku klasu, ali daj bar da ovo lici na nesto. Nece ni Spahic igrati zauvijek. :roll:
A lion doesn't concern himself with the opinions of a sheep.

Mirza_Hordas
Kontakt:

Post Postao/la Mirza_Hordas » 30 dec 2009, 20:03

tri magične riječi: SAFET SUŠIĆ - PAPE 8-)

aBd sa papetom na europsko
R.I.P. VEDRAN PULJIĆ....Neka danas lišticom odjekuje tvoj krik, neka im se srce zaledi,
jer uzeli su zivot od tebe a tebe od nas! 4.10.

"dok hasetu oduzmu loptu vi slušajte muziku iz našeg studija"

RiNo
Kontakt:

Post Postao/la RiNo » 30 dec 2009, 20:40

Zna li se ko ce mu biti saradnici...?
100% sportski i krajnje opušten potpis

Željoman
Kontakt:

Post Postao/la Željoman » 30 dec 2009, 20:41

RiNo je napisao/la:Zna li se ko ce mu biti saradnici...?
ja ti i neutral :D
Džeko-Ibišević-NEZAUSTAVLJIVO

RiNo
Kontakt:

Post Postao/la RiNo » 30 dec 2009, 20:45

Željoman je napisao/la:
RiNo je napisao/la:Zna li se ko ce mu biti saradnici...?
ja ti i neutral :D
Nisam bas siguran u to...
Mislim bilo je nekih razgovora, ali nista konkretno...
100% sportski i krajnje opušten potpis

cappy
Kontakt:

Post Postao/la cappy » 30 dec 2009, 20:51

Sretno Pape legendo nasa :mrgreen:
Edit....rekao je cini se svejedno mu je ko ce biti saradnici tako da i mi mozemo upasti :-D

chema
Kontakt:

Post Postao/la chema » 30 dec 2009, 21:12

Evo za one malo mladje ovo je Papetova druga tekma za SFRJ i dao je tri gola.Na prvoj protiv Madjarske je dao samo dva

DeepPurple
Kontakt:

Post Postao/la DeepPurple » 30 dec 2009, 21:22

chema je napisao/la:
Evo za one malo mladje ovo je Papetova druga tekma za SFRJ i dao je tri gola.Na prvoj protiv Madjarske je dao samo dva
a prvacima svjeta argentini zakrkao tri gola,o italiji i opet njegovih tri gola sramota me i pricati :mrgreen:
a onako usput i francuzima je tek reda radi ''samo'' dva u jednoj tekmi zabio.

johnnyHZ
Kontakt:

Post Postao/la johnnyHZ » 30 dec 2009, 23:53

Nije tačno da Pape nije imao nikakvog uspjeha kao trener. Ne nasjedajte na price ljubomornih košpicara, Mostaraca i "sarajevomrzaca" (iz Tuzle, Zenice i ostalih iskompleksiranih sredina).

Prvi posao mu je bio u Cannesu u sezoni 1994-95, a ostvario je plasman u Intertoto kup. A u toj sezoni, u prvom kolu Kupa UEFA je izbacio turski Fenerbahče ukupnim rezultatom 9:1 (4:0, 5:1).

Od 1996. do 1998. godine vodio turski Istanbulspor, ekipu koja je godinu ranije ušla u Prvi ligu Turske, a on ih je odveo 1997. do 6. mjesta, a godinu dana kasnije do 4. mjesta i plasmana u Evropu.

Kasnije je vodeći Al Hilal Riyad 2000. godine osvojio Superkup Azije, te Arapski Kup Kupova.

Posljednji klub za koji je Pape radio je bio Ankaraspor u sezoni 2007/08, došao je tamo u 25. kolu u trenutku kada je Ankaraspor bio na 15. mjestu na tabeli, a Pape ih je vodio do kraja i završio na DESETOM mjestu. Nakon čega je sam otišao, jer nije bio zadovoljan ambicijama kluba.
EV I OVDJE AKO KOJI OD PLJUVACA USPIJE DA PRESKOCI NA TEMI ONOJ EV I OVDJEE DA PROCITA MALO
Nisam u situaciji da mogu birati utakmice,ali i da jesam nikad ne bih odlučio da propustim neko od reprezentativnih okupljanja.Istina, Atlanta je daleko i razumijem ukoliko igrači ne mogu doći,ali ja ću se uvijek odazvati",-Ibrahim Šehić

drop
Kontakt:

Post Postao/la drop » 30 dec 2009, 23:59

Ko je šta pisao protiv Papeta od strane košpicara...hajd ne seri više i ne izmišljaj price,kako te nije stid unositi svađe na ovoj temi :evil:
"To govori da uopce nemamo sta raspravljati o spanskim klubovima jer one koje ti nazivas spanskim su u sustini engleski klubovi". - Paja

johnnyHZ
Kontakt:

Post Postao/la johnnyHZ » 31 dec 2009, 00:01

ne unosim svadje nego kazem da svi oni koji kazu KOSPICARI da je los trener i da ema uspjeha nek procitaju ovo pa vide a ne mahalske ovdje prosipati...et... D: :D 8-) :mrgreen: :lol: :geek: :ugeek:
Nisam u situaciji da mogu birati utakmice,ali i da jesam nikad ne bih odlučio da propustim neko od reprezentativnih okupljanja.Istina, Atlanta je daleko i razumijem ukoliko igrači ne mogu doći,ali ja ću se uvijek odazvati",-Ibrahim Šehić

drop
Kontakt:

Post Postao/la drop » 31 dec 2009, 00:04

johnnyHZ je napisao/la:ne unosim svadje nego kazem da svi oni koji kazu KOSPICARI da je los trener i da ema uspjeha nek procitaju ovo pa vide a ne mahalske ovdje prosipati...et... D: :D 8-) :mrgreen: :lol: :geek: :ugeek:
To si samo ti izgleda vidio :?: ja dosad nisam niti jednog košpicara vidio da je nešto loše i ružno napisao protiv Papeta,ali eto tebi na obraz :oops:
"To govori da uopce nemamo sta raspravljati o spanskim klubovima jer one koje ti nazivas spanskim su u sustini engleski klubovi". - Paja

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 31 dec 2009, 01:31

iskreno posto vidim da se fataju za susica nesto, savjetovat cu vas sve da pitate nekog od starijih likova sta misle o susicu cut ce te njihov odgovor eto toliko....
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.