18.11.2013. BiH - Argentina
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
- plavalokomotiva
- Kontakt:
Re: 18.11.2013. BiH - Argentina
Primjetio sam da vas 99% izostavlja Vranjesa iz postave. Ako se oporavi do Argentine ne vidim razlog sto on ne bi bio konkurent za prvih 11
"Kvalitetnu robu trgovac lako proda, ukusan rucak svako pojede sa zadovoljstvom, a "fudbal bez boje i ukusa" malo koga zanima. Tribine bi sigurno bile punije da se gledaocima nudi vise kvalitetnih predstava!"- Ivica Osim
Gdje da ga stavimo? Pored Avdije ne može.plavalokomotiva je napisao/la:Primjetio sam da vas 99% izostavlja Vranjesa iz postave. Ako se oporavi do Argentine ne vidim razlog sto on ne bi bio konkurent za prvih 11

- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
drug iz istog razloga sto i Pandzaplavalokomotiva je napisao/la:Primjetio sam da vas 99% izostavlja Vranjesa iz postave. Ako se oporavi do Argentine ne vidim razlog sto on ne bi bio konkurent za prvih 11

Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
- plavalokomotiva
- Kontakt:
Ma Avdija je beton :DDClaus je napisao/la:Gdje da ga stavimo? Pored Avdije ne može.plavalokomotiva je napisao/la:Primjetio sam da vas 99% izostavlja Vranjesa iz postave. Ako se oporavi do Argentine ne vidim razlog sto on ne bi bio konkurent za prvih 11
Sad ozbiljno, mislim da na njega moramo racunati u iducem periodu ako se bude onaj stari nakon povrede. Ne mislim da je ista losiji od Bicakcica. Cak sta vise djeluje mi sigurniji, nakon onog kiksa u Grckoj prosle godine kad smo mogli primiti go.
"Kvalitetnu robu trgovac lako proda, ukusan rucak svako pojede sa zadovoljstvom, a "fudbal bez boje i ukusa" malo koga zanima. Tribine bi sigurno bile punije da se gledaocima nudi vise kvalitetnih predstava!"- Ivica Osim
Ozbiljno, meni je on više desni bek nego štoper. A tu je pozicija, kada je Mujdža zdrav i 100% spreman, zacementirana. Naravno da može igrati i štopera ako povrati formu, ali mislim da je Bičakčić u prednosti jer igra u jačoj ligi i do sada nije imao ozbiljan kiks zbog kojeg bi trebao na klupu.plavalokomotiva je napisao/la:Ma Avdija je beton :DDClaus je napisao/la:Gdje da ga stavimo? Pored Avdije ne može.plavalokomotiva je napisao/la:Primjetio sam da vas 99% izostavlja Vranjesa iz postave. Ako se oporavi do Argentine ne vidim razlog sto on ne bi bio konkurent za prvih 11
Sad ozbiljno, mislim da na njega moramo racunati u iducem periodu ako se bude onaj stari nakon povrede. Ne mislim da je ista losiji od Bicakcica. Cak sta vise djeluje mi sigurniji, nakon onog kiksa u Grckoj prosle godine kad smo mogli primiti go.
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
svi spominjete taj kiks a niste vidjeli ona amaterska ispadanja protiv Slovenaca. Tu nas je samo sreca spasilaplavalokomotiva je napisao/la:

Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !
- plavalokomotiva
- Kontakt:
Utakmica protiv Slovenaca ne moze biti mjerilo necije kvalitete, a i motiv nije bio na najvisem nivou iako smo ih glat dobili. Ogi je protiv Grka u Zenici odigrao vrhunski, i slazem se da je bolje da igra beka. Ja bih ga volio vidjeti u sastavu protiv Argentine (ako se oporavio), ako se Mujdzi ne zakomplikuje povreda pupu.Bosniacum Lilium je napisao/la:svi spominjete taj kiks a niste vidjeli ona amaterska ispadanja protiv Slovenaca. Tu nas je samo sreca spasilaplavalokomotiva je napisao/la:
Sad ozbiljno, mislim da na njega moramo racunati u iducem periodu ako se bude onaj stari nakon povrede. Ne mislim da je ista losiji od Bicakcica. Cak sta vise djeluje mi sigurniji, nakon onog kiksa u Grckoj prosle godine kad smo mogli primiti go.I da se vrati, prije bi ga na desnom beku stavio
- Principatus
- Kontakt:
Sta je ovo Barcelona htjela da Messi ne igra protiv nas, izgleda su culi da ce Seo nastupiti za nas.
Ovakva nasa postava ce tjerati i Argentince, da paze na svoju defenzivu, a ne da nas potope, dok se mi zatvorimo. Onako kao protiv Francuske smo igrali samo sa jednim spicem, ali isto sa velikim rizikom. 1-2 pametne kontre su nas tu mogle razbiti. Mujdza koji igra u toj formaciji mora da se trosi i da zanemaruje defenzivu, jer automatski igra vise desno krilo.
Smatram da valja iskoristiti utakmicu da vidimo kako cemo izgledati ofanzivno protiv jedne stvarno jake ekipe. Na WC ce velike reprezentacije ocekivati od malih, da im se prilagodjavaju. To jest, da manje reprezentacije dodju na prvenstvno, igraju defenzivno, plasljivo, prime golove i idu kuci. To veliki ocekuju. Sto veliki ne vole, i sto im remeti koncepciju kao i samopouzdanje: Kada male ekipe pocnu da igraju drsko i hrabro, jer nemaju sta izgubiti. Pa kada kao velika repka primis gol od takve jedne ekipe, a kod kuce svi ocekuju mnogo vise. U takvim momentima i jake reprezentacije padaju na psiholoskom planu, jer se stvari ne odvijaju kako bi "trebale" i kako se ocekivalo. I zato sto imaju mnogo vise za izgubiti nego jedna nova i manja reprezentacija.

Sa Grckom smo igrali dva spica...i razbili smo ih. Ima tu nekoliko faktora, nebih pridavao suvise paznje samo tom faktoru 2. spica. Sto se tice Njemacke, tu je Ibisevic igrao vise desno krilo, nazalost. Protiv Francuske kod kuce je igrao desno krilo. Protiv Portugala je lopta isla u krug, nismo mogli da krenemo naprijed, jer nije bilo moguce da se Dzeko nekako oslobodi defenzivaca koji su mu visili na ledjima. Tek kad je Ibisevic usao, nesto se promijenilo.DonCorleone je napisao/la:Sa Njemackom smo igrali sa dva spica, sa Svedskom smo igrali sa dva spica, protiv Meksika smo igrali sa dva spica. A protiv Francuske smo igrali sa jednim spicem i bolje izgledali nego ikada, barem prvih 45 minuta.
Ovakva nasa postava ce tjerati i Argentince, da paze na svoju defenzivu, a ne da nas potope, dok se mi zatvorimo. Onako kao protiv Francuske smo igrali samo sa jednim spicem, ali isto sa velikim rizikom. 1-2 pametne kontre su nas tu mogle razbiti. Mujdza koji igra u toj formaciji mora da se trosi i da zanemaruje defenzivu, jer automatski igra vise desno krilo.
Smatram da valja iskoristiti utakmicu da vidimo kako cemo izgledati ofanzivno protiv jedne stvarno jake ekipe. Na WC ce velike reprezentacije ocekivati od malih, da im se prilagodjavaju. To jest, da manje reprezentacije dodju na prvenstvno, igraju defenzivno, plasljivo, prime golove i idu kuci. To veliki ocekuju. Sto veliki ne vole, i sto im remeti koncepciju kao i samopouzdanje: Kada male ekipe pocnu da igraju drsko i hrabro, jer nemaju sta izgubiti. Pa kada kao velika repka primis gol od takve jedne ekipe, a kod kuce svi ocekuju mnogo vise. U takvim momentima i jake reprezentacije padaju na psiholoskom planu, jer se stvari ne odvijaju kako bi "trebale" i kako se ocekivalo. I zato sto imaju mnogo vise za izgubiti nego jedna nova i manja reprezentacija.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.
-------------Begović-------------
Mujdža-Bičakčić-Spahić-Kolašinac
Zahirović/Salihović-Medunjanin
Pjanić------------------------Lulić
Ibišević-Džeko
4-4-2 klasična formacija. Sa Zahirovićem zadnjim veznim i kreativcima Pjanićem i Medunjaninom, tu je i trkač Lulić.
Po meni ekipa za SP.
Mujdža-Bičakčić-Spahić-Kolašinac
Zahirović/Salihović-Medunjanin
Pjanić------------------------Lulić
Ibišević-Džeko
4-4-2 klasična formacija. Sa Zahirovićem zadnjim veznim i kreativcima Pjanićem i Medunjaninom, tu je i trkač Lulić.
Po meni ekipa za SP.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Baš je postalo smor ovo s formacijama.
Da rezimiramo - svaka koja ne podrazumijeva Pjanića i Ibiševića ne desnom krilu, Pjanića kao zadnjeg veznog, Medunjanina samog kao zadnjeg veznog, kao i ona s 3 igrača u odbrani, zadovoljava minimalne kriterije.

- DonCorleone
- Kontakt:
Grcka sa branila od prve minute i prepustila nama inicijativu na terenu, to je kod nas i to kod kuce relativno samoubilacki, jos Grci igraju trom nogomet, bilo je jasno kada Miske dirigira na sredini bez smetnje da cemo ih pomest. Grcka nije nikakav parametar za ekipe iz prvog pota kao sto je Argentina, posebno u razmatranju igre sa dva napadaca, dok Njemacka, Svedska i Meksiko jesu.Principatus je napisao/la:Sta je ovo Barcelona htjela da Messi ne igra protiv nas, izgleda su culi da ce Seo nastupiti za nas.![]()
Sa Grckom smo igrali dva spica...i razbili smo ih. .......DonCorleone je napisao/la:Sa Njemackom smo igrali sa dva spica, sa Svedskom smo igrali sa dva spica, protiv Meksika smo igrali sa dva spica. A protiv Francuske smo igrali sa jednim spicem i bolje izgledali nego ikada, barem prvih 45 minuta.
Argentina ima manje vise na svakoj poziciji boljeg igraca i oni ce svoj tempo nametnuti nama, a Ibisevic moze biti vjetar u ledja, a moze biti da ce se odbijati od igrace Argentine, kao sto je to protiv najboljih jako cesto slucaj. Tako da je odredjen rizik njega postaviti, jer ne znas kako ce to ispasti. Eh sada neka Pape odluci, isplatili mu se ici na taj rizik, slabog veznog reda na ustrb drugog napadaca. Po meni je to preveliki rizik za ekipe kao sto je Argentina, ljudi igraju strasno brz nogomet, to treba biti prvo na umu svakome ko pravi formaciju i ima bilo kakve sugestije za prvih II.
Protiv Argentine se ne srlja, nego se igra strpljivo, bitno je da se lopta drzi u svoji nogama, da se napada kroz sredinu, ali i sa krila, a zadnji vezni su na ogromnom iskusenju, jer valja zaustaviti Messija. Njemacka treba nama biti uzor kada se Argentine tice. Smirena igra, bez srljanja ili nadigravanja, i cekanje greske Argentinaca koja ce prije ili posle doci, i onda kazniti rigorozno, tako se igra protiv najvecih. Argentinci kada ne povedu rano ili nemaju recept za gol, srljanju strasno, to se moze iskorititi maksimalno.
Mi mozemo postaviti i 3 napadaca, nemam nista protiv, ali to ne znaci da cemo biti hrabriji ili opasniji, upravo suprotno ce se desiti. Apsolutno podrzavam Ibisevica, jer radi ogroman posao, pogotovo protiv slabijih ekipa to se vidi jos bolje, medjutim protiv TOP ekipa postoji rizik za nas, koji svakako nemamo uopste nikakvog zadnjeg veznog i slabu odbranu igrati sa dva napadaca. Zahirovica vise ne uvrstavam u prvih II, jer nije standardan ni u Bochumu, Rahimic odugo ne igra fudbala, postavlja se znaci daleko veci problem kako rijesiti poziciju zadnjeg veznog.
Moj recept za Argentinu je klasicna 4-2-3-1 formacija, uz strpljivu igru, Zahirovic i Rahimic ne mogu, tako da bi probao Besica na toj poziciji. Medunjanina i Pjanica bi pustio da diriguju sredinom i namecu Argentincima nas tempo igre, a krila (Lulic, Hajrovic) bi prijetila sa strane plus Hajrovic kroz sredinu takodjer i njegove suteve iz daljine. Elem, mislim da bi jaka obrana, dva zadnja vezna i jaka veza opcenito donjela najbolji rezultat, mada kazem moze se probati i sa Ibisevicem, ali postoji veliki rizik da nece proci.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.
Oni igraju ofanzivno=mi se moramo branit jer se 'bojimo' da nas ne potope
mi igramo ofanzivno=boli ih k.?
Pa kako se neće bojat tima koji daje 3 gola po utakmici sa onakvom lošom odbranom.Po mom mišljenju ne trebamo igrat sa 2 špica protiv jačih ekipa,al je izuzetak Argentina zbog nešto slabije odbrane nego drugi.Prijateljska je,prva nakon prolaska na SP,trebamo igrat atraktivnu utakmicu za publiku i za go više.Branit se svejedno ne znamo.
Pa kako se neće bojat tima koji daje 3 gola po utakmici sa onakvom lošom odbranom.Po mom mišljenju ne trebamo igrat sa 2 špica protiv jačih ekipa,al je izuzetak Argentina zbog nešto slabije odbrane nego drugi.Prijateljska je,prva nakon prolaska na SP,trebamo igrat atraktivnu utakmicu za publiku i za go više.Branit se svejedno ne znamo.
Nad tobom sunce najljepše sja
Pa niko nije postavio formaciju sa Pjanićem na krilu. Nominalno on je igrao tu poziciju u zadnje četiri utakmice. Ali više je naginjao ka sredini dok je Ibišević pokrivao njegovu poziciju. Ova moja formacija sa Pjanićem na krilu je čisto estetska jer svi znamo da on igra play-a.Claus je napisao/la:Baš je postalo smor ovo s formacijama.Da rezimiramo - svaka koja ne podrazumijeva Pjanića i Ibiševića ne desnom krilu, Pjanića kao zadnjeg veznog, Medunjanina samog kao zadnjeg veznog, kao i ona s 3 igrača u odbrani, zadovoljava minimalne kriterije.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
- DonCorleone
- Kontakt:
Nije poenta igrati ofanzivno ili defanzivno, nego u kvalitetu igraca. Mogu oni igrati i bez napadaca pa nama zabiti i 3-5 golova. Reprezentacije igraju defanzivno jer im je to kroz nekvalitet nametnuto, a mi moramo razmisliti ko su nam najkvalitetniji igraci i tako probati njih iznenaditi, izvuci maksimum iz nasih II, hoceli to biti sa 2-3 ili 5 napadaca je nebitno.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.
+1pinoglavi je napisao/la:Oni igraju ofanzivno=mi se moramo branit jer se 'bojimo' da nas ne potope
Bas tako, trebamo gajit svoju igru, a ne sad igrat kao bilvaktile za vrijeme vladavine Sliskovica.. kad smo vecinom pobijedjivali sa 1-0
Dakle, igraj klasicno sa 2 spica, 4 u odbrani.. igraj formaciju kao i sa Grckom, pa cemo vidjet prvih pola sata kako cemo drzat..
Nad tobom sunce najljepše sja
ako pređemo iz 4-1-3-2 u 4-2-3-1 ne znači da ćemo odmah početi sa "parkiranjem autobusa" . brate dragi koliko su neki ljudi ovdje plitki , to je za ne povjerovati .
Pitanje je hoce li Kolasinac dobiti dozvolu od FIFA do utakmice, bilo bi dobro da on nastupi barem pola sata ako ne i vise. Misljenja sam da pored njega ce biti jos jedan poziv nekom novom, a da ce Susic ici na Argentinu sa najjacim trenutnim sastavom da vidi koliko mozemo protiv ovih "jakih" ekipa.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
Od novih imena Kolasinac i Hadzic. Pa da vidimo gdje stojimo 

"...i zaista, Sušić je iznenadio. Ne samo Nigerijce, već i cijeli nogometni svijet tako što je u najvažnijoj utakmici u povijesti reprezentacije na travnjak poslao sastav bez lijevog beka..."
Don't raise your voice, improve your argument.
Don't raise your voice, improve your argument.
Da, da, i Bayern, i BvB, i Real M. koji igraju 4 - 2 - 3 - 1 i oni se samo brane.viKK je napisao/la:ako pređemo iz 4-1-3-2 u 4-2-3-1 ne znači da ćemo odmah početi sa "parkiranjem autobusa" . brate dragi koliko su neki ljudi ovdje plitki , to je za ne povjerovati .
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.