Drexler,Wade i Pistol su sigurno bolji od Iversona.alemsa je napisao/la:Da zavrsim s ovom pricom, samo su 4 SG 100% bolja od Iversona:
Jordan
Kobe
West
Gervin
Ostalo sve moze u debatu, lagano.
NBA History
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha
Re: NBA History
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.
ko ovde prica o milleru? skontaj se pa onda komentarisifilip13 je napisao/la:alemsa je napisao/la:Po cemu je bolan kompletniji? Pa nea sanseLenBias je napisao/la:u svako vrijeme i na svakom mjestu druze moj
Ili ti nisi gledo Iversona, ili se sjecas Iversona samo iz Denvera.
iverson je čak bolji i skakač od 18 cm višeg millera
Closed mouths don't get fed on this boulevard.
tuzlak1987 je napisao/la:Ne bih se slozio s tim da je Miller jos jedan od igraca u nizu, takva su dva bila. Jedan je Allen, drugi je Miller. Miller je imao bolje trenutke u karijeri, bolje je iskoristio, vise igrao, imao vise utakmica boljih u PO.
Iverson je nakon NBA finala zaebo sve, i onaj odlazak u Denver i poslije sve, nije fino uoblicio karijeru nikako. A fino je bio poceo, ali je trebao to fino i da zavrsi. A da je veci talenat za kosarku od Millera, jest sigurno ali opet njih dva se tesko mogu porediti. Nisu isti tip nikako igraca..
A spominjao se i Drexler, on vuce na tricu, a Iverson vuce na PG vise. Ja sam Iversona uvijek gledao kao PG. Mislim da je Drexler veci igrac, ne zbog titule vec zbog toga sto je na oba kraja igrao podjednako. Jedan je od rijetkih koji je na utakmicama znao skupiti dobar broj poena, asistencija, skokova i ukradenih lopti
e pa jbg,nije jedan play a drugi centar pa ih je teško porediti,miller je klasični SG,iverson je veći dio karijere igrao SG
Pasha je napisao/la:Wade je bolji igrač odbranbeno od Iversona, tu uopće nema rasprave.
ovaj opet zapeo protiv Iversona.
igrač od 183 je radio stvari sa prodorima kakve taj isti Miller ni sa 201 nije mogao i tu je glavna razlika, ako već govorimo o prodorima.
šta uopće znači ponajbolji šuter? pa i Petrović je bio bolji šuter od Millera, pa šta onda? još malo pa ćemo zbog toga i recimo Hornaceka ili Ehloa svrstavati u velikane. ili recimo braću Paxon. ne, ne smatram ove nabrojane boljim od Millera, nego samo argumentiram o tome "ponajbolji" šuter.
pratim ligu još iz doba dvoboja Magica i Birda, simpetizer sam Rocketsa svo to vrijeme, pa opet ne bih nikad rekao da je Drexler bolji od Iversona, ili recimo T-Mac, a opet obojica su sigurno bolji igrači od Millera.
slažem se
alemsa je napisao/la:@Lenbias
Manjak srece sto se tice titule da. Sto se tice svega ostalog sve su cinjenice, prosjek poena cinjenica, PO cinjenica, all stars cinjenica, mvp cinjenica, scoring titule cinjenica, steals cinjenica, first team, 2nd team cinjenica itd. To nije under achievement nego over achievement za neciju karijeru. I btw orginalna diskusija je da li pripada u top 50 sto je sigurno DA. Sto se tice Guards moze vjerovatno u top 20, sto se tice SG, samo su 4 100% bolji od njeg, o tome se ne moze raspravljati, Jordan, Kobe, West I Gervin.
west je više igrao na pg nego na sg,nije baš klasični sg
KK_Bosna je napisao/la:filip13 je napisao/la:sam jones,lenny wilkens,worthy,earl monroe,billy cunningham,nate archibald,evo,mozda ovih 6?KK_Bosna je napisao/la:ljudi, imate SLUZBENU listu najboljih 50 igraca svih vremena.
u nju ubacite kobea, duncana i jamesa, te mozda kidda i millera (bez ikakve sumnje prva trojica su top 50, suvisno je ista govoriti o tome)
kojih 6 igraca izbaciti ako je i iverson medju top 50?
da li znas ijednog od tih nabrojanih igraca ko su i sta su?
tiny archibald je za 2 cm visi od iversona a bio je mnooooogo bolji igrac
ostale sam izgooglaj pa se vrati i iskomentarisi ih
znam,zato i pišem jer znam,napisao sam možda
KK_Bosna je napisao/la:haj mi samo objasni kako je miller mogao biti u najboljoj petorci lige na poziciji jednog od dva guarda kada mu je konkurencija bila "samo ova": jordan, magic, stockton, thomas, drexler, richmond, k. johnson?filip13 je napisao/la:miller ima tri izbora u treću najbolju petorku lige,nikad u prvoj ni u drugoj,iverson je bio mvp lige,3 puta u prvoj,3 puta u drugoj,1 u trećoj petorci lige,uz daleko bolje prosjeke poena,asista,osv. lopti i čak i bolji prosjek skokova na strani 18 cm nižeg iversona,svaka čast milleru,iverson je imao bolju karijeru
s druge strane, iversonu je konkurencija bila: kidd, mcgrady, kobe, payton, allen?
pa nije mogao jer nije bio dovoljno kvalitetan
zaboravio si na nasha,cartera,marburya,wadea
ko ovde prica o milleru? skontaj se pa onda komentarisi[/quote]filip13 je napisao/la:alemsa je napisao/la:Po cemu je bolan kompletniji? Pa nea sanseLenBias je napisao/la:u svako vrijeme i na svakom mjestu druze moj
Ili ti nisi gledo Iversona, ili se sjecas Iversona samo iz Denvera.
iverson je čak bolji i skakač od 18 cm višeg millera
samo spominjem kvalitetu iversona i slabosti millera,čemu nervoza?
kakva nervoza nego ja kada vidim taj tvoj nacin pisanja na forumu sa milion tvojih postova u nizu u kojima napises jedva koju rijec odmah mi se smuci, jos kad tako citiras jedno a odgovaras i pises nesto svoje o cemu se ne radi u odredjenom citatu e tad stvarno ne znam sta bi ti rekao
Closed mouths don't get fed on this boulevard.
LenBias je napisao/la:kakva nervoza nego ja kada vidim taj tvoj nacin pisanja na forumu sa milion tvojih postova u nizu u kojima napises jedva koju rijec odmah mi se smuci, jos kad tako citiras jedno a odgovaras i pises nesto svoje o cemu se ne radi u odredjenom citatu e tad stvarno ne znam sta bi ti rekao
joj kad bi ja reagovao na svaki post na forumu koji mi smeta,pa milion postova bi do sad imao
- Donnie Darko
- Kontakt:
Ne mogu da vjerujem koliko se degradira jedan Allen Iverson.
Auuu sto se pise
ne moze @aleme A.I ispred Wade-a
cisto zbog lovorika , a nije da je Wade bio Robert Horry u ova dva prstena , imao je itekako dobrih serija i partija
a u onom finalu protiv Dallasa(drugom) bio i bolji od Jamesa
da , jbg
upao je u bolju organizaciju nego Iverson
upao(isposlovao ustvari tbt) Brayant u dobru organizaciju , Duncan odma po dolasku u ligi
to se desi
al je on treba mnogo ranije (kao i K.G ) zapalit iz Phille i pokusati osvojiti prsten
no ocigledno su max ugovori bili ljepsi
Kad bi ih poredio cisto individualno , Iverson je bolji skorer , dok je Wade bolji u svakoj drugoj oblasti maltene
kradljivac fenomenalan da , kad je zivio na liniji dodavanja i ispao 5x za te 3 ukradene
Za mene jest u top 50 , al ne mozes ga stavit ispred Wade
stavimo i Wilta ispred KAJ-a ako gledamo cisto talenat , al nije sam talenat po sebi dovoljan.
ne moze @aleme A.I ispred Wade-a
cisto zbog lovorika , a nije da je Wade bio Robert Horry u ova dva prstena , imao je itekako dobrih serija i partija
a u onom finalu protiv Dallasa(drugom) bio i bolji od Jamesa
da , jbg
upao je u bolju organizaciju nego Iverson
upao(isposlovao ustvari tbt) Brayant u dobru organizaciju , Duncan odma po dolasku u ligi
to se desi
al je on treba mnogo ranije (kao i K.G ) zapalit iz Phille i pokusati osvojiti prsten
no ocigledno su max ugovori bili ljepsi
Kad bi ih poredio cisto individualno , Iverson je bolji skorer , dok je Wade bolji u svakoj drugoj oblasti maltene
kradljivac fenomenalan da , kad je zivio na liniji dodavanja i ispao 5x za te 3 ukradene
stavimo i Wilta ispred KAJ-a ako gledamo cisto talenat , al nije sam talenat po sebi dovoljan.
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.
Kao prvo, igr'o je I Miller protiv iste konkurencije kao I Iverson od 96-e do 2001 recimo (gdje je imao Miller 3 od ukupno 5 all stara) pa nije bio ni u first ni u 2nd team, dok je Iverson bio first team 99-e u trecoj godini karijere, da ne spominjem ostalo suvisno je u ovoj raspravi Miller vs Iverson. Miller je bio klasicni suter, I jeste jedan od najboljih sutera svih vremena, I bio je veci clutch igrac, najvise iz razloga sto je bio bolji suter, jer nece recimo 3 secunde do kraja, Iverson uzeti loptu I driblat do kosa, nea za to vremena. All around igrac Iverson ga uzima lopatom, uspjesi u karijeri, Iverson ga uzima lopatom. Iverson je bio dosta, dosta, dosta kompletniji igrac od Millera, sa bruku vise ofanzivnog arsenala, Miller je jednostavno bio jednodimenzionalan I to je to.KK_Bosna je napisao/la:
haj mi samo objasni kako je miller mogao biti u najboljoj petorci lige na poziciji jednog od dva guarda kada mu je konkurencija bila "samo ova": jordan, magic, stockton, thomas, drexler, richmond, k. johnson?
s druge strane, iversonu je konkurencija bila: kidd, mcgrady, kobe, payton, allen?
Sto se tice Drexlera, ESPN ti je izdao zvanicnu listu (koje se cesto fatas) gdje je Iverson bio 5-i SG svih vremena, a Drexler 6-i, mnogi su se slozili s tom listu, iako se slabo raja slaze s listama ESPN-a. Imati 5 puta u 7 godina, prosjek preko 30 poena po tekmi je bolesno, covjece Boziji, to ne moze bilo koji karinas, kojeg upurno neki pokusavaju da prestave Iversona, to nisu mogli Drexler, Gervin, Kobe, Wade I mnoge jos velike igracine ovog sporta I imati prosjek poena u PO 29.7 odma iz Jordana svih vremena je takodje velika stvar, plus mvp, scoring, allstars itd.. U odbrani nije mogao biti efikasan kao Drexler, ili Wade najvise zbog uzrasta, ali je I odrbanu igrao dobro. Ne tvrdim da je bolji od Drexlera, zavisi kako kome, ali se uveliko moze diskutovati jer ima vise nego dovoljno argumenata.
kad već pričamo o top 50 svih vremena,šta mislite zaslužuju li rodman i garnett izbor u top 50?
Ni blizu.filip13 je napisao/la:kad već pričamo o top 50 svih vremena,šta mislite zaslužuju li rodman i garnett izbor u top 50?
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.
Raul_64 je napisao/la:

I reci ces mi brate da se ovo ne moze porediti? Nego da je Wade za nijansu bolji?
Ne mos mi reci da Iverson nebi uzeo titulu sa Shaqom da je bio mijesto Kobija...
Te zvjezdice i to sve , Wade ima 31 god. jos ce odigrati all starova i slicno 
Kao i to "totals" alo ba
A to bil , SBBKB
vjerovatno bi
al nije
vjerovatno bi Wilt osvojio mjesto Rusella one titule da je bio anamo , al nije jednostavno jbg
i zbog toga mi ne moze biti ispred
Kao i to "totals" alo ba
A to bil , SBBKB
vjerovatno bi
al nije
vjerovatno bi Wilt osvojio mjesto Rusella one titule da je bio anamo , al nije jednostavno jbg
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.
Pa ne gledaj total u regularnoj sezoni I PO, jer je Iverson odigrao 250 tekmi vise, a Wade preko 60 tekmi vise u PO.Raul_64 je napisao/la:Te zvjezdice i to sve , Wade ima 31 god. jos ce odigrati all starova i slicno
Kao i to "totals" alo ba
A to bil , SBBKB
vjerovatno bi
al nije
Gledaj prosjek
All time lista prosjeka poena po tekmi:

Iverson 6-i....
o Garnettu bi možda i razmislili, ali Rodman ne bi imao šanse.
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', nikakvi crnjaci i ružne stvari,
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', ni umišljene ćurke, ni zli komentari!
Vraćamo ti staru slavu, ne damo te zaboravu!
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', ni umišljene ćurke, ni zli komentari!
Vraćamo ti staru slavu, ne damo te zaboravu!
Pasha je napisao/la:o Garnettu bi možda i razmislili, ali Rodman ne bi imao šanse.
nowitzki,nash?
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.