NBA History

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

alemsa
Kontakt:

Re: NBA History

Post Postao/la alemsa » 19 okt 2013, 13:12

work je napisao/la:Uz dužno poštovanje, ali izjava da je Iverson veći i bolji igrač od Reggie Millera(još uvijek se nadam da ne pričate o njemu) je jedna od najvećih gluposti koje sam čuo vezanih za košarku općenito, a, vjerujte, naslušao sam se gluposti ne bi vjerovali.

Ovakvo nešto može izjaviti neko ko se susreo sa košarkom možda u zadnjih deset godina i vjerovatno lopte nije uzeo u ruke nikad u životu.
Pa neas onda ti uz duzno postovanje veze o kosarci, Miller je bio veoma jak suter, i to je to, i jeste jedan od najboljih sutera svih vremena, ali tu se prica zavrsava, u odbrani je bio nista.
Iverson je mog'o dati kos kad je htio, imao je sav moguci ofanzivni arsenal, jedan od najboljih scorera koji je ikad igrao u ovoj ligi. Jedini razlog sto nea prsten je sto mu u Philly nisu nikad mogli dovesti superstara, a osto je 10 godina. Odveo je karinase obicne u finale (osim Mutomba, ali Mutombo je daleko od superstara), sam, dok su Kobe, Wade i ostali trazili tradeove iz ekipa.

Da zavrsim s ovom pricom, samo su 4 SG 100% bolja od Iversona:
Jordan
Kobe
West
Gervin

Ostalo sve moze u debatu, lagano.
Zadnja izmjena: alemsa, dana/u 19 okt 2013, 13:26, ukupno mijenjano 2 puta.

filip13

Post Postao/la filip13 » 19 okt 2013, 13:25

Raul_64 je napisao/la:Cek sad , sto je lista od 50 najvecih igraca napravljena 1996 , znaci da niko ne moze u nju dodatno uci ? koji vrag
LenBias je napisao/la:@alemsa ima li wade mjesta?
Naravno da ima.
Top 30 vjerovatno.

Ona njegova izvedba iz 2006 kada je ponajboljom playoff serijom ikad uz finale odveo Miami kao underdog do prstena je sama po sebi za top 50 , a doda na to i ove dvije titule(za sada)
+ all star izbori i ostali vragovi

slazem se sa @pashom da bi kad bi se sad biralo 50 najboljih ikad tu morali biti bryant,duncan i james od mlađih igrača,vjerovatno i garnett,mozda i novitzki,nash,kidd

ako wade ima mjesta u top 50 ima i iverson

filip13

Post Postao/la filip13 » 19 okt 2013, 13:31

work je napisao/la:Uz dužno poštovanje, ali izjava da je Iverson veći i bolji igrač od Reggie Millera(još uvijek se nadam da ne pričate o njemu) je jedna od najvećih gluposti koje sam čuo vezanih za košarku općenito, a, vjerujte, naslušao sam se gluposti ne bi vjerovali.

Ovakvo nešto može izjaviti neko ko se susreo sa košarkom možda u zadnjih deset godina i vjerovatno lopte nije uzeo u ruke nikad u životu.

miller ima tri izbora u treću najbolju petorku lige,nikad u prvoj ni u drugoj,iverson je bio mvp lige,3 puta u prvoj,3 puta u drugoj,1 u trećoj petorci lige,uz daleko bolje prosjeke poena,asista,osv. lopti i čak i bolji prosjek skokova na strani 18 cm nižeg iversona,svaka čast milleru,iverson je imao bolju karijeru

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 19 okt 2013, 13:31

filip13 je napisao/la:

slazem se sa @pashom da bi kad bi se sad biralo 50 najboljih ikad tu morali biti bryant,duncan i james od mlađih igrača,vjerovatno i garnett,mozda i novitzki,nash,kidd

Upravo, ako i Drexler ima mijesta, ima i Iverson

filip13

Post Postao/la filip13 » 19 okt 2013, 13:33

alemsa je napisao/la:

Pa neas onda ti uz duzno postovanje veze o kosarci, Miller je bio veoma jak suter, i to je to, i jeste jedan od najboljih sutera svih vremena, ali tu se prica zavrsava, u odbrani je bio nista.
Iverson je mog'o dati kos kad je htio, imao je sav moguci ofanzivni arsenal, jedan od najboljih scorera koji je ikad igrao u ovoj ligi. Jedini razlog sto nea prsten je sto mu u Philly nisu nikad mogli dovesti superstara, a osto je 10 godina. Odveo je karinase obicne u finale (osim Mutomba, ali Mutombo je daleko od superstara), sam, dok su Kobe, Wade i ostali trazili tradeove iz ekipa.

Jordan
Kobe
West
Gervin

mislim da je i drexler za nijansu bolji od iversona

filip13

Post Postao/la filip13 » 19 okt 2013, 13:35

alemsa je napisao/la:
filip13 je napisao/la:

Upravo, ako i Drexler ima mijesta, ima i Iverson

otprilike tako

work
Kontakt:

Post Postao/la work » 19 okt 2013, 13:36

alemsa je napisao/la: Pa neas onda ti uz duzno postovanje veze o kosarci, Miller je bio veoma jak suter, i to je to, i jeste jedan od najboljih sutera svih vremena, ali tu se prica zavrsava, u odbrani je bio nista.
Iverson je mog'o dati kos kad je htio, imao je sav moguci ofanzivni arsenal, jedan od najboljih scorera koji je ikad igrao u ovoj ligi. Jedini razlog sto nea prsten je sto mu u Philly nisu nikad mogli dovesti superstara, a osto je 10 godina. Odveo je karinase obicne u finale (osim Mutomba, ali je Mutombo nije bio superstar), sam, dok su Kobe, Wade i ostali trazili tradeove iz ekipa.

Jordan
Kobe
West
Gervin

Samo suter? :lol: Ne postizes one brojke i one uspijehe ako si samo suter. Ne ideš na liniju za slobodna 6-7 puta po utakmici. Još se zaboravlja u kakvoj eri je Miller imao svoj peak. Kao bilo lahko igrati protiv Jordana, Drexlera, onakvih Knicksa itd itd. Iverson je odveo onakvu ekipu u finale među k******** konkurencijom. Ne zna se koja je gora ekipa bla na istoku u to vrijeme. Što je najvažnije, Miller je bilo najbolji kada je najviše trebalo, nije igrao za sebe, nego za ekipu, nije se ispucavao sa po 25 pokušaja po utakmici kao neki najbolji skoreri svih vremena. Znate li vi šta su 25 pokusaja po utakmici? Z***** ja tom igracu koji iz toga+slobodna ima 25 poena.

Iverson bi bio MVP u 90-tim sa Jordanom, Sir Charlson, Hakeemom, Maloneom pa i Stocktonom hahhhahaha
NBA fantasy king for 2014/15 (ss.ba, sa-x)

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 19 okt 2013, 13:40

filip13 je napisao/la:

Po cemu, sto ima titulu jel?
Pa nea i Gervin titule pa je bolji od Drexlera sigrno.

Za nijansu nikako nije bolji sigurno, cak sta vise, Iverson ga uzima u prosjeku poena regularne sezone, prosjek poena PO, All stara, NBA first teama, NBA 2nd teama, MVP, steals itd.

**** te raja nikad stvarno nije davala kredit Iversonu, ne znam mozda sto je mal ili nesto, ali lik je u Philly 10 godina bio apsolutna zvijer, pa imati 26.7 poena prosjek kroz karijeru je bolesno ljudi dragi. To nea ni Wade, ni Drexler, ni Miller, ni Kobe, ni James ni hiljade igraca koji su igrali u ovoj ligi. A posebno biti drugi na all time listi po prosjeku poena u PO, odma iza Jordana.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 19 okt 2013, 13:45

work je napisao/la:

Samo suter? :lol: Ne postizes one brojke i one uspijehe ako si samo suter. Ne ideš na liniju za slobodna 6-7 puta po utakmici. Još se zaboravlja u kakvoj eri je Miller imao svoj peak. Kao bilo lahko igrati protiv Jordana, Drexlera, onakvih Knicksa itd itd. Iverson je odveo onakvu ekipu u finale među k******** konkurencijom. Ne zna se koja je gora ekipa bla na istoku u to vrijeme. Što je najvažnije, Miller je bilo najbolji kada je najviše trebalo, nije igrao za sebe, nego za ekipu, nije se ispucavao sa po 25 pokušaja po utakmici kao neki najbolji skoreri svih vremena. Znate li vi šta su 25 pokusaja po utakmici? Z***** ja tom igracu koji iz toga+slobodna ima 25 poena.

Iverson bi bio MVP u 90-tim sa Jordanom, Sir Charlson, Hakeemom, Maloneom pa i Stocktonom hahhhahaha
Daj ba work neas spojma o cemu pricas
Igro je Iverson 96-e, u rookie sezoni, ROOKIE SEZONA, imao je prosjek poena 23.7 poena, Miller je samo jednom imao preko 23 poena prosjek u KARIJERI.

filip13

Post Postao/la filip13 » 19 okt 2013, 13:46

alemsa je napisao/la:
filip13 je napisao/la:

Po cemu, sto ima titulu jel?
Pa nea i Gervin titule pa je bolji od Drexlera sigrno.

Za nijansu nikako nije bolji sigurno, cak sta vise, Iverson ga uzima u prosjeku poena regularne sezone, prosjek poena PO, All stara, NBA first teama, NBA 2nd teama, MVP, steals itd.

**** te raja nikad stvarno nije davala kredit Iversonu, ne znam mozda sto je mal ili nesto, ali lik je u Philly 10 godina bio apsolutna zvijer, pa imati 26.7 poena prosjek kroz karijeru je bolesno ljudi dragi. To nea ni Wade, ni Drexler, ni Miller, ni Kobe, ni James ni hiljade igraca koji su igrali u ovoj ligi. A posebno biti drugi na all time listi po prosjeku poena u PO, odma iza Jordana.

sve ok,ali nije sve u prosjeku poena,prvim i drugim petorkama,mislim to je bitna stavka,ali ima nešto i u vremenu kad je ko igrao,u vrijeme drexlerovih najboljih godina konkurencija mu je bila daleko jača nego iversonu

Pasha
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Pasha » 19 okt 2013, 13:50

svašta doživih, al' da me neko nazove košarkaškom neznalicom...

o ukusima se ne raspravlja. možeš ga prihvatiti ili ne, ali nemaš pravo da druge vrijeđaš. jasno mi je, fan si Millera, a ja opet nisam ni Millera ni Iversona. realno govoreći, od ovih "malih" po mom mišljenju samo je Tinny bolji od Ivrseona. a da ne govorim o srcu koje je Iverson imao. Millera lično ne bih svrsrao ni među 20 šutera svih vremena. ovdje spomenuti Drexler je bolji od Millera, ali nije od Iversona.

ovo što iznosimo su manje-više lična mišljenja, ali opet i po večini analitičara Miller je ipak bio samo prosjek. linearan igrač koji nije donosio ništa novo u ligu...
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', nikakvi crnjaci i ružne stvari,
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', ni umišljene ćurke, ni zli komentari!

Vraćamo ti staru slavu, ne damo te zaboravu!

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 19 okt 2013, 13:52

wade > iverson

to se moze nekome svidjeti ili ne ali je cista realnost, govorim u razmatranju za te neke velikane, ne dvojim da je iverson imao veci talenat ali kao igrac daleko kompletniji i bolji je wade
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 19 okt 2013, 13:53

Pasha je napisao/la:svašta doživih, al' da me neko nazove košarkaškom neznalicom...

o ukusima se ne raspravlja. možeš ga prihvatiti ili ne, ali nemaš pravo da druge vrijeđaš. jasno mi je, fan si Millera, a ja opet nisam ni Millera ni Iversona. realno govoreći, od ovih "malih" po mom mišljenju samo je Tinny bolji od Ivrseona. a da ne govorim o srcu koje je Iverson imao. Millera lično ne bih svrsrao ni među 20 šutera svih vremena. ovdje spomenuti Drexler je bolji od Millera, ali nije od Iversona.

sve su manje-više lična mipljenja, ali opet po večini analitičara Miller je ipak bio samo prosjek. linearan igrač koji nije donosio ništa novo u ligu...
svaka ti cast

Ovaj work spominje Miller bio timski igrac, lik djelio 3 asistencije za razliku od Iversonovim 6 kroz karijeru

Ma ova prica nea smisla, Iverson je apsolutna zvijer, i njegovi brojevi su bolesni, cisto bolesni.

@Lenbias
Nikad, a mozda ni tad, i tad opet nikad
I daj eIverson imao superstare poput Shaqa, pa Jamesa i Bosha uzeo bi koliko bi htio titula
Zadnja izmjena: alemsa, dana/u 19 okt 2013, 13:55, ukupno mijenjano 1 put.

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 19 okt 2013, 13:55

u svako vrijeme i na svakom mjestu druze moj

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 19 okt 2013, 13:56

LenBias je napisao/la:u svako vrijeme i na svakom mjestu druze moj
Po cemu je bolan kompletniji? Pa nea sanse
Ili ti nisi gledo Iversona, ili se sjecas Iversona samo iz Denvera.

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 19 okt 2013, 13:57

u igri na svakoj strani parketa, za pocetak

work
Kontakt:

Post Postao/la work » 19 okt 2013, 13:58

alemsa je napisao/la: Daj ba work neas spojma o cemu pricas
Igro je Iverson 96-e, u rookie sezoni, ROOKIE SEZONA, imao je prosjek poena 23.7 poena, Miller je samo jednom imao preko 23 poena prosjek u KARIJERI.
Jest, napiši i da je uz 20 pokušaja iz igre i 40% šuta, uz 30% za tri.

Miller je školovan košarkaš, skroman, tih(ne u smislu priče) i efikasan, dok je Iverson sa druge strane overrated. Odgovorno tvrdim da bi svaki iole iznadprosječni igrač u ligu uz 20 pokušaja po utakmici imao oko 20 poena po utakmici, pogotovo ako igra u slabije ekipe.

Ne znam što upće ulazim u rasprave, mnogi su ovdje, sjećam se osporavali jednog Stocktona pa i Jamesa u novije vrijeme. To je jednostavno strašno za pročitati, ne cijeniti ovakve igrače, eleganciju i čisti košarkaški IQ je sramotno. Neki se nazivaju i uvrijeđenim kada im se napiše da su rekli glupost. Ponavljam, ako neko kaže neku glupost, treba mu skrenuti pažnju na to, a proglašavaati jednog sebičnog igrača, koji je većinom gledao samo svoje brojke jednim od najboljih svih vremena je smiješno.
NBA fantasy king for 2014/15 (ss.ba, sa-x)

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 19 okt 2013, 14:03

LenBias je napisao/la:u igri na svakoj strani parketa, za pocetak
osim titula Iverson ga uzima u svemu skoro.
work je napisao/la:
Jest, napiši i da je uz 20 pokušaja iz igre i 40% šuta, uz 30% za tri.

Miller je školovan košarkaš, skroman, tih(ne u smislu priče) i efikasan, dok je Iverson sa druge strane overrated. Odgovorno tvrdim da bi svaki iole iznadprosječni igrač u ligu uz 20 pokušaja po utakmici imao oko 20 poena po utakmici, pogotovo ako igra u slabije ekipe.
Iverson overrated? Pa daj molim te brate, cuj overrated, 4 puta scoring champion i MVP ne moze biti overrated. TO JE PRoSTO NE MOGUCE, u najmanju ruku smijesno.

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 19 okt 2013, 14:06

ako je iverson odbrambeno bio bolji nego wade tj ako ti stvarno mislis da je to istina iste sekunde se povlacim iz ove rasprave jer predaleko si otisao i mislim da nema potrebe da dalje pricamo, realno iverson ga moze uzeti samo za jednu stvar, onako bukvalno uzeti, nista vise u ovom slucaju ne moze

Pasha
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Pasha » 19 okt 2013, 14:11

naravno da sam uvrijeđen kad napišeš da sam napisao glupost.

je li tebi uopće jasno šta znači lično mišljenje?

a napisao sam ti. Miller je upravo bio prosjećan igrač. čovjek baš ništa, ali ništa novo nije donio u ligu. bio je viši od 2 metra. trebao je da "jede" konkurenciju, pa opet nije. čak ni sa tim da je Miller bio više timski igrač od Iversona se ne bih složio. jeste Iverson bio više sebičan, ali je isto tako i doprinosio Pilly više, nego što je Miller doprinosio Indiani. igrača kao Miller svako desetljeće ima bar trojicu, a ovakvih kao Iverson samo dvojica u skoro 70 godina lige...
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', nikakvi crnjaci i ružne stvari,
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', ni umišljene ćurke, ni zli komentari!

Vraćamo ti staru slavu, ne damo te zaboravu!

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.