18.11.2013. BiH - Argentina

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

DonCorleone
Kontakt:

Re: 18.11.2013. BiH - Argentina

Post Postao/la DonCorleone » 19 okt 2013, 02:23

Korinov je napisao/la:
Mozambik je napisao/la:
Bellucci je napisao/la:ljudi kolosinca na lijevog beka..kakav DMF tu traziti neko drugo rjesenje.salihovic nije siguran na beku nikako jednostavno lik ne igra tu poziciju nikako u klubu..svaki bolje(brze) krilo ce mu stvarati dosta problema. a ni centarsut ga ne sluzi vise ko nekad..ako nista moze i on na DMF
Rahimic proleter, ucestvovao u oktobarskoj revoluciji
Oplakah,.. :lol: :lol: :lol: :mrgreen:
Ludilo :lol: .
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

AlenHalilovic
Kontakt:

Post Postao/la AlenHalilovic » 19 okt 2013, 02:45

------------------Dzeko-------Ibisevic----------------------
-------------------------Hajrovic---------------------------------
-------------Lulic----------------------Pjanic------------------------
--------------------------Spahic--------------------------------
----Kolasinac----Zukanovic-----Bicakcic------Mujdza-------
--------------------------Begovic------------------------------

Meni bi ovo bilo Idealno za probati.

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 19 okt 2013, 02:59

DonCorleone je napisao/la:Po forumasima koji guraju Hajrovica, i Papetu koji vidi Kolasinca na poziciji ljevog beka, to bi izgledalo ovako:

-------------------------Dzeko-----------------------------
----------Lulic------------------------Hajrovic------------
-------------------------Pjanic------------------------------
----------Medunjanin----------- Besic---------------------
----Kolasinac----Spahic-----Bicakcic------Mujdza-------
------------------------Begovic------------------------------

Po ovom ispadaju tri trenutna reprezentativca iz prvih 11 a to su Misimovic (realno nije gubitak), Salihovic (gubitak koliko toliko), Ibisevic (veliki gubitak), naspram tri nova igraca (Kolasinac ogroman dobitak), Besic (veliki dobitak), Hajrovic (veliki dobitak).
to je to.... dje da potpisem :D :D :D

emir18
Kontakt:

Post Postao/la emir18 » 19 okt 2013, 03:06

Mozambik je napisao/la:
DonCorleone je napisao/la:Po forumasima koji guraju Hajrovica, i Papetu koji vidi Kolasinca na poziciji ljevog beka, to bi izgledalo ovako:

-------------------------Dzeko-----------------------------
----------Lulic------------------------Hajrovic------------
-------------------------Pjanic------------------------------
----------Medunjanin----------- Besic---------------------
----Kolasinac----Spahic-----Bicakcic------Mujdza-------
------------------------Begovic------------------------------

Po ovom ispadaju tri trenutna reprezentativca iz prvih 11 a to su Misimovic (realno nije gubitak), Salihovic (gubitak koliko toliko), Ibisevic (veliki gubitak), naspram tri nova igraca (Kolasinac ogroman dobitak), Besic (veliki dobitak), Hajrovic (veliki dobitak).
to je to.... dje da potpisem :D :D :D
Nakon onog gola Ibisevica ne bih ostavio na klupi nema para pa gdje puklo da puklo.
1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 19 okt 2013, 04:36

AlenHalilovic je napisao/la:------------------Dzeko-------Ibisevic----------------------
-------------------------Hajrovic---------------------------------
-------------Lulic----------------------Pjanic------------------------
--------------------------Spahic--------------------------------
----Kolasinac----Zukanovic-----Bicakcic------Mujdza-------
--------------------------Begovic------------------------------

Meni bi ovo bilo Idealno za probati.
Jest al kad budemo igrali protiv Viteza prijateljsku a protiv Messija,Di Marie,Aguera,Higuaina,Lavezzija,Teveza itd itd nikako :lol:
S ovom formacijom bi brat bratu primili 5 komada jer je preofanzivno za svjetske ekipe, ako si gledao onu emisiju na FTV, cuo si da je Pape rekao da mi ne mozemo igrati sa 2 CF protiv WC ekipa na prvenstvu, ovo moze protiv osrednjih jedino.
Zukanovic-->Messi :?
27.10.2020

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 19 okt 2013, 10:31

Pogledajte malo ove formacije:

slika

Tip 1... Ovakva postavka bi se trebala koristiti protiv WC ekipa. Tim je veoma snažan po krilima, kreacije sigurno neće nedostajati, jedina "mana" (iako je ja ne bih tako nazvao) je što je Džeko usamljen u napadu. Međutim tu je Vedad da uđe oko 70-75 minute po potrebi i zauzme mjesto kao klasični špic, što on i jeste. Mislim da bi ovako mogli parirati gotovo svakoj svjetskoj ekipi. Dobro, izuzmemo li Španiju i Njemačku recimo, možda i Brazil.

slika

Tip 2/3... Mnogo ofanzivnije orijentirana reprezentacija, s dva igrača u vrhu napada. U zamjenu za Ibiševića, teren napušta Salihović/Medunjanin, u zavisnosti da li igramo protiv reprezentacije približno kvalitetne kao mi (onda ostaje Salihović, Medunjanin ne zbog Slovačke) ili protiv ekipe slabije od nas (takvih će biti par na Mundijalu, protiv njih bi mogli i s Medunjaninom u znatno ofanzivnoj varijanti).

I opet ćemo imati jak prvi tim, ali i još jaču klupu. U prvom slučaju, klupu će sačinjavati igrači kao što su Zukanović, Zahirović, Misimović, Ibišević, Vršajević, Stevanović, Vranješ..., dok u drugom slučaju izuzimamo Ibiševića s klupe, a dodajemo Seju ili Medu. Ne znam kakva je situacija s Hadžićem, da li bi ga mogli gledati u našem dresu uskoro; bilo kako bilo, dovoljno smo snažni da ne budemo samo putnici, nego da tražimo svoje mjesto u osmini finala ili četvrtfinalu (možda čak i dalje).

Uglavnom, ne treba nametati imperativ rezultata momcima, kao ni Safetu. Pape će odlučiti kako je najbolje, mislim da je poprilično sazrio da shvati kako su one gore varijante najbolje moguće za nas, te da se kao takvi možemo nositi s najboljima. 8-)

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 19 okt 2013, 10:56

Ja 100 godina zagovaram Salihovića u veznom redu - trkački može odgovoriti, može pokriti dovoljno prostora, a opet zna (mada to u ovim kvalifikacijama nije pokazao) dati pas i iznijeti loptu. Upariti ga sa nekim defanzivcem (recimo Zahirovićem ili Bešićem) i već imamo solidan (ako poredimo sa boljim reprezentacijama) temelj u veznom redu. Obojica mogu pomagati bokovima koji su svakako ofanzivni (Kolašinac + Mujdža), a Mujdža u ovom slučaju i ne bi toliko visio k'o protiv Slovačke kad je u svakom napadu bio protiv Weisa i beka. :mrgreen:

Nadograditi ih sa dvojcem koji može (prvenstveno trkački) odgovoriti na zadatke i koji mogu napraviti višak na terenu, te riješiti utakmicu jednim potezom - u ovom slučaju bih se odlučio za Lulića i Pjanića. Eh, "problem" je što bi opet Pjanić "glumio" Ramseya i ordinirao po desnoj strani, al' imao bi slobodu da ulazi u sredinu, vraćao bi se po loptu i razigravao napadački dvojac (Ibišević - Džeko).

Pape možda ne misli ovako; posebno ne pred meč sa Argentinom. Zašto? Pa čvrsto vjerujem da će i on dati šansu onima koji su iznijeli teret kvalifikacija (prvenstveno se to odnosi na Misimovića i Medunjanina). Ipak se igra protiv jedne od najboljih reprezentacija svijeta i rano ( :?: ) je da se sad uigrava repka za Mundijal. To će se raditi od onog trenutka kada budu izvučene grupe i kad budemo tražili sparing partnere oblikovane po našim protivnicima u grupi. :D

Sve u svemu, dolazak Kolašinca nas pojačava na dvije pozicije - samim tim je i klupa jača. :D A, ako ćemo biti potpuno iskreni, mi u ovom trenutku nemamo ni "k" od klupe. Najviše na dvije pozicije to izgleda kako-tako dobro, ali na ostalim je to katastrofalno. A, ako želiš igrati protiv najboljih, onda moraš imati jaku klupu. Ne samo 11 igrača, već barem 15-16 koji u svakom trenutku mogu ući i napraviti preokret.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 19 okt 2013, 11:56

Protiv Argentine primarni zadatak treba da bude da se Aguero ozlijedi na neki duzi period, 3-4 mjeseca. Da mu misic pukne ali da ima vremena da udje u formu do SP :mrgreen:

Moja formacija:

-------Begovic-----------
Mujdza------Bicakcic------Spahic------Kolasinac
-------------------Pjanic----------------------------
--------Hajrovic------Misimovic---------Lulic
--------------Dzeko-------Ibisevic----------------

Da vidimo ko ce da s smije otvoriti :mrgreen:
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

BenjooJutub
Kontakt:

Post Postao/la BenjooJutub » 19 okt 2013, 12:04

Ljudi dragi, ja Misimovića ne bi stavio na klupu pa da ima 100kg. Jer on što ima u glavi, slabo koji igrač kod nas ima. Biće on 100% spreman do Brazila, skinut će koju kilicu, takav je jači i od Pjanića :)

kokakolas
Kontakt:

Post Postao/la kokakolas » 19 okt 2013, 13:01

Bože me sačuvaj... Momak sinoč sam izrešeta Napoli i opet nekima od vas nikako da dodje iz guzice u glavu.

http://www.legaseriea.it/" onclick="window.open(this.href);return false; - Ponos
"...i zaista, Sušić je iznenadio. Ne samo Nigerijce, već i cijeli nogometni svijet tako što je u najvažnijoj utakmici u povijesti reprezentacije na travnjak poslao sastav bez lijevog beka..."

Don't raise your voice, improve your argument.

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 19 okt 2013, 13:14

BenjooJutub je napisao/la:Ljudi dragi, ja Misimovića ne bi stavio na klupu pa da ima 100kg. Jer on što ima u glavi, slabo koji igrač kod nas ima. Biće on 100% spreman do Brazila, skinut će koju kilicu, takav je jači i od Pjanića :)
jasta je :roll: u ovom trenutko je miralem mnogo bolji, korisniji igrac od misimovica.

kokakolas
Kontakt:

Post Postao/la kokakolas » 19 okt 2013, 13:16

Džeko - Ibišević
Lulić - Pjanić - Hajrović

Ne znaš sa koje strane ti prijeti veća opasnost...
"...i zaista, Sušić je iznenadio. Ne samo Nigerijce, već i cijeli nogometni svijet tako što je u najvažnijoj utakmici u povijesti reprezentacije na travnjak poslao sastav bez lijevog beka..."

Don't raise your voice, improve your argument.

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 19 okt 2013, 13:18

kokakolas je napisao/la:Bože me sačuvaj... Momak sinoč sam izrešeta Napoli i opet nekima od vas nikako da dodje iz guzice u glavu.
Vidiš kakav je kapacitet kod nekih ljudi. Pročitaš par postova i sve ti bude jasno.
Monolog je napisao/la:Ja 100 godina zagovaram Salihovića u veznom redu - trkački može odgovoriti, može pokriti dovoljno prostora, a opet zna (mada to u ovim kvalifikacijama nije pokazao) dati pas i iznijeti loptu. Upariti ga sa nekim defanzivcem (recimo Zahirovićem ili Bešićem) i već imamo solidan (ako poredimo sa boljim reprezentacijama) temelj u veznom redu. Obojica mogu pomagati bokovima koji su svakako ofanzivni (Kolašinac + Mujdža), a Mujdža u ovom slučaju i ne bi toliko visio k'o protiv Slovačke kad je u svakom napadu bio protiv Weisa i beka.
To je postalo i više nego očigledno. Sejo više niti ima brzinu za beka, niti centaršut. Da ne pričam o drugim stvarima. On je sada klasični DMF, box-to-box igrač, s tim da kada popravi formu može pružiti zadovoljavajuću partiju kao CM. Međutim, zbog naše reprezentacije i rasporeda igrača, najbolje bi bilo da ga Sušić upari s nekim kao zadnjeg veznog. Ja sam siguran da on može i sam odigrati na toj poziciji kada igramo protiv objektivno slabijih reprezentacija, stoga su moje formacije ispale onakve.
Monolog je napisao/la:Nadograditi ih sa dvojcem koji može (prvenstveno trkački) odgovoriti na zadatke i koji mogu napraviti višak na terenu, te riješiti utakmicu jednim potezom - u ovom slučaju bih se odlučio za Lulića i Pjanića. Eh, "problem" je što bi opet Pjanić "glumio" Ramseya i ordinirao po desnoj strani, al' imao bi slobodu da ulazi u sredinu, vraćao bi se po loptu i razigravao napadački dvojac (Ibišević - Džeko).
Ne bi, ukoliko bi dobio priliku da sam gradi igru reprezentacije po prvi put, i da ne igra u nečijoj sjeni. Na desnoj strani bi bio Hajrović, koji je navikao igrati na toj poziciji. Čemu izmišljati toplu vodu?
Monolog je napisao/la:Pape možda ne misli ovako; posebno ne pred meč sa Argentinom. Zašto? Pa čvrsto vjerujem da će i on dati šansu onima koji su iznijeli teret kvalifikacija (prvenstveno se to odnosi na Misimovića i Medunjanina). Ipak se igra protiv jedne od najboljih reprezentacija svijeta i rano ( ) je da se sad uigrava repka za Mundijal. To će se raditi od onog trenutka kada budu izvučene grupe i kad budemo tražili sparing partnere oblikovane po našim protivnicima u grupi.
To je sasvim normalno, ne treba ga požurivati. Selektor najbolje zna šta i kako, mi smo tu da piskaramo po forumu. :mrgreen: Miske će dobiti šansu, u to sam uvjeren, a i Medunjanin (s tim da ostavljam prostor da mu Pape da "pomoć"). Osvrnuo bih se malo i na Medunjanina... Mene je iznenadio kako je dobro odigrao na poziciji koja je namijenjena za obavljanje "prljavog posla" i predodređena za drvosječe, a ne za prefinjenog veznjaka, tehnički potkovanog. Pokazao je da ima superioran šut, da ima brzinu i snagu za iznijeti loptu na protivničku polovinu. On je naš Yaya Toure. :mrgreen: Klasična šestica, holding midfielder koji sasvim pristojno obavlja teške zadatke. Od mene će uvijek imati veliki plus, bez obzira šta neko drugi mislio.
Monolog je napisao/la:Sve u svemu, dolazak Kolašinca nas pojačava na dvije pozicije - samim tim je i klupa jača. A, ako ćemo biti potpuno iskreni, mi u ovom trenutku nemamo ni "k" od klupe. Najviše na dvije pozicije to izgleda kako-tako dobro, ali na ostalim je to katastrofalno. A, ako želiš igrati protiv najboljih, onda moraš imati jaku klupu. Ne samo 11 igrača, već barem 15-16 koji u svakom trenutku mogu ući i napraviti preokret.
Tako je. Kolašinac, ako bude nastavio igrati u dobroj formi (kao i Izet Hajrović), može biti od krucijalnog značaja. Vjerujem da će igrati lijevog beka, kojeg od Papca praktično nemamo (nemojte samo govoriti da Sejo i Lula mogu igrati tu poziciju :roll: ). Također, može pomoći Bičakčiću i Spahi na štoperskoj poziciji. Ima sve predispozicije da bude budući lider odbrane, zajedno s Erminom.

Kada govorimo i klupi, ne bi se baš složio da nemamo ni "k" od klupe. Bi bi mogli dobiti sasvim solidnu i raznoliku klupu. Dovoljno je pogledati igrače koju sam naveo. Naravno da ta naša klupa ne bi bila tako jaka i da ne bi imali toliko jake backupove kao najjači, ali to niko i ne traži. Dovoljno je da na svakoj bitnijoj poziciji imamo po jednog igrača koji bi mogao uskočiti i obaviti zadatke koje selektor traži od njega. Desni bek ima tri igrača, štopera po prvi put imamo, desno imamo Stevanovića i Hajrovića, lijevo dolazi Kolašinac... Da ne nabrajam dalje, mi polako stvaramo tim od 22 kvalitetna igrača, a to nije kratkotrajan i bezbolan proces. To će potrajati, ali će nam se isplatiti. Za sada smo na dobrom putu.

AeGon099
Kontakt:

Post Postao/la AeGon099 » 19 okt 2013, 13:34

hoće li seo 100% biti u konkurenciji za argentinu ?
Odlazi Safete.

Konzerva
Kontakt:

Post Postao/la Konzerva » 19 okt 2013, 13:37

DFB dao zeleno svjetlo za Kolašinca
Zmajevima u narednih mjesec dana stiže veliko pojačanje

slika

Piše: V. K.
Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine u narednih mjesec dana bi mogla dobiti strašno pojačanje.

Naime, fudbaler Schalkea Sead Kolašinac, koji je nedavno izvadio bh. pasoš, dobio je zeleno svijetlo iz Fudbalskog saveza Njemačke.

DFB je na adresu Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine poslao potvrdu u kojoj stoji kako Kolašinac nije nastupao za A reprezentaciju Njemačke.

To je bio posljednji dokument koji je bio potreban da se u FIFA preda zahtjev za promjenu sportskog državljanstva, što su u administraciji N/FSBiH i napravili.

Sada se čeka potvrda iz Svjetske fudbalske federacija, koja bi po svemu sudeći trebala doći u narednih 15 dana, što bi značilo da bi Kolašinac mogao debitovati za BiH već 18. novembra protiv Argentine.
"Ali, kad dođeš u Zenicu, ne da ti se ne igra, više ti se ni ne živi" : ivica osim za jutarnje novine

slana_krv
Kontakt:

Post Postao/la slana_krv » 19 okt 2013, 14:00

Ovo su dva dokaza da Misimovic i Pjanic mogu i moraju igrati skupa. Dvije nase najbolje utakmice
" onclick="window.open(this.href);return false;
" onclick="window.open(this.href);return false;

h1a2s3o
Kontakt:

Post Postao/la h1a2s3o » 19 okt 2013, 14:13

jasmin10 je napisao/la:-------------begovic--------------
--mujdza--bicakcic-spahic--kolasinac--
-----------pjanic---salihovic(zahirovic)-------
--hajrovic------------------lulic-----
----------ibisevic-----dzeko------
Ja sanjam ovu formaciju, i volio bih da sa njom počne tekmu protiv Argentine. Mada mislim da nece, al moze u jednom periodu utakmice i nju probati. Sa njom imamo nasu igru sa dva napadaca koju smo igrali cijele kvalifikacije, razdvojeni Miske i Pjanić.. za koje moramo priznati da guše jedan drugog.. niti jedan nemam prevelike odgovornosti.. a drugo je to sto je Pape malo čkapi na ne smije Misketa na klupi drzati.. lik nije u formi kakvoj je nekad bio,, a nekad je bio otac fudbala..imati sjajnog Pjanića u veznom redu koji može razigravati kako krila tako i napadače ( a imamo strašan duo, zajedno su dali 18 golova u ovim kvalifikacijama).. jedan razbijač i osigurač iza Pjanića.. odlično je kad u ekipi imaš igrača koji će vazda protivnicima disati za vratom a mislim da salihovic moze tu igrati a moze se probati i mali Bešić..a logicno da bi krila i bekovi, koje po prvo put u nasoj historiji imamo kako valja, bili udarna igla.
Nikad ne vjeruj ženi koja traži da budeš žirant njenom bratu, koji ima 29 godina i student je treće godine hortikulture, pa malo riješio da uđe u biznis sa tartufima.

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 19 okt 2013, 14:20

Mi sa Kolasincem dobijamo sve, sve sto nam je uvijek i trebalo. Polivalentan igrac u odbrani WC profila. Sada vala mozemo igrati sa svima. Treba te igrace ljepo posloziti i onda nema dvojbe da cemo i Argentinu namuciti.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 19 okt 2013, 14:59

Ne treba stosta toga eksperimentisati protiv Argentine. 2, najvise 3 promjene treba biti u sastavu:

1. Sead Kolasinac od pocetka treba poceti na lijevom beku, da vidimo scime raspolazemo
2. Utakmicu poceti sa klasicnim zadnjim veznim, sad hoce li to biti Salihovic, Zahirovic ili Rahimic, vidjecemo. Ja sam za Seju. Ako smo se mogli krpiti toliko na toj poziciji lijevog beka, mozemo sada i na poziciji zadnjeg veznog.
3. Znacilo bi da Medunjanin ili Misimovic ispadaju iz sastava, a izgleda Meunjanina ce zapasti to. Pravo mi zao da on mora na klupu, ali jednog od ova 3 kreativca mora zapasti, a izgleda njega ce.

---------------- Begovic --------------------
Mujdza -- Spahic -- Bicakcic -- Kolasinac
--------- Pjanic ----- Salihovic ------------
---------------- Misimovic ------------ Lulic
----------- Dzeko ------- Ibiseivc -----------

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 19 okt 2013, 16:05

Claus je napisao/la:Ne bi, ukoliko bi dobio priliku da sam gradi igru reprezentacije po prvi put, i da ne igra u nečijoj sjeni. Na desnoj strani bi bio Hajrović, koji je navikao igrati na toj poziciji. Čemu izmišljati toplu vodu?
Pa moja formacija broji 11 igrača, tvoja broji 12 ili očekuješ da igramo bez Ibiševića. :mrgreen:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.