kokakolas je napisao/la:Bože me sačuvaj... Momak sinoč sam izrešeta Napoli i opet nekima od vas nikako da dodje iz guzice u glavu.
Vidiš kakav je kapacitet kod nekih ljudi. Pročitaš par postova i sve ti bude jasno.
Monolog je napisao/la:Ja 100 godina zagovaram Salihovića u veznom redu - trkački može odgovoriti, može pokriti dovoljno prostora, a opet zna (mada to u ovim kvalifikacijama nije pokazao) dati pas i iznijeti loptu. Upariti ga sa nekim defanzivcem (recimo Zahirovićem ili Bešićem) i već imamo solidan (ako poredimo sa boljim reprezentacijama) temelj u veznom redu. Obojica mogu pomagati bokovima koji su svakako ofanzivni (Kolašinac + Mujdža), a Mujdža u ovom slučaju i ne bi toliko visio k'o protiv Slovačke kad je u svakom napadu bio protiv Weisa i beka.
To je postalo i više nego očigledno. Sejo više niti ima brzinu za beka, niti centaršut. Da ne pričam o drugim stvarima. On je sada klasični DMF, box-to-box igrač, s tim da kada popravi formu može pružiti zadovoljavajuću partiju kao CM. Međutim, zbog naše reprezentacije i rasporeda igrača, najbolje bi bilo da ga Sušić upari s nekim kao zadnjeg veznog. Ja sam siguran da on može i sam odigrati na toj poziciji kada igramo protiv objektivno slabijih reprezentacija, stoga su moje formacije ispale onakve.
Monolog je napisao/la:Nadograditi ih sa dvojcem koji može (prvenstveno trkački) odgovoriti na zadatke i koji mogu napraviti višak na terenu, te riješiti utakmicu jednim potezom - u ovom slučaju bih se odlučio za Lulića i Pjanića. Eh, "problem" je što bi opet Pjanić "glumio" Ramseya i ordinirao po desnoj strani, al' imao bi slobodu da ulazi u sredinu, vraćao bi se po loptu i razigravao napadački dvojac (Ibišević - Džeko).
Ne bi, ukoliko bi dobio priliku da sam gradi igru reprezentacije po prvi put, i da ne igra u nečijoj sjeni. Na desnoj strani bi bio Hajrović, koji je navikao igrati na toj poziciji. Čemu izmišljati toplu vodu?
Monolog je napisao/la:Pape možda ne misli ovako; posebno ne pred meč sa Argentinom. Zašto? Pa čvrsto vjerujem da će i on dati šansu onima koji su iznijeli teret kvalifikacija (prvenstveno se to odnosi na Misimovića i Medunjanina). Ipak se igra protiv jedne od najboljih reprezentacija svijeta i rano ( ) je da se sad uigrava repka za Mundijal. To će se raditi od onog trenutka kada budu izvučene grupe i kad budemo tražili sparing partnere oblikovane po našim protivnicima u grupi.
To je sasvim normalno, ne treba ga požurivati. Selektor najbolje zna šta i kako, mi smo tu da piskaramo po forumu.

Miske će dobiti šansu, u to sam uvjeren, a i Medunjanin (s tim da ostavljam prostor da mu Pape da "pomoć"). Osvrnuo bih se malo i na Medunjanina... Mene je iznenadio kako je dobro odigrao na poziciji koja je namijenjena za obavljanje "prljavog posla" i predodređena za
drvosječe, a ne za prefinjenog veznjaka, tehnički potkovanog. Pokazao je da ima superioran šut, da ima brzinu i snagu za iznijeti loptu na protivničku polovinu. On je naš Yaya Toure.

Klasična šestica, holding midfielder koji sasvim pristojno obavlja teške zadatke. Od mene će uvijek imati veliki plus, bez obzira šta neko drugi mislio.
Monolog je napisao/la:Sve u svemu, dolazak Kolašinca nas pojačava na dvije pozicije - samim tim je i klupa jača. A, ako ćemo biti potpuno iskreni, mi u ovom trenutku nemamo ni "k" od klupe. Najviše na dvije pozicije to izgleda kako-tako dobro, ali na ostalim je to katastrofalno. A, ako želiš igrati protiv najboljih, onda moraš imati jaku klupu. Ne samo 11 igrača, već barem 15-16 koji u svakom trenutku mogu ući i napraviti preokret.
Tako je. Kolašinac, ako bude nastavio igrati u dobroj formi (kao i Izet Hajrović), može biti od krucijalnog značaja. Vjerujem da će igrati lijevog beka, kojeg od Papca praktično nemamo (nemojte samo govoriti da Sejo i Lula mogu igrati tu poziciju

). Također, može pomoći Bičakčiću i Spahi na štoperskoj poziciji. Ima sve predispozicije da bude budući lider odbrane, zajedno s Erminom.
Kada govorimo i klupi, ne bi se baš složio da nemamo ni "k" od klupe. Bi bi mogli dobiti sasvim solidnu i raznoliku klupu. Dovoljno je pogledati igrače koju sam naveo. Naravno da ta naša klupa ne bi bila tako jaka i da ne bi imali toliko jake backupove kao najjači, ali to niko i ne traži. Dovoljno je da na svakoj bitnijoj poziciji imamo po jednog igrača koji bi mogao uskočiti i obaviti zadatke koje selektor traži od njega. Desni bek ima tri igrača, štopera po prvi put imamo, desno imamo Stevanovića i Hajrovića, lijevo dolazi Kolašinac... Da ne nabrajam dalje, mi polako stvaramo tim od 22 kvalitetna igrača, a to nije kratkotrajan i bezbolan proces. To će potrajati, ali će nam se isplatiti. Za sada smo na dobrom putu.