Desavanja unutar reprezentacije

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

sagitarius
Kontakt:

Re: Desavanja unutar reprezentacije

Post Postao/la sagitarius » 15 okt 2013, 02:16

pisac je napisao/la: Koliko ce igraci placati poziv za SP i kome ce placati? (ne mislim na ovih standardnih petnaestak nego onih dodatnih desest)

Konto ja dignuti kredit da idem u Brazil gledat tekme, al vidim ti kazes moze se cak i poziv u repku kupit, pa kontam bolje susicu i begicu strpati pare u dzep i lagano s rezervne klupe gledati utakmice.Jos cu biti u dobro hotelu, malo s igracima se zajebavat, isplatnije to, hvala ti drug.
..Za Čelik i Zenicu!Jer to, je čast i sudbina i krv Zeničana, ljubav velika!
..El Valencia es el nostre campeó! #amuntValencia

fanatic
Kontakt:

Post Postao/la fanatic » 15 okt 2013, 03:42

Sabinho je napisao/la:Jel neko zna sto je Spahic bio onako ljut nakon utakmice?
Znam da je popusio kaznu od 200 KM zbog narusavanja jaVnog reda i mira prije tekme, eh sad je moguce da su mu to tek rekli nakon zavrsetka..

Zastone
Kontakt:

Post Postao/la Zastone » 15 okt 2013, 08:51

fanatic je napisao/la:
Sabinho je napisao/la:Jel neko zna sto je Spahic bio onako ljut nakon utakmice?
Znam da je popusio kaznu od 200 KM zbog narusavanja jaVnog reda i mira prije tekme, eh sad je moguce da su mu to tek rekli nakon zavrsetka..
slika

fanatic
Kontakt:

Post Postao/la fanatic » 15 okt 2013, 10:56

Jest, pitaj vecinu drotova u Ze :D Kad su usli u grad pod pratnjom on rek'o soferu da produze pravo(da idu kroz grad, a ne bulevarom) i da naprave krug po gradu i tako pratnja lijevo skrenu a bus pravo :lol:

Onda dos'o komesar i Spaha se propisn'o istres'o na njeg', pa su zbog toga i on i sofer dobili novcanu kaznu :D

MaksuzBaksuz
Kontakt:

Post Postao/la MaksuzBaksuz » 15 okt 2013, 14:13

fanatic je napisao/la:Jest, pitaj vecinu drotova u Ze :D Kad su usli u grad pod pratnjom on rek'o soferu da produze pravo(da idu kroz grad, a ne bulevarom) i da naprave krug po gradu i tako pratnja lijevo skrenu a bus pravo :lol:

Onda dos'o komesar i Spaha se propisn'o istres'o na njeg', pa su zbog toga i on i sofer dobili novcanu kaznu :D

Eh i da jeste, pa jebote 200 km... to je za Spahu ko za nekoga 1 km :)

fanatic
Kontakt:

Post Postao/la fanatic » 15 okt 2013, 15:25

MaksuzBaksuz je napisao/la:
fanatic je napisao/la:Jest, pitaj vecinu drotova u Ze :D Kad su usli u grad pod pratnjom on rek'o soferu da produze pravo(da idu kroz grad, a ne bulevarom) i da naprave krug po gradu i tako pratnja lijevo skrenu a bus pravo :lol:

Eh i da jeste, pa jebote 200 km... to je za Spahu ko za nekoga 1 km :)
Ma nije fazon u parama, nego vise stvar ega..svi znate kakav je Spaha :D

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 17 okt 2013, 21:58

Pita Baho gdje je Barbarez Osima i Begica.Kaze mu Osim da je bio tu,da ga je i on sam zvao ali je imao ambicije da bude selektor i cim niej izabran povuk'o se.
1946

Sportfanatik
Kontakt:

Post Postao/la Sportfanatik » 17 okt 2013, 22:03

Sada će počet malverzacije, Tino Sven ide na SP
Super Bowl champions: 2001, 2003, 2004 Let's go Pats
IN MOYES WE TRUST
RAFA NADAL
LeBRON JAMES
KIMI RAIKKONEN

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 17 okt 2013, 22:12

Head je napisao/la:Pita Baho gdje je Barbarez Osima i Begica.Kaze mu Osim da je bio tu,da ga je i on sam zvao ali je imao ambicije da bude selektor i cim niej izabran povuk'o se.
Najneugodniji dio emisije. Tisina nekih desetak sekundi nakon pitanja gdje je Barbarez. Sute svi, i na kraju Osim rece kako je svojom voljom otisao.

Ja to razumijem, jbg ... covjek zeli sticati iskustvo kao trener, graditi karijeru, a ne biti neka vrsta motivatora(da ne kazem nista manje od toga iz respekta) poput Baljica.
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 17 okt 2013, 22:14

Ko ce ugovoriti dres Mesija?
odgovor Osima:Spaha normalno.
:D
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

vrebac86
Kontakt:

Post Postao/la vrebac86 » 17 okt 2013, 22:28

samo je ovaj Begic veoma pametan covijek ,dijeluje mi veoma posteno, svaka mu cast na radu! Mislim da Osim nije u stanju da se brine za neke sitnice i ostale stvari! Savez radi odlican posao i to je ono sto me ohrabruje, kao sto Osim rece "Nesmijemo sada stati"
I krv svoju za Plavu boju!!! Pazza Inter amala!!!

Rekordmeister
Kontakt:

Post Postao/la Rekordmeister » 17 okt 2013, 23:39

Koji qurac Dominkovic sad radi u savezu??? Vidim ga na ovoj slici na presici danas sa Begicem i Osimom,sta on sad izvrsava!!!!Kako mi pici po zivcima sama njegova pojava krme debelo!

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 17 okt 2013, 23:42

sa indexa , susjedi iznenadjuju sa pozitivnim komentarima ;) , mada je to mislim vise bunt protiv njihove fudbalske mafije :roll:
Imaju Osima, a mi - Mamića: Evo zašto je BiH u Brazilu, a Hrvatska u baražu !

DOK u Bosni i Hercegovini čekaju 6. prosinac i ždrijeb za Svjetsko prvenstvo, Hrvatska nakon nikad gorih kvalifikacija čeka suparnika u play-offu za plasman u Brazil. Kako su vječiti gubitnici postali pobjednicima koji se na krilima euforije ne boje ni Brazila i Argentine, a reprezentacija koja je do jučer igrala izjednačeno sa svjetskim prvacima, strahuje od Islanda i Rumunjske?

Dok Osim spašava, Mamić uništava

Vratimo se u 2011. godinu kada je nogomet u Bosni i Hercegovini bio mrtav. Zbog unutrašnjih previranja, višegodišnjih prevara i političkih uplitanja u sport, UEFA je suspendirala Savez, reprezentaciju i klubove. Izgledalo je da će Lavovi, koji su bili na pragu plasmana u dokvalifikacije za Europsko prvenstvo, biti izbačeni iz natjecanja, a klubovima koji su izborili europska natjecanja bit će onemogućen nastup.

U posljednjem, baš posljednjem, trenutku pojavio se Ivica Osim, legendarni Strauss s Grbavice. Najveće nogometno ime iz BiH, iako teško bolestan, organizirao je sastanke s predstavnicima sva tri naroda u državi. Da bi spasio nogomet, Osim je obavio razgovore s predsjednikom HDZ-a Draganom Čovićem i predsjednikom SNSD-a Miloradom Dodikom. I dok je u Mostaru pronašao zajedničko rješenje, Milorad "za BiH navijam samo protiv Turske" Dodik je bio tvrd orah. Pomoglo je što je u trenutku sastanka u gradu na Vrbasu vodeća momčad lige bio banjalučki Borac. Kako Borac ne bi propustio povijesni nastup u Ligi prvaka, Dodik je pristao da Nogometni savez ima samo jednog predsjednika - Ivicu Osima.

U istom periodu i u hrvatskom nogometu su se počele događati promjene. Nakon rata sa Štimcem za vlast u HNS-u, kojeg je dobio, Zdravko Mamić je stvorio đavolji pakt sa suparnikom. Štimac, bivši reprezentativac i tv komentator koji se u nedostatku drugog bavi i trenerskim poslom, zamijenit će Slavena Bilića na klupi hrvatske reprezentacije. Smjena će dogoditi i na "vrhu" HNS-a. Neuništivog Vlatka Markovića će nakon 14 godina vladavine zamijeniti Davor Šuker, novi Mamićev sluga koji je tek jučer donio prvu samostalnu predsjedničku odluku.

Osim protiv Mamića? Bilanca je jasna.

Pape iskoristio posloženu momčad, Štimac upropastio

Bosna i Hercegovina je, nakon ukidanja suspenzije, doživjela debakl u baražu od Portugala sa 6:2. Ivica Osim nije niti pomišljao o promjeni tada neiskusnog izbornika Safeta Sušića. "Pape ostaje", poručio je "Švabo" i riješio sve dvojbe.

Sušić je od prethodnika Ćire Blaževića naslijedio posloženu momčad. Nedostajao je tek desni bočni, a kad je Mensur Mujdža dobio papire i taj problem je nestao. Pape, jedan od posljednjih umjetnika na nogometnom terenu, iskoristio je nevjerojatni napadački potencijal svojih igrača i stvorio "malu Nizozemsku", momčad koja igra za gol više.

Posloženu momčad dobio je i Štimac, no odlučio je potpuno iskasapiti. I dok su Bilićevi igrači na Europskom prvenstvu u šaci držali kasnije finaliste Španjolsku i Italiju, Štimac, koji je komentirao utakmice Hrvatske, vidio je veliki prostor za napredak u igri. Nakon što ga je Mamić i službeno postavio za izbornika, najavio je da će Hrvatska igrati poput Španjolske. Već u prvoj utakmici na klupi reprezentacije, Štimac je shvatio ogromnu razliku ozmeđu komentiranja i vođenja momčadi, te je nakon poljudskog debakla od Švicarske odustao od "tiki-take".

Nažalost, Štimac nije odustao od eksperimentiranja. U najtežoj utakmici kvalifikacija, na vrućem gostovanju u Belgiji, od prve minute je u vatru gurnuo Josipa Radoševića koji mu se "odužio" tako što nije izblokirao šut za izjednačujući gol. Već tada je bilo jasno da će "hrvatski Guardiola" uništiti reprezentaciju. Kako objasniti Ognjenu Vukojeviću da ga je iz momčadi izbacio 18-godišnjak koji se mora prodati? Naravno, Radoševiću je to bila prva i posljednja utakmica u reprezentaciji, a Hrvatska je na startu kvalifikacija ostala bez velika dva boda.

Sušić svoje brani, Štimcu njegovi ne vjeruju kada ih brani

I dok je Štimac u 14 mjeseci boravka na klupi pozvao više nogometaša nego Bilić u šest godina, Sušić se držao provjerenih igrača, igrača koji su mu donosili rezultat. Istina je, ponekad se Pape previše tvrdoglavo vodi onom "u momčad se teško upada i jednako teško ispada", jer na zasluženi poziv godinama čekaju branič Edin Cocalić i najbolji strijelac češke lige Aidin Mahmutović.

Ipak, Sušić poslije svakog kiksa, loše utakmice, preuzima odgovornost i brani svoje nogometaše, dok je Štimac, nakon svake utakmice, deset drugačijih postava i pet sustava igre (!) nalazio žrtvu među svojim igračima. Rakitića, ponajboljeg nogometaša u kvalifikacijama, proglasio je krivcem nakon pobjede protiv Makedonije, Strinića je optužio da je kriv za četiri primljena gola, a i Perišića je htio potjerati zbog poklonjenog gola Belgijcima u Zagrebu. Nije se Štimac zapitao tko je Perišića, rezervu Wolfsburga, stavio u prvih jedanaest.

Slučaj Halilović

Razlika između Sušića i Štimca najbolje se vidi u slučaju Alena Halilovića, 17-godišnjeg nogometaša koji se dvoumio hoće li igrati za BiH ili Hrvatsku.

"Halilović ne može biti u kombinacijama za Svjetsko prvenstvo u Brazilu, možda eventualno za sljedeće kvalifikacije", prokomentirao je Sušić mogući poziv Haliloviću.

Iako Hrvatska ima puno širu klupu od BiH, dvojac Štimac-Mamić odlučio je pozvati najvrijednijeg Dinamovog eksponata. Suludim uvrštavanjem Halilovića u reprezentaciju Štimac je pokazao vjernost Mamiću, ali ne i aktualnom igračkom kadru koji mu je na raspolaganju. Kako objasniti da Rakitić, kapetan Seville, treba strahovati hoće li ga iz prvih jedanaest izgurati dječak koji još uvijek ne može standardno igrati niti u Dinamu?

Atmosfera u Hrvatskoj i BiH - nebo i zemlja

Zahvaljujući Mamiću atmosfera oko reprezentacije je stalno narušena, a zahvaljujući Štimcu i njegovim rezultatima narušena je atmosfera i u momčadi. U samo nekoliko mjeseci su hrvatski nogometaši od igrača koji su u Poljskoj ostavili dušu na terenu, postali nezainteresirani i bezvoljni manekeni koji se na travnjaku međusobno tuku.

Dok hrvatski derbi protiv Belgije gleda tek 12 tisuća navijača, u BiH je potpuno drugačija atmosfera. Stadion u Zenici je uvijek pun, a čak bi i utakmicu s amaterima iz Lihtenštajna gledalo 50 tisuća navijača da u BiH postoji stadion koji može primiti toliko navijača. Reprezentacija se na gostovanjima zahvaljujući BHFanaticosima osjeća kao kod kuće, a igrači ginu na terenu. Suze svih igrača nakon povijesne pobjede u Litvi pokazuju koliko je bosanskohercegovačkim igračima stalo do grba na svome dresu.

"Hrvatska je prošlost, a BiH budućnost"

Baka Slišković, legendarni nogometaš Veleža i Hajduka i bivši izbornik Bosne i Hercegovine, razočaran je Mamićevim vođenjem hrvatskog nogometa, a oduševljen situacijom u bosanskohercegovačkom. "Hrvatska je s ovakvim HNS-om prošlost, a BiH ima svijetlu budućnost", poručio je Baka.

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 17 okt 2013, 23:51

Pa ovo je pisao onaj nas novinar.Covjek radi na indexu.
1946

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 18 okt 2013, 14:49

Da. Slozio bih se u tome da se Osim i Mamic ne mogu usporediti jer je jedan djubre od covjeka, a drugi nesto sasvim drugo. Ali se ne bih slozio da smo mi proslost, a vi buducnost :mrgreen:
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 18 okt 2013, 14:53

Apsolutno ne. Zatjerajte tu gamad i vratite selekciji sjaj koji je imala. Samo je uspavani div. Mi živimo svoju priču trenutno, znamo kako je kad su u Savezu krivi ljudi.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 18 okt 2013, 15:34

Bio je Mamic tu i kad su bili sekundu od polufinala EP-a. Nije on problem, nego katastrofalni Stimac. A dobro je Pape rekao, nije drugo mjesto neuspjeh u grupi sa Belgijom koja je za klasu jaca od Hrvatske, neuspjeh je nacin igre i dva poraza protiv Skotske. U Beogradu je se znalo da nema sanse da pobjede, Srbi bi zrtvovali zive glave za bod u toj tekmi.

Vjerovatno ce Kovac vratit pozitivnu atmosferu, i ako ne izvuku Francusku mislim da prolaze.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 18 okt 2013, 16:09

L'Avvocato je napisao/la:
Head je napisao/la:Pita Baho gdje je Barbarez Osima i Begica.Kaze mu Osim da je bio tu,da ga je i on sam zvao ali je imao ambicije da bude selektor i cim niej izabran povuk'o se.
Najneugodniji dio emisije. Tisina nekih desetak sekundi nakon pitanja gdje je Barbarez. Sute svi, i na kraju Osim rece kako je svojom voljom otisao.

Ja to razumijem, jbg ... covjek zeli sticati iskustvo kao trener, graditi karijeru, a ne biti neka vrsta motivatora(da ne kazem nista manje od toga iz respekta) poput Baljica.
Iskreno, ja bih bio najsretniji kada bi Barbarez preuzeo repku. Naravno, ne u ovom trenutku. Prvo nek ispeče zanat mladoj reprezentaciji, a onda da bude najozbiljniji kandidat kad Pape ne bude više selektor naše reprezentacije. Mada, mišljenja sam da od ovog neće biti ništa. Barbarez je čovjek koji puca na visoko i koji želi odmah skočiti u sedlo naše repke (to je i Osim sinoć rekao), no ne pita se samo on. Tu je savez, tu je doduše i Pape koji ima rezultat(e) iza sebe.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 18 okt 2013, 16:12

rezultate.
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

Orao
Kontakt:

Post Postao/la Orao » 19 okt 2013, 01:41

Naravno hocemo Barbu kad Pape ode, a ovi sa indexa :roll:

Sad nasi naivni, kao vidi hvale nas :lol: ....a izmedju redova pise, jedna Bosna, onakva kakva je ide na SP, a mi ?

Jer cvijece Hicino, ko to moze biti superiorniji od njih :roll:

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: BlackRiver1987, Google Adsense [Bot], jasmin10, kakarut, Sheyi i 20 gostiju.