SP BRAZIL 2014: Bosna i Hercegovina

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Koliko daleko idemo na SP?

Ispadamo u grupnoj fazi
29
16%
Ispadamo u osmini finala
34
19%
Ispadamo u četvrtfinalu
53
29%
Samo nebo je granica
64
36%

Ukupno glasova: 180

barca_87
Kontakt:

Re: SP BRAZIL 2014: Bosna i Hercegovina

Post Postao/la barca_87 » 17 okt 2013, 12:13

ma necemo mi upast u tu zadnju skupinu sa africkim timovima ,valjda ce se opet gledati ovaj ranking iz oktobra po kome su i nosioce odabrali ,ima gorih od nas kamaru :) ,ne vjerujem da ce sad neka nova lista iz novembra ili decembra imat uticaja

al sa fifom nikad ne znas :D
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 17 okt 2013, 12:18

Svi nosioci su izuzetno kvalitetne ekipe al' eto ove tri ekipe bi volio vidjeti za protivnika Švicarska,Belgija i Kolumbija s kojim bi se mogli možda i nekako nositi, ostale nosioce ni pod razno ne bi želio.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 17 okt 2013, 12:20

barca_87 je napisao/la:ma necemo mi upast u tu zadnju skupinu sa africkim timovima ,valjda ce se opet gledati ovaj ranking iz oktobra po kome su i nosioce odabrali ,ima gorih od nas kamaru :) ,ne vjerujem da ce sad neka nova lista iz novembra ili decembra imat uticaja

da, ali mislim da će to ovaj puta biti skroz jednostavno, (ako se urugvaj i meksiko kvalifikuju kao što se očekuje)
u tom slučaju imaš slijedeću situaciju

nosioci : 4 južna amerika + 4 evropa
evropski šešir: 8 evropa
treći šešir : 5 afrika + 2 južna amerika + 1 najslabljiji evropljan
četvrti šešir : 4 azija + 4 sjeverna/srednja amerika
Zadnja izmjena: jestamaji, dana/u 17 okt 2013, 12:22, ukupno mijenjano 1 put.

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 17 okt 2013, 12:22

Saurman je napisao/la:Svi nosioci su izuzetno kvalitetne ekipe al' eto ove tri ekipe bi volio vidjeti za protivnika Švicarska,Belgija i Kolumbija s kojim bi se mogli možda i nekako nositi, ostale nosioce ni pod razno ne bi želio.
ma nezz meni je belgija jaka ko beton ,ne bi ja njih volio al nikako,samo pogledam imena njihovih igraca i mrak mi na oci :D,jest da su neiskusni sto se tice mundijala ko i mi al dzaba kad su mocni pravoo,
ma svicu dobijamo i to je to :D
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

MES QUE UN CLUB !!!

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 17 okt 2013, 12:26

jestamaji je napisao/la:
barca_87 je napisao/la:ma necemo mi upast u tu zadnju skupinu sa africkim timovima ,valjda ce se opet gledati ovaj ranking iz oktobra po kome su i nosioce odabrali ,ima gorih od nas kamaru :) ,ne vjerujem da ce sad neka nova lista iz novembra ili decembra imat uticaja

da, ali mislim da će to ovaj puta biti skroz jednostavno, (ako se urugvaj i meksiko kvalifikuju kao što se očekuje)

ma znam za to ,al za tog najslabijeg evropljanina u 3.sesiru ,sta ce se gledat ,koji ranking ,na to sam mislio ,mogu nesto izmislit odjednom ,valjda ce lista ova iz oktobra se gledat za tu najslabiju evropsku repku jer ovi ce imat prednost koji igraju baraz i prodju dobice bodova polijepo i ako se bude gledala neka tamo lista iz decembra ili novembra postoji sansa da mi budemo najgore plasirani

edit: The next FIFA/Coca-Cola World Ranking will be published after completion of World Cup qualifying on 28 November 2013. znaci ovaj ce ranking 28.novembra biti odlucujuci za tu najslabiju evropsku zemlju ,nisu oni dzaba to stavili nekoliko dana prije izvlacenja grupa ;)

znaci messija na startu polomit i na pobjedu protiv argentine :D ,to nam je potrebno

MES QUE UN CLUB !!!

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 17 okt 2013, 12:31

BernardBarnjak je napisao/la:
dr.van nostrand je napisao/la:Uh, haman nije moglo gore :oops:

slika

Mogli bi proci ali samo po abecednom redu.
Trenutno, mi smo za Mexico Spanija ;)
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 17 okt 2013, 12:32

barca_87 je napisao/la:
jestamaji je napisao/la:

ma znam za to ,al za tog najslabijeg evropljanina u 3.sesiru ,sta ce se gledat ,koji ranking ,na to sam mislio ,mogu nesto izmislit odjednom ,valjda ce lista ova iz oktobra se gledat za tu najslabiju evropsku repku jer ovi ce imat prednost koji igraju baraz i prodju dobice bodova polijepo i ako se bude gledala neka tamo lista iz decembra ili novembra postoji sansa da mi budemo najgore plasirani

edit: The next FIFA/Coca-Cola World Ranking will be published after completion of World Cup qualifying on 28 November 2013. znaci ovaj ce ranking 28.novembra biti odlucujuci za tu najslabiju evropsku zemlju ,nisu oni dzaba to stavili nekoliko dana prije izvlacenja grupa ;)

znaci messija na startu polomit i na pobjedu protiv argentine :D ,to nam je potrebno
sa fifom nikad neznaš :mrgreen:

amko27
Kontakt:

Post Postao/la amko27 » 17 okt 2013, 12:34

Ma opet zrijeb moze biti dirigovan kao recimo liga prvaka sto se ne mogu sresti u grupi ekipe iz iste zemlje, tako i ovdje mozda odrede da iz Evrope ne mogu 3 u istu grupu, ma ko zna vidjet cemo. Hvala Bogu mi smo tamo, i diskutujemo i nagadjamo i o ovim stvarima. Normalno da apetiti rastu, pa nam je sad svima zelja solidna, prolazna grupa. Vjerovatno cve biti neka grupa koja ce biti tzv. "grupa smrti", al vidjet cemo u decembru.

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 17 okt 2013, 12:35

Grupa C:

Urugvaj
Mexico
Nigeria
BiH

nedo bog da ja izvacim. trebam otkinut onda sebi ruku iz ramena :D:D

ma nek nam dodje ko god i nek odigramo kako god, nek smo se mi fala bogu plasirali. ostalo sta bude :D
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

Korinov
Kontakt:

Post Postao/la Korinov » 17 okt 2013, 12:36

Saurman je napisao/la:Svi nosioci su izuzetno kvalitetne ekipe al' eto ove tri ekipe bi volio vidjeti za protivnika Švicarska,Belgija i Kolumbija s kojim bi se mogli možda i nekako nositi, ostale nosioce ni pod razno ne bi želio.
Pazi ovo, Kolumbija: Mario Yepes, Zapata, Armero, James Rodriguez, Guarin, Zuniga, Quintero, Sanchez, Muriel, FALCAO, Jackson Martinez itd.

+ 4-ti su na FIFA rang listi ispred Belgije.

Realno od nosioca jedino se sa Svicarskom mozemo nositi mada ni oni nisu za baciti.
“I have the ball, I pass the ball; I have the ball, I pass the ball; I have the ball, I pass the ball.”

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 17 okt 2013, 12:48

Grupa G

Svicarska
Juzna Koreja
Ekvador
BiH

Solidna grupa, moze se sa svima igrati :mrgreen:
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Zenga
Kontakt:

Post Postao/la Zenga » 17 okt 2013, 12:50

Kao sto sam rece, ova trenutna lista je ta koja vazi, necemo sigurno biti ta zadnja evropska zemlja koja ce ici u pot sa indijancima.

Samo su Portugal i Grcka iznad nas na listi, dakle 6 barazlija je ispod nas. Kako god okrenes ishode baraza mora minimalno 2 barazlija biti slabiji od nas (dakle, u slucaju da se i Portugal i Grcka plasiraju na SP).

Ukoliko FIFA promjeni pravila sad nakon zalbe Francuske (ipak je tu Platini), onda cemo zaista tretirati prijateljsku protiv Argentine kao finale SP jer ce nam trebati poeni.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 17 okt 2013, 12:51

Korinov je napisao/la:
Pazi ovo, Kolumbija: Mario Yepes, Zapata, Armero, James Rodriguez, Guarin, Zuniga, Quintero, Sanchez, Muriel, FALCAO, Jackson Martinez itd.

+ 4-ti su na FIFA rang listi ispred Belgije.

Realno od nosioca jedino se sa Svicarskom mozemo nositi mada ni oni nisu za baciti.
Kolumbija ima jak tim bez sumnje i znam da je Švicarska najidealniji protivnik al' eto vidjećemo hoćemo li imati sreće kao što je bio slučaj u žrijebu za kvalifikacije.

Ronaldo nam je bio srećne ruke.

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 17 okt 2013, 12:51

ma kakvi to, Yepes i Zapata su kar.ne od igraca, s pravom to kazem jer jedan je igrao a drugi i dalje igra za Milan za koji ja navijam od kada znam za sebe. to su teski kikseri i ako im oni budu cinili odbranu Dzeko bi ih silovao ako bi kojim slucajem se nasli zajedno u grupi.
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

Zenga
Kontakt:

Post Postao/la Zenga » 17 okt 2013, 12:52

amko27 je napisao/la:Ma opet zrijeb moze biti dirigovan kao recimo liga prvaka sto se ne mogu sresti u grupi ekipe iz iste zemlje, tako i ovdje mozda odrede da iz Evrope ne mogu 3 u istu grupu, ma ko zna vidjet cemo.
Sto bi to radili kad su na proslom mundijalu bili u grupi Spanija, Italija, Hr, Australija - dakle 3 evropske...... ;)

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 17 okt 2013, 12:53

Ne smijem ni pomisliti šta bi radili Martinez i Falcao našoj sporoj odbrani.

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 17 okt 2013, 13:00

Saurman je napisao/la:Ne smijem ni pomisliti šta bi radili Martinez i Falcao našoj sporoj odbrani.
mi smo najbolji .... niko nam ništa ne može :mrgreen:

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 17 okt 2013, 13:01

Do Brazila bi trebalo da bude pored Kolasinca, mozda Hadzica, jos par novih imena, ali sad ne ocekuj te da cemo preko noci naci nekog Maldinija, Jap Stama, igrace takvog kalibra. Samo na vrjeme kontaktirati par momka npr. Arslanagica ili eventualno Hrgotu i vidjeti zele li igrati za nas da se na vrijeme srede dokumetni, tako i za sve ostale.

Za Argentinu cemo vidjeti koga ce zvati, nije mu neki izbor.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 17 okt 2013, 13:01

Saurman je napisao/la:Ne smijem ni pomisliti šta bi radili Martinez i Falcao našoj sporoj odbrani.
nece lopta moci doc do njih :mrgreen: ,miske ,pjanic i salihovic ce razbijati njihove napade vec na pocetku :P :D

MES QUE UN CLUB !!!

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 17 okt 2013, 13:02

Zenga je napisao/la:
amko27 je napisao/la:Ma opet zrijeb moze biti dirigovan kao recimo liga prvaka sto se ne mogu sresti u grupi ekipe iz iste zemlje, tako i ovdje mozda odrede da iz Evrope ne mogu 3 u istu grupu, ma ko zna vidjet cemo.
Sto bi to radili kad su na proslom mundijalu bili u grupi Spanija, Italija, Hr, Australija - dakle 3 evropske...... ;)
a tek na prošlom evropskom .... grupe su imale po četiri evropske reprezentacije!!!!

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 19 gostiju.