Ja za Rudar navijam od kako znam za sebe,i pratim tekme odkako znam za sebe,doduse sam bio dijete kada je Rudar igrao Premier Ligu,ali svaku tekmu sam isao sa starim i bratom,od Travnika,Zenice,Sarajeva,Visokog itd.U Kaknju ni jednu propustio nisam.ziher je napisao/la:Brate moj ja dobro znam kaako se navijalo za Rudar i ko je sve navijao za Rudar jer sam i sam bio sudionik toga, a da li si ti u to nisam siguran????GK1996 je napisao/la:Navijaci Rudara su se zasitili ove lige,a posto klub ocito ne planira uci,zasto onda organizovati nesto,kad klub nema cilja ?
Za Mladost je ovo novo iskustvo,i za njih je ovo veliko nesto dok je za Rudar i njegove navijace sasvim obicna stvar.
Rudar kad je se borio za Premier Ligu svaku tekmu je stadion bio dobro popunjen,i svaku tekmu na gostovanja se islo,minimalno jedan bus.
Tako da te dvije stvari ne mozes nikako porediti.
I sutra ako bi se opet Rudar aktivirao za Premier Ligu sigurno bi se skupili svi,i ti ne mozes porediti Rudar i Mladost
A sto se posjete tice na Mladost dodje 300 ljudi,ali posto je tribina mala mislite ima puno
Dok na Rudaru kada dodje 500 ljudi i ne primjeti se toliko jer kapacitet Rudara je 5hiljada ljudi,dok u Doboju kapacitet 500
Ja sam Rudar pratio i u PL i u prvoj ligi i kada nas je na stadionu utakmici play offa protiv Jedinstva bilo 10-tak iz Kaknja i sjedio sam pored Tigra koji se smijao kako se ja i prijatelj nerviramo a vec se unaprijed znao rezultat. Sa salom Rudara sam isao u Visoko kada je rivalitet bio na najvisem nivou a gdje su tada bili ovi danasnji kako ih ti nazivas navijaci Rudara???
Bio na 80% gostovanja kada se Rudar borio za Premier Ligu,tako i sad kad god imam priliku odem na gostovanje,i nemoj mi pricati o tome ko prati Rudar,i ko navija za Rudar njegova stvar,ali raja je se zasitila ove lige,i sve dok ne budu isli ka nekom cilju a to je Premier Liga,navijanja organizovanog nece biti.