Mozemo mi biti optimisticni i govoriti da ce on bit prvi PF u Netsima i ostalo...Realnost je malo,odnosno puno drugacija..Nema potrebe cekati do all star-a ili dokle god kada vec sada vidimo da je on treci PF ili cak cetvrti jer bi Kirilenko lako mogao igrati na toj poziciji kad se Terry oporavi,a vidjeli smo da ga je vec probavao protiv Pistonsa
Redzo je jednostavno igrac koji puno ne grijesi,u odbrani dobar,u napadu ne trosi lopte ( jer u Netsima itekako ima igraca koji ce to raditi ) ,ide na napadacki skok. Dok Mirza rijetko kad predje liniju 6.75 a kamoli da grabi ofanzivni skok...Nisu njemu 22-23 godine pa da dozvoli da mu i ova sezona propadne il da je rizikuje cekajuci neciju povredu.
Jednostavno tesko ce se izboriti za mjesto drugog PF-a jer da Kidd ima neke planove s njim ne bi ga stavljao kao sto neko rece sa rezervama rezervi..On u tom slucaju mora biti fantastican ( preko 80 % iz igre,sjajna odbrana,skokovi ) a to je tesko (nemoguce) s onakvim suigracima...
A uzmimo u obzir i to da ce ova treca petorka igrati jos koju utakmicu ovih 15-ak minuta koje sada igraju,onda ce se Deron,Garnet,Pierce i ostali jace pripremat sa 20+ minuta + druga petorka - tu Mirze NEMA
Kao sto sam rekao idealno bi bilo trade u Rocketse,Lakerse,Sunse i to sto prije da se uklopi i postane 1. PF pa da ga gledamo,a ne da gledamo njegovu ekipu..Mada ja sam takav,gledacu opet 80% utakmica Netsa i nervirat se jer ga volim ko brata...
I nemojte pricati ono da kad odigra lose svi ga kritikujemo,pa sta vam je ljudi ? ovdje niko nije napisao da Mirza lose igra,da je los..itd..Raspravljamo o povjerenju trenera,o (ne)mogucnosti da igra u prejakoj ekipi..HVALA