Brate, jucer sam nesto pisao ali od neke nervoze i iscekivanja nikako da sastavim nesto smisleno.gringonjaOnajDrugi je napisao/la:gdje su DREAMER, MONOLOG, CARTMAN, CONSIGLIERE i ostali forumasi????? nije valjda, da previse nervoza vlada???? hajmo momci, dajte neki komentar.....UBICEMO LITVANIJU!!!!!!

Jednostavno: 90 najvaznijih minuta u historiji bh sporta. 90 minuta koji ce nas staviti na kartu fudbalske historije koja ce zivjeti vjecno. 90 vaznijih minuta od finala SP-a. I na kraju, barem sto se moje okoline tice, 90 minuta koji ce odrediti zivot svakog istinskog patriote u slijedecih 9 mjeseci a i dalje.
Kaze mi jaran: Ako ne pobjedimo, bacicu se pod prvo auto koje naidje

Naravno, ne mogu znati kako je igracima jer nisam u njihovoj kozi ali znam da su opusteniji od nas, jer je ipak sve u njihovim rukama, dok mi samo mozemo cekati. Svidja mi se sto je atmosfera oko igraca mirna i da nema nema nekih bespotrebnih ceremonija, jer jednostavno, jos nista nije gotovo. Ovdje postaje bitno da ti igrac igra u Laziu i Cityu, jer treba podnijeti teret ove utakmice, sto nasi rade fantasticno. Utakmica protiv Francuske u Parizu je pokazala da se ne bojimo i da nas ne pucaju kompleksi.
Naravno igracki smo spaceshuttle za Litvaniju. U ekipi nemaju igraca od kojeg posebno treba strahovati, tipa Weiss ili Hamsik. . Od svih ekipa koje su gostovale na BP u ovom ciklusu oni su najmanje pokazali, i jednini koji nam nisu dali gol. Odradili smo ih u prvom poluvremenu i onda mirno odigrali nastavak.
Otprilike isto ocekujem i sutra. Sjetimo se samo kako je otvorena utakmica u Slovackoj. Prvih 10 minuta nam nisu presli pola i da ne bi Muche, bilo bi 0:1 odmah, i time bi sve bilo gotovo. Slovaci su kasnije uspjeli kazniti nasu naivno postavljenu formaciju, ali mislim da litvanci to ne mogu. Zasto? Zato sto nemaju dovoljno kvaliteta. Jer jednostavno, to je ono sto se gleda na kraju. Naravno, uvijek se moze desiti neki krompir, pa da nam zakomplikuje stvari, ali stvarno ne vjerujem u taj scenario.
Znam da sam cesto kritikovao Susica, zbog njegovoh izjava i formacija, ali mislim da to nece toliko biti bitno sutra jer gramo protiv podredjene i slabije ekipe, i njima ce nemoguce biti braniti nasu formaciju sa 5 ili 6 ofanzivnih igraca. Najvaznija stvar je sta ce im reci pred sami izlazak, a to je da se zabije gol u prvih 20 minuta i da se prakticno rijesi utakmica. Ako se to ne uspije, nastaviti mirno, i sjetiti se da se igra 90 minuta, a nasa kvaliteta tu mora doci do izrazaja. Sutra je vazna i pozrtvovanost i izgaranje kao nikada do sad. Glavom gdje neko ne bi nogom, i nema problema

I naravno, za kraj, navijaci. Atmosfera ce biti kao na Bilinom, a vidjeli smo litvance kako se se snasli tu

Moja prognoza: 1:4
Pjanic ce biti igrac utakmice, a Avdija ce odraditi utakmicu karijere, posebno u defanzivnom dijelu