BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Consigliere
Kontakt:

Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH

Post Postao/la Consigliere » 14 okt 2013, 12:42

gringonjaOnajDrugi je napisao/la:gdje su DREAMER, MONOLOG, CARTMAN, CONSIGLIERE i ostali forumasi????? nije valjda, da previse nervoza vlada???? hajmo momci, dajte neki komentar.....UBICEMO LITVANIJU!!!!!!
Brate, jucer sam nesto pisao ali od neke nervoze i iscekivanja nikako da sastavim nesto smisleno. :mrgreen:

Jednostavno: 90 najvaznijih minuta u historiji bh sporta. 90 minuta koji ce nas staviti na kartu fudbalske historije koja ce zivjeti vjecno. 90 vaznijih minuta od finala SP-a. I na kraju, barem sto se moje okoline tice, 90 minuta koji ce odrediti zivot svakog istinskog patriote u slijedecih 9 mjeseci a i dalje.
Kaze mi jaran: Ako ne pobjedimo, bacicu se pod prvo auto koje naidje :mrgreen: Pretjerivanje, naravno, ali otprilike oslikava atmosferu i napetost u kojoj se docekuje ova utakmica.

Naravno, ne mogu znati kako je igracima jer nisam u njihovoj kozi ali znam da su opusteniji od nas, jer je ipak sve u njihovim rukama, dok mi samo mozemo cekati. Svidja mi se sto je atmosfera oko igraca mirna i da nema nema nekih bespotrebnih ceremonija, jer jednostavno, jos nista nije gotovo. Ovdje postaje bitno da ti igrac igra u Laziu i Cityu, jer treba podnijeti teret ove utakmice, sto nasi rade fantasticno. Utakmica protiv Francuske u Parizu je pokazala da se ne bojimo i da nas ne pucaju kompleksi.

Naravno igracki smo spaceshuttle za Litvaniju. U ekipi nemaju igraca od kojeg posebno treba strahovati, tipa Weiss ili Hamsik. . Od svih ekipa koje su gostovale na BP u ovom ciklusu oni su najmanje pokazali, i jednini koji nam nisu dali gol. Odradili smo ih u prvom poluvremenu i onda mirno odigrali nastavak.
Otprilike isto ocekujem i sutra. Sjetimo se samo kako je otvorena utakmica u Slovackoj. Prvih 10 minuta nam nisu presli pola i da ne bi Muche, bilo bi 0:1 odmah, i time bi sve bilo gotovo. Slovaci su kasnije uspjeli kazniti nasu naivno postavljenu formaciju, ali mislim da litvanci to ne mogu. Zasto? Zato sto nemaju dovoljno kvaliteta. Jer jednostavno, to je ono sto se gleda na kraju. Naravno, uvijek se moze desiti neki krompir, pa da nam zakomplikuje stvari, ali stvarno ne vjerujem u taj scenario.

Znam da sam cesto kritikovao Susica, zbog njegovoh izjava i formacija, ali mislim da to nece toliko biti bitno sutra jer gramo protiv podredjene i slabije ekipe, i njima ce nemoguce biti braniti nasu formaciju sa 5 ili 6 ofanzivnih igraca. Najvaznija stvar je sta ce im reci pred sami izlazak, a to je da se zabije gol u prvih 20 minuta i da se prakticno rijesi utakmica. Ako se to ne uspije, nastaviti mirno, i sjetiti se da se igra 90 minuta, a nasa kvaliteta tu mora doci do izrazaja. Sutra je vazna i pozrtvovanost i izgaranje kao nikada do sad. Glavom gdje neko ne bi nogom, i nema problema :D

I naravno, za kraj, navijaci. Atmosfera ce biti kao na Bilinom, a vidjeli smo litvance kako se se snasli tu :mrgreen:

Moja prognoza: 1:4
Pjanic ce biti igrac utakmice, a Avdija ce odraditi utakmicu karijere, posebno u defanzivnom dijelu ;) Zivi bili pa vidjeli. :D
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

Deniss
Kontakt:

Post Postao/la Deniss » 14 okt 2013, 12:46

Sutra na Bajramu zanijetiti ovako "Nevejtu En Usalije Bosnalije tri gola Litvanije uvalije,Le Brazilijalije kvalifikalije..Amin :)

hz1987
Kontakt:

Post Postao/la hz1987 » 14 okt 2013, 12:56

slika

nasi momci su sletjeli, evo i jedna slicica...pozdrav iz kaunasa :)

deni_23
Kontakt:

Post Postao/la deni_23 » 14 okt 2013, 12:58

Bh. legenda ne sumnja u pobjedu
Hadžibegić optimista: Utakmica neće biti lagana, ali ja vjerujem u Safeta

U pobjedu reprezentacije BiH nad Litvanijom uvjeren i član Odbora za posredovanje i savjetovanje Nogometnog saveza BiH Faruk Hadžibegović, koji je naglasio da vjeruje u selektora Sušića i ekipu te da je BiH zaslužila plasman u Brazil.

- Nadam se da ćemo pobijediti i otići na svjetsko prvenstvo, jer je naša reprezentacija tokom ovih kvalifikacija pokazala da je zaslužila plasman. Objektivno, poslije svih tih utakmica optimist sam. Sigurno je da utakmica neće biti lagana, treba biti oprezan, ali imam puno povjerenje u Safeta (Sušića) i igrače. Vjerujem da ćemo imati veliku podršku navijača kao da igramo u Zenici i da ćemo uz njihovu pomoć doći do rezultata koji će nas odvesti na prvenstvo – izjavio je Hadžibegić

DesimaL
Kontakt:

Post Postao/la DesimaL » 14 okt 2013, 12:59

Odlicna analiza.
Samo izbriste tacku ovo izmedju blog i spot :mrgreen:

http://generalposlijebitke.blog.spot.co ... me-je.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Zadnja izmjena: DesimaL, dana/u 14 okt 2013, 13:00, ukupno mijenjano 2 puta.
Visca el Barça ! Mes que un club !

Amar Dzeko
Kontakt:

Post Postao/la Amar Dzeko » 14 okt 2013, 12:59

Sa Ćirom idemo u Afriku. Jes, sa Ćirom :mrgreen:
Ronaldo - Isco - Bale

"U svakom porazu ja sam video deo slobode. I kad je gotovo, za mene znaj tek tad je počelo." M.M.

zlatan.edvin
Kontakt:

Post Postao/la zlatan.edvin » 14 okt 2013, 13:03

hz1987 je napisao/la:slika

nasi momci su sletjeli, evo i jedna slicica...pozdrav iz kaunasa :)
Taman gledam ko će objaviti da li su sretno stigli, hvala na info a i na fotografiji

Još malo pa fešta

Konzerva
Kontakt:

Post Postao/la Konzerva » 14 okt 2013, 13:03

nesmijem ni pomisliti nedaj boze sta bi bilo da ne pobijedimo sutra , to bi bila najveca fudbalska katastrofa BiH repke poslije rata, drzis prvo mjesto na tabeli cijele kvalifikacije i popusis od 112 repke na fifinoj listi koja je davno ispala iz trke za prva dva mjesta.

jednostavno to bi nas bas bas bas ama bas psihicki slomilo. zato sam siguran u pobjedu, jer kad nasi navale tesko da ce se ovi moci oduprijeti.
"Ali, kad dođeš u Zenicu, ne da ti se ne igra, više ti se ni ne živi" : ivica osim za jutarnje novine

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 14 okt 2013, 13:04

Konzerva je napisao/la:nesmijem ni pomisliti nedaj boze sta bi bilo da ne pobijedimo sutra , to bi bila najveca fudbalska katastrofa BiH repke poslije rata, drzis prvo mjesto na tabeli cijele kvalifikacije i popusis od 112 repke na fifinoj listi koja je davno ispala iz trke za prva dva mjesta.

jednostavno to bi nas bas bas bas ama bas psihicki slomilo. zato sam siguran u pobjedu, jer kad nasi navale tesko da ce se ovi moci oduprijeti.
Ako izgubimo ja ne znam kad cu vise pogledati neku nogometnu utakmnicu.Zgadit ce mi se fudbal.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

Tuti
Kontakt:

Post Postao/la Tuti » 14 okt 2013, 13:05

Pjanic ce biti igrac utakmice, a Avdija ce odraditi utakmicu karijere, posebno u defanzivnom dijelu ;) Zivi bili pa vidjeli.
Da hoce tako biti.
Ali ne vjerujem da ce tako lahko biti, sigurno da nam niko nije poklonio bodove i golove u golove ali ko sde jednom opece boji se svoje srece, sudija, platinija, blatera..
Pusti Avdija je odradio utakmicu karijere protiv Intera :mrgreen: neka on se drzi striktno nazad jer ovo krilo mladic sto igra za Livaniju je brz i nezgodan.

Boze pomozi Avdiji.
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 14 okt 2013, 13:08

Avdija je skuplji po transfermarktu. To ga odmah čini boljim i kompaktnijim igračem, kako ofanzivno, tako i defanzivno. Samo pratite duele, i uživajte.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

hroni
Kontakt:

Post Postao/la hroni » 14 okt 2013, 13:13

Tuti je napisao/la:
Pjanic ce biti igrac utakmice, a Avdija ce odraditi utakmicu karijere, posebno u defanzivnom dijelu ;) Zivi bili pa vidjeli.
Da hoce tako biti.
Ali ne vjerujem da ce tako lahko biti, sigurno da nam niko nije poklonio bodove i golove u golove ali ko sde jednom opece boji se svoje srece, sudija, platinija, blatera..
Pusti Avdija je odradio utakmicu karijere protiv Intera :mrgreen: neka on se drzi striktno nazad jer ovo krilo mladic sto igra za Livaniju je brz i nezgodan.

Boze pomozi Avdiji.

Bože pomozi nam svima( navijačima,igračima,vjernicima, nevjernicima :mrgreen: svima osim Grcima) da izdržimo do utakmice,utakmicu i poslije utakmice...........ne može se ovo mirno podnijeti svega mi,adrenalin već ključa
Zadnja izmjena: hroni, dana/u 14 okt 2013, 13:15, ukupno mijenjano 1 put.

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 14 okt 2013, 13:14

slika
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano

Tuti
Kontakt:

Post Postao/la Tuti » 14 okt 2013, 13:16

Ima da se tresemo kao Banja Luka 69 :mrgreen: bilo da zabijemo ili da primimo.
Ali fakat ako ne mozemo da pobjedimo 112 rep. Svijeta i odemo na SP radi koga vise da se tresemo i nerviramo.. da smo tuzni itd. :? pomiriti se stim da smo definitivno baksuzi i tacka.
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY

Cautinho
Kontakt:

Post Postao/la Cautinho » 14 okt 2013, 13:20

Zabit gol do 10.minute i lagano u Brazil.
Keep walking.

gringonjaOnajDrugi
Kontakt:

Post Postao/la gringonjaOnajDrugi » 14 okt 2013, 13:26

Deniss je napisao/la:Sutra na Bajramu zanijetiti ovako "Nevejtu En Usalije Bosnalije tri gola Litvanije uvalije,Le Brazilijalije kvalifikalije..Amin :)

hahahahahahahaha joooooj upisa se, joj koji si ti lik hahahahhhahhahhha joj ovo je POST GODINE, ma kakve godine, STOLJECA!!! :)

BoBo89
Kontakt:

Post Postao/la BoBo89 » 14 okt 2013, 13:27

madridist je napisao/la:slika
Nesto smijesno i zanimljivo na ovoj slici :| , il ovo postas iz protesta prema debilcini koji smislja ovakve nebuloze :?:

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 14 okt 2013, 13:29

Slika je baš vrh., :lol: naravno, s moje tačke gledišta.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 14 okt 2013, 13:31

Yebo me otac tresem se ko visnjab kad pomislim na sutra. Cvakno sam dvi lekse
UEFA TEAM RANKING 1989

43 Velez Mostar YUG 3.583
49 Hamburger SV Ger 3.500
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
117 Olympique Marseille Fra 1.875
126 Manchester United Eng 1.500
143 Paris Saint-Germain Fra 1.250

vatreni
Kontakt:

Post Postao/la vatreni » 14 okt 2013, 13:33

Grčka je debelo platila Škrtelu i golmanu Slovačke onaj glupi autogol i sigurno će učiniti sve da izgubimo.Al opet jbg.kvalitet je na nasoj strani.

Odgovori

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.