Cesc van terena do tri tjedna
Ponedjeljak, 28.12.2009.
Kapiten Arsenala Cesc Fabregas danas očekuje vijest koja će odrediti period njegova odsustva, budući da je u utakmici protiv Aston Ville obnovio ozljedu koju je zaradio protiv Burnleya. Španjolski playmaker ušao je jučer u drugom poluvremenu i u devet minuta doveo Topnike u vodstvo iz slobodnog udarca, nakon čega je povrijedio prepone postigavši drugi pogodak u 81 minuti.
"Vjerujem da je sretan zbog naše pobjede, ali u isto vrijeme zabrinut je zbog ozljede. Ne znamo još da li se radi o obnovi stare ili o začetku nove povrede. Znati ćemo više sutra (Ponedjeljak). Ukoliko se radi o obnovi stare u pitanju bi trebalo biti dosta manje vremena u odnosu na neku novu ozljedu."
Wegner je dodao također kako vjeruje da je napravio dobru odluku uvevši Fabregasa:
"Vjerujem da sam napravio dobru odluku dopustivši mu da igra, i sigurno bi to uradio ponovo. Stavio sam ga na klupu i znao sam da ću ga morati ubaciti u igru ukoliko bude potrebe. Da smo možda vodili 1-0 ne bi ušao u igru, na kraju krajeva tu smo da pobjeđujemo a kako do pobjede samo vi znate. Aston Villa je momčad koja vas zna učiniti nervoznim, budući da vam prepuste posjed i dobiju vas u jednoj kontri. Bili smo dominantni i nismo uspjeli postići pogodak, mnogi bi u takvoj situaciji odlučili na zatvaranje i smirivanje igre ali ne i ja. Ja sam bacio sve konce u napad i isplatilo mi se."
Fabregas će kako stvari stoje propustiti Arsenalov put na Fratton Park u srijedu večer na susret sa posljednjim Portsmouthom.
Ovaj 22-godišnjak je bio u zavidnoj formi ove sezone postigavši 12 pogodaka i asistirajući 9 puta u 21 utakmici u Premier Ligi te Ligi Prvaka.