Naše čudne sitnice

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Sveti
Kontakt:

Re: Naše čudne sitnice

Post Postao/la Sveti » 13 okt 2013, 14:49

iVar je napisao/la:
Sveti je napisao/la:nisi grammar nazi ako znaš da se samo u prvom licu jednine dodaje h. To ti je osnov i temelj poznavanja maternjeg jezika majku mu yebem. Sad znači ako ne pišeš neko službeno pismo, možeš da pišeš kako hoćeš. Mi bih bili ljepši, vijeruj mi :? kako da shvatim ozbiljno osobu koja napiše ovako nešto molim te.
aoristi trećeg lica jednine glagola biti :mrgreen: jel' moRe ova prof'sore 8-)
moRe :mrgreen:

jasmin10 je napisao/la: to se odnosi da ove mladje prirastaje. vecina starijih ljudi ne govori pravilno, pa nije valjda da ni njih ne treba shvatati ozbiljno :roll:
ko ovdje govori o izgovoru?
naprijed rejal

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 13 okt 2013, 15:49

pa isto ti je to. ili neko napise ti bih, ili neko tako izgovori :D mada je manja ofiraza kada izgovori, kontas nisi dobro cuo :mrgreen:

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 13 okt 2013, 15:53

jasmin10 je napisao/la:pa isto ti je to. ili neko napise ti bih, ili neko tako izgovori :D mada je manja ofiraza kada izgovori, kontas nisi dobro cuo :mrgreen:
pa realno, rijetko ko izgovara to h, čak i u prvom licu, a stariji ljudi svakako nit ga kad pišu, niti ga izgovaraju :mrgreen:
naprijed rejal

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 13 okt 2013, 17:00

Sveti je napisao/la:
jasmin10 je napisao/la:pa isto ti je to. ili neko napise ti bih, ili neko tako izgovori :D mada je manja ofiraza kada izgovori, kontas nisi dobro cuo :mrgreen:
pa realno, rijetko ko izgovara to h, čak i u prvom licu, a stariji ljudi svakako nit ga kad pišu, niti ga izgovaraju :mrgreen:
ali meni je najjace kad neko od mladjih napise njihA, i joM :lol: :lol:

iVar
Kontakt:

Post Postao/la iVar » 13 okt 2013, 17:02

jasmin10 je napisao/la:
Sveti je napisao/la:
ali meni je najjace kad neko od mladjih napise njihA, i joM :lol: :lol:
eno HIN
meščini
mišljam
goram-dolam
majca/maica
čorape
al me k'o klinca posebno nerviralo što su svake patike zvali pume...joj kakve sam pume kupio, a ono tamo obuća iz cicibana :mrgreen:
Jedina želja mi je da vidim ko je ovaj Monolog, dok nije *Monolog*, ono uživo, dok je baš ono što jest' (il' što nije)! :D

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 13 okt 2013, 17:25

š njim :mrgreen:

Dosta ljudi ima problema sa JE ili IJE gdje se pise. Samim tim i ja :mrgreen: Pa tako znam na pismenoj iz bos po 5 min kontat je li npr mlijeko ili mljeko (ovo znam kako se pise ali ne moze mi nista kompleksnije naumpast :D ) :lol: :lol:
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Amar Dzeko
Kontakt:

Post Postao/la Amar Dzeko » 13 okt 2013, 17:52

Ne smatram sebe praznovjernim, ali imam neke cudne rituale, ne znam kako da ih drugacije nazovem, vezane oko broja 4.

To je moj broj, i u svemu sto radim, pokusavam nekako se prilagoditi da bude u znaku tog broja.

U igrama za srecu, bingo i to, obavezno je tu 4 ili 16 (4x4).

Npr. kad gledam TV, zvuk je pojacan uvijek na neki broj djeljiv sa 4, tj. 12, 16, 20 nebitno :)

To mi je počelo kad sam bio mladji, mozda prije 4 :mrgreen: godine, sad sam dosta toga prestao, ali eto to sa TV-om mi je ostalo i uvijek ce tako pretpostavljam i biti.

Sjecam se da sam kad sam casu uzimao da pijem sok, kad je vracam kvrcnem 3 puta s njom od stol i onda 4. put je normalno stavim na stol. I to sam stalno radio. :lol:

Uz, to sa curom sam prohodao na datum 16.04. :mrgreen: Slucajnost ? :roll:
Ronaldo - Isco - Bale

"U svakom porazu ja sam video deo slobode. I kad je gotovo, za mene znaj tek tad je počelo." M.M.

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 13 okt 2013, 18:11

neki to povezuju sa opsesivno-kompulzivnim poremećajem, ali u nekom blažem obliku.
naprijed rejal

Amar Dzeko
Kontakt:

Post Postao/la Amar Dzeko » 13 okt 2013, 18:18

Sveti je napisao/la:neki to povezuju sa opsesivno-kompulzivnim poremećajem, ali u nekom blažem obliku.
A yebiga :)
Ronaldo - Isco - Bale

"U svakom porazu ja sam video deo slobode. I kad je gotovo, za mene znaj tek tad je počelo." M.M.

Dex
Kontakt:

Post Postao/la Dex » 13 okt 2013, 18:46

Materijal za emisiju na foxu :mrgreen:
I had an appointment with you tonight… in Samarra.

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 13 okt 2013, 19:06

Amar Dzeko je napisao/la:
Sveti je napisao/la:neki to povezuju sa opsesivno-kompulzivnim poremećajem, ali u nekom blažem obliku.
A yebiga :)
ozbiljno, naravno ne u smislu da je to bolest, već prenaglašena psihička aktivnost koja se vezuje za određeni detalj. Imam to i ja :mrgreen:
naprijed rejal

Cautinho
Kontakt:

Post Postao/la Cautinho » 13 okt 2013, 19:14

U tvom slučaju se to zove kompulzivno-madridski poremecaj.
Javlja se kod osoba koje navijaju za Madrid.
Keep walking.

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 13 okt 2013, 19:18

Cautinho je napisao/la:U tvom slučaju se to zove kompulzivno-madridski poremecaj.
I naravno sad kad ti neko vrati govorit ces kako te svi vrijedjaju po forumu i svi te zezaju.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

autogol
Kontakt:

Post Postao/la autogol » 13 okt 2013, 19:39

Amar Dzeko je napisao/la:Ne smatram sebe praznovjernim, ali imam neke cudne rituale, ne znam kako da ih drugacije nazovem, vezane oko broja 4.

To je moj broj, i u svemu sto radim, pokusavam nekako se prilagoditi da bude u znaku tog broja.

U igrama za srecu, bingo i to, obavezno je tu 4 ili 16 (4x4).

Npr. kad gledam TV, zvuk je pojacan uvijek na neki broj djeljiv sa 4, tj. 12, 16, 20 nebitno :)

To mi je počelo kad sam bio mladji, mozda prije 4 :mrgreen: godine, sad sam dosta toga prestao, ali eto to sa TV-om mi je ostalo i uvijek ce tako pretpostavljam i biti.

Sjecam se da sam kad sam casu uzimao da pijem sok, kad je vracam kvrcnem 3 puta s njom od stol i onda 4. put je normalno stavim na stol. I to sam stalno radio. :lol:

Uz, to sa curom sam prohodao na datum 16.04. :mrgreen: Slucajnost ? :roll:
jos da mozes 4x zaredom :D

Amar Dzeko
Kontakt:

Post Postao/la Amar Dzeko » 13 okt 2013, 21:15

autogol je napisao/la:jos da mozes 4x zaredom :D
eeh nikad ne reci nikad :mrgreen:
Cautinho je napisao/la:Ljudi.
Dozivio sam prosvjetljenje.
Kamo srece da jesi, prijalo bi ti bolje od orgazma.
Ronaldo - Isco - Bale

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 13 okt 2013, 21:20

Otelo je napisao/la:
Cautinho je napisao/la:U tvom slučaju se to zove kompulzivno-madridski poremecaj.
I naravno sad kad ti neko vrati govorit ces kako te svi vrijedjaju po forumu i svi te zezaju.
Neće baš tako. Prvo će reć' da ga niko ne razumije, da voli BiH i da živi u posušju. Onda će spomenuti kamion u tri poslije ponoći, i da navija za barcelonu a simpatiše siti. Fifi je to naš
naprijed rejal

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 13 okt 2013, 21:34

Cautinho je napisao/la:Meni se to u govoru ne osjeca bas...
bi ili bih nije neka razlika,ali u pisanju ok.
Iako ne vidim razlog zasto se na internetu toliko paznje pridodaje pravopisu u normalnim stvarima,forumi,fb,twitt,ostali komentari osim ako nije neka sluzbena vrsta teksta.
A i na ovom forumu su posebno zaludjeni pravopisom,zbog zareza na krivom mjestu bi te razapeli.
Ja, recimo, osobu koja ne piše pravilno (ne razlikuje č i ć, ije i je, bi ili bih, stavlja točku iza broja) ne shvaćam ozbiljno i u velikoj većini slučajeva joj ne repliciram. 8-)

Eto jedne moje čudne sitnice, imam običaj organizacijama (klubovima i to, koje pratim na Facebooku) slati mailove da se riješe grešaka na svojim stranicama i slično, tipa: Dinamo je u prvom kolu KUP-a pobijedio Gaj Mače - KUP-a? Kakvog KUP-a? Kup je riječ od engleske riječi cup, nije skraćenica da bi se pisala velikim slovima i sa crtom kod promjene kroz padeže. Nemali broj puta su me i poslušali i prekinuli s greškama.
Hayley <3

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 13 okt 2013, 21:38

badblueboylivno je napisao/la:
Cautinho je napisao/la:Meni se to u govoru ne osjeca bas...
bi ili bih nije neka razlika,ali u pisanju ok.
Iako ne vidim razlog zasto se na internetu toliko paznje pridodaje pravopisu u normalnim stvarima,forumi,fb,twitt,ostali komentari osim ako nije neka sluzbena vrsta teksta.
A i na ovom forumu su posebno zaludjeni pravopisom,zbog zareza na krivom mjestu bi te razapeli.
Ja, recimo, osobu koja ne piše pravilno (ne razlikuje č i ć, ije i je, bi ili bih, stavlja točku iza broja) ne shvaćam ozbiljno i u velikoj većini slučajeva joj ne repliciram. 8-)
Evo vidis,ja od djetinstva ne znam razliku izmedju č i ć.
Citanje knjiga je to popravilo,barem sto se pravopisa tice dok je kod izgovora teze.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 13 okt 2013, 21:48

U razgovoru može proći jer se to razlikuje od kraja do kraja, ali ne mogu prijeći preko toga u pisanom obliku. A posebno me boli što ogroman broj ljudi ne zna napisati slovo DŽ, iako je to slovo svojstveno samo nama.
Hayley <3

Edinho992

Post Postao/la Edinho992 » 13 okt 2013, 22:05

Mene posebno boli zašto neki jedva čekaju da neko negdje (ne)svjesno pogriješi, pa to odma leti da ga ispravlja, ili u najgorem slučaju, odnosno većini slučajeva ismijava. E **** ti narod :evil:

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], Jabroni i 5 gostiju.