Pomoc u vezi PC-a

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

mandraX
Kontakt:

Re: "Pomoc u vezi PC-a"

Post Postao/la mandraX » 13 okt 2013, 16:59

romeo je napisao/la:U zadnja 3-4 dana mi je pocela da zuji centralna jedinica. Nista preglasno, nego ono, cujem je i **** je dosadna. Kada je malo dignem, pa spustim ( kao lupim malo ), prestane zujati. Nakon nekog vremena, opet jovo na novo :mrgreen:
Do cega je, kako se toga rijesiti ?
Ne znam kakvo je "zujanje" u pitanju, možda ti neki kabal dira do ventilatora, ili jednostavno otvori centralnu i očisti malo, neće ti ništa bit'. :mrgreen:
JHam je napisao/la:
JHam je napisao/la:Kad radim na racunaru zna se desiti da jako zapuse neki od ventilatora(ima ih 3-4 unutra :roll: ) i onda ponekad zaledi, a kad ga poslije toga resetujem izbaci mi "Previous Thermal Failure", moze li to biti do one paste na procesoru ili??
Niko?? :roll:
Isti odgovor kao i forumašu iznad, otvori brate centralnu, pogledaj malo šta ima unutra, izvadi procesor, očisti, provjeri kakvo je stanje...kad vidiš šta fali, šta ne fali, onda dođeš na forum i pitaš, ha ya. :D

Jah, može da bude da je do paste.

iVar
Kontakt:

Post Postao/la iVar » 13 okt 2013, 17:00

JHam je napisao/la:Pa je li ovo moguce!!!
**** se vec nekoliko dana s grafickom, jer mi izbacuje BSOD kad je prikljucim, i ne stignem ni instalirati drivere.
Danas instaliram driver kroz safe mode, i opet nece...izvadim karticu, vratim je opet, slucajno mi tastatura ostane iskopcana(sa zadnje strane PC-a) i podigne se windows normalno, sad sam je prikopcao naprijed u usb port i zavrsio citavu cetvrtinu na 2k(onda sam izasao iz igrice jer sam usao samo da probam radi li ne da igram XD), dok prije, kad bi uspio uci u windows, nakon pocetka utakmice mi izbaci BSOD, evo vec pola sata radi bez BSOD-a xD **** ti i tastaturu i usb port xD
Jesi probao neki drugi PCI-e port? da nije oštećena grafa ili port? ;) Al' opet radila je malo...ne znam fkt...moraš testirati..ubaci u koji drugi port (onaj slot na matičnjaku) ;)
Jedina želja mi je da vidim ko je ovaj Monolog, dok nije *Monolog*, ono uživo, dok je baš ono što jest' (il' što nije)! :D

Belmin6
Kontakt:

Post Postao/la Belmin6 » 13 okt 2013, 17:02

Koji programi mogu štekati brži rad neke igre ?

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 13 okt 2013, 17:41

Sveti je napisao/la:
Lillard je napisao/la:Ne znam jela bas za ovo tema, ali evo...Imam problem s monitorom. Gasi se svako 10sec i oept sam upali. Mjenjao sam 1 kabel radi toga, ali opet isto. Ne reagira ako stisnem da se iskljuci ili bilo sta direktno povezano s njim.
meni se to desilo, lako sam to riješio.

Prvo otvori zadnji poklopac, pa ga položi ekranom prema dole. Uzmi kliješta, i presijeci žice koje vidiš da izlaze iz ekrana(obično su obojene duginim živim bojama). Presijeci gdje god želiš. Kada to učiniš, uzmi monitor, i poklopac zajedno sa šarafima i baci ta gowna u prvi kontejner. Odi do radnje, ili na pik i kupi novi. Nadam se da sam pomogao, pozz
To mi je ionako bio cilj, samo sam upitao bezveze :mrgreen: .
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

iVar
Kontakt:

Post Postao/la iVar » 13 okt 2013, 17:43

Lillard je napisao/la:Ne znam jela bas za ovo tema, ali evo...Imam problem s monitorom. Gasi se svako 10sec i oept sam upali. Mjenjao sam 1 kabel radi toga, ali opet isto. Ne reagira ako stisnem da se iskljuci ili bilo sta direktno povezano s njim.
Otiš'o ti onaj krc. što natakneš na njega kabal :) desilo mi se kad sam im'o desktop računar, zamjenio taj dio, 20 km mi lik uzeo što mi je lemilicom "nakalemio" drugi :mrgreen: i radilo sve
Jedina želja mi je da vidim ko je ovaj Monolog, dok nije *Monolog*, ono uživo, dok je baš ono što jest' (il' što nije)! :D

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 13 okt 2013, 18:54

iVar je napisao/la:
JHam je napisao/la:Pa je li ovo moguce!!!
**** se vec nekoliko dana s grafickom, jer mi izbacuje BSOD kad je prikljucim, i ne stignem ni instalirati drivere.
Danas instaliram driver kroz safe mode, i opet nece...izvadim karticu, vratim je opet, slucajno mi tastatura ostane iskopcana(sa zadnje strane PC-a) i podigne se windows normalno, sad sam je prikopcao naprijed u usb port i zavrsio citavu cetvrtinu na 2k(onda sam izasao iz igrice jer sam usao samo da probam radi li ne da igram XD), dok prije, kad bi uspio uci u windows, nakon pocetka utakmice mi izbaci BSOD, evo vec pola sata radi bez BSOD-a xD **** ti i tastaturu i usb port xD
Jesi probao neki drugi PCI-e port? da nije oštećena grafa ili port? ;) Al' opet radila je malo...ne znam fkt...moraš testirati..ubaci u koji drugi port (onaj slot na matičnjaku) ;)
Bi ja da ih ima vise, ostali su oni manji PCI i AGP slotovi, al radi mi ova 256ica, jedino da je maticna toliko stara da ne podrzava ove od 1GB :lol: :lol:

@mandraX mislio sam promijeniti pastu, al nikako da se nakanim, i nema se bas puno vremena :D

sony_91
Kontakt:

Post Postao/la sony_91 » 13 okt 2013, 21:07

romeo je napisao/la:U zadnja 3-4 dana mi je pocela da zuji centralna jedinica. Nista preglasno, nego ono, cujem je i **** je dosadna. Kada je malo dignem, pa spustim ( kao lupim malo ), prestane zujati. Nakon nekog vremena, opet jovo na novo :mrgreen:
Do cega je, kako se toga rijesiti ?
Imao isti problem, i rješavao ga tako što nagnem centralnu na jednu stranu i zvuk prestane. Jednom pokrenem neku igru i vidim da temperatura grafičke raste preko 100 i onda skontam da je to bio hladnjak grafičke koji sam zaustavljao jer se micao iz ležišta. Pa pogledaj hladnjake moj je savjet

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 14 okt 2013, 13:04

raja kako da pes 2013 sprzim na 2 CD-a, jer ne moze stati samo na jedan :D

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 14 okt 2013, 14:18

jasmin10 je napisao/la:raja kako da pes 2013 sprzim na 2 CD-a, jer ne moze stati samo na jedan :D
Kupis dva umjesto jednog CD-a i sprzis PES na dva a ne na jedan CD posto ne moze stati. :mrgreen:
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 14 okt 2013, 14:27

Johny je napisao/la:
jasmin10 je napisao/la:raja kako da pes 2013 sprzim na 2 CD-a, jer ne moze stati samo na jedan :D
Kupis dva umjesto jednog CD-a i sprzis PES na dva a ne na jedan CD posto ne moze stati. :mrgreen:
meni se zuri, a ti se zahebavas :mrgreen:

neo
Kontakt:

Post Postao/la neo » 14 okt 2013, 16:08

Tako sto ces ih zipovati tj rarovati na odredjenu velicinu. Pogledaj kako se to radi (mozes naci video), da stavis u opcijama da zipuje do 4GB, pa onda part 2.
"It's one of premier league's oldest lessons .
NEVER WRITE MANCHESTER UNITED OFF"

KEC
Kontakt:

Post Postao/la KEC » 16 okt 2013, 12:04

slika

Drugovi pomagajteeee
https://****.com - Video Chat Dating - No Verify - Anonymous Sex Dating - [url=https://****.com/girls.html] Dating Site Chat [/url]

iVar
Kontakt:

Post Postao/la iVar » 16 okt 2013, 14:16

[youtube][/youtube] :lol: :lol:

nego jesi prob'o s mozilom jbt? :) probajte sve mogućnosti pa onda pitajte :) zlatno pravilo

KEC
Kontakt:

Post Postao/la KEC » 16 okt 2013, 15:11

iVar je napisao/la:[youtube][/youtube] :lol: :lol:

nego jesi prob'o s mozilom jbt? :) probajte sve mogućnosti pa onda pitajte :) zlatno pravilo
HAHA jesam probao sam isti mi je prob znaci bilo koji program nece da skine(java,antivirus...) moze samo ako je u winraru
https://****.com - Video Chat Dating - No Verify - Anonymous Sex Dating - [url=https://****.com/girls.html] Dating Site Chat [/url]

iVar
Kontakt:

Post Postao/la iVar » 16 okt 2013, 15:26

hmm :/ imaš li antivirus i koji? ako imaš uninstall i njega i browsere i nabaci novi browser (skini kod nekog) pa probaj

KEC
Kontakt:

Post Postao/la KEC » 16 okt 2013, 15:41

iVar je napisao/la:hmm :/ imaš li antivirus i koji? ako imaš uninstall i njega i browsere i nabaci novi browser (skini kod nekog) pa probaj
nemam antivirus nikakav a pokusat cu kod druga skinuti crome pa ponovo kod sb snimitiii

iVar
Kontakt:

Post Postao/la iVar » 16 okt 2013, 15:43

ajd i skini ccleaner da oporaviš registrije prije nove instalacije chrome-a

KEC
Kontakt:

Post Postao/la KEC » 16 okt 2013, 17:04

dali postji sansa da se program java skine u winrar-u ja sam trazio al nisma bio uspjesan

fanatic1991
Kontakt:

Post Postao/la fanatic1991 » 16 okt 2013, 19:04

Imam problem!! u zadnje vrijeme mi se pojavljuje zvuk kao kada ubacim USB i izbacim...... ne znam zasto,,,, moze pomoc!!!
I dont have a singnature:(
Can i have yours?

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 16 okt 2013, 19:50

fanatic1991 je napisao/la:Imam problem!! u zadnje vrijeme mi se pojavljuje zvuk kao kada ubacim USB i izbacim...... ne znam zasto,,,, moze pomoc!!!
Provjeri da nije kamera ili nesto slicno ukljuceno jer računar s vremena na vrijeme registruje da je nesto ukljuceno i pokusa da instalira drajvere, ali bezuspjesno pa se taj proces stalno ponavlja... evo nekako sam ti objasnio,valjda skontas

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 5 gostiju.