Signore je napisao/la:Mislio sam napisat presjek ove polusezone, al mi lakse kopirat![]()
Izvor: fb Nogometni klub Žepče
Od Europe, polufinala Kupa, Premijerlige do samog dna i opet sve ispočetka!
U petom mjesecu 2008. godine odigrali smo svoju posljednju utakmicu u PL. Tri mjeseca kasnije nastupali smo u Prvoj ligi Federacije BiH. Dobar start i ne baš najbolji kraj nije obradovao navijače Žepča. Deseto mjesto u drugom rangu BiH nogometa nije ono na što se naviklo. Očekivanja su bila puno veća, ali sezonu kasnije desilo se nešto još gore. NK Žepče je završilo kao 15. od 16. ekipa. Tek je Posušje bilo lošije. Tako smo dvije godine kasnije ispali u treći rang koji na kraju nismo ni igrali. Sezona 2010./11. bila je izgubljena, kao i ona kasnije 2011./12. Sezonu kasnije, 2012./13. kružile su mnoge priče, a onda smo 1.rujna 2013. dočekali ono što smo čekali tri godine i tri mjeseca.
Sta kazes "u KOSVI JE MOGAO BITI VECI REZULAT"Pa vi niste imali suta na gol,zahvalite se sudiji za izmisljeni penal..Da vam porucim rat vas ceka 2 kolo u sijama..Koji ste vi seljaci..![]()
Sve je počelo na Kosovi protiv domaćina Visa. Jako visoka temperatura i ružan teren nisu dopustali dobru igru, ali odlični rezultati u pripremnim utakmicama našim navijačima ulili su nadu da taj dan možemo do pobjede, a na kraju sezone i do samog vrha. Ostat ce upamćena sedma minuta kada je Lučić pogodio za veliko slavlje naših navijača koji su bili brojniji od domaćina. Do kraja se mogla upisati i veća pobjeda, no tri boda su zabilježena. Tjedan dana kasnije u Žepče je stigao Napredak iz Šija koji je slovio kao jedan od favorita za naslov. Gosti su na samom početku razočarali publiku koja je došla pozdraviti povratak nogometa u Žepče. Na našu sreću nije sve ostalo na tome. Lučić i P.Duspara donose preokret i nakon dva kola Žepče je jedini tim koji je upisao obe pobjede. Titula je postala ono jedino što se želi iako se svega dva mjeseca prije jedino bitno bilo da se igra, rezultati su bili nebitni. Nakon trećeg kola apetiti su još više porasli. Uz ogromnu podršku s tribina u Makljenovcu je pregažen Proleter. 0-5 i sjajan uvod pred posljednjeplasiranu Gradinu koja je prošla gore nego Proleter. Gosti iz Mravića su ispraćeni s 9 komada u svojoj mreži. Nakon četiri kola i dalje je prijetio drugoplasirani Rudar, a ni Nemila nije bila baš daleko. Uslijedilo je gostovanje u Zenici. Remi nam je odgovarao, zadržali bi prednost pred Rudarom i sve imali u svojim rukama. U 75. minuti Duspara je imao priliku da riješi, ne utakmicu, nego cijelo prvenstvo, ali mu to nije uspjelo. Dvije minute prije kraja domaći dolaze do pobjede koja im donosi vrh. Žepče je zaslužilo bod, ako ne i pobjedu, no to će ostati zaboravljeno iako su igrači s terena ispraćeni pljeskom okupljenih navijača Žepča. Sedam dana kasnije, Gradski stadion u Žepču i stigla je i druga ekipa i Zenice, Borac Tetovo, jedina momčad koja je do tad uzela bod Rudaru. To što su napravili u gradskom derbiju nije im pošlo za rukom u Žepču. Sa sigurnih i više nego zasluženih 3-0 Žepče dolazi do nova tri boda. Uslijedilo je nakon toga i posljednje kolo u Nemili koja je zaostajala 3 boda za Žepčom, te 4 za prvim Rudarom koji je igrao u Šijama protiv Napretka koji se pobjedom mogao ozbiljno uključiti u borbu za titulu. Također je i Žepču odgovarala pobjeda Napretka pa čak i remi, jer bi pobjedom u Nemili izbili na prvo mjesto. Iz Šija su stigle dobre vijesti, Napredak je izvukao 1-1, ali smo i mi zakazali. Unatoč tome što je Žepče bilo bolje do pobjede nije uspjelo doći. Na kraju je bilo 1-1, a Žepče je završilo polusezonu kao drugo zaostajući bod iza prvoplasiranog Rudara. Nemila je ostala tri boda iza, a Napredak četiri. Kao najboljeg igrača definitivno možemo proglasiti Dizdarevića iako je i ostatak momčadi bio na visokoj razini. Žepče je zabilo 21 pogodak, a primilo svega tri zahvaljujući sjajnim reakcijama Jurića, ali i Mujičića koji je odradio poluvrijeme protiv Gradine, te cijelu utakmicu protiv Borca i u nekoliko navrata sjajnim reakcijama sačuvao mrežu Žepča. Od 21 pogotka u 7 utakmica 9 puta je strijelac bio Dizdarević, 5 puta je mrežu protivnika tresao N.Tadić, po tri pogotka upisali su Lučić i P.Duspara dok je jedan pogodak zabio Ivešić.
Ovim rezultatima sigurno su doprinijeli i vjerni navijači koji su svaku utakmicu bodrili naše igrače. Bilo kući, bilo na strani, bio poraz, bio remi, bila pobjeda, pjesma nikad nije stajala, a nakon svake utakmice igrači su s terena ispraćeni aplauzom.
Mi se nadamo da će Žepče na proljeće nastaviti s dobrim igrama, te na kraju izboriti viši rang. Zaostajemo bod za Rudarom i sve je u našim rukama. U drugom dijelu sezone očekuje nas domaća utakmica s Visom pa ne baš lako gostovanje u Šijama. U trećem kolu trebali bi lako izaći na kraj s Proleterom, a nakon toga riješiti i Gradinu u Makljenovcu gdje igra kao domaćin. U petom kolu nas čeka derbi s Rudarom u Žepču. Iako se potajno nadamo da će Rudar već tada biti ispod Žepča mislimo da je tu pobjeda prijeko potrebna, a uz veliku podršku s tribina sve je moguće. Nakon toga slijedi ne baš lagano gostovanje u Zenici kod Borca i na kraju na Gradskom stadionu u Žepču čekamo Nemilu. Nadamo se da ćemo nakon te utakmice slaviti naslov prvaka i ulazak u viši rang gdje nas čekaju zanimljiviji protivnici kao što je visočka Bosna, Borac Jelah, Usora ili stari rivali Natron Maglaj i Krivaja Zavidovići.
Jesil ti ikad bio u Sijama,pa dole Juventus ne moze pobj..Ja sam igrao prvo kolo protiv Zepca vi niste imali sut prema golu..Sretno vam mada Rudar ulazi.Signore je napisao/la:Nisam to ja pisao, ja nisam bio na utakmici. I mozda je u Sijama seljakluk kad dodje netko drugi. Nasih iz Zepca uvijek ide 100-200, od toga 30-50 navija cijelu utakmicu. Lako je vrsit pritisak na suca kad si sam na svom, a i lako je izvrsit taj pritisak kad nema pritiska s druge strane. Mi cemo dole uzet minimalno bod, a vjerojatno i pobijedit utakmicu jer je Napredak u Zepcu odigrao smijesnu utakmicu. Zabili su gol u trecoj minuti i vise nisu presli centra. Al nemojte se vi brinut o nama, vi se brinite za sebe, prije svega da dobijete Rudara kuci
![]()
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.