Lewandowski je več sada u JAN. u Bayernu, tako bi trebalo da bude. Samo kod BVB-a je jedan drugi problem.JumBO je napisao/la:Ma na Dzekinom bi mjestu sutio, zategao i pokusao svaki trening treneru da dokazem da sam za prvih 11.
A kada ugovor istece, onda neka se odluci gdje ce i sta ce...
On jednostavno ne igra kao sto je igrao u Wolfsburgu.
Sad dali je to do forme ili mozda vise do toga sto City igra manje preko krila i sto nema nekog kao Misimovica iza sebe..
Silva je malo vise sebican tip i nije toliko fiksiran na Dzeku kao i ostatak tima.
Dok su u Wolfsburgu sve lopte isle na njega...
Bolje bi mu bilo otic negdje gdje ima sigurno mjesto... recimo u Dortmund.
Ako Lewandowski ode u Bayern, nebi imao nikakve ozbiljne konkurencije.
Ali otic ce i igrat ce tamo gdje najbolje placaju.. kao i vecina ostalih igraca.
Vazno je da u reprezentaciji proradi opet kako treba.
Pa nisu valjda pare sve. Ako može za 80 % tih para bit legenda navijačima. Medijska zvjezda. Igrat velike utakmice itd. Pa sad ima više nego dovoljno. Jesi li ti svjestan da gdje god ode nece imat manje od 300.000 EUR mjesečno. Halooo. Niti je City neki kljub. Nema kult navijanja kao Liverpool itd. To su sve hibridni navijači.
Druga stvar je da on niti je doveden niti je predstavljen kao glavna zvijezda kluba. Aguera ovdje neki optužuju da je kao sebičan. Ali ja koliko pratim ( a gledao sam SVE njihove tekme ). On je takav igrač, naučen tako igrat i ne dodaje ni Negredu ništa više od Džeke. Tako da on nije problem. Problem je preveliki broj napadača gdje je nemoguče dat 20 golova rast sa formom itd.. Jer imaju toliko dobrih igrača da se mora rotirat i zato su ga i mjenjali poslje dobrih tekmi. Jer ima predobrog igrača na klup koji mora da igra. Znači Džeko si nije mogo izborit mjesto standardnog igrača sa svojim igrama. Po naški prevarili su ga. Ko fol doveli kao glavnog napadača a oni su ga doveli kao jednog od napadača. I to u vrjeme kad je mogao da bira koji god hoče klub da ide. Ove godine je još gore. Prvo sto gubi neigranjem na formi + tu je još nazovimo ga Španski lobi. Večina igrača su ili Španci ili Lationsi slično. Trener Latinos, Dva glavna člana uprave Španca. Sta to znači oni Dzeku vide kao odličnog SUB igrača. Koji če uči zadnji 20, 30 min i za neke kup i slične utakmice, Džeko može muda otegnit oni mu neče dodat lopte, ( u toj mjeri da bi bio najbolji napadač ) a posebno sad kad su kupili još par španaca. Nema šanse i zato mu pada forma. Covjek 2 godine trči ko lud nudi se i jako rjetko dobije loptu. Normalno da polako gubi volju i manje trči. Nemoguča misija.
Džeko nije Ibra pa da može SAM protiv svih, Jedino on bi uspio da se nametne ( u tako nakaradnom klubu ) i da išamara pola ekipe i trenera ako treba.
Zato neka ide i nadže sebi klub gdje če ga cjenit i povratit če staru formu, dok je još mlad. Ove godine mu je skoro zadnji voz. Iz godine u godinu sve ga manje ekipa traže i ekipe sve slabijeg renomea. Naprimjer prije 4 mjeseca je trebao preči u Chelsea ili Napoli. A čovjek čeka li čeka.