BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Kobe Bryant
Kontakt:

Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH

Post Postao/la Kobe Bryant » 12 okt 2013, 18:26

zgembo89 je napisao/la:KAze SUsic malo smo se previse istrosili,qrac smo se istrosili igrali smo 15min kako treba dlai 4gola i ostalo se zezali na terenu..Blaz SLiskovic je rekao da smo igrali sa minimalnom potrosenom energijom,medjutim ono sto brine je da su 4gola bila plod individualne kvalitete,a ne nekih dobro pripremljenih akcija..Prvih 25min smo bili nekako bezidejni cak igraci LIhtenstajna su bolje vezali od nas zbog toga imam strah od LItvanije,mozda ce MIsimovica moci LItvanci ustopati..
Kakve ba akcije ba ocekujes protiv Lihtenstajna :shock: , igralo se da se da gol , pa oni su amateri , ti ocekujes neku taktiku :roll: nekontam :?
Treba priznati da slabo igramo od amerike , preko dvije tekme sa Slovackom , gdje smo noseni naviacima i zalaganjem uspjeli pobjediti , to jest , zato smo i vecina i bjesnili na Avdiju i on nesmije igrati , pa makar i Zahirovic igrao desno ili Bicakcic a Pandza na njegovo mjesto !

Sinoc je bilo samo da daju gol i igraci su bili mirni vidjelo se i na njima da nece da se forisiraju i nije to do Papeta , ali u Litvaniji zavisi od Papeta od toga hoceli se ponovo kockati sa 5 ofazivnih veznih (Lulic , Avdija, Miske, Pjanic i Haris )+ 2 napadaca , Slovacka je to iskoristila , po meni Avdija MORA na klupu , plus neko ili Haris ili Miske , ali ono gdje ces Misketa u klucnoj tekmi na klupi razapeli bi ga svi tako da moj tim bi bio :

1. Begovic
2. Bicakcic (Zahirovic)
3. Salihovic
4. Spahic
5. Pandza (Bicakcic)
6. Rahimic
7. Pjanic
8. Misimovic
9. Ibisevic
10. Dzeko
11. Lulic

Ulaze ovim redom : Medunjanin - Hajrovic - ......

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 12 okt 2013, 18:26

Head je napisao/la:
fudbalerXL je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:slika
BRAVO, tako treba !!!!
nabijem ih ja na qurac,Dabogda im Lukaku zavalio tricu.
Haha, bas tako. :lol: Ali eto dosta i dva.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 12 okt 2013, 18:27

Imam osjecaj da 80% ljudi sa foruma jedino gleda nogomet kad igra reprezentacija BiH.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 12 okt 2013, 18:29

Yucca je napisao/la: Potpis druze svi znamo da ce protiv Litvanije biti teska utakmica ali kad ljudi kazu napravice vise problema od Slovacke onda se stvarno zapitas prate li oni nogomet :?
Naravno da ce biti teska. Istina Litvanija nije Slovacka, ali pritisak je poprilicno veci protiv Litvanaca, nego protiv Slovaka. Priblizno onom pritisku u zadnjem mecu protiv njih. Oci citave nacije, ali i Europe bice uperite u Kaunas.

Litvanija je klasa niza od Slovaka, ali nikad ne znas kako cemo mi krenuti u utakmicu, hocemo li odlucno, hrabro, sa samopouzdanjem, ili onako kako svi sigurno ne prizeljkujemo, nervozni i nesigurni.

Mislim da imamo dovoljno iskustva sa ovim historijskim utakmicama, da ovaj put ne podlegnemo pritisku, nego da im konacno yebemo majku u odlucujucoj tekmi.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 12 okt 2013, 18:32

Mnogi zaboravljaju da su te takozvane historijske utakmice svaki put bile protiv ekipa koje su za klasu jace od nas. Danska je onda bila puno bolja od nas, o Francuskoj i Portugalu da ne govorim. Ovaj put igramo protiv vrlo lose ekipe, ako kiksamo, onda je to nevjerovatna katastrofa Susica i igraca. Prvenstveno ovog prvog, jer pristup mu je nula. Nece ni da pogleda protivnika. O selekciji igraca i nekim taktickim stvarima se pise godinama, tako da ne vrijedi spominjat jos jednom. Ipak vjerujem da ce nas individualni kvalitet odvest do pobjede.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

RoB_Do_BaGrO
Kontakt:

Post Postao/la RoB_Do_BaGrO » 12 okt 2013, 19:14

Zenica sinoc

slika
Sve ove godine ja sam uz tebe ČZ45

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 12 okt 2013, 19:16

Cartman je napisao/la:Mnogi zaboravljaju da su te takozvane historijske utakmice svaki put bile protiv ekipa koje su za klasu jace od nas. Danska je onda bila puno bolja od nas, o Francuskoj i Portugalu da ne govorim. Ovaj put igramo protiv vrlo lose ekipe, ako kiksamo, onda je to nevjerovatna katastrofa Susica i igraca. Prvenstveno ovog prvog, jer pristup mu je nula. Nece ni da pogleda protivnika. O selekciji igraca i nekim taktickim stvarima se pise godinama, tako da ne vrijedi spominjat jos jednom. Ipak vjerujem da ce nas individualni kvalitet odvest do pobjede.
Ima i SCG u toj priči. Svi su bili jači od nas u svoje vrijeme.

Mnogi zaboravljaju historijsku utakmicu protiv Estonije kada smo prvi put došli do baraža. Mene ova utakmica podsjeća upravo na tu utakmicu.
Zadnja izmjena: DukeOfWellington, dana/u 12 okt 2013, 19:20, ukupno mijenjano 1 put.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 12 okt 2013, 19:18

Da, da. Samo što je sada puno veći ulog. Tada baraž, sada direktan plasman. I upravu si za SCG, ona je zaboravljena. Ne znam, ja jednostavno ne mogu da dočekam tu utakmicu. Po prvi put sam nestrpljiv. Sada u potpunosti razumijem kako se osjeća @Goalgetter. :mrgreen:
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 12 okt 2013, 19:19

Cartman je napisao/la:slika

8-)
Ma ima da gori moj Mostar u utorak.
UEFA TEAM RANKING 1989

43 Velez Mostar YUG 3.583
49 Hamburger SV Ger 3.500
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
117 Olympique Marseille Fra 1.875
126 Manchester United Eng 1.500
143 Paris Saint-Germain Fra 1.250

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 12 okt 2013, 19:23

zizu1991 je napisao/la:Da, da. Samo što je sada puno veći ulog. Tada baraž, sada direktan plasman. I upravu si za SCG, ona je zaboravljena. Ne znam, ja jednostavno ne mogu da dočekam tu utakmicu. Po prvi put sam nestrpljiv. Sada u potpunosti razumijem kako se osjeća @Goalgetter. :mrgreen:
Jest.

Al' ako se sjetiš tad je nama baraž bio k'o sad direktan plasman, ako ne i više. Tada su svi bili oduševljeni što smo jednu tursku ostavili bez SP i izborili baraž, a danas mislim da se niko neće pretjerano iznenaditi ako dobijemo Litvaniju i odemo na SP. Čak štaviše, siguran sam da bi u suprotnom slučaju bilo režanja na sve strane, nikog ne bi zadovoljio još jedan baraž. Napredovali smo kao reprezentacija, to je sigurno, ali smo pogotov napredovali sa pohlepnim ambicijama, tu smo postali šampioni svijeta. I sebe računam u tu grupu.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 12 okt 2013, 19:25

DukeOfWellington je napisao/la:
Cartman je napisao/la:Mnogi zaboravljaju da su te takozvane historijske utakmice svaki put bile protiv ekipa koje su za klasu jace od nas. Danska je onda bila puno bolja od nas, o Francuskoj i Portugalu da ne govorim. Ovaj put igramo protiv vrlo lose ekipe, ako kiksamo, onda je to nevjerovatna katastrofa Susica i igraca. Prvenstveno ovog prvog, jer pristup mu je nula. Nece ni da pogleda protivnika. O selekciji igraca i nekim taktickim stvarima se pise godinama, tako da ne vrijedi spominjat jos jednom. Ipak vjerujem da ce nas individualni kvalitet odvest do pobjede.
Ima i SCG u toj priči. Svi su bili jači od nas u svoje vrijeme.

Mnogi zaboravljaju historijsku utakmicu protiv Estonije kada smo prvi put došli do baraža. Mene ova utakmica podsjeća upravo na tu utakmicu.
Bravo.Izgleda da se samo loše stvari pamtimo,i da su historijske samo one koje igramo protiv europskih velesila svojevremeno i koje naravno izgubimo.Protiv Danske smo hrabro igrali,oba puta protiv Portugala,o Francuskoj da ne pričam,protiv SiCG je bilo više stvari oko utakmice,nego na njoj.I vi se sad brinete dal' će igrači Rome,Lazija,Stuttgarta,ManCitya,Leverkuzena... podleći pritisku na gostovanju protiv Litvanije,kojima je prvi sport košarka a i tu smo im pokazali kako stvari stoje.
Dajte ba više idemo im tricu uvalit i sa stilom u Brazil!!
Nad tobom sunce najljepše sja

samson
Kontakt:

Post Postao/la samson » 12 okt 2013, 19:26

bacelonafan je napisao/la:I ovi sto kritikuju Misketa da daje golove samo protiv Lithenstajna i Luksemburga,da ih pitam ko je to bolji od njega? Zasto se pozivate na Pjanica,sta on radi,protiv kojih to on ekipa daje golove,nek se pokaze i uzme Misketu mjesto,al nazalost jos mu nemoze ni kopacke brisat,i neki kad shvate sta je organizator igre onda nek pisu,Miske nikad nije trca ni kad je u top formi bio niti je to njegov zadatak!
Kako pojedini navode, Miske gusi prije svega Pjanica, a onda i sve ostale igrace. Valjda se Begovic najvise na njega ljuti ...

Zar nismo i protiv Danske igrali za direktan prolaz? Na kraju treci ..

Anderson8
Kontakt:

Post Postao/la Anderson8 » 12 okt 2013, 19:50

Ako ne mozemo pobijediti Litvaniju onda nam i nije mjesto na Svjetskom prvenstvu. Kraj price.
Glory Glory Man United!

fudbalerXL
Kontakt:

Post Postao/la fudbalerXL » 12 okt 2013, 19:50

Osim ako Grci ne stipendiraju Litvance. Što me od njih nebi ni malo iznenadilo. Ko što su vjerovatno potplatili onog golmana Slovačkog juče !!!!
Zadnja izmjena: fudbalerXL, dana/u 12 okt 2013, 19:51, ukupno mijenjano 1 put.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 12 okt 2013, 19:51

zizu1991 je napisao/la:Po prvi put sam nestrpljiv. Sada u potpunosti razumijem kako se osjeća @Goalgetter. :mrgreen:
Sve to dodje na svoje, nekog nervoza uhvati prije, nekog poslije :mrgreen: :lol:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 12 okt 2013, 19:56

samson je napisao/la:Zar nismo i protiv Danske igrali za direktan prolaz? Na kraju treci ..
Da, protiv Danske za prvo mjesto. To je bila baš gadna situacija, pobjeda - prvo mjesto, remi, poraz - treće mjesto. Koliko se sjećam tada su nam se neki rezultati poklopili u grupi. Sve historijske utakmice koje ste nabrojali smo odigrali veoma dobro, SCG ne računam, svi znate zašto. Kad se samo sjetim Estonije i one rutinske pobjede, a ta Estonija naredni ciklus ode u baraž.
Anderson8 je napisao/la:Ako ne mozemo pobijediti Litvaniju onda nam i nije mjesto na Svjetskom prvenstvu. Kraj price.
To je malo izlizano. Uvijek se možeš okliznuti, apsolutno uvijek i protiv puno lošijih ekipa nego što je Litvanija. To se dešavalo svima. Nama je mjesto na Svjetskom prvenstvu i Litvanija nije mjerilo gdje nam je mjesto.

@fudbalerXL, mogu Grci stipendirati Litvance, to je poprilično normalno u današnjem fudbalu, ali opet je do nas. Najveći problem je kad se stipendira sudija, e protiv toga se ne možeš boriti ;) ovaj sudija što nam sudi je već bio učesnik jedne od najvećih afera u fudbalu (Hoyzer), pa me to malo opušta, jer ne vjerujem da će istu grešku ponoviti dva puta.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

samson
Kontakt:

Post Postao/la samson » 12 okt 2013, 20:01

Virtu4l je napisao/la:Da, protiv Danske za prvo mjesto. To je bila baš gadna situacija, pobjeda - prvo mjesto, remi, poraz - treće mjesto. Koliko se sjećam tada su nam se neki rezultati poklopili u grupi. Sve historijske utakmice koje ste nabrojali smo odigrali veoma dobro, SCG ne računam, svi znate zašto. Kad se samo sjetim Estonije i one rutinske pobjede, a ta Estonija naredni ciklus ode u baraž.
Bio na Kosevu. Pravo mucno bilo nakon tekme 6 sahata se voziti do Bihaca ..

Anderson8
Kontakt:

Post Postao/la Anderson8 » 12 okt 2013, 20:04

Po cemu nam je mjesto na Svjetskom ako ne mozemo pobijediti Litvaniju. Pricamo ovdje o nasoj repki kao da smo Brazil. Realno, nikad slabiju grupu nismo imali, najjaci konkurent amaterima ne moze zabit vise od jednog gola?

Dosta zvijezda nam se poklopilo kad smo preokrenuli u Slovackoj. 20 kornera izvodi Misimovic sa desne strane a Salihovic sa lijeve i sve to izgleda naopako.
PRVI, ali PRVI pravi korner, da desnjak izvodi sa lijeve strane i dali smo gol za 1 : 1. Ne pamtim kad smo toliko u jednom ciklusu bili opasni iz prekida kao u ovom za ovo Svjetsko prvenstvo. Sve golove Grckoj smo dali nakon prekida. Je li to uigranost na treningu, ili su nam se zvijezde poklonile prosudite sami!

Izlizana je teza da ako ne pobijedimo u utorak reprezentaciju cetvrtog reda nije nam mjesto na Svjetskom, ali nema veze ja cu je opet ponoviti.
Jedina razlika u proslosti i ova sada, je da sada ove "lagane" utakmice sve dobijamo redom. Dok je bio Ciro, Blaz, Fuad peti deseti uvijek smo kiksali protiv Litvanije, Makedonije i tako tih reprezentacija.
Ovo danas gdje smo dosli smo zahvaljujuci 100% ucinku protiv malih. Okrenusmo vise sretno nego spretno u Slovackoj, golom iz kornera i bombom u prvom kontaktu debitanta i eto nas na korak od sna.
Glory Glory Man United!

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 12 okt 2013, 20:06

Inače, završili smo 4. iza Danske, Novreške i Rumunije.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 12 okt 2013, 20:08

Anderson8 je napisao/la:Po cemu nam je mjesto na Svjetskom ako ne mozemo pobijediti Litvaniju. Pricamo ovdje o nasoj repki kao da smo Brazil. Realno, nikad slabiju grupu nismo imali, najjaci konkurent amaterima ne moze zabit vise od jednog gola?

Dosta zvijezda nam se poklopilo kad smo preokrenuli u Slovackoj. 20 kornera izvodi Misimovic sa desne strane a Salihovic sa lijeve i sve to izgleda naopako.
PRVI, ali PRVI pravi korner, da desnjak izvodi sa lijeve strane i dali smo gol za 1 : 1. Ne pamtim kad smo toliko u jednom ciklusu bili opasni iz prekida kao u ovom za ovo Svjetsko prvenstvo. Sve golove Grckoj smo dali nakon prekida. Je li to uigranost na treningu, ili su nam se zvijezde poklonile prosudite sami!

Izlizana je teza da ako ne pobijedimo u utorak reprezentaciju cetvrtog reda nije nam mjesto na Svjetskom, ali nema veze ja cu je opet ponoviti.
Jedina razlika u proslosti i ova sada, je da sada ove "lagane" utakmice sve dobijamo redom. Dok je bio Ciro, Blaz, Fuad peti deseti uvijek smo kiksali protiv Litvanije, Makedonije i tako tih reprezentacija.
Ovo danas gdje smo dosli smo zahvaljujuci 100% ucinku protiv malih. Okrenusmo vise sretno nego spretno u Slovackoj, golom iz kornera i bombom u prvom kontaktu debitanta i eto nas na korak od sna.
Dok je bio Ćiro dobili smo sve lagane utakmice. Tad je i počeo taj niz.

Odgovori

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.