Safet Sušić - Pape

tyler durden
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la tyler durden » 12 okt 2013, 01:04

Virtu4l je napisao/la:
"Gledao sam prvo poluvrijeme susreta Litvanija - Latvija. Radi se o mladoj ekipi sa novim selektorom. Bila bi katastrofa da sada sve prokockamo, ali uvjeren sam da će igrači dati sve od sebe".
Eto, pa vi i dalje pričajte kako selektor ne gleda utakmice. Njemu je dosta i jedno poluvrijeme.

MA gleda Papinho sve, samo sto pila malo naokolo da ne gleda i da ga ne zanima nijedna druga repka osim nase :)

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 12 okt 2013, 04:13

KenoRob je napisao/la:odradil pape ovu pecikozu bar na gostovanjima. nesto se previse smjeskaju
Nije valjda na to spao Susic.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

tyler durden
Kontakt:

Post Postao/la tyler durden » 12 okt 2013, 08:55

Orao je napisao/la:Kao sto sam rekao Pape je legenda,i dobro mu ide najvise jer je laka grupa ali on ima dosta gresaka. Sa ovom izjavom je dodao jos jednu. Ali drago mi je da ce nas najbolji igrac odvesti nas na SP. Samo mi nije drago sto ce ostati u repci jos duze.

Dosta forumasa ovdje ima slican IQ, i vokabular kao nas Pape pa nije cudno sto ga tako strasno podrzavaju. Ali sa ovim igracima, u ovoj grupi bi i Nikola Nikic otisao na SP.

Ovi strasni Papetovci su oni sto se okupe na Koridi na Cevljanskom polju. Bar ih ja tako zamisljam.
A mi tebe zamisljamo ovako :

slika

skyisthelimit

Post Postao/la skyisthelimit » 12 okt 2013, 09:33

Kako je lahka grupa kad ce najvjerovatnije trebati 25 bodova za plasman. S druge strane drugoplasirani ce takodjer osvojiti 25 bodova ali nista do baraza. Dakle, prije zadnjeg kola i sudijskog zvizduka mi nismo sigurni u Brazilu a imati cemo samo 5 bodova manje od maksimalnog. Bolje ni Njemacka ne bi posao odradila u ovoj grupi, mozda jedino Holandija. Ostali ne, jer Grka se ne mozes tek tako rijesiti.
15.10 - 15.06 ...

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 12 okt 2013, 15:50

United je ekipa koja je pod SAF-om bila jako dobra sa tom formacijom 4-4-2. To se moze igrati, i nije prevazidjeno, AKO imas igrace za to. DAkle da uporedimo igrace Uniteda i nase reprezentacije(i to ne po kvaliteti vec po stilu igranja).

-Hajd golman manje vise, kao i stoperi.

-Mi nemamo lijevog beka, Salihovic kad to igra uzasno je los i naprijed i nazad.

-Desnog imamo kad je Mujdza tu i to nam puno dobrog donese.

-United igra sa dva centralna vezna koja su veoma pokretna, koji dobro igraju i naprijed i nazad. Mi tu imamo Medunjanina koji ni u prostoriji punoj invalida nije najpokretniji, Misketa koji igra AMF, i koji ne da nije najpokretniji, vec covjek nije nikako pokretan. Dakle, gdje United igra sa dva veoma pokretna centralna vezna koja citavu utakmicu trce, koji su odgovorni i naprijed i nazad(mada vise nazad) mi igramo sa dva ofanzivna vezna koji su veoma nepokretni i veoma neodgovorni nazad.

-Krila: United je uvijek imao dobra krila. Jednostavno je morao imati. Dok mi imamo Lulica koji je dobro krilo, te Pjanica koji nije krilo. Ova formacija zavisi od krila i bekova, a mi prosjecno po utakmici na te cetiri pozicije imamo samo dvije pravo popunjene. Znaci obicno bude Salihovic na beku koji je vezni, Pjanic na krilu koji je ofanzivni/centralni vezni te jucer sto je bio Avdija koji je krilo, a bio na beku.

I onda dolazimo do spiceva. Nekad su to bili Yorke-Cole, pa onda Rooney-Nistelrooy, pa onda Rooney-Van Persie. Dok mi imamo Dzeku i Vedu, koji nisu losi igraci, ali su manje pokretni.

I tako onda, u ekipi koja zahtijeva puno trkaca ti imas 4 igraca koja su izuzetno spora i koja malo pokrivaju terena. Onda pored toga imas igrace koji ne igraju na svojim pozicijama i ne moze se na njih racunati ozbiljno u takvim situacijama.

p.s. uoste nisam protiv Susica, ali se mora nesto promjeniti u stilu igre. Jednostavno nemamo igrace za ovakvu poziciju, i Safet mora malo imati muda da ostavi Dzeku/Vedu na klupi i Misketa/Medu/Pjanica.
Celik!3,2,2.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 12 okt 2013, 16:13

Valjda cemo se plasirat, a onda je dobro sto nas ceka Argentina. Jer ako Susic protiv njih proba sa ovom ludom formacijom bez zadnjeg veznog, onda ce nas razbit i mozda srusit onaj rekord najveceg poraza. To ce ga valjda opametit.

autogol
Kontakt:

Post Postao/la autogol » 12 okt 2013, 16:32

9 utakmica ,7 pobjeda,1 nerijesena i 1 poraz.Postigli smo 29,a primili 6 golova i osvojili ukupno 22 boda. Samo tri reprezentacije u Evropi imaju vise bodova od nas,a samo 2 su dale vise golova od nas.

JEDNOG DANA CES BITI KRIV ZA PORAZE,EH KAD JE VEC TAKO SAD SI KRIV ZA USPJEH :!:
Kao prvo cestitam,a kao drugo hvala!

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 12 okt 2013, 16:34

Cartman je napisao/la:Valjda cemo se plasirat, a onda je dobro sto nas ceka Argentina. Jer ako Susic protiv njih proba sa ovom ludom formacijom bez zadnjeg veznog, onda ce nas razbit i mozda srusit onaj rekord najveceg poraza. To ce ga valjda opametit.
Ma kaki, s njima ćemo ko s Brazilom, samo s Džekom u napadu. Kontam da ćemo tako igrati i na prvenstvu aBd
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 12 okt 2013, 16:38

Ocigledo je imamo jednog igraca u taktici viska. Posljednje 3 utakmice (ovu sa Liht ne racunam) nismo odigrali dobro sa 2 spica i 3 pleja, to ko hoce da vidi vidi. Mi smo dvije utakmice u protekle dvije godine odigrali fantasticno (Francuska i Grcka) obje smo igrali sa klasicnim zadnjim veznim, i fakticki obje smo odigrali sa jednim spicem (Ibisevic je protiv Grcke igrao desno krilo) mislim da bi to mogla biti nasa dobitna kombinacija. Jos ako se doda da smo sada dobili i cistokrvno desno krilo (Hajrovic) Mislim da treba da se vratimo 4-5-1 taktici. Dodajmo tome da cemo dobiti i Kolasinca, koji moze odigrati odlicno kao razbijac i destruktuvac u vezi, mislim da je stvar jasna.

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 12 okt 2013, 17:07

Kolasinac mora igrati beka. Jednostavno je mucenje gledati Seju na toj poziciji. A kad Kola igra to onda Sejo moze komotno izbaciti Medu iz prvih 11. Njih dvojica igraju slicnu poziciju, ali su razliciti tipovi igraca.
Celik!3,2,2.

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 12 okt 2013, 17:09

AllGunsBlazing je napisao/la:Kolasinac mora igrati beka. Jednostavno je mucenje gledati Seju na toj poziciji. A kad Kola igra to onda Sejo moze komotno izbaciti Medu iz prvih 11. Njih dvojica igraju slicnu poziciju, ali su razliciti tipovi igraca.
Medunjanin je trenutno dosta bolji igrac od Salihovica.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 12 okt 2013, 17:32

AllGunsBlazing je napisao/la:Kolasinac mora igrati beka. Jednostavno je mucenje gledati Seju na toj poziciji. A kad Kola igra to onda Sejo moze komotno izbaciti Medu iz prvih 11. Njih dvojica igraju slicnu poziciju, ali su razliciti tipovi igraca.
Medo je u posljednje vrijeme za repku najbolji od nasih "plejeva" i ne treba ga izvoditi bezze, kad je dobar u svom poslu. Druga je stvar sto ga Pape stavi na zadnjeg veznog i onda ocekuje da glumi Rahimica ili Zahirovica, a svi znamo da on to ne moze i ne zna. Kolasinac mora igrati DV jer tu imamo "talenta" Zahirovica i proletera Rahimica. Mislim da nam je Kolasinac potrebniji na DV nego na beku, Salihovic i Zukanovic tu rade dobar posao.

JTS
Kontakt:

Post Postao/la JTS » 12 okt 2013, 17:33

Sejo da izbaci Hareta :mrgreen: ni pod razno jaraneeeeeee
26 Maggio, che giornataccia, volevi alzarla, l'hai presa in faccia!

NON MOLLARE MAI

Polo
Kontakt:

Post Postao/la Polo » 12 okt 2013, 17:48

autogol je napisao/la:9 utakmica ,7 pobjeda,1 nerijesena i 1 poraz.Postigli smo 29,a primili 6 golova i osvojili ukupno 22 boda. Samo tri reprezentacije u Evropi imaju vise bodova od nas,a samo 2 su dale vise golova od nas.

JEDNOG DANA CES BITI KRIV ZA PORAZE,EH KAD JE VEC TAKO SAD SI KRIV ZA USPJEH :!:
Kao prvo cestitam,a kao drugo hvala!
Ziva istina ali je nas narod takav ako izgubi jednu odma je niko i nista.

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 12 okt 2013, 18:12

Greivis je napisao/la:
Medunjanin je trenutno dosta bolji igrac od Salihovica.
realno i Avdija je trenutno bolji od Saliha :mrgreen:
kako je samo prop'o :oops:
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 12 okt 2013, 18:59

Mnogi ljudi koji prate rezultate reprezentacije BiH i golove prilaze mi i cestitaju misleci da smo mi izuzetno jaki postali. Medjutim, niko od tih ljudi ne gleda BiH duze od rezultata na teletekstu, ja njihovo misljenje da smo mi sila ili opcenito jaki uopste ne djelim, jer ne vidim da smo mi izgledali kao sila protiv Francuske (pogotovo kod kuce), Portugala, Amerike, Slovacke itd...

Ja shvatam da ti ljudi ne znaju sve, jer ne prate reprezentaciju redovno i oslanjaju se prvenstveno na rezultate iste, ali ne razumijem nase forumase koji prate sve detaljno, a nemaju Safetu sta zamjeriti i pravdaju sve i svasta i neke stvari koje su ludjacki (Slovacka i kod kuce i vani) odradjene, ali eto.

Ja licno nemam utisak ni da mi imamo toliko jak napad i pored cinjenice da smo dali 100 golova u kvalifikacijama, a kamoli da bih nekome potrvdio da smo sila, mi smo jako daleko od bilo kakvog pokusaja definicje sile.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 12 okt 2013, 19:04

DonCorleone je napisao/la:Mnogi ljudi koji prate rezultate reprezentacije BiH i golove prilaze mi i cestitaju misleci da smo mi izuzetno jaki postali. Medjutim, niko od tih ljudi ne gleda BiH duze od rezultata na teletekstu, ja njihovo misljenje da smo mi sila ili opcenito jaki uopste ne djelim, jer ne vidim da smo mi izgledali kao sila protiv Francuske (pogotovo kod kuce), Portugala, Amerike, Slovacke itd...

Ja shvatam da ti ljudi ne znaju sve, jer ne prate reprezentaciju redovno i oslanjaju se prvenstveno na rezultate iste, ali ne razumijem nase forumase koji prate sve detaljno, a nemaju Safetu sta zamjeriti i pravdaju sve i svasta i neke stvari koje su ludjacki (Slovacka i kod kuce i vani) odradjene, ali eto.

Ja licno nemam utisak ni da mi imamo jak napad i pored cinjenice da smo dali 100 golova u kvalifikacijama, a kamoli da bih nekome potrvdio da smo sila, mi smo jako daleko od bilo kakvog pokusaja definicje sile.
Bravo. To je to. Bojim se da ce neki, ukljucujuci Susic, dobiti sok na SP-u ili ne daj Boze u barazu. Protiv Grcke na svom jesmo bili odlicni, ali protiv Slovacke smo pokazali sve svoje slabosti, iako je dobro sto smo borbom ipak dosli do pobjede u drugoj tekmi. Ove ostale utakmice su manje-vise pizdarije. Dadnes 5 ili 1 gol, nije vazno. Nama odgovaraju takve ekipe, Grcima odgovaraju jace ekipe i siguran sam da bi oni bolje od nas prosli protiv jednog Portugala da sutra igramo.

Susic mora shvatit da mi nismo sila i da se moramo prilagodit protivniku i ne napadat kao budale svakom prilikom. Ciro je bio mnogo blize prolazu protiv Portugala upravo zato sto je znao granice svoje ekipe. Najvaznije je sad pobjedit Litvaniju, ali ne mozemo mislit da je onda sve ok i mirno cekat SP. Mnogo posla treba odradit da bi imali kakvu sansu da prodjemo tu grupu. Takticki smo ocajni u nekim segmentima, spisak igraca nema nikakve logike, pristup utakmicama strucnog staba je nevjerovatan. Evo glava da jedan Del Bosque gleda bas svakog protivnika i analizira ga, ali nas boli qurac. Zato smo i dobili po nosu protiv Slovacke. Weiss nas sokirao, Hamsik radio sta je htio. Pa jesu li to igraci iz Albanske lige pa da nas iznenade? Litvanija ima totalno novu ekipu sad, a Susic nece da ih gleda.

Eno onaj vitual napravio analizu Litvanije kakvu Susic vjerovatno nece.

ciza
Kontakt:

Post Postao/la ciza » 12 okt 2013, 19:08

nas jedini ozbiljan podvig je dvomec s Grckom,ostalo kad se izvaga dobijes da je dobar rezultat(rumunija dvomec ,Belgija 2009 ,Francuska dvomec,Turska dvomec,Slovacka dvomec)ali da je aman zman ,nije,A sto je malo za TOP ekipu kakvom se zovemo ;) O Spaniji Portugalu ne treba pricat

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 12 okt 2013, 19:42

Cartman je napisao/la:Eno onaj vitual napravio analizu Litvanije kakvu Susic vjerovatno nece.
Pazi, ja sam napravio mini analizu na osnovu Wikipedije, izvještaja sa utakmice, Youtube i dva Litvanska portala, za to sam odvojio otprilike pola sata svog vremena. Kad bih imao resurse kao Safet Sušić, vjerovatno ne bi postojala niti jedna i najmanja sitnica kojom bi me protivnički selektor mogao iznenaditi. Međutim, nisam baš siguran čiji je to posao, dali su za to zaduženi pomoćni treneri, skauti saveza ili neko treći? Samo jedno je sigurno, neko od tih ljudi je jučer trebao biti na stadionu u Viljnusu! Da sa lica mjesta dobijemo izvještaj o toj 'novoj' Litvaniji, jer nam je to najbitnija utakmica i ništa se ne treba prepustiti slučaju. Uvijek se može desiti pacerski gol, gol sa 30. metara i slične nepredviđene stvari, ali ne možeš dozvoliti da nam npr. onaj mali Cernych pravi dar-mar, jer je sam uništio Latviju i na njega treba biti spreman. Igrati flastera na njemu, udvajati, udarati, nebitno je, samo ga treba zaustaviti. Po svemu viđenom Avdija će ga vrlo teško zaustaviti, živi bili pa vidjeli.

Do SP ima još mnogo vremena. Tu će najvjerovatnije biti Kolašinac, naći će se neka solucija na relaciji Misimović-Pjanić-Hajrović, jer sve nas zanima koliko realno Hajrović može pomoći našem timu, gdje ga uklopiti da bude najkorisniji. Nadam se da će do SP biti bar 4-5 pripremnih utakmica, bez pritiska, bez opterećenja rezultatom, pa će se isprobati sve varijante. Treba riješiti pitanje zadnjeg veznog, treba alternativa za desnog beka, jer Mujdža sa staklenim nogama ne ulijeva nikakvo povjerenje, jbg, kad je spreman odličan je, ali ne valja što je vrlo rijetko spreman.

Igra sa jednim napadačem bi nam možda najbolje odgovarala, ali nebi bili ni upola ovako efikasni i to bi nam sigurno stvaralo probleme protiv 'slabijih' reprezentacija, jer njih tučemo na snagu i presing. Vremena su takva da ne smiješ kiksati protiv ekipa iz četvrtog i petog šešira, a sad smo u takvoj situaciji da ne smijemo gubiti ni protiv timova iz trećeg šešira, konkurencija diše za vratom (Grčka). Malo je zeznuto staviti Vedada na klupu, jer njegovu borbenost Džeko ne može nadoknaditi i sigurno da bi Džeki bilo puno teže.

Mnogo je pitanja, malo odgovora, niko od forumaša ne može biti siguran da bi nam igra sa jednim napadačem donijela rezultat, a sa druge strane mi rezultat već imamo. Samo je potrebno napraviti plan B. Realno, samo nas je Portugal prekucao, a ove ostale slabe utakmice su mogle otići na drugu stranu (Slovačka). Niko ne spominje problem zvani 'drugo poluvrijeme', kada nerijetko padamo i gubimo se.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 12 okt 2013, 21:23

Isjecak iz Avazovog intervjua sa Papetom. Interesantno je kako malo Pape uci iz svojih gresaka a to potvrdjuje ovo:

Kako ćemo zaigrati u utorak navečer? Strpljivo ili uraganski?

- Strpljivo nećemo, napast ćemo ih odmah. Međutim, pritom ne smijemo zaboraviti da će, kada izgubimo loptu, biti opasno. Bit ćemo ofanzivni i otvoreni. Ostavljat ćemo Litvancima prostor za kontranapade. Kada budemo gubili loptu, moramo je što prije vraćati u naš posjed – prenio nam je svoja razmišljanja selektor.

hm....

u svakom slucaju bice gusto u utorak i moram priznati da sam jako nervozan.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.