Novi selektor BiH nogometne reprezentacije?
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Re: Novi selektor BiH nogometne reprezentacije?
U svakom slucaju, od kako pratim reprezentaciju BIH, svaki selektor je bio otjeran "zahvaljuci" javnost koja je pokazala svoj primitivizam (cast izuzecima) prema njemu. Sliskovicu smo, nakon poraza 1-3 protiv Madjarske u Zenici, govorili da je "Ustasa" pa je zbog toga i napustio reprezentaciju a Ciro je bio identifiran kao "manipulator" samo sto je on to stvarno bio.
Ko god dode, ceka ga tezak posao sto zbog mentaliteta javnost sto zbog ocekivanja u sljedecim kvalifikacija (koji ce zaista biti veliki pogotovo ako dobijemo "lahku" grupu).
Ko god dode, ceka ga tezak posao sto zbog mentaliteta javnost sto zbog ocekivanja u sljedecim kvalifikacija (koji ce zaista biti veliki pogotovo ako dobijemo "lahku" grupu).
- alan_kardec
- Kontakt:
Trigger je napisao/la: Drugar, je li ovo kod tebe na djelu ona 'fora' - ja 'ozbiljno i stručno' pišem a ustvari se šalim (da ne kažem adekvatniju riječ) sa svima vama i vašim razumom!?
"Svako ko poznaje fudbal"!!!! - Protiv Gagija nisu samo 'fudbalski znalci' iz FS/NS RS nego čak i 'znalci' (veći dio) iz FS/NS BiH![]()
Nije vodio niti jednu ekipu, a kamoli repku! OK - a Pape eto vodio plahe ekipe, a pogotovo reprezentacije![]()
Ćiro mogao...a nije htio 'multi' reprezentaciju!? Budaleštinama nikad kraja...
Ko i koju to reprezentaciju iko na svijetu 'pravi' po principu multietičnosti, rasne ili vjerske pripadnosti?
E, 'fudbalski' znalac.... Istina, ima u francuskoj repki i poneki 'bijelac'... Još nisam čuo da u reprezentaciji Italije, Španije, Njemačke, Engleska...'broje krvna zrnac' reprezentativcima...
A šta li je Sergej Barbarez?
Za mene ljudina, igračina (bivši) i pozitivac u svakom pogledu.
Od tebe bi trebao dobiti njegovu "krvnu sliku"![]()
Ipak, ti se s nama podobro 'šali', ili da kažem - zayebavaš!
Možda si i ozbiljan, ali u tom slučaju...zabrinut sam za tebe, vjeruj
PS:
Za tvoju 'logiku' - najbolje bi bilo da bh. reprezentacija igra u 'formaciji': 3 - 5 - 2 (po tvom principu 'multi')...samo ne znam gdje da utrpamo i nekog "ostalog"?
Draga pameti...nipošto skupa nisi!
ja da sam htio brojati ičija krvna zrnca ne bi bio protiv Barbareza,a za Sušića,zato ti veći dio ove priče o tome kako si "zabrinut za mene",ne pali.Uostalom gdje ja sam ja to napisao da kritikujem Ćiru zbog toga što reprezentacija nije više multi??? Ja sam samo napisao da je mogao napraviti više multi, ali čiča nije htio.I ne treba.Ja sam napisao da se po Banja Luci lizao sa Dodikom,a kasnije ga blago rečeno,spominjao u negativnom kontekstu.Što se mene tiče Sušić je najbolje rješenje u ovom momentu(Baždarević,Bajević,Hadžibegić imaju posao)Hesler????Barbarez???Smješno!Već sam rekao i zbog čega.Čovjek nema dana iskustva na klupi i dovesti ga da vodi repku!Jel to ljudi u savezu pojma nemaju jer ne razmišljaju ko ti,odnosno njima kriterijumi "pozitivac" i "ljudina u svakom smislu" nisu glavni kriterijumi pri izboru selektora,nego nešto više od toga.Ti si sigurno veliki znalac kad su ti ti kriterijumi primarni.Ove iz saveza nemam namjeru da branim,alu u ovom slučaju su u pravu.Jedan forumaš iznad reče da Barbarez treba biti selektor između ostalog i zbog toga što se "odvajao od porodice i dolazio da igra za repku".HELP

Hipotetički da Barbarez i postane selektor,šta ako se desi jedan ili dva loša rezultata na startu kvalifikacija.Pa mediji i narod će ga sažvakati isto ko i Ćiru koji je mnogo iskusniji i koji je kao i Barbarez za većinu bio "ljudina" i ljubimac masa.E kad se dese loši rezultati,svi oni koji su sad za Barbareza,javiće se ovdje pod drugim nickom i hebavati majku i njemu i onome ko ga je tu postavio,kao što je uostalom bio slučaj i sa Ćirom.[/quote]
Sad ce mi neki 'prišiti' da se 'svađam' i s tobom!
Sve si Ti lijepo napisao – al' selektivno i sa potankom argumentacjom – Nema iskustva, pa nema iskustva.... k'o papiga!
Ćiru, eto, nisi kritikovao ali ipak ju je mogao 'napraviti više multi'!? I to nije „brojanje 'krvnih zrnaca'?

Imputiras mi da sam 'znalac' zato što cijenim Barbareza u svakom pogledu, a znaš da sam to napisao apropo 'brojanja krvnih zrnaca', ali zanemaruješ želju i imišljenja igrača (valjda oni nešto znaju), i ne odgovaraš na pitanje šta je po tebi 'autoritet' na koji se pozivaš!?
I sad Te opet pitam – ko su, i po čemu su, ti fudbalski znalci u Savezu? Gdje su i kad su igrali fudbal? Nemoj mi samo spominjati Rodoljuba koji je kao šutao loptu u lokalnom klubu.... I ti znaš kako su ti 'likovi' došli na čelo Saveza.
Zašto u Savezu nema bivših fudbalski velikana, ili barem poznatijih fudbalskih imena? Nisu 'znalci'!
I to što je FS RS za Sušića a protiv Barbareza je kao neki „dokaz'! Ma daaaj – providna je ta igra i ko ne 'vidi' – ubrzo ce vidjeti...
Mani se 'hipotetike' o porazima i šta slijedi... Nemoj se Ti toliko brinuti šta bi bilo s Barbarezom...kad ga i ne podržavaš (podržavate)!
Zar Te nije isti, hipotetički, strah i za Sušića?

Ali to sad nije presudno – izbabrat se 'mora' i tu se 'priča' završava.
I zaista bi volio, iskren, odgovor zašto Tebi i FS RS smeta Gagi? Nemoj mi samo ponavljati – nema iskustva.... A Sušić eto, ima...
Ili je suština svega baš u u 'hipotetici' – daj neka se Pape sam 'zavali' (jer je slab trener?) pa da i njega i njegovu igračku harizmu – najbolji svih vremena u BiH, jedan od boljih svjetskih igrača... – 'skinemo', pa neka ga popljuju, srozaju... 'mud(r)p nema šta - i ovo je "hipotetički"

A dok je vijeka i svijeta i navijača – treneri (pogtovo) i igrači će se u dizati u 'nebesa' kad 'ide', ali i 'pljuvati' kad se gubi.... Tako je svagdje, nije to naš specijalitet.
Sjeti se Srbije i „Azerbejdžanaca' – nekad i danas.
Jedino se slažem, ne s tobom, nego s napisanom tezom (drugi nick) da se niko nije rodio ko je nama ugodio!
Samo, to nema veze sa našom pričom.... i Ti to znaš.
Pozz[/quote]
ne bih rekao da se svađamo,samo razmjenjujemo mišljenja.Imputirao si ti meni mnoge stvari,možda svjesno,možda ne,ali dobro.Ja ne znam zašto FSRS neće Barbareza za selektora(postupili su ispravno),ali znam zašto neću ja.To sam napisao ovdje pa da ne bih ispao papiga neću ponovo.Kakav je garant da će Barbarez uspjeti?To što ga igrači hoće za selektora?Ne vjerujem da bi iko od igrača imao išta protiv i Sušića.
Zašto ti misliš da sam neiskren???Možda zato što se "pogrešno" zovem i prezivam ili što imam "rezervnu domovinu" i da zbog toga ne želim dobro repki BiH?.Izgleda da i ti razmišljaš po onoj staroj "ako nisi sa nama protiv nas si".
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović
RIP Adis Selmanović
Kada bih morao birati između Safeta i Sergeja, onda bi svakako Sergeja. Mlad, možda i neiskusam na trenerskoj poziciji, ali sigurno zna hemiju unutar momčadi. Ni Safet nije loš, neka samo jedan od njih bude.
Ma jeste navalili sa tim iskustvom Boze sacuvaj.Pa sta sad Susis ko ima nekog iskustva.Ima,ali u gubljenju.Znaci lik je vec trener bio i nije uspio apsolutno nista napraviti.Ne znam otkud onda nada da ce nesto sa nama napraviti.Meni se cini Harise da je Susic pogresno te "saobracajne" znakove naucio..Barbareza,za razliku od Susica, nisam vidio na djelu pa opet postoji nada da moze nesto uraditi...Kako kod skontas ni sa jednim necemo nesto aman dobiti
da zlatan mijo jelic bira bilo bi samo hrvati mogu igrati
ultra nije od danas do sutra ultra je vječno
-
- Kontakt:
to otisao ciro pa sad trazite drugu zrtvu sa onim famoznim sta je to napravio kao trener.delija je napisao/la:Ma jeste navalili sa tim iskustvom Boze sacuvaj.Pa sta sad Susis ko ima nekog iskustva.Ima,ali u gubljenju.Znaci lik je vec trener bio i nije uspio apsolutno nista napraviti.Ne znam otkud onda nada da ce nesto sa nama napraviti.Meni se cini Harise da je Susic pogresno te "saobracajne" znakove naucio..Barbareza,za razliku od Susica, nisam vidio na djelu pa opet postoji nada da moze nesto uraditi...Kako kod skontas ni sa jednim necemo nesto aman dobiti
za 5000 eura u normalnim repkama nebi dobio ni fizioterepeuta za te pare a kamoli trenera sa iskustvom i to jos uspjesnog.
tako da manite razglabanja u prazno.
Zadnja izmjena: DeepPurple, dana/u 28 dec 2009, 02:24, ukupno mijenjano 1 put.
Hah, 5000 eura mjesečno u ovo vrijeme za nekoga trener je smiješno. Takva je situacija, a naravno treba dovesti nekoga našeg, a ne nekoga stranca. Kao što sam već bio napisao, Sergeja bi volio, ali i Safet je dobar. Voditi repku je drugačije nego ekipu, pitajte Jurgena Klinsmanna, tako da to da je Safet ništa postigao kao trener nevažeće.
nas ne moze platini odvest na prvenstvo da sve prodjemo oni uhljupi nebi platili gorivo za put...kakav narod takva vlast...
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...
- velez_mostar
- Kontakt:
U jedno sam siguran ,a to je da ne mozemo zanemariti cinjenicu da Sergej puno vise vremena provodi u BiH ,puno vise je vezan za ovu drzavu,uvijek je tu za raju ,sa rajom ,pri utakmicama nase repke tu je za komentar ,podrsku ,ocigledno je i da ima veoma dobar odnos sa reprezentativcima..jednostavno ,kao da nikada nije ni otisao...mogao se i on izolirati ,kao i Susic ,koji se do "juce" nije pojavljivao.
Po meni ,to puno znaci za citav ambijent oko reprezentacije,i ne bi se "sutra" moglo desiti da se neki od reprezentativaca ,a na to smo naucili,ne odazove na poziv ,ili izmisli nesto..jer ipak kod svih njih Barba je puno vise ,nego sto je to Safet Susic.
Uzmimo samo primjer Papca ,koliko ga god voljeli ,lli ne ,ipak nam je jako potreban..i siguran sam da bi uz Barbu i on bio tu ,dok se Susicu ne bi imao pretjeranog razloga odazvati.
Pogledajmo jos jednu "sitnicu"..a,to su novi talenti po Europi ,kojih ima napretek ,i svi se mozemo sloziti da bi Sergej puno vise hodao ,trazio ,i sto je najbitnije ,a to je da kod mladje generacije Barbarez ,uz svo duzno postovanje prema Safetu ,ima puno veci respect ,i o njemu vise znaju ,a to bi pomoglo pri odlucivanju za ciju repku da igraju.
Kada bismo pitali sve igrace koga bi htjeli za selektora ,siguran sam da bi svi dali glas Sergeju ,jer znaju da bi sa njim ambijent bio na vecem nivou nego ikad ,a on je njihovim ocima i dalje kapiten ,i veliki lider.
Jos jedna stvar ,bez obzira o kakvom se paradoksu radilo ,ali je ipak to nasa "boljka" ,a to je da Barbarez nije musliman,bosnjak ,i ne bi se jos na to mogli osvrtati svi oni koji zele predstaviti ovu reprezentaciju jednonacionalnom..dok kod Safetovog slucaja bi to moglo prouzrokovati neke negativne konotacije.
Ima tu jos jedan mali milion stvari ,ali i ovako je post dug ,pa da neki clanovi foruma ne scrollaju puno..pozdrav!
Po meni ,to puno znaci za citav ambijent oko reprezentacije,i ne bi se "sutra" moglo desiti da se neki od reprezentativaca ,a na to smo naucili,ne odazove na poziv ,ili izmisli nesto..jer ipak kod svih njih Barba je puno vise ,nego sto je to Safet Susic.
Uzmimo samo primjer Papca ,koliko ga god voljeli ,lli ne ,ipak nam je jako potreban..i siguran sam da bi uz Barbu i on bio tu ,dok se Susicu ne bi imao pretjeranog razloga odazvati.
Pogledajmo jos jednu "sitnicu"..a,to su novi talenti po Europi ,kojih ima napretek ,i svi se mozemo sloziti da bi Sergej puno vise hodao ,trazio ,i sto je najbitnije ,a to je da kod mladje generacije Barbarez ,uz svo duzno postovanje prema Safetu ,ima puno veci respect ,i o njemu vise znaju ,a to bi pomoglo pri odlucivanju za ciju repku da igraju.
Kada bismo pitali sve igrace koga bi htjeli za selektora ,siguran sam da bi svi dali glas Sergeju ,jer znaju da bi sa njim ambijent bio na vecem nivou nego ikad ,a on je njihovim ocima i dalje kapiten ,i veliki lider.
Jos jedna stvar ,bez obzira o kakvom se paradoksu radilo ,ali je ipak to nasa "boljka" ,a to je da Barbarez nije musliman,bosnjak ,i ne bi se jos na to mogli osvrtati svi oni koji zele predstaviti ovu reprezentaciju jednonacionalnom..dok kod Safetovog slucaja bi to moglo prouzrokovati neke negativne konotacije.
Ima tu jos jedan mali milion stvari ,ali i ovako je post dug ,pa da neki clanovi foruma ne scrollaju puno..pozdrav!
-
- Kontakt:
mater mu je 100%muslimanka,bosnjakinja.
cuj nije.
mora da je hindu.
a i ovo naginjanje na svoj mlin.
hercegovci na jednu zajedno ko ****,bosanci ni vamo ni tamo
cuj nije.
mora da je hindu.
a i ovo naginjanje na svoj mlin.
hercegovci na jednu zajedno ko ****,bosanci ni vamo ni tamo

preovladava nacionalizaM,loklaizam,korupcija,mito,sitni intrersi,ova dva kanidadta neće sastaviti ni tri utakmice,niti imaju znanje ni iskustavo,umesto da se dovede iskusan trener sa strane sa autoritetom,dovodi se domoljub i trener drugoligaških turskih ekipa,srećom hrvati i vlasi iamju rezervu,a vi bošnjaci ste najodgovornji što je bih sport u rangu sa luksemburgom,anderom,i albanija je bolja
ZAŠTO JE BIH SPORT NAJGORI U REGIONU,zašto je slovenija daleko ispred nas,crna gora,makedonija,gde smo otišli na evropsko il svetsko
- Citizen-X
- Kontakt:
Zato sto smo uglavnom vagine i jajare i sva svoja negativna, pozitivna misljenja, prijedloge i sugestije, pocnemo i zavrsimo forumskim postom - i onda klik na X u krajnjem desnom cosku - i - sve mislimo da smo rijesili - pocev od zdravlja, politike, ekonomije, sporta, boljitka, napretka, pravde, poretka itd itd itd. - a mislimo da su tudji problemi i nevolje samo tudji a nasi svaciji, mi mislimo da se bolest lijeci tabletom - a ne dijagnozom jerbo nam je cijela drzava teska dijagnoza koja je povukla u svoju anamnezu i sport bilo koje vrste a ne samo fudbal, mi uvijek "rjesavamo" posljedice a ne gledamo uzroke jer nam je 'nako mrsko i uvijek mislimo da ce nase probleme neko drugi da rijesi namjesto nas samih.dujo je napisao/la:ZAŠTO JE BIH SPORT NAJGORI U REGIONU,zašto je slovenija daleko ispred nas,crna gora,makedonija,gde smo otišli na evropsko il svetsko
Sve ovo gore navedeno - ce da bude jos i gore - ako dno dna jos nismo dotakli - uredno se spusta jos dublje u ponor. I dokle god budemo rjesavali probleme forumskim postovima i chatovima - nema nama selameta i sljedecih 20 godina sto je jedan prilican radni vijek koje ocekuje generaciju mladica i djevojaka koji su trenutno stasali - dakle, oni u narednih 20 godina - sa nasim ovakvim pristupom i razmisljanjem - nemaju sta da traze - ni u drzavi, ni u sportu niti bilo cemu slicnom sto bi trebalo da odrazava zivot jednog drustva i drzave.
Eto jaruga, nadam se da si dobio zadovoljavajuci odgovor.
....ima Bosne begler-beze, bilo je i prije vas, bice je i poslije vas.....
Rat je učinio svoje,srbi i hrvati imaju rezervu,a bošnjaci svojim činjenjem ili ne činjenjem,rade da srbi i hrvtai ne osećaju bih kao svoju državu,svi su se izredjali na selektorskoj funkciji,ali nijedan srbin,kako se nerazmišlja malo šire,dovodjenjem jednog iskusnog srpskog trenera,promenila bi se klima i u republici mrskoj,u srbiji ljudi simpatišu džeka,ibiševića ,misketa,možda tek za dvadeset godina kad se zaborave ratne strahote,nešto bude od države i sporta
Kako može jedan sušić,trener drugoligaških turskih ekipa,da vodi zvezde poputt džeke,misketa,ibiševića,nema znanje ni iskustvo,jeste on najbolji fudbaler bih,ali to mu nedaje za pravo da je bogom dan da vodi repku,barbqarez takodje velik igrač.ali to što je domoljub ne zanači da je stvoren za selektotra,njegovo je mesto direktor repke gde bi mogao više da uradi,zašto ne priznamo da nemamo domaće iskusne dobre trenere,15 godina nas nisu niogde doveli,zar mislite da će sad,NEMA ŠANSE
- NoName
- Kontakt:
Sergej nevalja, nema iskustva, evo pomirio se sa savezom, blabla...
Safet nevalja isto tako, doduše ko fol ima neko iskustvo (ali loše iskustvo)...
Jedina razlika je što Sergej zaslužuje šansu a Safet ne. Safet je bio nogometaš Jugoslavije, sa Bosnom i Hercegovinom on nema baš nikakve veze osim što je tu rođen. Najgore moguće rješenje od one četvorke koja je bila inicijalno predložena je Safet Sušić.
Safet nevalja isto tako, doduše ko fol ima neko iskustvo (ali loše iskustvo)...
Jedina razlika je što Sergej zaslužuje šansu a Safet ne. Safet je bio nogometaš Jugoslavije, sa Bosnom i Hercegovinom on nema baš nikakve veze osim što je tu rođen. Najgore moguće rješenje od one četvorke koja je bila inicijalno predložena je Safet Sušić.
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.
Ćiro o reprezentaciji BiH: "Sve sam uvjereniji da nisu ni zaslužili Svjetsko prvenstvo!"
28. 12. 2009. • 11:07 A. B.
Veličina slova:
Ćiro Blažević / shenhuafc
24SI - Ako vam klub tone u prosječnost i trebate dobrog trenera - uzmite Ćiru! Ako ste novinski magnat i novine ne idu najbolje, a vjerujete da bi vam tiražu mogao podići nadahnuti intervju - nazovite Ćiru. Ako ste “suhoparek” (bez love) i želite se obogatiti - kartajte sa Ćirom!
Zatekao sam ga u Vili Tini, kod starog prijatelja Jakova. Štefanje je i uz diskretnu muziku u čuvenoj vili na Bukovcu čuje se samo zvuk karata. I Ćirino gunđanje: “Majku vam razbojničku...” Bit ću iskren, nikad nisam vidio takvog antitalenta za belot. I tako urednog platišu. Ali, zadovoljstvo nema cijene, Ćiro se upravo vratio iz Kine sa potpisanim ugovorom i od 1. februara do 1. novembra na konto u Union Bank de Swiss leći će milion nečega. Bilo čega, milion juana, eura ili franaka, milion je - milion!
Kina će 14. februara ući u 4707. godinu, u godinu Tigra. Ali, Kina još ni ne zna da zapravo ulazi u godinu Ćire. Kao što ni Bosna nije znala da je finale svjetskog prvenstva već odigrano u Zenici, protiv Portugala! I gle apsurda, u Bosni su ga proglasili trenerom godine i otkazali mu saradnju. Čaršija je okrutna...
"Toliko sam razočaran da nikad više u životu neću otići u Sarajevo", rekao je Ćiro, koji je odbio otići na dodjelu nagrade za trenera godine jer ga je jedan portal prozvao manipulatorom.
"Odjednom mi ništa nije jasno. Kad su počeli sumnjati - treba li Ćiro ostati - istog časa sam znao da moram otići! Ne želim im dati gušt da me pljuju, makar je 90 posto raje i danas za mene. I sad su izabrali Safeta Sušića, uglađenog pariskog gospodina, koji će na selektorskom položaju izdržati kraće nego što ja mogu biti pod vodom. Otići će nakon prvog nesporazuma..."
O okrutnosti čaršije Ćiro kaže:
"Što više upoznajem neke ljude, sve sam uvjereniji da nisu ni zaslužili svjetsko prvenstvo. Jedva su čekali da popušimo od Portugala, a prije toga su mi pjesme pjevali... Upoznao sam ja čaršiju još u danima kad sam bio prvak Jugoslavije u skijanju. Čekali su me u Travniku sa pleh-muzikom, a iza leđa su govorili: "Gdje će jado biti prvak, ni košulje nema, prvi je samo zato jer je Slovenac pao".
I zaključak:
"Djeco, ne bojte se ni komunizma ni kapitalizma, najopasniji je - seljacizam!"
Pun je dojmova o Kini:
"Imam tešku hipoteku, moram biti prvi! Moja sudbina je uvijek ista, uvijek je cilj na najvišem planinskom vrhu. Predsjednik mi je rekao - šta god poželite, kupit ćemo! Klub je jako bogat, imaju i dosta talentovanih mladih igrača, iako igraju naivni fudbal, moram ih uozbiljiti. Nisu taktički mudri, nemaju onu lopovštinu kao naši igrači, koji se rađaju sa velikom fudbalskom maturom".
Uz trenera Beseka, koji će kao asistent zarađivati 300.000 eura godišnje, pokušat će dovesti i neke igrače. Nedostaju mu playmaker i golgeter.
- Htio sam Mumleka, ali ne znam je li pametno dovoditi igrača sa 37 godina...
Šta bi falilo dvojcu Mumlek - Vugrinec? Uz sve ostalo, u njima vjerovatno ima i zagorskog inata prema Branku Ivankoviću, koji će biti najveći Ćirin konkurent.
- Kad sam došao u Nantes, htio sam anganžovati Safeta Sušića. Odustao sam jer je imao 34 godine i - pogriješio. A kada je golgeter u pitanju, šta kažete na Osječanina Karla Primorca...
Novu će godinu dočekati u Laussanei, u krugu porodice, pripreme će obaviti u Hong Kongu, prvenstvo počinje 20. marta. Nadam se da se neće petljati u politiku, u Tibet i Dalaj-lamu jer su po tom pitanju Kinezi prilično osjetljivi. Iako sam siguran da će nešto lanuti. Na kraju kartanja u Vili Tini otkrio je:
- Budem li sa svojim klubom prvak, bit ću sljedeći kineski selektor!
Kinezi su već sve učinili da se u Šangaju osjeća kao kineski car. Nabavili su prevoditelja, koji je studirao u Beogradu, a na 50. spratu hotela, gdje će stanovati, ima i “svoju baštu”.
.....
Veličina slova:
24SI - Ako vam klub tone u prosječnost i trebate dobrog trenera - uzmite Ćiru! Ako ste novinski magnat i novine ne idu najbolje, a vjerujete da bi vam tiražu mogao podići nadahnuti intervju - nazovite Ćiru. Ako ste “suhoparek” (bez love) i želite se obogatiti - kartajte sa Ćirom!
Zatekao sam ga u Vili Tini, kod starog prijatelja Jakova. Štefanje je i uz diskretnu muziku u čuvenoj vili na Bukovcu čuje se samo zvuk karata. I Ćirino gunđanje: “Majku vam razbojničku...” Bit ću iskren, nikad nisam vidio takvog antitalenta za belot. I tako urednog platišu. Ali, zadovoljstvo nema cijene, Ćiro se upravo vratio iz Kine sa potpisanim ugovorom i od 1. februara do 1. novembra na konto u Union Bank de Swiss leći će milion nečega. Bilo čega, milion juana, eura ili franaka, milion je - milion!
Kina će 14. februara ući u 4707. godinu, u godinu Tigra. Ali, Kina još ni ne zna da zapravo ulazi u godinu Ćire. Kao što ni Bosna nije znala da je finale svjetskog prvenstva već odigrano u Zenici, protiv Portugala! I gle apsurda, u Bosni su ga proglasili trenerom godine i otkazali mu saradnju. Čaršija je okrutna...
"Toliko sam razočaran da nikad više u životu neću otići u Sarajevo", rekao je Ćiro, koji je odbio otići na dodjelu nagrade za trenera godine jer ga je jedan portal prozvao manipulatorom.
"Odjednom mi ništa nije jasno. Kad su počeli sumnjati - treba li Ćiro ostati - istog časa sam znao da moram otići! Ne želim im dati gušt da me pljuju, makar je 90 posto raje i danas za mene. I sad su izabrali Safeta Sušića, uglađenog pariskog gospodina, koji će na selektorskom položaju izdržati kraće nego što ja mogu biti pod vodom. Otići će nakon prvog nesporazuma..."
"Što više upoznajem neke ljude, sve sam uvjereniji da nisu ni zaslužili svjetsko prvenstvo. Jedva su čekali da popušimo od Portugala, a prije toga su mi pjesme pjevali... Upoznao sam ja čaršiju još u danima kad sam bio prvak Jugoslavije u skijanju. Čekali su me u Travniku sa pleh-muzikom, a iza leđa su govorili: "Gdje će jado biti prvak, ni košulje nema, prvi je samo zato jer je Slovenac pao".
I zaključak:
Pun je dojmova o Kini:
"Imam tešku hipoteku, moram biti prvi! Moja sudbina je uvijek ista, uvijek je cilj na najvišem planinskom vrhu. Predsjednik mi je rekao - šta god poželite, kupit ćemo! Klub je jako bogat, imaju i dosta talentovanih mladih igrača, iako igraju naivni fudbal, moram ih uozbiljiti. Nisu taktički mudri, nemaju onu lopovštinu kao naši igrači, koji se rađaju sa velikom fudbalskom maturom".
Uz trenera Beseka, koji će kao asistent zarađivati 300.000 eura godišnje, pokušat će dovesti i neke igrače. Nedostaju mu playmaker i golgeter.
Šta bi falilo dvojcu Mumlek - Vugrinec? Uz sve ostalo, u njima vjerovatno ima i zagorskog inata prema Branku Ivankoviću, koji će biti najveći Ćirin konkurent.
- Kad sam došao u Nantes, htio sam anganžovati Safeta Sušića. Odustao sam jer je imao 34 godine i - pogriješio. A kada je golgeter u pitanju, šta kažete na Osječanina Karla Primorca...
Novu će godinu dočekati u Laussanei, u krugu porodice, pripreme će obaviti u Hong Kongu, prvenstvo počinje 20. marta. Nadam se da se neće petljati u politiku, u Tibet i Dalaj-lamu jer su po tom pitanju Kinezi prilično osjetljivi. Iako sam siguran da će nešto lanuti. Na kraju kartanja u Vili Tini otkrio je:
Kinezi su već sve učinili da se u Šangaju osjeća kao kineski car. Nabavili su prevoditelja, koji je studirao u Beogradu, a na 50. spratu hotela, gdje će stanovati, ima i “svoju baštu”.
.....
domaći trener su treća liga trenara u evropi,zato nikad nećemo videti veliko takmičenje,pustite loakl patriote,doata je bilo dajdža,adža,papeta,baka,glavaša,faruka,gagija,dajte trenera sa strane DOSTA SA DOMAĆIM TRENERIMA
- juzni vjetar!
- Kontakt:
kad je ciro rekao da nema boljih ljudi od nasihMElloo je napisao/la:Ćiro o reprezentaciji BiH: "Sve sam uvjereniji da nisu ni zaslužili Svjetsko prvenstvo!"
Veličina slova:
I zaključak:
Pun je dojmova o Kini:
.....

La liga * Winners (9):
copa del rey Winners (9):
UEFA Cup Winners' Cup Winners (1): . Intercontinental Cup Winners (1):
Los Colchoneros !
copa del rey Winners (9):
UEFA Cup Winners' Cup Winners (1): . Intercontinental Cup Winners (1):
Los Colchoneros !
- Principatus
- Kontakt:
Vidim to slicno kao Delija, Susic ima "vise" iskustva i rezultata ali nazalost ne pozitivnih u 2. ligi Turske. Barbarez nema nista, ali bar bih kod njega imao nadu da nesto pokaze na selektorskom mjestu. Uostalom mislim, i to je samo pretpostavka a ne fakt, da bih Barbarez bio aktivniji i jace motiviran sto se tice rada. Covjek je elektrisan od glave do pete, vidi se da je vec ranije krojio planove i ima zamisao kako raditi taj posao, pri sve jednom interview cuje se od njega o njegovim planovima, strukturama itd. Dok od Susica cujem uvjek te isto: "Sada imamo jace igrace, sad sam zainteresovan da pokupim kajmak, strucni stab mi moze krojiti savez i sve je do igraca a selektor nije toliko bitan." E Safete, Sajo pa pogledaj malo do Slovenije i dalje.
Barbarez je mlad, razuman, kod njega ne bih igracima bilo zabranjeno da se ociste zutih kartona pred vaznu utakmicu, putovao bih i trazio nam potrebne igrace, eventualno vratio Papca nazad. Ne bih mucio mlade igrace kao Pjanica ili Stilica, pa ih cak i u prijateljskim utakmicama ostavljao na klupi. Nece igrati cudne formacije, nego postavljate igrace na njihove pozicije, najzad iskoristiti Salihovica i Ibisevica, Misketu olaksati posao sa Pjanicem. Nece svaljivati poraze na svoje igrace. Zna da postoji internet i zna ga koristiti. Smjeskajte te se na ovo sa internetom, ali to mislim ozbiljno. Nece dozvoliti cirkus oko reprezentacije, ali ipak ce dopustiti dovoljno blizine spram narodu i sve sto je dobro za atmosferu. Ovo je samo moje misljenje kako bih sa njim bilo, moze da bidne a more da ne bidne.
Dujo znas zbog cega selektor BIH mora donekle biti "domoljub", iako sto se tice Susica imam svoju sumnju, jer ce da zaradjuje 5000 KM mjesecno i da se muci sa bagrom, sa nacionalnim kljucem, sa menedzerima i novinarima gladnim. Dakle ako covjek hoce pod tim uvjetima jednog normalnog ili dobrog selektora, ovaj ce najvjerovatnije biti domoljub ili imati neke svoje, vise interese. Tesko je dovesti dobrog stranog selektora pod tim uvjetima. Meni nista ne bih smetao pravoslavac ili Srbin na klupi, niti vjerujem da bi inace nekome ovdje smetao. Ta polemika da zelimo "Mehmeda" umjesto "Dusana" je uprazna, Barbarez koliko ja znam je bar upola zidov i sta me briga. Dovedi Bajevica i sve je u redu, evo ja ga uzimam ispred Susica, samo covjek nemoze.
Barbarez je mlad, razuman, kod njega ne bih igracima bilo zabranjeno da se ociste zutih kartona pred vaznu utakmicu, putovao bih i trazio nam potrebne igrace, eventualno vratio Papca nazad. Ne bih mucio mlade igrace kao Pjanica ili Stilica, pa ih cak i u prijateljskim utakmicama ostavljao na klupi. Nece igrati cudne formacije, nego postavljate igrace na njihove pozicije, najzad iskoristiti Salihovica i Ibisevica, Misketu olaksati posao sa Pjanicem. Nece svaljivati poraze na svoje igrace. Zna da postoji internet i zna ga koristiti. Smjeskajte te se na ovo sa internetom, ali to mislim ozbiljno. Nece dozvoliti cirkus oko reprezentacije, ali ipak ce dopustiti dovoljno blizine spram narodu i sve sto je dobro za atmosferu. Ovo je samo moje misljenje kako bih sa njim bilo, moze da bidne a more da ne bidne.
Dujo znas zbog cega selektor BIH mora donekle biti "domoljub", iako sto se tice Susica imam svoju sumnju, jer ce da zaradjuje 5000 KM mjesecno i da se muci sa bagrom, sa nacionalnim kljucem, sa menedzerima i novinarima gladnim. Dakle ako covjek hoce pod tim uvjetima jednog normalnog ili dobrog selektora, ovaj ce najvjerovatnije biti domoljub ili imati neke svoje, vise interese. Tesko je dovesti dobrog stranog selektora pod tim uvjetima. Meni nista ne bih smetao pravoslavac ili Srbin na klupi, niti vjerujem da bi inace nekome ovdje smetao. Ta polemika da zelimo "Mehmeda" umjesto "Dusana" je uprazna, Barbarez koliko ja znam je bar upola zidov i sta me briga. Dovedi Bajevica i sve je u redu, evo ja ga uzimam ispred Susica, samo covjek nemoze.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.