FK Radnički Lukavac

Probisvjet
Kontakt:

Re: FK Radnički Lukavac

Post Postao/la Probisvjet » 09 okt 2013, 20:15

Casp3r je napisao/la:Mani mahalskih, to koškanje koje se desilo negdje u blizini stadiona koje ni ja ni ti nismo posvjedočili. Veze nema sa današnjim utakmicama, niti sa FK Radnički. Denis skuplja bodove, ovo mu je palo kao perfektno opravdanje za današnji poraz, a nema veze s utakmicom.

Sportski pozdrav, te molim da ne generalizuješ.
Ima veze sa utakmicom jer su djeca bili kadeti Slobode!
Incident u Lukavcu: Nepoznata lica pretukla dvojicu kadeta Slobode!

Srijeda, 09 Oktobar 2013
Nakon incidenta o kojem smo nedavno pisali a koji se dogodio nakon odigravanja utakmice 8. kola Prve nogometne lige FBiH između FK Radnički i NK GOŠK Gabela, kada je na izlasku iz Lukavca kamenovan autobus sa igračima i stručnim štabom gostujuće ekipe, danas se dogodio još jedan nemili incident u kojem su napadnuti i pretučeni mladići iz omladinskog pogona FK Sloboda.

Kadeti i juniori FK Sloboda danas su na stadionu Jošik u Lukavcu igrali mečeve u okviru 9. Kola, Prve omladinske lige BiH (Sjever). Nakon što su kadeti FK Sloboda remizirali sa vršnjacima Radničkog (0:0), na teren su istrčali i juniori obje ekipe.

U toku utakmice dvojica kadeta FK Sloboda, izašli su van stadiona kako bi samo nekoliko metara dalje otišli do prodavnice, gdje ih je napalo oko 7 mladića, koji su ih pretukli. Kako saznajemo, jedan od njih zadobio je i ozbiljnije povrede ispod oka. Nakon saznanja za ovaj incident, utakmica juniora je prekinuta, ali se nešto kasnije nastavila. Uz evidentno prisutan strah kod mladića koji su nastavili igrati utakmicu, juniori Slobode poraženi su rezultatom 2:1. Treneri i igrači omladinskih pogona FK Sloboda ogorčeni su današnjim dešavanjima.

O ovom incidentu za sada se još niko nije zvanično oglasio...
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

Casp3r
Kontakt:

Post Postao/la Casp3r » 09 okt 2013, 20:26

Kadeti van stadiona imaju veze s utakmicom juniora. Pa Bože.

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 09 okt 2013, 20:31

Casp3r je napisao/la:Kadeti van stadiona imaju veze s utakmicom juniora. Pa Bože.
Pitam te, ako tuces nekoga van stadiona samo ako je iz drugog grada ili ekipe jel' to OK?
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

TzBulevar87
Kontakt:

Post Postao/la TzBulevar87 » 09 okt 2013, 20:31

Pitanje je vrlo jasno: ŠTA SU DJECA KRIVA?
Pusti se ti prebacivanja na rezultat i utakmica, alibi ovom, alibi onom.. kao da je bitan toliko rezultat kad djeca igraju :roll:
075

Casp3r
Kontakt:

Post Postao/la Casp3r » 09 okt 2013, 20:46

Probisvjet je napisao/la:
Casp3r je napisao/la:Kadeti van stadiona imaju veze s utakmicom juniora. Pa Bože.
Pitam te, ako tuces nekoga van stadiona samo ako je iz drugog grada ili ekipe jel' to OK?
Uopšte me ne dotiče taj incident, obzirom da su akteri bili istih godina, to što se desilo na ulici danas, dešava se na gotov svakom malom i velikom odmoru u svim srednjim školama.

Osuđujem to, isto kao što osuđujem grupu navijača FK Sloboda koja je svratila u Lukavac onomad i skinula majice djevojčici od 4 godine pred kevom i pretukla dva mladića koji zbirno imaju 50 kg, a godine kad im sabereš dobiješ 26. Samo zato jer su iz određenog (drugog) grada.

Uopšte ovdje nije mjesto da se raspravlja o tome. Nije se desilo na stadionu FK Radnički niti je učestvovao FK Radnički u tome, tako da nema veze.
Zadnja izmjena: Casp3r, dana/u 09 okt 2013, 21:11, ukupno mijenjano 1 put.

imperator10
Kontakt:

Post Postao/la imperator10 » 09 okt 2013, 21:11

Cisti seljakluk od strane pojedinaca iz vase navijacke skupine.

lukavac_21
Kontakt:

Post Postao/la lukavac_21 » 09 okt 2013, 21:20

imperator10 je napisao/la:Cisti seljakluk od strane pojedinaca iz vase navijacke skupine.
Ja kako skontah clanak od Edina Skokica dva bivsa clana omladinskih sastava Slobode su napala sadasnje clanove ne vidim kakve to tacno ima veze sa navijackom skupinom ali opet cu iskoristiti priliku da osudim incident kao i onaj sa GOSKom

studeni
Kontakt:

Post Postao/la studeni » 09 okt 2013, 21:22

Koliko god ti caspere ovo pokušao relativizirat, sramota je za sve nas. Nema ovo smisla, sport treba da bude zabava.
Meni ovaj dio nije jasan (članak sa SS): Na njih su nasrnula lica od ranije poznata službenicima policije, a pomalo nevjerovatni zvuči podatak da su među napadačima jedan bivši i sadašnji član omladinskih kategorija tuzlanskog kluba.

TzBulevar87
Kontakt:

Post Postao/la TzBulevar87 » 09 okt 2013, 21:33

http://fksloboda.ba/vijesti/458-huligan ... nae-kadete
Niti jedan jedini incident na stadionu se nije desio kao što Casper reče..
075

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 09 okt 2013, 21:44

Nisu krive nikakve grupe ni gradovi, krivi su mamlazi koji su to napravili. Ne postoji odgovornost navijačke grupe, jer navijačke grupe nisu organizacije koje mogu da snose odgovornost, to su neartikulisane grupe pojedinaca od kojih svaki pojedinačno snosi odgovornost. Shodno tome ne postoji ni termin "sramota navijačke grupe" ili "ponos navijačke grupe", to su vještački ubačeni termini koji služe isključivo za valorizaciju ovih neartikulisanih grupa među tim grupama, što je za ostatak čovječanstva najobičnija smijurija.

Međutim, postoji nešto što se zove kolektivna građanska odgovornost i po tom pitanju jasno je da je ovo kolektivna sramota za grad Lukavac i ovakvi događaji šire negativnu sliku o našem gradu, a mogu se djelomično ispraviti na način da će ovakve događaje osuditi svi građani bez relativizacije, a posebno najviši gradski dužnosnici i to javno. Osim toga, napadnuti bi mogli dobiti djelimičnu satisfakciju ako se ovaj događaj na odgovarajući način procesuira.

Što se tiče razloga napada, jasno je da je u pitanju međugradska netrpeljivost koja između Lukavca i Tuzle bukti već duži niz godina, a zašto je to tako krivi smo svi mi jer je postalo normalno da ljudi bivaju napadnuti zato što po jednom gradu nose obilježja kluba koji nije iz tog grada ili čak ako su od ranije poznati napadačima da dolaze iz nekog drugog grada. Među mnogim građanima ova dva grada vlada razmišljanje da je takvo ponašanje izvinjavam se na izrazu - ku*čenje i da je "normalno da takvi dobiju batine". E pa nije normalno, to je neprihvatljivo, idiotski, maloumno, malograđanski, imbecilno i mogao bih nabrojati još desetine sličnih izraza koji opisuju ovakvo retrogradno razmišljanje. Ovakve individue sa ozbiljnim stepenom zaostalosti u sociološkom smislu moraju biti prokazane među ostalim građanima svakog od ova dva grada i mora im se pokazati da je njihovo ponašanje neprihvatljivo i da neće postati društvena norma. Dok se to ne desi imat ćemo ovakve i slične ekscese i uvijek će nam biti krivi gradovi, grupe, more i slično. Toliko.

lukavac_21
Kontakt:

Post Postao/la lukavac_21 » 09 okt 2013, 21:58

DukeOfWellington je napisao/la: Što se tiče razloga napada, jasno je da je u pitanju međugradska netrpeljivost koja između Lukavca i Tuzle bukti već duži niz godina,.
Nazalost od pogibije naseg pokojnog Nikica prije skoro 25 godina ta netrpeljivost je konstanta sa nekad vecim nekad manjim intenzitetom ali nikad nije prestajala cak ni u ratnom periodu. Za nadati se samo da se nece desiti neki novi Nikic

XperiaJ
Kontakt:

Post Postao/la XperiaJ » 09 okt 2013, 22:21

Ja ne znam zašto vi uopšte kao relevatno uzimate izjavu dotičnog Caspera. Pa to je osoba koja uopšte nema društvenog života i osoba koja uopšte ne živi u ovom svijetu, nego u nekom svijetu iluzija i idealizma njegovog mjesta.

Da ponekad ne odem na utakmice Radničkog pomislio bih da su oni svaki put stvarno oštećeni od svake sudijske klape.

Protiv Goška suđenje 9/10, asistent od zapadne tribine je pogriješio samo kod jednog nepostojećeg ofsajda, iako Jaranović uopšte nije bio u gol šansi. On iz samo njemu poznatnih razloga izmišlja i izvaljuje da ih je taj isti sudija oštetio za nekoliko ubacivanja sa strane i prekršaja. Izmišljotina.

Druga stvar, vuče Bošnjak loptu, jedna kontra Goška, dribla dvojicu negdje na centru igrališta, strmoglavo juri prema vašem golu, daje odličnu loptu sugiraču koji nastavlja trk, a nakon predavanja lopte Jahić (mislim da je on bio, nisam siguran) ga ruši s leđa, preoštar start, sudija pušta prednost i očekivao sam da se vrati i da da žuti karton, jer je barem toliko zaslužio i gle čuda ovaj to ne radi.

Znači najlakše je stvari gledat samo iz jednog ugla i ni iz jednog drugog.

Gospodine Caspere, postoje i drugi ljudi koji gledaju tu istu utakmicu i postoje i drugi ljudi koji se razumiju u fudbal i PNI i nisi ti, vjeruj mi, popio svu pamet svijeta. Penal koji vi pominjete, (što se može vidjeti na snimku) se ne bi svirao ni u 2. kantonalnoj ligi, da bi se svirao penal potreban je kontakt, a u toj situaciji njega nije bilo.

Eh, onda na scenu stupaju navijači, organizovana grupa koja je navijala na jugu, nazivaju se Siouxi koliko ja znam koji su nakon dosuđenog penala za GOŠK ubacili 3-4 flaše prema pomoćnom sudiji koji zajedno sa glavnim sudijom odlazi prema delegatu.

U nastavku događaja, grupa od 5-6 momaka pokušava preskočiti ogradu ali promptna reakcija obezbjeđenja ih je spriječila u tome. Usljed neuspjelog pokušaja preskakanja, ista grupica pojačana s još momaka odlazi skroz kraj Zapadne tribine i uspijeva ubaciti još 2-3 flaše.

Hvala lijepo, i sportski pozdrav svim onim koji fudbal doživljavaju kao sport, a ne kao izraz nekulture i izraz divljaštva.

Casp3r
Kontakt:

Post Postao/la Casp3r » 09 okt 2013, 22:31

Hvala na posvećenom vremenu Xperia, osjećam se bitnim nakon tvog komentara. :D

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 09 okt 2013, 22:40

lukavac_21 je napisao/la:
DukeOfWellington je napisao/la: Što se tiče razloga napada, jasno je da je u pitanju međugradska netrpeljivost koja između Lukavca i Tuzle bukti već duži niz godina,.
Nazalost od pogibije naseg pokojnog Nikica prije skoro 25 godina ta netrpeljivost je konstanta sa nekad vecim nekad manjim intenzitetom ali nikad nije prestajala cak ni u ratnom periodu. Za nadati se samo da se nece desiti neki novi Nikic
kakva ba medzugradska netrpeljivost :shock: :? ...jel stvarno mislite da neko u tz tolko razmislja o lukavcu :roll: ...ne lupajte gluposti da je neko opterecen lukavcom koji ima stanovnika kao neko vece tz naselje..i pogibija tog momka nema nikakve veze sa nekim lafo odnosima tz i lukavca..sta vam je ba :? ...cemu podmetanja i laganja
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

XperiaJ
Kontakt:

Post Postao/la XperiaJ » 09 okt 2013, 23:05

Casp3r je napisao/la:Hvala na posvećenom vremenu Xperia, osjećam se bitnim nakon tvog komentara. :D

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
Jako inteligentan post, nisam ni očekivao nešto drugačije. :)

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 09 okt 2013, 23:09

staragarda je napisao/la: kakva ba medzugradska netrpeljivost :shock: :? ...jel stvarno mislite da neko u tz tolko razmislja o lukavcu :roll: ...ne lupajte gluposti da je neko opterecen lukavcom koji ima stanovnika kao neko vece tz naselje..i pogibija tog momka nema nikakve veze sa nekim lafo odnosima tz i lukavca..sta vam je ba :? ...cemu podmetanja i laganja
Istina. U Tuzli se više bave fizičkim razračunavanjem sa navijačima Željezničara i Sarajeva, a takvih je u Lukavcu jako puno.

To nije nikakvo laganje nego realnost, bulumenta huligana svakodnevno šparta po Tuzli i razračunava se sa studentima iz Lukavca koji su viđeni među navijačima Želje i Sarajeva na utakmicama protiv Slobode.

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 10 okt 2013, 00:05

DukeOfWellington je napisao/la:
staragarda je napisao/la: kakva ba medzugradska netrpeljivost :shock: :? ...jel stvarno mislite da neko u tz tolko razmislja o lukavcu :roll: ...ne lupajte gluposti da je neko opterecen lukavcom koji ima stanovnika kao neko vece tz naselje..i pogibija tog momka nema nikakve veze sa nekim lafo odnosima tz i lukavca..sta vam je ba :? ...cemu podmetanja i laganja
Istina. U Tuzli se više bave fizičkim razračunavanjem sa navijačima Željezničara i Sarajeva, a takvih je u Lukavcu jako puno.

To nije nikakvo laganje nego realnost, bulumenta huligana svakodnevno šparta po Tuzli i razračunava se sa studentima iz Lukavca koji su viđeni među navijačima Želje i Sarajeva na utakmicama protiv Slobode.
gdje ih je bolan puno..ti ko da pricas o stotinama nekih navijaca zelje i sarajeva iz lukavca...u pitanju je MOZDA desetak momaka koji navijaju i prate jedne i druge...koje bolan razracunavanje...sta buncas...hoces na pp da ti kazem gdje radi vodza tih lukavackih sijuksa..znas kolko je puta mogao bit upracen i iznabijan..100000 puta...jel mu ikad dlaka sa glave falila...prica je suplja do bola...stvaras neke fame i headhunterse....dal je u pitanju prevelik broj engleskih filmova o sukobima na ostrvu ja neznam al lupas,brate..cuj,spartaju po tuzli...ti huligani o o kojima pricas a sigurno da ih ima nemaju sta da spartaju..oni zive u tz...i po citave se dane smaraju sa nekim lukavackim studentima koji eto idu na radnicki,zelju,sarajevo :roll: ...de,ne budi smijesan...a neko ce sigurno bit povaljen ako ga ovi snime u majicama nekih grupa..to je normala na planeti citavoj...zena mi je iz mostara i sta mislis dal mi je nekad palo na pamet da u majicama fukara odem dole :roll: ...pa nisam lud,jbt :roll: ...i sto se tice ovog napada to je odron teski mada su i ova djeca trebala da znaju da se ne hoda tek tako po drugim mjestima....pogotovo gdje POSTOJI NAVIJACKA SKUPINA...mozes tako setkat po gabelama,livnu,sanskom mostu...mada ponavljam ov sto se desilo je odron teski i ko ima imalo neke navijacke svijesti ovo ce mu bit smijesno....
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 10 okt 2013, 01:07

staragarda je napisao/la: gdje ih je bolan puno..ti ko da pricas o stotinama nekih navijaca zelje i sarajeva iz lukavca...u pitanju je MOZDA desetak momaka koji navijaju i prate jedne i druge...koje bolan razracunavanje...sta buncas...hoces na pp da ti kazem gdje radi vodza tih lukavackih sijuksa..znas kolko je puta mogao bit upracen i iznabijan..100000 puta...jel mu ikad dlaka sa glave falila...prica je suplja do bola...stvaras neke fame i headhunterse....dal je u pitanju prevelik broj engleskih filmova o sukobima na ostrvu ja neznam al lupas,brate..cuj,spartaju po tuzli...ti huligani o o kojima pricas a sigurno da ih ima nemaju sta da spartaju..oni zive u tz...i po citave se dane smaraju sa nekim lukavackim studentima koji eto idu na radnicki,zelju,sarajevo :roll: ...de,ne budi smijesan...a neko ce sigurno bit povaljen ako ga ovi snime u majicama nekih grupa..to je normala na planeti citavoj...zena mi je iz mostara i sta mislis dal mi je nekad palo na pamet da u majicama fukara odem dole :roll: ...pa nisam lud,jbt :roll: ...i sto se tice ovog napada to je odron teski mada su i ova djeca trebala da znaju da se ne hoda tek tako po drugim mjestima....pogotovo gdje POSTOJI NAVIJACKA SKUPINA...mozes tako setkat po gabelama,livnu,sanskom mostu...mada ponavljam ov sto se desilo je odron teski i ko ima imalo neke navijacke svijesti ovo ce mu bit smijesno....
Prvo počneš sa smiješnom pričom da nema problema, a onda pobiješ sam sebe ovim primjerima. Kompletan post ti je klasični oksimoron, što naravno ne čudi obzirom da imaš stavove da je normalno da neko nekog bije radi toga što nosi obilježja tima A u gradu gdje igra tim B. To su ponavljam retrogradna razmišljanja svojstvena samo sociološki nazadnim osobama koje nemaju kapacitet da percipiraju nužnost distanciranja od takvih razmišljanja.

Zaključaj je slijedeći: "Pravilo" po kojem je normalno fizički napadati navijače drugih klubova je idiotsko i osuđeno je na propast, a egzistiraće sve dok oni koji provode to "pravilo" ne smognu intelektualni kapacitet da se uzdignu na viši sociološki nivo od trenutnog.

baltazar1
Kontakt:

Post Postao/la baltazar1 » 10 okt 2013, 10:52

msm, stvarno nije mi cilj da likujem ili da me neko shvati tako...ali, ali...

neki dan kad sam pisao vezano ono za GOŠK, ubjeđuju me kako to nema veze sa klubom, gradom i navijačima...vjerovatno je reko tako, došli insani sa svih strana svijeta da prave belaj u i po Lukavcu

ne sumnjam ni za ovu djecu da ovo osim geografske nema nikakve druge veze sa klubom, gradom i navijačima :roll:
Undici stelle - ACM 1899

TzBulevar87
Kontakt:

Post Postao/la TzBulevar87 » 10 okt 2013, 12:48

Uskoro bi mogao i neki naslov tipa: "Atak na FK Radnicki" ! Ne bi me cudilo..
075

Odgovori

Natrag na “Niže lige”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.