OKK Sloboda Tuzla

Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz

slobodatuzla
Kontakt:

Re: OKK Sloboda Tuzla

Post Postao/la slobodatuzla » 09 okt 2013, 13:41

nek sam i oruzar ocito je da znam vise od forumasa ovdje koji su ostali u 97. godini kad je Sloboda osvajala sve .. :D
pa to je kod nas i problem sto bi ljudi da se nikad nista ne mijenja, da je sve uvijek isto i da ako moze ikako isti igraci igraju 30 godina u klubu.. ako niste primjetili KK Celik i KK Borac itd. su uradili isto, sad se zovu OKK Celik i Kk Borac i igraju A1 ligu fbih odnosno rs.a ...
Bil vi mogli zivit da nemate nikakvih prihoda da ste duzni i Bogu i narodu, blokirani racuni, ? Vi cete idalje pricat nije to stara Sloboda ne zanimaju me oni bla bla, a rekordna posjeta u maloj dvorani u finalu sa Sparsima ti nista ne govori, da je klub prihvacen u gradu ? da su ljudi pozelili gledati kosarku u Tuzli..
Sloboda ce napredovat a vi stagnirajte u 97. idalje pa nek vam je sa srecom :D
Slatina,Krojcica,Brcanska malta i Stupine
Bulevar,Batva,cijela Jala i Crvene njive,
Sloboda je ovdje sveta rijec je ime,
crveno crna je boja care zato se gine

Sloboda Tuzla 1919 <3

nesvrstani
Kontakt:

Post Postao/la nesvrstani » 09 okt 2013, 14:14

da se nikad nista ne mijenja? e jest se i promijenilo svaka im cast ugasise klub bez da su trepnuli... sto se bosna ne ugasi? kakva 97 godina pa ne mozes ti ovdje ljudima nametat nesto ko hoce da bodri nek bodri... klub koji je simbol bio grada i drzave da se ugasi i napravi se novi i sad treba se pravit kako je to sve isto?

a sto se okk tice, s obzirom ko dolazi na probu i ko je vec na probi bit ce to super ekipica... al nije ni cudo
s obzirom kakva je podrska opstine tu i koliko daju para godisnje... ne znam samo sto onda fk daju toliko malo...
JEDAN TUZLAK TEBI SADA PJEVA...

slobodatuzla
Kontakt:

Post Postao/la slobodatuzla » 09 okt 2013, 14:44

ma u redu je to sve da je KK Sloboda Dita simbol grada, ali zbog cega ne bi dali podrsku ovim momcima.. to su sve nasi igraci, mislim sa TK , i oni koji su prosli omladinske selekcije kluba, i sam dolazak Mulaomerovica na klupu govori da se radi ozbiljno jer on sam drugacije nije navikao u Realu, Panati, Ciboni prije itd ... :)

licno sam isao na sve utakmice utakmice KK Slobode i zadnjih par godina mi je bilo tuzno gledat veliku dvoranu Mejdana u kojoj bude max 500 ljudi .. to je bila sramota za takav klub al sta je tu je .. gdje su bili navijaci kad je najgore da pomognu klubu, zamisli kolko bi im tad pomoglo da na svakoj utakmici domacoj dodje 2500+ ljudi i uzme tu kartu koja je bila 3KM .. sedmicno makar 7-8 hiljada.. al ni toga nije bilo, krpilo se tzv. sponzorima , ako se tako mogu nazvat :S

evo jutros su potpisali i s "Novom Bankom" Banja Luka , sponzorski ugovor, nema finansijskih detalja al vjerujem da ce to bit pokrice za plate igracima ..

Sloboda Tuzla 1919 <3

nesvrstani
Kontakt:

Post Postao/la nesvrstani » 09 okt 2013, 15:19

slobodatuzla je napisao/la:ma u redu je to sve da je KK Sloboda Dita simbol grada, ali zbog cega ne bi dali podrsku ovim momcima.. to su sve nasi igraci, mislim sa TK , i oni koji su prosli omladinske selekcije kluba, i sam dolazak Mulaomerovica na klupu govori da se radi ozbiljno jer on sam drugacije nije navikao u Realu, Panati, Ciboni prije itd ... :)

licno sam isao na sve utakmice utakmice KK Slobode i zadnjih par godina mi je bilo tuzno gledat veliku dvoranu Mejdana u kojoj bude max 500 ljudi .. to je bila sramota za takav klub al sta je tu je .. gdje su bili navijaci kad je najgore da pomognu klubu, zamisli kolko bi im tad pomoglo da na svakoj utakmici domacoj dodje 2500+ ljudi i uzme tu kartu koja je bila 3KM .. sedmicno makar 7-8 hiljada.. al ni toga nije bilo, krpilo se tzv. sponzorima , ako se tako mogu nazvat :S

evo jutros su potpisali i s "Novom Bankom" Banja Luka , sponzorski ugovor, nema finansijskih detalja al vjerujem da ce to bit pokrice za plate igracima ..
nisam rekao da ne treba podrzavati nasu djecu, nego da ne mogu osjecati isto prema okk kao sto je to bilo prema diti, rane su jos svjeze i gasenje dite boli... jesu prosli omladinske selekcije kluba ali kojeg? o tome ti pricam...

a sto se tice para za okk to je najmanji problem, a i ne cudi me da su potpisali kad se pogleda ko je direktor te banke :) male su im plate sada osim ako nece sta povecavati to je sramota narocito ako dodju igraci sa strane koji ce imati bukvalno 10 puta vecu platu...

a sto se tice te posjete, tuzla je vec odavno mrtav grad, narod boli briga za sve kada jedva sastavljaju kraj s krajem nema mase, a masa je mama za sve situacije... kad se dita gasila nista se nije poduzelo, kad se puca u gradu nista jednostavno narod je u svojim problemima zivotnim i samo to guraju... da se skupi 3 000 na tusnju mora se pozivati svijet 20 dana bukvalno dosadjivat svima al to je realnost...

slobodatuzla
Kontakt:

Post Postao/la slobodatuzla » 09 okt 2013, 15:51

pa upravo u tome i jeste problem, sto svi misle da su aktuelni igraci proizasli iz KK Slobode a ustvari svi oni su za omladinske selekcije nastupali kao igraci OKK Slobode, kao sto sam vec reko ranije, od generacije Teletovica pa nadalje svi oni su bili igraci OKK Slobode, a prvi tim je bio KK Sloboda, zato ja sve ovo i pricam, svi ovi trenutni igraci su omladinci OKK Slobode :D nadam se da ti je jasnije sad zasto podrzavam OKK ovoliko :D

Sloboda Tuzla 1919 <3

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 09 okt 2013, 16:14

ti si momce SDP pijun sa 30 postova na ovom forumu, uletis samo kad treba zamutit narodu misljenje...

makni to 1919 iz potpisa, nije vam uspjelo. Jos uvijek je FK Sloboda Tuzla.

klasik
Kontakt:

Post Postao/la klasik » 09 okt 2013, 16:22

tuzlak1987 je napisao/la:ti si momce SDP pijun sa 30 postova na ovom forumu, uletis samo kad treba zamutit narodu misljenje...

+1
ᴛᴜᴢʟᴀɴꜱᴋᴀ ꜱʟᴏʙᴏᴅᴀ

slobodatuzla
Kontakt:

Post Postao/la slobodatuzla » 09 okt 2013, 16:30

tuzlak1987 je napisao/la:ti si momce SDP pijun sa 30 postova na ovom forumu, uletis samo kad treba zamutit narodu misljenje...

ma ja dobro si ti to ;) uletim samo kad vidim glupost i pljuvanje po klubu koji treba podrsku, vecina nema pojma o cemu prica ovdje..
imam ja i pametnijeg posla od toga da visim po forumu svaki dan ...

Ti si mi neki pametan pravo :D ukucaj na wikipediji FK Sloboda Tuzla i provjeri kad je osnovana FK Sloboda :* krele mali

Sloboda Tuzla 1919 <3

Skver
Kontakt:

Post Postao/la Skver » 09 okt 2013, 16:41

Nemojte ga diVati, on je potpaVol Aida BeVbica i najnovije Slobode koja je pVitani klub od gVada
🔴⚫️

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 09 okt 2013, 16:49

slobodatuzla je napisao/la:

ma ja dobro si ti to ;) uletim samo kad vidim glupost i pljuvanje po klubu koji treba podrsku, vecina nema pojma o cemu prica ovdje..
imam ja i pametnijeg posla od toga da visim po forumu svaki dan ...

Ti si mi neki pametan pravo :D ukucaj na wikipediji FK Sloboda Tuzla i provjeri kad je osnovana FK Sloboda :* krele mali
Znam ja dobro kad je osnovana Sloboda, a znas i ti dobro ko je smislio da se nova Sloboda zove Fk Sloboda Tuzla 1919.
Pa ja znam o cemu se radi ali znam i to da imam neko svoje misljenje i da necu pratiti taj klub jer tako samo mogu pomoci korupciji u ovom gradu i vasem Berbi covjeku sa kriminalnom prosloscu

Inace znam 3 igraca, jedino sto ih drzi u kosarci je ljubav prema tom sportu, a ne jer nesto imaju zelju da napreduju sa Slobodom. Svi ce kad tad da srecu potraze u nekom drugom poslu tako da niti radi njih nemam sta pratiti. Kakva djeca i te price za neke koji ne znaju o cemu se radi, ovdje ce se na kraju sezone boriti za opstanak i dovesti igraci iz Srbije za honorar da uzmu koju pobjedu. A pare se peru..
Zadnja izmjena: tuzlak1987, dana/u 09 okt 2013, 16:51, ukupno mijenjano 1 put.

TRUST
Kontakt:

Post Postao/la TRUST » 09 okt 2013, 16:49

Svi mi pisemo kako KK je ugasen a to nije slucaj vec je zamrznut rad KK i raspusten je upravni odobor, meni je zaista krivo ako je vec KK prestajao sa radom sto tu nije uradeno na zakonski nacin i da se klub ugasi pravo, pa onda na zdravim temeljima i sa novim ljudima OKK. Klub nije zakonski ugasen zato sto treba prvo da ide u stecaj, pa kroz utvrdivanje imovniskog stanja i provesti revizioni postupak, pa da vidimo ko je sta i kako poslovao u klubu pa i koju tuzbu podnijet pa gamad kaznit, i onda likvidirat klub posto se zavrsi stecajni postupak i sve na sudu rijesi po pitanju tuzbi onih koji su ostettili klub. I ona kad se gamad javno optuzi i sve se sazna i krnut od nule sa OKK, al posto nikom nije u interesu da se sazna prvo stanje u KK uradeno je to na kriminalan nacin i ubice KK samo se prebacile u OKK. I sad bi ja trebo da dajem neku podrsku bandi lopovskoj. Sto se tice kosarkasa meni je drago sta god da oni urade i oni nista nisu krivi, cisto zbog ljubavi prema kosarki docu da pogledam kad budu igrali sa Bosno, Igokeom i Sirokim i da vidim Aba ligase a Bosna je velik klub pa iz postovanja prema njima, i bio bih sretan ako bi OKK dobre rezultate uradila. Zaboraviti i puno podrsku nemogu da im dam ih razloga gore navedenih, da je uradeno i da je se na pravi nacin klub ugasio i da je kaznjena gamad lopovsak ja bi bio na svakoj tekmi ko sto prati FK i ko sto sam pratio KK

slobodatuzla
Kontakt:

Post Postao/la slobodatuzla » 09 okt 2013, 17:01

TRUST je napisao/la:Svi mi pisemo kako KK je ugasen a to nije slucaj vec je zamrznut rad KK i raspusten je upravni odobor, meni je zaista krivo ako je vec KK prestajao sa radom sto tu nije uradeno na zakonski nacin i da se klub ugasi pravo, pa onda na zdravim temeljima i sa novim ljudima OKK. Klub nije zakonski ugasen zato sto treba prvo da ide u stecaj, pa kroz utvrdivanje imovniskog stanja i provesti revizioni postupak, pa da vidimo ko je sta i kako poslovao u klubu pa i koju tuzbu podnijet pa gamad kaznit, i onda likvidirat klub posto se zavrsi stecajni postupak i sve na sudu rijesi po pitanju tuzbi onih koji su ostettili klub. I ona kad se gamad javno optuzi i sve se sazna i krnut od nule sa OKK, al posto nikom nije u interesu da se sazna prvo stanje u KK uradeno je to na kriminalan nacin i ubice KK samo se prebacile u OKK. I sad bi ja trebo da dajem neku podrsku bandi lopovskoj. Sto se tice kosarkasa meni je drago sta god da oni urade i oni nista nisu krivi, cisto zbog ljubavi prema kosarki docu da pogledam kad budu igrali sa Bosno, Igokeom i Sirokim i da vidim Aba ligase a Bosna je velik klub pa iz postovanja prema njima, i bio bih sretan ako bi OKK dobre rezultate uradila. Zaboraviti i puno podrsku nemogu da im dam ih razloga gore navedenih, da je uradeno i da je se na pravi nacin klub ugasio i da je kaznjena gamad lopovsak ja bi bio na svakoj tekmi ko sto prati FK i ko sto sam pratio KK

upravo, to se uradilo kako niko ne bi mogao podnijeti bilo kakvu tuzbu a nakon 5 godina "mirovanja" klubu ce se otpisati svi dugovi kako stoji u zakonu, pametno su oni to uradili ne bi me iznenadilo da kroz 3 godine kazu sad cemo spojit KK Sloboda i OKK Sloboda i opet ce se zvat KK Sloboda bez dugova i bla bla... zajebani su to igraci
Al ja cu u Mejdan ic jer volim Kosarku i zeljan sam dobrih igara, i naravno zbog tih momaka koji ce se borit za taj dres...
aa veceras ce se na treningu prvi put pojavit Amerikanac koji ce pokrit poziciju playmakera .. :D

Sloboda Tuzla 1919 <3

TRUST
Kontakt:

Post Postao/la TRUST » 09 okt 2013, 17:10

haj posto pratis treninge i podrazjes klub nappisi ko ima sve na treningu i kakva je ekipa, izgleda u OKK ko i u KK ista politika jedan crnjo par starih i istrosenih igraca koji ce igrat po cijelu utakmicu, nista ja tu nevidim nabolje nit ima kakva vizija. Posto toliko branis OKK i velicas ga reci nam ko tamo sve igra iimal ikakva ideja il vizija

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 09 okt 2013, 17:15

slobodatuzla je napisao/la:ma u redu je to sve da je KK Sloboda Dita simbol grada, ali zbog cega ne bi dali podrsku ovim momcima.. to su sve nasi igraci, mislim sa TK , i oni koji su prosli omladinske selekcije kluba, i sam dolazak Mulaomerovica na klupu govori da se radi ozbiljno jer on sam drugacije nije navikao u Realu, Panati, Ciboni prije itd ... :)

Bilo je navijaca puna dvorana, i kupovale se karte, al' lopovi pokradose sve. Uprava KK Slobode je bila isto sto i uprava FK Slobode kada su bili Sabovici. Prodavali se igraci za velike pare, a nigdje para.
Razlika je sto sada u FK Slobodi imamo postenog predsjednika, koji ima i koji ne mora krasti, dok su u OKKS ostali isti lopovi koji nemaju sta da daju, nego samo da uzmu. Par opstinara koji namicu pare od opstine, a usput podmecu nogu FK Slobodi.
Najbolje ce biti da prodje neko vrijeme, ko zna mozda i ispadne dobro.
U svakom slucaju mogu doci odgledati dvije tri utakmice u sezoni i to pod uslovom da opstina vrati davanja za FK Slobodu!
I opet necu halaliti te tri marke koje ce mozda Aid i njegova klapa staviti sebi u djep.
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 09 okt 2013, 19:08

jeli to neki problem sto je neko iz SDP-a :?: :!:
evo u sarajevu vlada SDA i kk bosne ni na mapi, kao skoro svih kantonalnih preduzeca

i sada vratimo se temi
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

nesvrstani
Kontakt:

Post Postao/la nesvrstani » 09 okt 2013, 21:58

horozic na treningu vjerovatno ce i ostati, i drasko albijanic trenira sa ekipom... koliko ja znam crnjo ce da dodje na poz 5 a jos su na probi hadzifejzovic sto je bio prvi strijelac i dino hodzic plej iz bosne

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 09 okt 2013, 23:12

nerminh74 je napisao/la:

evo u sarajevu vlada SDA i kk bosne ni na mapi, kao skoro svih kantonalnih preduzeca

i sada vratimo se temi
problem nego sta, jesi li iz tuzle? ako ne tesko ces shvatiti :mrgreen:

ovdje je takav mentalitet da ljudi ne podnose nepravdu, ako hoces da im podmetnes onda ti je bolje da si doktor mafijaskog zanata, a SDP je na hinjski nacin podmetnuo mnogo toga. Nije samo problem u sportu, mi sm npr jedan grad gdje se odrzava festival "Jugoslavenskog" filma, a nemamo kina. SDP Tuzla je projekat u kojem se pricama od komunizmu i proslosti ljudima na kapitalisticki nacin kupi sve redom. to dvoje ne ide nikako priznat cete..

a mi koji smo protiv toga nemamo nikakve veze sa tim strankama niti nas to zanima, zanima nas sport i da pokazemo kakvi smo i koliki u drzavi, a ne da se pokazujemo godinama kao ovako mizerni iako smo treci grad po velicini u drzavi sa ovakvim sportom sramota. da ne bude nesto mi nekog forsiramo, mi preziremo i zelene i crvene, mi gotivimo ljude koji zele dobro sportu i koji se pokazu na djelima, a ne rijecima. A Azmir Husic je jedan od njih koji je pokazao dobru volju ali ne moze se sve sam i jos uz to sto nece da ti pomogne pokusava da te unisti. Tesko je to priznati cete u BIH..

slobodatuzla
Kontakt:

Post Postao/la slobodatuzla » 09 okt 2013, 23:38

" onclick="window.open(this.href);return false;

Ryan Cook, PG 195cm

igrac koji dolazi u OKKS

Sloboda Tuzla 1919 <3

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 10 okt 2013, 09:03

nerminh74 je napisao/la:

i sada vratimo se temi
Problem, kako da ne! Niti u jednima, niti u drugima nema postenog insana. Sve uhljupi!
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

TzBulevar87
Kontakt:

Post Postao/la TzBulevar87 » 12 okt 2013, 10:53

Ovaj klub nikad nece i ne moze biti nasa DITA !
Nit cu ga pratit, niti me zanima sta ce bit sa njega.. Toliko !
075

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.