SiamoNoi je napisao/la:Ja se ispričavam sto skrecem s teme,ali zanima me imali gdje podataka o najboljim strijelcima,dodavačima,skakačima,blokerima itd.Ista stvar i za timove!?
a u kojem sportu,kojem takmičenju?
Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88
SiamoNoi je napisao/la:Ja se ispričavam sto skrecem s teme,ali zanima me imali gdje podataka o najboljim strijelcima,dodavačima,skakačima,blokerima itd.Ista stvar i za timove!?
Srbija je legitimni naslednik medalja ostvarenih u periodu od '92 pa nadalje, sto je i logicno s obzirom da je u sastavu sa Crnom Gorom imala 90+ % sportista koji su ostvarili te uspjehe + sto nisu svi porijekom iz Crne Gore Crnogorci, jer se 40 % stanovnistva u Crnoj Gori izjasnjava po nacionalnosti kao Srbi!MaiBlajdri je napisao/la:marconato je napisao/la:"Alucard" sa druge teme
Ovo me bas potaklo da popisem i zbrojim medelja ove 2 drzave u kolektivnim sportovima! Naime, u obzir sam uzeo 5 najpopularnijih ekipnih sportova kako kod nas, tako i u Evropi - fudbal, kosarka, odbojka, rukomet i vaterpolo sa 3 najveca takmicenja - SP, EP i OI.Ma nema...Hrvatska je Bog i batina u sportu svima u regionu i tako će biti i u budućnosti. Srbija im je od ostalih najbliža ali su i oni nekoliko stepenica ispod. Ljude hoće uspjesi u sportovima i tačka! Najvjerovatnije im se i ovdje smiješi jedna od medalja. Svaka čast nema govora!
Srbija ukupno ima 40 medalja: 14 zlatnih, 10 srebrnih i 16 bronzanih.
Hrvatska ukupno ima 26 medalja: 6 zlatnih, 9 srebrnih i 11 bronzanih.
Srbija nema ni jednu medalju u fudbalu, a Hrvatska u odbojci.
U pojedinacnim uspjesima su ove 2 drzave takodje veoma uspijesne, ali je to malo teze prebrojati i popisati...
Nema Srbija ni 1/3 tih medalja, kada je Srbija postala samostalna drzava, ona je daleko ispod Hrvatske, ovo je laz. Zar onda i Crna Gora ima toliko medalja ?
Nema Srbija ni 1/3 tih medalja, kada je Srbija postala samostalna drzava, ona je daleko ispod Hrvatske, ovo je laz. Zar onda i Crna Gora ima toliko medalja ?
Da, a zanimljiva stvar je da si je sama dala legitimitet, to su gluposti, to je jedna u nizu lazi, daj link ili dokaz da je dobila legitimitet, nepostoji, to je neistina.Srbija je legitimni naslednik medalja ostvarenih u periodu od '92 pa nadalje, sto je i logicno s obzirom da je u sastavu sa Crnom Gorom imala 90+ % sportista koji su ostvarili te uspjehe + sto nisu svi porijekom iz Crne Gore Crnogorci, jer se 40 % stanovnistva u Crnoj Gori izjasnjava po nacionalnosti kao Srbi!
marconato je napisao/la:Covjece dragi, po fibi, fini itd. Srbija je LEGITIMNI naslednik medalja ostvarenih pod nazivom SRJ i SICG !!!
Uostlom, nije se Srbija odvojila od CG, nego obratno!
Ima, kako nema! Pola, ako ne i vise od tih 5-10 % igraca koji su osvajali medalje za SRJ I SICG u posleratnom periodu, a koji poticu iz Crne Gore su Srbi, izjasnjavaju se kao Srbi i nisu bili za odcjepljivanje CG od Srbije, tako da malo je reci da je smijesno Srbiji brisati taj period 92-06 zbog 10-20 Crnogoraca koji su ucestvovali u tim uspjesima...filip13 je napisao/la:marconato je napisao/la:Covjece dragi, po fibi, fini itd. Srbija je LEGITIMNI naslednik medalja ostvarenih pod nazivom SRJ i SICG !!!
sve ok,ali ovo sa 40 % srba je smiješno,kakve to veze ima sa medaljama?
Stvarno su postali sila od kako su se odvojili.DANTES je napisao/la:Crna Gora bez ikakve sumnje... po broju stanovništva oni su ko Luksemburg... a igraju na prvenstvima u košarci(imaju dva nba igrača i to baš igrača ne vodonose, + i ženska rekla im je dobra), u rukometu(žene su sila živa, muškaraci onako), u vaterpolu pa sami vrh, u fudbalu evo opet će u baraž... onda Ivan Strugar svi znate ko je, budućnost isto tako... treba napomenuti i da su Ivanovićka i Nole porijeklom iz cg...
marconato je napisao/la:Ima, kako nema! Pola, ako ne i vise od tih 5-10 % igraca koji su osvajali medalje za SRJ I SICG u posleratnom periodu, a koji poticu iz Crne Gore su Srbi, izjasnjavaju se kao Srbi i nisu bili za odcjepljivanje CG od Srbije, tako da malo je reci da je smijesno Srbiji brisati taj period 92-06 zbog 10-20 Crnogoraca koji su ucestvovali u tim uspjesima...filip13 je napisao/la:marconato je napisao/la:Covjece dragi, po fibi, fini itd. Srbija je LEGITIMNI naslednik medalja ostvarenih pod nazivom SRJ i SICG !!!
sve ok,ali ovo sa 40 % srba je smiješno,kakve to veze ima sa medaljama?
Pa dobro, evo i da racunamo period "novije istorije", dakle od 2006 god. pa na ovamo, od kako je Srbija samostalna:MaiBlajdri je napisao/la:marconato je napisao/la:"Alucard" sa druge teme
Ovo me bas potaklo da popisem i zbrojim medelja ove 2 drzave u kolektivnim sportovima! Naime, u obzir sam uzeo 5 najpopularnijih ekipnih sportova kako kod nas, tako i u Evropi - fudbal, kosarka, odbojka, rukomet i vaterpolo sa 3 najveca takmicenja - SP, EP i OI.Ma nema...Hrvatska je Bog i batina u sportu svima u regionu i tako će biti i u budućnosti. Srbija im je od ostalih najbliža ali su i oni nekoliko stepenica ispod. Ljude hoće uspjesi u sportovima i tačka! Najvjerovatnije im se i ovdje smiješi jedna od medalja. Svaka čast nema govora!
Srbija ukupno ima 40 medalja: 14 zlatnih, 10 srebrnih i 16 bronzanih.
Hrvatska ukupno ima 26 medalja: 6 zlatnih, 9 srebrnih i 11 bronzanih.
Srbija nema ni jednu medalju u fudbalu, a Hrvatska u odbojci.
U pojedinacnim uspjesima su ove 2 drzave takodje veoma uspijesne, ali je to malo teze prebrojati i popisati...
Pa obzirom da je Jugoslavija u svoje doba bila jedna od najuspješnijih sportskih nacija, može se reći da Srbija i Hrvatska (kao nosioci većine sportskih uspjeha) očekivano spadaju u red najuspješnijih europskih sportskih nacija, pogotov u sportovima koji su ovdje popularni. Čak i u pojedinačnim sportovima, koji ruku na srce nisu bili pretjerano uspješni u vrijeme Jugoslavije, ove dvije države bilježe odlične rezultate, pa rekao bih čak i bolje nego Jugoslavija. Slovenija s obzirom na svoj potencijal izvlači skoro maksimum, a mi s obzirom na nikakvu uređenost zaostajemo puno više nego što bismo realno trebali zaostajati za Srbijom i Hrvatskom.marconato je napisao/la:Pa da, to jeste! Obje drzave su veoma uspijesne u sportu, a s obzirom na br. stanovnistva, moze se slobodno reci da su jedne od najuspjesnijih drzava u Evropi sto se sporta tice!
Jos da su samo malo uredjenije, bile bi dosta uspjesnije, pogotovo se to odnosi na fudbal, jer talenta i potencijala ne nedostaje, ali takodje ni korumpiranosti i mafijasenja, na zalost...
DukeOfWellington je napisao/la:
RutinskiDukeOfWellington je napisao/la:To je tabela čega?
Na tabeli medalja na OI Britanija rutinski treća iza SAD-a i SSSR-a.
Tabela ukupnog broja medalja, zimske i ljetne OI.DukeOfWellington je napisao/la:To je tabela čega?
Na tabeli medalja na OI Britanija rutinski treća iza SAD-a i SSSR-a.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.