2013-14 NBA Season

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Ko će osvojiti titulu ove sezone?

Indiana Pacers
8
7%
Miami Heat
19
18%
San Antonio Spurs
40
37%
Oklahoma City Thunder
19
18%
LA Clippers
5
5%
Houston Rockets
4
4%
neko drugi (PHOENIX SUNSI recimo)
12
11%

Ukupno glasova: 107

BernardBarnjak
Kontakt:

Re: 2013 NBA Pre-Season

Post Postao/la BernardBarnjak » 08 okt 2013, 14:00

Wall je po NBA pratiti 1996 :mrgreen: tako da je po njemu ova petorka razumljiva... :mrgreen:
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 08 okt 2013, 14:03

Mozda samo drugog centra stavit , inace potpuno legit lista.
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 08 okt 2013, 14:04

Raul_64 je napisao/la:Mozda samo drugog centra stavit , inace potpuno legit lista.

Ma ja... te najbolje petorke su nekako vise stvar ukusa. Ali da ne idemo dalje u nepotrebnu raspravu.
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 08 okt 2013, 14:14

BernardBarnjak je napisao/la:@LB & LBJ MVP

Ne zelim da minimaliziram uspjehe ekipe Miamija. Najbolji su i nemaju konkurencije. Na žalost. Zanimljivije bi bilo da je konkurencija malo jaca...
Serija protiv Indiane je bila strašno napeta i zanimljiva,serija sa Spursima je jedna od najboljih finalnih ikad.Najbolja u zadnjih 20ak godina sigurno(za ovaj period mogu reći jer sam pregledao finala,nažalost dublje u historiju nisam išao).
Ne dominira jedna ekipa,i Miami ako uzme još šta s ovom ekipom to će biti ove sezone.90ih je bila totalna dominacija Bullsa.80e su bile zanimljivije jer pored Lakersa i Celticsa bili su tu Pistonsi,Sixersi i Rocketsi.
U ligi su još uvijek Duncan i Kobe koju su jedni od najvećih svih vremena,tu je i LBJ koji je i sam jedan od najvećih,Durant je jedan od najboljih scorera koji se pojavio,hrpa dobrih playmakera i onda mi kažu da je košarka slaba danas?
A dobro to je ona standardna priča nekad je bilo bolje. :D Valjda je jača konkurencija bila dok je Jordan sam osvajao i gubio 12 tekmi u sezoni :mrgreen:
Raul_64 je napisao/la:Najbolja startna petorka svih vremena prema Johnu Wallu: Magic Johnson, Michael Jordan, LeBron James, Tim Duncan & Shaq O'Neal.

Nije indijanac , igrao s indijancima IMO*

baj de vej , svjesni smo da je Miami u 7 utakmica rijesio Indianu , a bio mrtav u 6 protiv San Antonia
prica ide kao da je svjetlosna godina razlike :lol:
Samo bih Shaqa izbacio.Biće nešto od Walla.
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 08 okt 2013, 14:16

ovo ce biti zadnja ako u heatu oni sto trebaju ne produze ugovore :mrgreen:
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 08 okt 2013, 14:21

LenBias je napisao/la:ovo ce biti zadnja ako u heatu oni sto trebaju ne produze ugovore :mrgreen:
Wade će imati 34 i neće imati koljena.Ako LeBron s takvom pomoći osvoji možemo ga proglasit GOAT-om.

A i nisam siguran da će se LeBron zadržati u Miamiju.
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 08 okt 2013, 14:24

LBJ MVP je napisao/la:
LenBias je napisao/la:ovo ce biti zadnja ako u heatu oni sto trebaju ne produze ugovore :mrgreen:
Wade će imati 34 i neće imati koljena.Ako LeBron s takvom pomoći osvoji možemo ga proglasit GOAT-om.

A i nisam siguran da će se LeBron zadržati u Miamiju.
james produzi, flash uzme igrati za manje zbog dobrobiti kluba, bosh produzi i dovede se jos neki slobodni u proslu cijenu flasha, ostatak popuniti na dosadasnji nacin koji je savrseno funkcionisao, pat riley se ipak tu nesto pita, zvuci nemoguce plus takodje i ja mislim da ce james otici ali ne treba otpisati neki scenario slican ovom :D

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 08 okt 2013, 14:26

LenBias je napisao/la:heat ce opet biti prvak i james mvp, najbitnije ce znaci ostati isto
Znaci jos jedna godina NBA kosarke koju mogu propustiti. :lol:

Ove godine sigurno Miami ne osvaja. Rijetke su ekipe koje su 3 puta zaredom osvojile naslov.
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 08 okt 2013, 14:29

ispravka, ne godina koju mozes propustiti nego jos jedna godina koju mozes provesti u mrznji

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 08 okt 2013, 14:34

LenBias je napisao/la:ispravka, ne godina koju mozes propustiti nego jos jedna godina koju mozes provesti u mrznji
slika
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 08 okt 2013, 14:36

aplaudira noah sam sebi sto je ispao od heata, opet

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 08 okt 2013, 14:39

BernardBarnjak je napisao/la:
LenBias je napisao/la:heat ce opet biti prvak i james mvp, najbitnije ce znaci ostati isto
Jako je teško biti prvak u ovakvoj konkurenciji!
U zadnjih petnaestak godina nije bilo vise kvalitetnih igraca i timova nego sada. Nije mi jasno sta zelis da kazes.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 08 okt 2013, 14:54

Greivis je napisao/la:
BernardBarnjak je napisao/la:
Jako je teško biti prvak u ovakvoj konkurenciji!
U zadnjih petnaestak godina nije bilo vise kvalitetnih igraca i timova nego sada. Nije mi jasno sta zelis da kazes.

Citavo vrijeme mislim da je konkurencija slaba u odnosu na Heat. Dva puta prvaci zaredom i tri puta u finalu zaredom. Ja nekako osjecam da fali konkurencije iako mnogi spominju Pacerce, Spurse, Thunder itd.
Evo i sada mozemo reci da ce Miami biti prvak iako nije sezona ni pocela.
Ja bih to rekao ovako, dosta je ekipa koje ce se boriti na PO ali je malo ekipa koje ce se boriti za titulu. Naravno, to je samo moje misljenje i razumijem da ima onih koji misle drugacije. Necu da svaka rasprava se svede na maltene svadju tako da ostajem pri svom misljnju :mrgreen: šalim se naravno.

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 08 okt 2013, 14:59

Pa sjeti se samo seste utakmice protiv Spursa. Sta bi bilo da je Allen fulio tricu? Il da su bolje slobodna izveli u zadnjoj minuti igraci Spursa?
I ja sam prije sezone mislio da lagano uzimaju, al nakon odgledanog finala... :mrgreen:

Sta reci za periode kad su u finalima igrali Kiddovi Netsi, Jamesovi Cavsi il Dwightovi Magiciansi? :mrgreen:
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 08 okt 2013, 16:18

Bas se po izboru najbolje petorke svih vremena moze zakljuciti da li je neko indijanac ili nije :roll:

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 08 okt 2013, 16:21

Greivis je napisao/la: Sta reci za periode kad su u finalima igrali Kiddovi Netsi, Jamesovi Cavsi il Dwightovi Magiciansi? :mrgreen:
Zadnja 4 finala su jača od svakog unazad do 93.
Rupa je period 99-03,al tada su jednostavno Lakersi i Spursi s Duncanom i Shaqom u primeu bili prejaki za sve.

Miami danas jeste najveći favorit za titulu(koju izbiše Spursima za 28 sekundi),al isto to su nekad bili Bullsi,Lakersi i Celticsi.Druga je stvar što se podcjenjuju Spursi,Pacersi i Thunder jer su to ekipe koje sigurno mogu uzeti Heat u seriji od 7.I Grizzliesi bi ih mogli uzeti.Nemoj da neko spomene metlu od Spursa jer je tu nakon 4 tekme vrlo lako moglo biti 2-2 da GOAT Duncan nije odlučio da Spursi ne smiju izgubit produžetke. :mrgreen:

filip13

Re: 2013 NBA Off-Season

Post Postao/la filip13 » 08 okt 2013, 17:35

LenBias je napisao/la:pero je sinoc jasno dao do znanja da je dosao u nba sutirati trojke

on ko i mirza

filip13

Post Postao/la filip13 » 08 okt 2013, 17:44

cska pobijedio minesotu,bilo bi zanimljivo vidjeti cska,real,olympiakos ili barcelonu u nba

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 08 okt 2013, 17:47

filip13 je napisao/la:cska pobijedio minesotu,bilo bi zanimljivo vidjeti cska,real,olympiakos ili barcelonu u nba
ne bi

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 08 okt 2013, 17:49

LenBias je napisao/la:
filip13 je napisao/la:cska pobijedio minesotu,bilo bi zanimljivo vidjeti cska,real,olympiakos ili barcelonu u nba
ne bi
Sadisti bi.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.